Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри до 1000 лева

Featured Replies

Извинявай , не те разбрах :(

Към обяд мисля да им се обадя... аз и вчера им се обадих , но тая женската ме мотае каза да им пиша в сайта...

След като всички части са ми в гаранция за 2+ години , би трябвало да ги заменят нали? все пак го получих в сряда и оттогава само ядове , не съм го ползвал за 10 мин...

Не е сигурно,че ще ги заменят!Може да ги вземат и да ги изпратят към вносителя,който ще се опита да отремонтира проблема,а ти ще чакаш 1 месец.Когато аз връщах моето дъно(имаше дефект в звуковата карта) чаках 1 месец докато ми го върнат,е аз не съм го взимал от никем.

• Отговори 108
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Откъде мислите ,че частите са дефектни като един тест не е направен, може проблема да е софтуерен.

1. Фирмата, която продава даден продукт трябва да е наясно с това, че функционира нормално. В Никем най-вероятно са натиснали компчето и са си казали щом пали всичко е ОК да ама не. Ако проблема е хардуерен вината е изцяло тяхна, че не с отделили 5мин. за елементарни тестове на системата. Явно клиента за тях не е толкова важен!

2. Купувача за да е сигурен, че проблема е хардуерен е добре да тества с оригинлен софтуер, а не с пиратски. Затова автора нищо не му пречи да изтегли един Линукс от официалният им сайт и ако проблема се появи пак вече да си търси правата.

3. Кико добре е казал за биоса, но вината пак е в Никем защото не са обърнали внимание на това при положение, че купувача иска да бъде сглобена от тях системата и готова за работа. Ако купувача купи частите и сам ще си ги сглобява тогава това не е проблем на Никем.

• Автор

Ами говорих с тях и им го изпратих... Понеделник ще е при тях и ще ми се обадят.

Да видим какво ще стане..

Благодаря за помоща.

Ами говорих с тях и им го изпратих... Понеделник ще е при тях и ще ми се обадят.

Да видим какво ще стане..

Благодаря за помоща.

Разноските те ли ги плащат или ти си ги поемаш?

• Автор

Разноските те ли ги плащат или ти си ги поемаш?

Сега им го пратих на тяхна сметка , за връщането пак ще се опитам да е така , но ще видим.

Извинявай , не те разбрах :(

Към обяд мисля да им се обадя... аз и вчера им се обадих , но тая женската ме мотае каза да им пиша в сайта...

След като всички части са ми в гаранция за 2+ години , би трябвало да ги заменят нали? все пак го получих в сряда и оттогава само ядове , не съм го ползвал за 10 мин...

Малко закъснях с отговора, но въпросът ми бе, каква е версията на BIOS. Защото за това дъно и тоя процесор ти трябва версия P1.5  и ако то е дошло с по-ранна версия, подходяща за по-стари процесори, ето ти проблем. Преди мен на 2 или 3 пъти ти казаха да видиш BIOS,  но  ти така и не обърна внимание на тия постове. Сега просто няма да разбереше, дали проблемът е бил с BIOS  или не, след като си пратил вече конфигурацията. А би било полезно да се знае. Защото това най-малкото ще означава, че би помогнал и на други хора като теб, изпаднали в подобна ситуация, с покупката на нов процесор за старо дъно с неясна версия на BIOS. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Малко закъснях с отговора, но въпросът ми бе, каква е версията на BIOS. Защото за това дъно и тоя процесор ти трябва версия P1.5  и ако то е дошло с по-ранна версия, подходяща за по-стари процесори, ето ти проблем. Преди мен на 2 или 3 пъти ти казаха да видиш BIOS,  но  ти така и не обърна внимание на тия постове. Сега просто няма да разбереше, дали проблемът е бил с BIOS  или не, след като си пратил вече конфигурацията. А би било полезно да се знае. Защото това най-малкото ще означава, че би помогнал и на други хора като теб, изпаднали в подобна ситуация, с покупката на нов процесор за старо дъно с неясна версия на BIOS. 

Просто ме беше страх да ровичкам толкова с оскъдните си знания. Понеже съм чувал , че ако се прекъсне по някакъв начин ъпдейт на БИОС всичко отива на кино...

Все пак ще се опитам да разбера от какво е било ако го поправят..

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Нямам думи за тея Никем , все още ме мотаят , уж все  го правят , станаха 3 седмици откакто съм го платил а не съм го ползвал повече от 10 мин... :D

Могат 1 месец да те мотаят!До месец ако не отстранят проблема са длъжни да ти заменят повредения компонент с нов. :)

май във повечето случай трябва да си нахален като им се обаждаш както аз правих и ти го  връщат по бързо по принцип казват до един месец ще е при вас но по рано го носят :D

Редактирано от TheWalking (преглед на промените)

Могат 1 месец да те мотаят!До месец ако не отстранят проблема са длъжни да ти заменят повредения компонент с нов. :)

или да ти върнат парите ;)

Това е великата фирма!

Публикувано изображение

xaxaxaxaxax :D

Чудя се как поддържат такива цени, някои компоненти излизат по-евтини от дилърските на големи доставчици на компютърни компоненти.

Очакваме развитие по-случая.

• Автор

Вчера пристигна нямах много време да ровичкам , но за сега нещата изглеждат окей.Казаха , че са сменили дъно и процесор.

• Автор

Ми проблема все още го има , разликата е че този път е на по големи интервали (през час някаде)...

И когато се опитам да се възползвам от X boost-а започва цикъл със сини екрани докато не го спра.

Не знам какво да правя вече..тея Никем здравата ме минаха

Редактирано от kr0daking (преглед на промените)

Ми давай с БИОС-а най-напред. Виж каква версия е. Сигурно е тая, която трябва, но все пак погледни. А що са ти сменили и дъно и процесор, остава да се видят другите компоненти, свързани към това дъно. 

• Автор

BIOS версия/дата  American Megatrends Inc. P1.50, 2.10.2013 г.

До колкото разбрах това  е версията на Биоса.

Чудя се как поддържат такива цени, някои компоненти излизат по-евтини от дилърските на големи доставчици на компютърни компоненти.

Очакваме развитие по-случая.

Много просто. Ако гледаш дилърската цена на МОСТ, т.е. първата колонка, то това не е точно дилърската цена. Ако се регистрираш при тях, започваш да виждаш с поне 5% надолу цените, а при големи обороти сигурно минаваш с над 10% отстъпка. Ниските им цени са чест спор със самите доставчици, за това ако си забелязал, сега цените са по-реални /за очи/, но пак ползваш бонуси при покупка на няколко компонента. Т.е. старата песен на нов глас...

BIOS версия/дата  American Megatrends Inc. P1.50, 2.10.2013 г.

До колкото разбрах това  е версията на Биоса.

Ами давай нататък. Не е дъно, не е и процесор. Остават РАМ, хард диск и може би някакъв друг хардуер, който си включил. Елиминирай едно по едно.  Извинявам се, но не ми се чете темата назад, че е многостранична. Тествай си харда, тествай си RAM  паметта, изключи разни други устройства, ако си свързал такива. Като например Wi-Fi  адаптер, лан карта, звукова карта , DVD  устройство... Лично аз съм имал сини екрани постоянно дори от антивирусната Avast. И не съм единствения случай, щото историята пшомнеше доста такива случаи със сини екрани и с тая антивирусна. Имал съм сини екрани и заради DVD  устройството. Просто те насочвам, защото гледам никой тук не се е захванал сериозно с проблемите ти. Май е по-добре да пуснеш нова тема с ново заглавие за проблемите, та така поне хората, които си имат понятие за какво иде реч, да погледнат и прочетат темата ти. Така просто гледам една тема за препоръки  за геймърска конфигурация от 5 страници и си казвам, що пък е това, цели 5 страници? Явно е нещо безинтересно, щом толкова спам за една глупава конфигурация за игри ;)

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ами давай нататък. Не е дъно, не е и процесор. Остават РАМ, хард диск и може би някакъв друг хардуер, който си включил. Елиминирай едно по едно.  Извинявам се, но не ми се чете темата назад, че е многостранична. Тествай си харда, тествай си RAM  паметта, изключи разни други устройства, ако си свързал такива. Като например Wi-Fi  адаптер, лан карта, звукова карта , DVD  устройство... Лично аз съм имал сини екрани постоянно дори от антивирусната Avast. И не съм единствения случай, щото историята пшомнеше доста такива случаи със сини екрани и с тая антивирусна. Имал съм сини екрани и заради DVD  устройството. Просто те насочвам, защото гледам никой тук не се е захванал сериозно с проблемите ти. Май е по-добре да пуснеш нова тема с ново заглавие за проблемите, та така поне хората, които си имат понятие за какво иде реч, да погледнат и прочетат темата ти. Така просто гледам една тема за препоръки  за геймърска конфигурация от 5 страници и си казвам, що пък е това, цели 5 страници? Явно е нещо безинтересно, щом толкова спам за една глупава конфигурация за игри ;)

Кико проблема тук, е че колегата си взе нова конфигурация от Никем и им е казал те да е сглобят. След като е пристигнала машината постоянно е давала сини екрани и автора е върнал на Никем да открият проблема. Сега(след 3 седмици) му е пращат обратно и са му казали, че са сменили процесор и дъно, но колегата пак получава сини екрани. Тоест той е платил за нещо, което не работи още от първият ден и сега вече мога да кажа, че мойте думи се потвърдиха за Никем. Ниски цени, но обслужването към клиентите им е 0. Това си е чисто безобразие човек да им брои 1000лв. за нещо което не работи и дори след повторен оглед пак да му го изпратят с проблем. Май Sky и IskamPc са единствените, които си знаят работата, а другите само да минат метъра и да завъртят оборота.

Към автора: Пращай им го пак и си взимай парите, ако е възможно просто е ясно, че тези хора не разбират какво правят и само си губиш времето и нервите с тях!

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Аз пък поръчах от IskamPc машина за 2 бона и ми пратиха чувал с картофи. Върнах го и ми го смениха с чушки.

Предлагам магазинерите да се хванат да прочетат някоя книга ако нямат клиенти и да престанат с анти-рекламата. 

Нещо напоследък всяка втора тема е някъв майтап. За всеки е очевидно че темата е или фейк или проблема е в потребителя а не в компютъра.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.