Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

уиндоус 7 забиване непрекъснато и насичане на компютъра и гледане на 3Д филми на

Featured Replies

здравейте,

пиша Ви защото имам следният проблем - от два месеца насам компютърът ми забива непрекъснато и засича - понякога става когато включа компютъра изчаквам няколко минути влизам в интернет за проверка на абв поща и засича и по късно забива. понякога забива, когато се опитвам да изтегля клипче на компютъра от проверен сайт.  при последното рестартиране излезе черен екран и написа DSK Disk verifying files hiexes security sectors. аз наскоро съм с уиндоус 7 /поне от ноември месец 2013/ с 1 терабайт хард диск и 4 гигабайта памет и втори хард диск на който е инсталиран уиндоус хр. според техника има бъг но не знае какъв. имам и двата уиндоуса защото понякога ми се налага да използвам и хр. нужна е помощт. процесорът е на 6 години. под хр компютъра върви без проблем. кажете според вас какво може да се направи.

а другото ми питане е как мога да гледам филми на 3Д на компютър - имам очила и използвам и програмата кмплейър или стереоскопик плеър.

Благодаря Ви предварително

Хубаво ще е да напишеш каква е конфигурацията.

За първата част на въпроса не се наемам да давам отговор....

За втората (за 3D-то)-не можеш,ако монитора ти не е 3D ! Moжеш само анаглифно такова!

За втората (за 3D-то)-не можеш,ако монитора ти не е 3D ! Moжеш само анаглифно такова!

Силно се съмнявам, че гледа 3Д с процесор на 6 год.По първата част на проблема, има вероятност диска да прави проблеми и за това е добре да се направи една диагностика - chkdsk, hdtune.Грешката не е случайна:

Силно се съмнявам, че гледа 3Д с процесор на 6 год.

За анаглифно 3D не му трябва як процесор!Файловете са леки като на всеки филм с малко ,,гиги,,.Има анаглифни 3D-та и в АVI формат...

Ча па толкова да му е слаб процесора!

здравейте,

пиша Ви защото имам следният проблем - от два месеца насам компютърът ми забива непрекъснато и засича - понякога става когато включа компютъра изчаквам няколко минути влизам в интернет за проверка на абв поща и засича и по късно забива. понякога забива, когато се опитвам да изтегля клипче на компютъра от проверен сайт.  при последното рестартиране излезе черен екран и написа DSK Disk verifying files hiexes security sectors. аз наскоро съм с уиндоус 7 /поне от ноември месец 2013/ с 1 терабайт хард диск и 4 гигабайта памет и втори хард диск на който е инсталиран уиндоус хр. според техника има бъг но не знае какъв. имам и двата уиндоуса защото понякога ми се налага да използвам и хр. нужна е помощт. процесорът е на 6 години. под хр компютъра върви без проблем. кажете според вас какво може да се направи.

а другото ми питане е как мога да гледам филми на 3Д на компютър - имам очила и използвам и програмата кмплейър или стереоскопик плеър.

Благодаря Ви предварително

И какъв е този смешен техник, който казва че има бъг но не се знае от какво и откъде е. Кажи си цялата конфигурация, за да видим за какво става на въпрос.

• Автор

И какъв е този смешен техник, който казва че има бъг но не се знае от какво и откъде е. Кажи си цялата конфигурация, за да видим за какво става на въздравейте

здравейте благодаря за отговора само трябва да спомена че преди две седмици се чуваше много странен шум от компютъра - сякаш някой стърже нещо по вентилатора - отворих компютъра и изтрих съвсем малко прах по перките и спря да шуми .

ето моята конфигурация - компютър   ACPI x86-based PC Microsoft Windows 7 Ultimate  Service Pack 1 тип централен процесор  DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200) дънна платка   ASRock G41C-VS  (1 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN) чипсет    Intel Eaglelake G41 системна памет   3520 MB DIMM1: A-Data  2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (8-8-8-22 @ 609 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)  (5-5-5-14 @ 380 MHz) пак същото видео карта    NVIDIA GeForce 9400 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1)  (1024 MB) звуков адаптер    Realtek ALC662 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]  IDE Intel® 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF  IDE Intel® 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0 общ размер  1084.8 GB (920.4 GB свободно)

досега ми се е налагало от 2010 година насам  на всеки шест месеца преинсталация на уиндоус - поне докато бях с хр - надявах се като мина на 7 да нямам проблем. но уви оказва се че пак компютъра забива и засича.

благодаря отново за вашата помощ. техника каза че трябва да има някакъв цикъл на който да се случи подобно забиване и ако хване закономерността тогава ще вземе мерки иначе може само да гадае- благодаря отново за вашето мнение. ще чакам отговор. благодаря отново

техника каза че трябва да има някакъв цикъл на който да се случи подобно забиване и ако хване закономерността тогава ще вземе мерки иначе може само да гадае

:D  :D  100 камшика за тоя "техник".Иначе сложи Линукс, доволен ще останеш! :wink12:

Браво, значи с тая слаба машина си решил, че минавайки на много по-тежка OS, ще ти намалеят проблемите, чудна логика.

:D  :D  100 камшика за тоя "техник".Иначе сложи Линукс, доволен ще останеш! :wink12:

Той ще остане доволен, ама и ще гледа като изтребител, когато стигне до менюто за оразмеряване на виртуалната памет и мястото за монтиране. Ако не е инсталирал Линукс нiкога през живота си - има да те псува за този съвет... :D

Той ще остане доволен, ама и ще гледа като изтребител, когато стигне до менюто за оразмеряване на виртуалната памет и мястото за монтиране. Ако не е инсталирал Линукс нiкога през живота си - има да те псува за този съвет... :D

Винаги има първи път.Има стотици клипове /и на български/ как се прави.Далеч по-лесно е от тъпия уиндоус тъй като ти е преведено на родния език.Какво повече можеш да искаш от живота!? :clown:

Винаги има първи път.Има стотици клипове /и на български/ как се прави.Далеч по-лесно е от тъпия уиндоус тъй като ти е преведено на родния език.Какво повече можеш да искаш от живота!? :clown:

Че то и Windows е преведен на български. Уиндоус 7 си има вграден превод, а за Секс Пи има езикови пакети. А инсталацията на Уиндоус е юзър френдли и не се налага да ровиш за клипове как се прави.

... аз наскоро съм с уиндоус 7 ...под хр компютъра върви без проблем. кажете според вас какво може да се направи?

Под ХР върви,защото процесорчето ти е слабо!Аз знам от опит,че при една хубава оптимизация на Уиндоус 7,компютъра ти ще заработи по-бързо и от от ХР-то.Проблемът е,че това е доста обширна тема,каквато в Калдата отсъства!За съжаление,тук има само тема Guide: Оптимизация на Windows XP !Ако някой се сети да направи нова тема за оптимизация на Уиндоус 7,бих се включил с много препоръки в нея.То не е една настройка ,която да промениш и да тръгне бързо системата.Ако трябва да се опишат всички съвети,ще е нужно много време и писане...

Браво, значи с тая слаба машина си решил, че минавайки на много по-тежка OS, ще ти намалеят проблемите, чудна логика.

Колега , много те моля, информирай се малко, за да не ти се налага да говорш глупости.

На машина със Семпрон 1,6, 1GB +256 MB/DDR400 си цъках 7-ка без ядове.

Колега, не бях инсталирал Линукс , обаче не ми се опря изобщо.

Няма как да знаеш колко грамотен е човека срещу теб , без да си го опознал.

Под ХР върви,защото процесорчето ти е слабо!

Не позна!

Ако някой се сети да направи нова тема за оптимизация на Уиндоус 7,бих се включил с много препоръки в нея.

Ами, хвани се и направи, колко му е :)

Тодоре, компютърът ти може да забива от много неща. От неизправен хардуер през лоша поддръжка, неправилна инсталация, кофти драйвери, софтуер и настройки, до вируси.

Провери всяко едно от тези неща. Не е от Windows7, слагал съм го и на по-слаб компютър от твоя.

Не позна!

Защо ми е да познавам нещо,когато автора го е посочил(процесор  DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200)!Въпросът не е дали ще тръгне уиндоус 7,както твърдиш ти,че си цъкал дори с по-слаб процесор!Питането е защо забива непрекъснато и насича компютъра!

Може да поразгледаш

http://windows7bg.com/

като за начало,а иначе според мен не ти е читав инсталационния диск.Намери читаво копие и преинсталирай.

Колега , много те моля, информирай се малко, за да не ти се налага да говорш глупости.

На машина със Семпрон 1,6, 1GB +256 MB/DDR400 си цъках 7-ка без ядове.

Никакъв колега не съм ти, все пак гледам да не ме сравняват с неуки същества като теб.

Какво си цъкал, ти такава глупост написа, че се съмнявам през живота си да си пускал сам компютър.

С 2Gb Ram седмицата цикли, но ти дори с по-малко и възможно най-слабата си нямал проблем.

Да ти имам въображението, сигурно по форуми за научно фантастична литература пишеш повече.

• Автор

Ами, хвани се и направи, колко му е :)

Тодоре, компютърът ти може да забива от много неща. От неизправен хардуер през лоша поддръжка, неправилна инсталация, кофти драйвери, софтуер и настройки, до вируси.

Провери всяко едно от тези неща. Не е от Windows7, слагал съм го и на по-слаб компютър от твоя.

пиша за да отговоря - от компютри не разбирам - освен да пиша на уърд. техника ми инсталира уиндоус 7 от негов диск /може и да го е свалил от интернет - не знам/. от горепосочените неща - тези изброени от Вас - мога само да кажа, че вируси нямам - използвам аваст и малуер - компютърът е чист от вируси. за другите неща - не знам . знам само, че в началото когато инсталира техника уиндоус 7 /ноември месец/ мсичко вървеше ок и от януари почна да забива, засича и т.н.  на техника му трябва закономерност, за да предприеме нещо. описал съм какъв е проблема. ако някой разбира моля съгласен съм да се свържа и чрез програмата тимвюър. благодаря отново.

Никакъв колега не съм ти, все пак гледам да не ме сравняват с неуки същества като теб.

Какво си цъкал, ти такава глупост написа, че се съмнявам през живота си да си пускал сам компютър.

С 2Gb Ram седмицата цикли, но ти дори с по-малко и възможно най-слабата си нямал проблем.

Да ти имам въображението, сигурно по форуми за научно фантастична литература пишеш повече.

Това за 2-та гигабайта изобщо не е вярно. Всичко зависи от процесора и от виртуалната памет, която си му задал, а не от РАМ-та при Уиндоус 7. Защото Уиндоус 7 винаги ползва виртуалната памет, а не само при нужда, както Линукс прави. Веднага ти давам два примера:

1. Компът на сестра ми. Едноядрен на 3.2, с 2 гигабайта РАМ. Уиндоус 7 върви идеално без грам насичане. Само че съм му задал виртуална памет от 6 гигабайта. Ако го оставя сам да си я контролира - сече, разбира се. Както и всяка тежка програма.

2. Старата конфигурация на моя комп - двуядрен на 2.5, с 2 гигабайта памет. Без предварително зададен размер на виртуалната памет вървеше добре, освен ако не реша да инсталирам някоя по-големичка игра. Тогава се скъсваше да сече по време на инсталацията. Със зададен размер за виртуална памет от 12 гигабайта - няма грам насичане и компютърът дори не усещаше инсталацията на 30-гигабайтова игра.

Това за 2-та гигабайта изобщо не е вярно. Всичко зависи от процесора и от виртуалната памет, която си му задал, а не от РАМ-та при Уиндоус 7. Защото Уиндоус 7 винаги ползва виртуалната памет, а не само при нужда, както Линукс прави. Веднага ти давам два примера:

1. Компът на сестра ми. Едноядрен на 3.2, с 2 гигабайта РАМ. Уиндоус 7 върви идеално без грам насичане. Само че съм му задал виртуална памет от 6 гигабайта. Ако го оставя сам да си я контролира - сече, разбира се. Както и всяка тежка програма.

2. Старата конфигурация на моя комп - двуядрен на 2.5, с 2 гигабайта памет. Без предварително зададен размер на виртуалната памет вървеше добре, освен ако не реша да инсталирам някоя по-големичка игра. Тогава се скъсваше да сече по време на инсталацията. Със зададен размер за виртуална памет от 12 гигабайта - няма грам насичане и компютърът дори не усещаше инсталацията на 30-гигабайтова игра.

Добре си го обяснил , с примери. Ама надали ше хване нещо.

Е, не пречи да пробвам, нали? :D

Като ви чета постовете чак ми става неприятно да се обиждате.Много грозни думи изричате.Не забравяйте че се опитвате да помагате-не губите пари или нещо друго че чак да стигате до обиди.По умният винаги отстъпва.Не е нужно всеки да налага мнението си и да стига до крайности за да покаже на другият колко е прав.Според мен 2 гб. рам памет са малко недостатъчни за седмицата 64 bit.(автоматично).Като остава включен торент клиента и отворя и Хрома-2 гб.са ми недостатъчни.След рестарт ми консумира около 36-38% от 4 гб.рам но като го оставя да поработи 2-3 дена без изключване консумацията ми отива до 45-55% от 4гб.рам паметта.Ако друг има противно мнение ще го изслушам...но чак пък да се обиждаме...големи хора сме.Мисля че детската градина отдавна трябва да сме я забравили. :mad:

Публикувано изображение

Процесорът не му е слаб за седмицата а като гледам и рам паметта  не би трябвало да му прави проблем на тези 32 bit.Имам SONI 1.8 GHz 4 ram и идеално върви 64 bit.седмица Явно твърдият диск или някой драйвер му правят мизерия. :rolleyes:

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

• Автор

потвърждавам нищо не разбирам.

Като ви чета постовете чак ми става неприятно да се обиждате.Много грозни думи изричате.Не забравяйте че се опитвате да помагате-не губите пари или нещо друго че чак да стигате до обиди.По умният винаги отстъпва.Не е нужно всеки да налага мнението си и да стига до крайности за да покаже на другият колко е прав.Според мен 2 гб. рам памет са малко недостатъчни за седмицата 64 bit.(автоматично).Като остава включен торент клиента и отворя и Хрома-2 гб.са ми недостатъчни.След рестарт ми консумира около 36-38% от 4 гб.рам но като го оставя да поработи 2-3 дена без изключване консумацията ми отива до 45-55% от 4гб.рам паметта.Ако друг има противно мнение ще го изслушам...но чак пък да се обиждаме...големи хора сме.Мисля че детската градина отдавна трябва да сме я забравили. :mad:

Публикувано изображение

Процесорът не му е слаб за седмицата а като гледам и рам паметта  не би трябвало да му прави проблем на тези 32 bit.Имам SONI 1.8 GHz 4 ram и идеално върви 64 bit.седмица Явно твърдият диск или някой драйвер му правят мизерия. :rolleyes:

ако това е вашия отговор пак казвам съгласен съм някой ако иска и е честен с мен да провери ако може чрез програмата тимвюър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.