Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за 500-550 лева

Featured Replies

Моля ти се ... За първи път пиша във форум така че не ми се карай,  не разбирам от компютри аз ако разбирах нямаше да питам

Ами като пишеш за първи път, поне в началото не се зъби на тоя и оня. Човека иска да ти каже, че 550 лева са малко и че за игри вече е почти необходимост наличието на четириядрен процесор, а с новите монитори и поне карта средна ръка, защото играл ли си примерно на резолюция 1024х768 на FullHD монитор? Може евтините и вградени видеокарти да са точно за подобни резолюции, но няма как да играеш на FullHD  монитор с подобни настройки. Не е като навремето, дето тумбестия монитор го пускаме на 800х600 и изиграваме играта, без много много да ни прави впечатление картината. 

Иначе миналия месец попадна в ръцете ми една конфигурация за  430 лева от Технополис, та я тествах при игри. Ами зле си е работата, защото не само бе с двуядрен процесор, ами и със слаба вградена видеокарта на AMD,  та била тя и от по-ново поколение. Правих си тестове със стара игра като GRID. Оказа се, че картината е идеална, с малко детайли и 4xAA  само при резолюция 800х600. При по-висока резолюция или картината е много назъбена заради липсата на АА, или кадрите са доста под 35, което предизвиква лаг в управлението и невъзможност за нормална игра. Тествах и DOTA2. Двете ядра на процесора са недостатъчни и се товарят много. Това ограничава видеокартата при по-ниски резолюции, но на практика не може да се играе на по-високи, защото вграденото видео е слабо и там ограничението вече не е от процесора, а от слабото видео и може би не толкова бързата RAM,  която бе на 1600 MHz. Та в тая игра постигнах 42 фпс средно при ниските резолюции, което може да ти се стори много, но не е точно така. Картината е накъсана без включена ВС, а като се включи тая ВС, пак не е равномерна, защото кадрите са малко. Освен това заради ограничението на двете ядра, на моменти картината накъсва, защото процесора не отговаря само за играта, а и а други процеси на заден план. Тествах и H.A.W.X.,  че само за нея ми остана време. По-отвратителна картина не съм имал, макар тая игра да съм я тествал с много видеокарти, включително и с вградени на конкуренцията. Не само че бе накъсана, ами и резолюцията също бе отвратително ниска. на практика тая игра не може да се играе.  Та толкова за вградената видеокарта в процесора A4-4000. Наистина е слаба като начало, но и двете ядра показаха много големи недостатъци.  Имал съм двуядрен Пентиум, както и съм правил много тестове с процесорите си, пускайки ги да работят само на две ядра. Картата е долу горе като предложената GTX750 и не бях никак очарован от резултатите при много игри. Включително гореспоменатата GRID,  макар тая игра да е от 2007 година.

Кико е много прав 550лв. Са малко за компютър който ще се ползва за игри. Двуядрения процесор е малко за игри ВЕЧЕ. Давам за пример Assassin's Creed 4 преди няколко месеца се разделих със AMD Athlon X2 270 3.4Ghz докато бях със него и сегашната ми видео карта HD5770(Старичка е но е добра) едвам играех AC4 със 20фпс понякога спадаха на 15 просто беше много зле а двете ядра бяха натоварени на 100% след това взех FX6300 и се родих пуснах AC4 на АВТОМАТИЧНИТЕ настройки тоест High и вадех на натоварените терени минимум 30фпс средно бяха 40-45ФПС. Ти със този пентиум незнам какво ще правиш и тази Р7 250 която е по слаба от HD5770.

Ето ти канала ми във Youtube във него има клипове и със сегашния ми процесор и предишния разгледай ги особено последните няколко.

https://www.youtube.com/user/MultiZekker/videos?shelf_id=1&sort=dd&view=0

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

• Автор

Кико е много прав 550лв. са малко за компютър който ще се ползва за игри. Двуядрения процесор е малко за игри ВЕЧЕ. Давам за пример Assassin's Creed 4 преди няколко месеца се разделих със AMD Athlon X2 270 3.4Ghz докато бях със него и сегашната ми видео карта HD5770(Старичка е но е добра) едвам играех AC4 със 20фпс понякога спадаха на 15 просто беше много зле а двете ядра бяха натоварени на 100% след това взех FX6300 и се родих пуснах AC4 на АВТОМАТИЧНИТЕ настройки тоест High и вадех на натоварените терени минимум 30фпс средно бяха 40-45ФПС. Ти със този пентиум незнам какво ще правиш и тази Р7 250 която е по слаба от HD5770.

Ето ти канала ми във Youtube във него има клипове и със сегашния ми процесор и предишния разгледай ги особено последните няколко.

https://www.youtube.com/user/MultiZekker/videos?shelf_id=1&sort=dd&view=0

Мерси много за информацията и за канала ти . Ще го разгледам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.