Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Според него Евросъюзът е изправен пред продължителна стагнация, която усилва дисбаланса и общността може и да не устои на кризата

 

Публикувано изображение

 

В Европейския съюз се създават и усилват толкова големи финансово-икономически дисбаланси, че ЕС може и да не устои на рисковете и това да доведе до пълното му разпадане. Това каза един от най-богатите хора в света Джордж Сорос, който представи новата си книга в Лондон "Трагедията Европейски съюз". Тя представлява статии и интервюта, написани от Сорос през последните години. "Главният проблем на еврозоната и ЕС се състои в пропастта между страните –кредитори и страните - длъжници, която продължава да се разширява", подчертава Сорос. Според него Евросъюзът е изправен пред продължителна стагнация, която усилва дисбаланса и ЕС може и да не устои на кризата.

 

Според него най-добрият вариант за излизане от ситуацията е Германия да напусне еврозоната. "В момента Германия прави и немислимото, за да спаси еврото. Проблемът в еврозоната е, че сега Германия изпълнява само минимално необходимите мерки за поддържане на еврото. Междувременно разликата в основните показатели като излишък и дефицит по текущите сметки на страните в еврозоната продължава да расте. Според финансиста финансовата криза на ЕС се е превърнала в политическа, което се изразява в две неща – трудностите с еврото и проблема в отношенията между Великобритания и ЕС.

http://pressadaily.bg/publication/37803-%D0%95%D0%A1-%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9/

 

 

Едва ли Сорос е написал книгата си случайно и едва ли е случайно представянето и в момент, в който ЕС е поставен пред нелеката задача да помогне за решаването на кризата в Украйна.

Дано греши!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Полицията смля протест на моряци в Сантяго, Испания

 

http://www.lavozdegalicia.es/album/santiago/2014/03/11/batalla-campal-horreo-marineros-cerco-policia/01101394552710767950369.htm

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Полицията смля протест на моряци в Сантяго, Испания

 

http://www.lavozdegalicia.es/album/santiago/2014/03/11/batalla-campal-horreo-marineros-cerco-policia/01101394552710767950369.htm

 

Интересно, защо българските медиите мълчат?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересно, защо българските медиите мълчат?

Е ти не знаеш ли, че тук всичко е лъжа и измама. Доста случаи имаше с разминаване на факти и невярна информация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

ЕС в момента няма никаква задача за решаване по отношение на кризата в Украйна . Има си достатъчно вътрешни проблеми .

И това Путин много добре го знае избирайки подходящия момент за връщането на Крим там където му е мястото .

А САЩ само раздува мускули колкото за пред хората.....да се помни и знае !

Китай пък се кефят на представлението и от страни насърчават актьорите.... :)

На Германия пък и е първа грижа къде да си дене излишъка от свръхпроизводство и свободните пари .

Евентуално в Украйна - за сега няма никаква перспектива .

Намира смисъл пазарувайки вътре в ЕС! 

Почти купи Гърция , не малко в Испания и Италия .

И набира все по-голяма преднина.Защото пари при пари отиват (т.е. се връщат).

Великобритания и Франция злобеят поради това, губейки позиции.

А останалите в ЕС берат страхове , кога ще дойде техния ред.

Ние , в задния двор - има да чакаме да ни обърнат внимание.

В същност това е проблема в ЕС !

Всичко това повече събира , от колкото разделя , а Германия забърсва всичко около себе си и расте !

И Сорос (САЩ) това май не го устройва.......та за това раздава акъли , белким някой се обърка.

И може би това е нашият исторически шанс за оцеляване . Кой знае чак толкова ?

 

Не приемайте горното много на сериозно де ! :) 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
В момента Германия прави и немислимото, за да спаси еврото. Проблемът в еврозоната е, че сега Германия изпълнява само минимално необходимите мерки за поддържане на еврото.
 
Какво в крайна сметка, прави Германия за еврото ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Много пъти се опитах да намекна, че ЕС върви към своя финал / край и то съвсем логичен въпреки че и доста от вас ме оборваха и донякъде логично, но. Замислете се!!!!

Интригата Украйна според мен беше отчайващ опит страните от ЕС да се сплотят около някаква "висша цел", но уви!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На 16 март не само Украйна, но и Италия може да се разцепи

На исторически референдум 2/3 жителите на силно развития регион Венето казват "да" на излизането от Ботуша

 
Венеция, Италия
Публикувано изображение

Погледите на цял свят ще са обърнати на 16 март към референдума в Крим, който с голяма доза вероятност ще затвърди връщането на южния полуостров в състава на Руската федерация. Същият ден обаче започва един не по малко драматичен плебисцит, премълчаван от западните официални институции и медии - в силно развития северен италиански регион Венето от 16 до 21 ще се състои референдум за отделяне и излизане от Италия.

 

Венето е регион, в който влизат 7 провинции, в това число Венеция, Верона и Падуа). Социологическите сондажи сочат, че отделянето от Италия се подкрепя от около 65% от населението на региона. Гласуващите на референдума трябва да отговорят на един-единствен въпрос: "Искате ли регионът Венето да стане назависима и федерална република?"

Възможните отговори са "да" или "не". Според организаторите на референдума от "Северната лига" всеки жител на Венето ще получи на домашния си адрес индивидуален код, чрез който може да се регистрира за участие в референдума. Гласуването ще е в избирателни секции, по телефона или в интернет. В него ще могат да участват и граждани, които живеят извън страната, информира www.nr2.ru/italy/

Слоганът на референдума във Венето "Ние сме щастливи да гласуваме за свобода!"

Публикувано изображение

Спазени са всички условия на европейското законодателство за народно волеизлияние  - 549 пункта, където в изключително кратък срок бяха събрани на 100 000 подписа. Очаква се в референдума да вземат участие 5 милиона пълнолетни граждани на Венето. 64% от тях, според социологическите сондажи, ще гласуват за излизането от Италия и създаването на независима държава.

Медиите в региона припомнят, че Венето влиза в състава на Италия през 1866 г. с реферндум, окачествен от мнозина историци като "мошенически", тъй като в гласуването участват едва 26%  от всички имащи право на глас. На всичкото отгоре гласуването не било тайно, а и съпровождано с открит натиск и агитация на упорстващите срещу присъединяването към Кралство Италия, което пък изчезва през 1946 г., пак след референдум.

Освен това никой не бил виждал протоколите от изборните секции, а известният италиански историк Луиджи Суто, който по искане на Музея на историята на националния подем в Италия, е трябвало да състави официално описание на референдума във Венето, е установил, че протоколи от него просто липсват в националния архив.

Всичко това дава основание на мнозина обществени дейци и политици да настояват да се признаят за недействителни резултатите от референдума през 1866 г. за влизането на Венето в състава на Италия. Освен това организаторите на референдума смятат, че "след като регионът е влязъл в Италия в резултат на референдум, при това мошенически и де факто недействителен, то след новия и законен референдум, при наличието на кворум и свободно волеизлияние на жителите, той може и да излезе от Италия".

"Събрани са 100 000 подписа за референдума – каква прелест!", възкликват италиански медии

Публикувано изображение

За цената на независимостта регионалният лидер на фракцията на "Северната лига" в местния парламент Федерико Канер, обясни че тя е 117 милиарда евро, или по 24 000 евро на всеки жител на Венето. Сметката е на база, че общият държавен дълг на Италия се дели пропорционално между 20-те региона в страната съобразно населението и територията им. Според политика жителите на силно развития промишлен регион с множество туристически забележителности са готови на тази жертва и изплащането на този дълг може да стане за няколко години.

Публикувано изображение

За изхода от референдума във Венето внимателно следят и в съседния регион Ломбардия, където също в близко време започва събиране на подписи за независимост и отделяне от Италии, напомня nr2.ru/italy/.

Същевременно за резултатите от референдумите в Крим и Венето с особено внимание ще следят в Шотландия и испанска Каталония. Там, на 18 септември в Шотландия и на 9 ноември в Каталония също ще се състоят референдуми за независимост.

http://www.blitz.bg/news/article/254901

 

 

Май Сорос ще се окаже прав.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това само налива вода в мелницата на САЩ. Те откога го искат това. Нямат никаква сметка от стабилен ЕС и евро. Постоянно търсят начини да задържат на върха отдавна кухия си долар, Разделяй и владей - това е тяхното верую!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мислех си наскоро, какво би станало, ако Русия беше член на ЕС?

И дали Америка щеше да допусне това?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мислех си наскоро, какво би станало, ако Русия беше член на ЕС?

И дали Америка щеше да допусне това?

Това не виждам как ще стане. На Русия не ѝ трябват квотите на ЕС - по простата причина, че биха я спъвали тотално икономически. Отделно от това, Русия няма да допусне да се изродят някои морални ценности, които онези импотентни и мазни господа в Брюксел са загърбили в името на криворазбраното равенство - по скоро слободия, бих го нарекъл аз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Сорос: Да накажем Русия за Крим чрез понижаване на цената на петрола

 

Mилиардерът Джордж Сорос е предложил на американската администрация начин да накажат Русия за присъединяването на Крим, съобщи РИА Новости.

"Най-твърдата санкция срещу Русия би била продажбата на петрол от стратегическия запас на САЩ. По този начин ще се увеличи предлагането на пазара, което ще доведе до спад в цената на „черното злато” и така ще се понижат доходите на Руската Федерация. Русия се нуждае от цена на петрола не по-ниска от 100 долара за барел, за да може да балансира бюджета си”, е казал Сорос.

 

24chasa.bg

 

Нещата май започнаха да се изясняват.

Кой би спечелил от разпадането на ЕС и от отслабването на икономическата мощ на Русия?

Почти съм сигурна, че това, което се случва през последните години е добре планирано и още по-добре платено.

 

 

 

И още нещо:

 

Путин може да раздели ЕС

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Онлайн референдумът: Венеция трябва да се отдели

Мнозинството от жителите на италианския регион Венето, чиито главен град е Венеция, гласуваха за излизането му от състава на Италия, съобщава в. "Либеро Куотидиано".

 

 От участвалите в референдума 2 360 235 избиратели (73,2% от електората) създаването на независима Република Венето са подкрепили 89%.

 

"Това е началото на венецианската пролет" - обяви веднага след като станаха известни резултатите Джанлука Бузато - лидерът на движението за отделяне от Италия. Самоопределението на населението на Венето е цивилизована борба, каза Бузато.

 

Инициаторите на електронното гласуване обявиха началото на процедура за отделяне от Италия. Освен това подготвя се проект за провеждане на референдум на официално равнище. Причина за организирането на отделянето на Венето от Италия е тежкото данъчно бреме за спонсориране на бедната южна част на Италия.

 

С отделянето населението на региона се надява значително да намали данъците, които плаща на централната власт в Рим - от €77 млрд. на година на около €55 млрд

 

24chasa.bg

 

 

Не е изненада.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Масови арести на венецианските сепаратисти

Задържани са 24 души, на които са били предявени обвинения в тероризъм, подриване на демократичните устои на държавата и незаконно притежание на оръжие и експлозиви. Срещу още 27 души тече прокурорска проверка

 

Италианската полиция проведе масови арести на членове на сепаратистка организация, бореща се за отцепването на Венеция от Италия. Задържани са 24 души, на които са били предявени обвинения в тероризъм, подриване на демократичните устои на държавата и незаконно притежание на оръжие и експлозиви. Срещу още 27 души тече прокурорска проверка.

Сепаратистите планирали протестна акция на площад "Сан Марко" с булдозер, трансформиран в танк, като по време на операцията срещу тях самоделката бе конфискувана. Сред задържаните е и Франко Рочета, автор на идеята за референдум за отделянето на Венеция от Италия. Рочета е и сред основателите на "Северната Лига", чиято цел е отцепване на богатия индустриален Север от Италия.

Съвсем естествено, сепаратистите бяха подкрепени от лидера на "Северната Лига" Масимо Битончи, която заяви: "Призоваваме венецианците и всички, които не желаят повече да търпят гнета на властите, да излязат от домовете си с флага на Свети Марко, за да изкажат своята солидарност с венецианците и ломбардците, арестувани незаконно".

Сепаратистите се борят за отцепването на областите Венето и Ломбардия от Италия и формирането на отделна държава по подобие на средновековната Венецианска република.

http://pressadaily.bg/publication/39998-%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Испания отхвърли проекта за референдум за независимост на Каталония

 

Испанските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство проекта за референдум за независимост на Каталония. Дебатите продължиха повече от 9 часа.

С 299 срещу 47 гласа депутатите отхвърлиха искането на каталонския парламент да му бъде прехвърлена компетенцията да организира референдума, съобщават испанските медии.

Въпреки резултата от вота президентът на Каталония Артур Мас заяви, че няма се откаже от плановете за допитване.

Референдумът трябва да се проведе на 9 ноември.

Проучвания на общественото мнение в богатата провинция показват, че около половината население би подкрепило отделяне от Испания. Много по-голям процент от гражданите искат референдум, за да могат да кажат мнението си по въпроса.

 

24chasa.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сервитьорката и бармана го играят скарани, но заедно бъркат в касата. Шеф производство го играе скаран с шеф пласмента, но далаверките им вървят. Партиите хич не се обичат, но лапат здраво отвсякъде. Това си е модел, а какво са ни приготвили можем само да гадаем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едва ли ще има единен и само един парламент ЕС.Само едно правителство.Един президент.Един бюджет.То трябва да елиминираме националностите.То може се напечата евро и да се подпогнат страни като нашата и Румъния ама ще девалвира еврото.Може стане евро=долар.По-евтино евро си има и предимства и недостатъци.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много сте далеч от истината, трябва да се върнете много назад във времето за да осмислите и осъзнаете всичко. Както съм казвал много пъти тук нищо ново не са научили но и нищо старо не са забравили тези едни и същи юдейски задколисни господари.  Чудя се само защо не му казвате истинското име на този Унгарски  евреин  Джордж Шварц познат на света днес като Джордж Сорос. Само казвайте истината и истинските им имена и пъзела сам ще се подреди.   В Гърция ще се случи това което се случи тук в България ще ги колонизират, с кадифени ракавици, като им отнемат ресурсите и всичко ценно което имат. Как го сториха? Много просто, набутаха ги в ЕС - който аз наричам Еврейски Съюз - отпускаха им пари, в последствие затвориха кранчето и рибките изплуваха с коремчетата на горе. Сега просто ги принуждават да преватезират! Това което стана и тук, а печелившият, сами го виждате от коя секта е. Но той е само пионка в тази ционистка игра наречена демокрация,глобализация........  

 

 

 

http://www.dokumentalni.com/?p=2815&fb_action_ids=756821304336733&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Май на днешна дата 09.05.2014г. започва истинския разпад на ЕС - това визирайки искането на Англия за водене на преговори с ЕС относно бъдещият и статут като страна челн на ЕС и исканите от нея преференции.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Министърът на външните работи на Германия: рискът от разкол на Европа остава

Изострянето на кризата в Украйна може да доведе до разкол на Европа, каза министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

 

Според него, един от признаците на изострянето на положението в Украйна е свалянето на самолета на военновъздушните сили на Украйна Ил-76 край Луганск.

Газовите спорове между Русия и Украйна, според него, също не спомагат за уреждане. Тристранните преговори между Русия, Украйна и Европейския съюз през нощта срещу понеделник се провалиха. Украйна отказва да плаща газа от Русия от началото на годината. Общият обем на дълговете й надхвърля $5 милиарда. От тази сума в края на май бяха платени само $783 милиона.http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_06_16/Ministrt-na-vnshnite-raboti-na-Germanija-riskt-ot-razkol-na-Evropa-ostava-5821/

 

 

Тези, които подкрепяха безрезервно всичко, което става в Украйна май започнаха да осъзнават грешката си?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сорос: Да накажем Русия за Крим чрез понижаване на цената на петрола

 

Mилиардерът Джордж Сорос е предложил на американската администрация начин да накажат Русия за присъединяването на Крим, съобщи РИА Новости.

"Най-твърдата санкция срещу Русия би била продажбата на петрол от стратегическия запас на САЩ. По този начин ще се увеличи предлагането на пазара, което ще доведе до спад в цената на „черното злато” и така ще се понижат доходите на Руската Федерация. Русия се нуждае от цена на петрола не по-ниска от 100 долара за барел, за да може да балансира бюджета си”, е казал Сорос.

 

24chasa.bg

 

Нещата май започнаха да се изясняват.

Кой би спечелил от разпадането на ЕС и от отслабването на икономическата мощ на Русия?

Почти съм сигурна, че това, което се случва през последните години е добре планирано и още по-добре платено.

 

 

 

И още нещо:

 

Путин може да раздели ЕС

Да накажат Русия. Този образ въобще не се чува какво говори. Или може би се чува, но прави театър. САЩ също купуват нефт от Русия, а ЕС пък е тотално зависим от нефта на руснаците. 

 

Ще повярвам, че ЕС е зле когато дойде чужденец да работи в България.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
ЕС може да се разпадне заради Великобритания

Опитите на британския премиер Дейвид Камерън да възстанови властта на британското правителство за сметка на Европейския съюз, може да доведат до разпадането на ЕС, предупреди председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой в интервю пред в. "Гардиън".

 

Миналия месец Камерън поиска "нова сделка", която включва процедура за неучастие по ключови въпроси."Ако всяка държава членка има възможността да се разхожда из настоящите политики, да прилага тази, която й харесва, и да отхвърля онази, която и допада най-малко, ЕС като цяло и единният пазар по-специално ще се разпаднат бързо", каза Ромпой.

 

Според социлогическо допитване 51% от британците са за излизане на страната им от ЕС, а 40% биха искали да продължат да бъдат членове на съюза. Изследването показва, че са настъпили сериозни промени в нагласите в сравнение с положението от преди десет години, когато 68% от анкетираните британци са искали да останат в ЕС, а 19% са били за излизане. Миналата година съотношението е било 40% за оставане към 49% за излизане. Отношението към ЕС се обяснява с продължаващата криза в еврозоната, съпроводена с опасения за евентуалния крах на общата валута.

 

В началото на новата година Дейвид Камерън ще произнесе реч за отношенията между Великобритания и Европа. Очаква се, че той ще използва този повод, за да предложи след 2015 г. да се състои референдум за условията на британското членство.

http://www.segabg.com/article.php?id=630324

 

Ще повярвам, че ЕС е зле когато дойде чужденец да работи в България.

 

България в момента е най-бедната държава в ЕС, но това не означава, че в останалите членки нещата вървят добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В останалите членки нещата вървят и то много добре. Западните държави прокарват такава политика, за да могат да изгонят по "културен" начин всички емигранти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В останалите членки нещата вървят и то много добре. Западните държави прокарват такава политика, за да могат да изгонят по "културен" начин всички емигранти.

 

Когато нещата при тях вървяха добре, можеха да си позволят да приемат емигранти, но сега наистина са им в тежест.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...