Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

• Автор

а уж има наказания за това

Явно наказанията не важат за всички, въпреки че дори в детските градини подканват децата да почистват след себе си.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

Въпросът е защо не действат със сегашните "бежанци" по същия начин, както с циганите - http://www.webcafe.bg/id_1477639442/ и нещо, което ми пратиха преди малко: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4979847

Защото така им е наредено от „най-великата демокрация“, която „мисли за доброто на света“ и постоянно създава „умиротворителни“ войни (но не и на своя територия), с които „не цели да извлече всички природни богатства“ в своя полза.

Къде е циганската държава и каква полза има от нея „демокрацията“?

Тази публикация ми хареса:

1Гризли | 04.10.201022:05

Не се учудвам, че изгониха циганите от Франция...

Бих искал да знам как бихме реагирали ние, ако до къщата ни, непосредствено зад оградата, се настани цигански катун... С всичките му там огньове, каруци, магарета, боклуци, шумотевици и тем подобни... И какво бихме направили, ако всеки ден някой влиза по двора, обикаля и прибира какви ли не неща, врънка постоянно за пари или за храна, кани събратята си да живеят при него, ...

Със сигурност няма да сме доволни и щастливи. И ще се чудим какво да направим, за да ги махнем оттам и да си върнем предишното спокойствие, тишина и чистота.

Защо тогава всички скочиха срещу Франция, че депортира циганите? Никой не иска проблеми в двора си, особено от чужди граждани...

Вярно, че е лицемерно да правиш забележка на другите държави, че не се грижат за малцинствата си и не спазват правата им, а в същото време да гониш хората от същите тези малцинства, но... Все пак на първо място е собствената "безопасност" и грижата за собствените граждани, след това и грижата за останалите, особено от този доста "антисоциален" тип...

Така че според мен е нормално да се депортират циганите. Ако се направи обществено проучване съм сигурен, че по-голямата част от българите ще искат да ги депортират дори от България... Само че няма къде...

Всъщност не знам защо досега циганите не са си създали държава някъде. Щеше да е интересно да им се осигури някъде място, където да си живеят сами, да се грижат сами за себе си, да се управляват сами, сами да просят от себе си, да се справят с престъпността по между си, с кражбите и нападенията и всичко останало...

Защото сега е много лесно - живееш някъде и постоянно хленчиш, искаш, просиш, взимаш и какво ли не, без да положиш дори елементарни усилия да излезеш от дупката, в която сам се държиш! И после само да се жалваш, че никой нищо не прави за теб.

Но нали така е най-лесно! Защото си малцинство и имаш много права и привилегии. За разлика от малоумниците, които се чудят как да те интегрират... И как да не накърнят малцинствените ти права!

А същите тези права всъщност да мно-о-го по-големи от правата на т.нар. мнозинство! Защото:

- В цял свят е забранена търговията с хора - у нас циганите се купуват и продават като животни. Било нормално, било стара тяхна традиция...

Ами много се радвам, че не са канибали тогава!!! Иначе отдавна да са ни изяли!

- По цял свят сексът с малолетни и непълнолетни е престъпление - у нас циганите се "женят" на 12-15 години и до 25 вече имат една камара деца. По-голямата част от които се оставят на държавата, т.е. на нас, за да ги гледаме.. А тези, които си остават вкъщи, крадат и просят, пак от нас... Т.е. пак ние ги гледаме...

В тази връзка - какво ще стане, ако аз спя с някоя 12-15 годишна? Колко години ще лежа в затвора? И защо за тях да е нормално, а за нас да е подсъдно?! Нали законът е за всички?!

- Образованието е задължително за всички, защо за тях не е? Колко цигани завършват поне основно образование?!

- Ако някой от нас не си плати тока или водата знаем какво се случва... Защо циганите не плащат нищо, а държавата им опрощава всичко?!

- Ако някой от нас краде ток или вода пак знаем какво се случва... Защо няма наказани цигани за това?! Как така всички крадат от трафопоста, полицията, електроразпределителното дружество и кой ли още не знае, а никой не взима мерки?! Открито се толерират кражбите...

- Защо на мен държавата не ми построи къща, в която да живея?! Защо държавата не търси отговорност за изгорената дограма и настилка, за продадените панти, дръжки, кабели и какво ли не от същите тези къщи?!

- Защо като ме нападне циганин на улицата, а аз успея да се самозащитя, същия този циганин подава оплакване срещу мен, че съм му нанесъл телесна повреда и може да ме осъди?!

- Защо циганите все се оплакват, че нямат работа, а дори и не се опитват да си потърсят?! А държавата продължава да им плаща социални помощи?!

- Защо циганите, като не могат да си намерят работа, обвиняват нас и същата тази държава?! А същото време не могат да напишат вярно дори собственото си име, не могат да четат, не знаят елементарни неща, не могат да работят на компютър, не знаят чужди езици... Защо аз мога?!

- Защо дори циганските собственици на фирми избягват да наемат на работа хората от собственото им малцинство?! Може би защото са много квалифицирани?!

- Защо ....

- Защо ....

Още толкова много въпроси, които могат да се зададат от всеки от нас...

Ето затова Франция изгони циганите - защото от тях не може да се очаква нищо добро! Защо не изгони българските и румънски специалисти, работещи там?!

А ние тук сме орисани да търпим какво ли не, защото били малцинство...

Всъщност на всеки вече е ясно кой точно е малцинството на практика.

Но щом всичко това става благодарение бездействието на държавата, значи такава ни била съдбата... В България...

Може би съдбата ни по света ще е друга, но какво да правим, ако си искаме държавата?!

Редактирано от chochomen (преглед на промените)

• Автор

Герамаия каза цигани или имигранти - дават ни избор хората

"Склонен съм по-скоро да приютя двойно повече сирийски бежанци, но за сметка на това да се отърва от няколко източноевропейци

Нормално е да имат предпочитания към бежанците, само че ако наистина са бежанци, а не мигранти.

Впрочем, нека приемат колкото се може повече мигранти, "маскирани" като бежанци, за да се убедят сами, че болшинството от тях са далеч по-опасни от нашите цигани, които са на социални помощи, просят, крадат и в изключително редки случаи убиват.

и в изключително редки случаи убиват.

....По особено жесток начин. А това дали случаите са "изключително редки", може и да поспорим, но не знам, като оправдание за тъмнозелените ли го пишеш, или някаква положителна характеристика, спрямо тези на "бежанците" ли е, за сравнение?

• Автор

....По особено жесток начин. А това дали случаите са "изключително редки", може и да поспорим, но не знам, като оправдание за тъмнозелените ли го пишеш, или някаква положителна характеристика, спрямо тези на "бежанците" ли е, за сравнение?

Искаш да кажеш, че нашите цигани са по опасни от джихадистите?! :no-no:

Искаш да кажеш, че нашите цигани са по опасни от джихадистите?! :no-no:

Въобще не ми и минава наум да правя такива сравнения. За какво ми е и не мисля че бих допринесъл за развитието на темата с това.

• Автор

Въобще не ми и минава наум да правя такива сравнения. За какво ми е и не мисля че бих допринесъл за развитието на темата с това.

Да темата не е за българските цигани, но кой знае защо ;) , все за тях пишем от доста време.

в момента преценяваме по малкото зло

цигани или "бежанци"

Странно защо но по медиите не съм чул или прочел "емигранти" да правят подобни мизерии в Турция

Викаш дай да направим малко празни приказки. Бих те разбрал, ако можеше да повлияеш на решенията и действията на правителството в това отношение и да ги поставиш пред този избор...Дори не пред избор, а да се съобразят с мнението ти и да изберат "по-малкото" според теб зло, като затворят(някак си) напълно границите и поставят картечари на всеки 150 метра, които да "косят" от тълпите "бежанци", още преди да са преминали браздата.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Калина Андролова: Опорният лост за бъдещия терор

Когато бедни хора бягат от война, те се придвижват до най-близката граница и търсят спасение от смъртта. Тези хора, обаче, които пътуват днес из Европа с табели, че искат да живеят в най-богатата европейска страна Германия, не бягат от война. Те просто се преселват и търсят по-удобен начин на живот. Разрази се истерична пропаганда на мелодраматични чувства към бежанците, добре изработена в лабораториите на специалистите по медийно облъчване и формиране на обществено мнение. Безброй НПО-та, финансирани от САЩ, се заеха да организират шествия в подкрепа на „бежанците”.

целият коментар

Кратко и ясно!

Калина Андролова: Опорният лост за бъдещия терор

целият коментар

Кратко и ясно!

Бежанци са до момента в който стъпят на територията на страна,която е стабилна и не се водят военни действия. Сирийците стъпвайки на територията на Турция вече стават не бежанци а имигранти. Това е целенасочена миграция към Европа.

http://www.vesti.bg/sviat/imam-kym-bezhanci-da-zavladeem-evropa-s-allah-6042755

В пламенна проповед, изнесена в една от най-големите джамии в Йерусалим, имам призова бежанците „да завладеят Европа с помощта на Аллах“, съобщават световните агенции.

Във видеозапис се чува как свещеникът казва, че „християнска Европа мрази мюсюлманите, но европейците са загубили своята плодовитост“. Именно затова те искали бежанците да стигнат до Стария континент.

Имамът заявява още, че Германия се нуждае от мигрантите, защото ѝ трябва млада работна ръка за големите ѝ фабрики.

не с картечници а поне с шутове, поне да се научат че има ред и да си чакат като нас на КПП

За да преминеш зелена граница е разрешено само ако те преследват,

тези кой ги преследва като не идват от Сирия

Много са ни малко шутовете, те "бежанците" са доста повече от жандармерията и полицията ни, която можем да отделим да ги рита, без да си застрашим вътрешната сигурност. Повече и от "армията" ни...

• Автор

Бежанци са до момента в който стъпят на територията на страна,която е стабилна и не се водят военни действия. Сирийците стъпвайки на територията на Турция вече стават не бежанци а имигранти. Това е целенасочена миграция към Европа.

http://www.vesti.bg/sviat/imam-kym-bezhanci-da-zavladeem-evropa-s-allah-6042755

Да, това е страшната истина, която всички европейски лидери знаят, но кой знае защо все още протакат вземането на решение за спасението на Европа.

• Автор

Според автора на статията, има няколко причини САЩ да не искат да поемат тази роля или да се обединят с Русия в борбата срещу „Ислямска държава”. Америка не иска Асад като президент на Сирия и Путин в Средиземно море. САЩ не искат победа над „Ислямска държава”. Но най-много те не искат силна и обединена Европа.

Бонани счита, че е необходимо да се проведе нов Нюрнбергски процес, за да бъдат съдени онези американски и европейски лидери, които са „отворили кутията на Пандора” и със своята „арабска пролет” са предизвикали масовата миграция от Близкия изток.

цялата статия

Добра статия.

• Автор

В нощта срещу неделя в германския град Вертхайм неизвестни лица са подпалили приют за бежанци. По думите на местни служители на реда, на мястото на инцидента вече са открити доказателства, че пожарът е бил умишлен, съобщава Bild.
При инцидента няма пострадали, тъй като към момента на палежа сградата е била празна. Огънят силно е повредил зданието и заселването на бежанци в него е под въпрос.

В момента полицията издирва извършителите.

http://www.blitz.bg/news/article/362387

Започна се...

• Автор

Най-големият миграционен поток на континента от 1945 г. успя да отвори голяма пропаст между западните и източните страни членки на Европейския съюз относно това как да се разпределят бежанците справедливо. Напрежение предизвикват и въпросите относно справедливостта на Шенгенското споразумение и възможността за пътуване без граничен контрол в блока от 28 държави.

Приблизително 13 000 души са влезли в Австрия само през вчерашния ден, съобщи ръководството на Червения кръст в страната. Числото не беше веднага потвърдено от местната полиция, която по-рано каза, че се готви за наплив от около 10 хил. бежанци и имигранти.

Австрийската полиция съобщи, че Унгария е транспортирала до границата най-малко 6700 души. Дясноцентристкото правителство на Унгария се сблъска с международна критика, заради агресивните сблъсъци с имигрантите и бързо издигната ограда по границата със Сърбия. Въпреки това в късния следобед на петък унгарските органи започнаха да транспортират хиляди мигранти право към границата с Австрия - очевидно, за да ги прекарат през територията си и да се отърват от тях възможно най-бързо.

https://www.youtube.com/watch?v=MOm6OpkfFTY

http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%90%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%9D-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8_561046.html

Не ни чака нищо добро, защото е въпрос на време да започнат да ги разпределят съобразно наложените квоти.

Тия дни слушах, че някой от коментаторите обясняваше, че с вече приетите "бежанци" България вече е изпълнила и преизпълнила налаганите ѝ квоти, т.е. имаме правно основание да затворим границите.

Даже и ей тоя го признава това; http://www.focus-news.net/news/2015/09/15/2118599/ministar-daniel-mitov-veche-sme-kazali-che-shte-priemem-1600-bezhantsi-do-golyama-stepen-sme-izpalnili-zadalzhenieto-si-drugi-darzhavi-obache-tryabva-da-se-zamislyat.html

• Автор

Тия дни слушах, че някой от коментаторите обясняваше, че с вече приетите "бежанци" България вече е изпълнила и преизпълнила налаганите ѝ квоти, т.е. имаме правно основание да затворим границите.

Даже и ей тоя го признава това; http://www.focus-news.net/news/2015/09/15/2118599/ministar-daniel-mitov-veche-sme-kazali-che-shte-priemem-1600-bezhantsi-do-golyama-stepen-sme-izpalnili-zadalzhenieto-si-drugi-darzhavi-obache-tryabva-da-se-zamislyat.html

Този много лесно могат да го накарат да промени мнението си и утре да запее друга песен.

Боя се, че могат да ни наложат да приемем поне още толкова мигранти, предвид драстично нарастващият им брой в Германия и Австрия.

Бежанците у нас не желаят да работят

Работодателите у нас проявяват сериозен интерес към бежанците. Много малко от имигрантите обаче търсят работа тук. Липсват обобщени данни колко точно са бежанците в България, но само от началото на годината хуманитарен статут и статут на бежанец са получили над 4400 души, предаде бТВ.

В бюрата по труда са се регистрирали едва 31 бежанци и чужденци с хуманитарен статут, които имат право да работят. Седем от тях вече имат работа. Основно в шивашката индустрия и в търговията. През Агенцията по заетостта работа в столичен хотел намира и Али от Иран.

Има три деца и признава, че му се налага да работи и допълнително: „Работя частно строителство и каквото ми дойде. Всеки трябва да работи, да има собствено интегриране, ако не го интегрират”.

За да интегрира бежанците, Агенцията по заетостта директно ги среща с работодатели на място, в интеграционните центрове.

„Има голям интерес от работодатели за наемане на хора. Няма хора които желаят да работят, това е. Има фирми които предоставят по 800 лева с допълнително ваучери за храна, транспорт осигурен, работно облекло...”, посочи главен експерт Росен Симеонов.

Пред центъра във Военна рампа срещаме 26-годишният Джоар от Сирия. От година е у нас, казва, че е получил статут на бежанец. Не иска да работи, не му трябва. Баба му имала бизнес в Сирия и редовно му изпращала пари – по 1000 евро на всеки два месеца.

Делшат също признава, че работа и доходи не му трябват. Изпращат му по 400 евро от Сирия.

И двамата младежи обмислят дали да останат у нас. Евентуално щели да учат, не да работят. Защото имало кой да ги издържа.

? След като ви пращат пари, след като имате роднини там, които имат бизнес, който, за да ви пращат пари, продължава да работи, което пък значи, че наоколо е спокойно... какво търсите тук?

• Автор

Защо мигрантите от Сирия, Ирак и Афганистан така упорито се тълпят в Европа? Една от причините, според анализатори, е липсата на надеждни условия за живот за пострадалите от военните конфликти в Близкия Изток, съобщава „Независимая газета“. ООН съкращава финансирането на лагерите за сирийски бежанци с съседните Йордания, Ливан, Турция. Напусналите родината си сирийци предпочитат да рискуват живота си пътувайки за Европа, отколкото да страдат от недостиг на храна, вода и лекарства.
За подпомагането на бежанците ООН през 2015 г. е отделила 4,5 млрд. долара, а Германия е готова да похарчи за мигрантите 6,6 млрд за устрояването на над 800 000 души. ЕС съобщи още, че ще предостави поне 1,1 млрд. долара за адаптирането на 160 000 мигранти в различни държави.
Върховният комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш отбеляза, че бюджетът на агенцията му за тази година ще е с 10% по-малък спрямо миналата и, явно, финансирането не отговаря на растящите потребности на пострадалите от войните.

http://www.focus-news.net/news/2015/09/21/2121244/nezavisimaya-gazeta-oon-ne-mozhe-da-izhrani-siriyskite-bezhantsi.html

Някои държави от ЕС ще предпочетат да излязат от него, пред перспективата да хвърлят средства за издръжката на мигранти, които няма да спрат да прииждат в близките години.

• Автор

и кой ще има полза от  разпадането

разделяй и владей

Който го е предизвикал - САЩ.

• Автор

Хелзинки. Властите във Финландия обсъждат възможността да затворят границите си за бежанците, предава Yle, позовавайки се на информация от вътрешния министър на скандинавската държава Петери Орпо.
Финландският политик е разяснил, че до затваряне на границата може да се стигне, в случай че държавите от ЕС не успеят на намерят оперативно решение на мигрантската криза.

http://www.focus-news.net/news/2015/09/21/2121405/yle-finlandiya-shte-zatvori-granitsite-si-za-bezhantsite-ako-darzhavite-ot-es-ne-nameryat-reshenie-na-migratsionnata-kriza.html

12038535_821514294634953_659878284809668

Жива стена на границата с Швеция ...

• Автор

Премиерите на Унгария и Италия предупредиха за голямата опасност, която представлява неконтролирания наплив от имигранти от Близкия изток и Африка към Европа. Експерти от Унгария и САЩ предупреждават, че ескалирането на ситуацията може да доведе дори до световна война, пише Daily Express.
„Ситуацията с увеличаващото се напрежение между европейските страни много напомня обстановката в навечерието на Първата световна война“, смята унгарският политически журналист Пинтър Бенс.
„Също както тогава налице е голяма несигурност, закриват се канали за дипломация, липсва солидарност, оказва се натиск за предприемането на действия, а държавите си разменят заплахи. Това никак не прилича на Европа на сътрудничеството“, добави той.
Американският експерт Джералд Селенте прави паралел с обстановката в света преди Втората световна война.
„Ние вървим към война. Историята на 30-те години на миналия век се повтаря. Имахме срив на борсите, Голяма депресия, валутни войни, търговски войни сега сме свидетели на бежански поток , хора , които бягат от войни, заливат бреговете на Европа. Една голяма терористична атака в Западния свят може да отприщи желание за отмъщение сред обществото, което да доведе до катастрофа. Ако такъв атентат се случи, хората може да започнат да слагат „жълти значки“ на всекиго“, заяви Селенте, като напомни за опознавателните знаци, които нацистите са слагали на евреите в навечерието и по време на Втората световна война.

http://www.focus-news.net/news/2015/09/23/2122056/daily-express-eskaliraneto-na-situatsiyata-s-bezhantsite-mozhe-da-dovede-dori-do-svetovna-voyna-preduprezhdavat-eksperti.html

Изходът от положението е един - спиране на бежанския поток, което е възможно единствено чрез унищожаване на ИД.

• Автор

Бунт в Одрин! Бежанците се опълчиха на валията

Настояват за незабавно отваряне на границата с Гърция

Около 2 000 сирийски бежанци в Одрин се опълчиха на валията Шахин, прекъснаха речта му и настояха да бъда допуснати до границата с Гърция, като заплашиха, че ще я прегазят, но ще я пресекат. Това се случи в късния следобед в спортния комплекс за пехливанските борби, превърнат в лагер по спешност, когато управителят на областта Дурсун Али Шахин пристигна да предупреди настанените преди дни и желаещи да стигнат до Германия и другите европейски страни.

цялата статия

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.