Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Поправям се в горния коментар. Исках да кажа, когато СПРЯ, да ражда. Защото в момента раждаемостта като мерна единица в Европа е около 1.5. За да оцелее една нация са и нужни 2.1 деца. Или във всяко семейство да има по минимум 3, за да може едното да е прираст. В момента едни други хора раждат и населяват държавите ни, които са крайно нагли и в един момент нещата ще излязат извън контрол.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 172,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 15 минути, baner4ooo написа:

Поправям се в горния коментар. Исках да кажа, когато СПРЯ, да ражда. Защото в момента раждаемостта като мерна единица в Европа е около 1.5. За да оцелее една нация са и нужни 2.1 деца. Или във всяко семейство да има по минимум 3, за да може едното да е прираст. В момента едни други хора раждат и населяват държавите ни, които са крайно нагли и в един момент нещата ще излязат извън контрол.

А ти колко деца имаш ?

Нямам, защото все още съм студент и работя. Когато имам финансовата възможност - тогава. Но в момента това е ситуацията в Европа. Аз постоянно слушам от всякакви хора, че нямали пари за деца, че не знам си каквооо... Е и като отидат в развитите европейски страни да работят за по 2000 евро да не би и там да правят. И Германците като най-развита нация и те не правят. Правят предимно хората от мюсюлмански произход (което няма абсолютно нищо лошо), НО те се отделят от обществото и не се интегрират. И НЕ искат да се интегрират и образоват. И това, което предрекоха те самите, че щели да ни завладеят с голяма раждаемост може и да е така, но като са тъпи и необразовани какво правим :)? В предградията във Франция и Белгия виждаме какво се случва. Не е по-различно и в Германия :).

Масовите европейци се стремят към образование и кариера, което изключва правенето на 3 деца (минимума за оцеляване на една нация). На къде ще тръгнат нещата никой не знае, дано да са в правилната посока, защото не се вижда да идва нещо добро.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Втора стъпка:

Файненшъл Таймс: ЕС ще обсъжда замразяване на Шенген

Цитат

Министрите от ЕС ще обсъдят в петък временно прекратяване на споразумението от Шенген за срок от две години заради кризата с миграцията.

Това се посочва в плана на обсъжданията на Европейския съвет, изготвен от председателстващия Люксембург и попаднал медиите, според Financial Times.

Ако министрите подкрепят предложението, Европейската комисия ще препоръча да се затворят една или повече вътрешни граници на Шенген за срок до две години, а страни като Германия, Франция, Швеция и Австрия ще могат да продължат наложените временни ограничения по границите си за по-дълъг период от време. В допълнение, такова решение ще позволи бързо да се въведе пълен пограничен контрол.

Решението на ЕС идва след многократни предупреждения към Гърция, от която се изисква ефективен отговор на миграционната криза. В противен случай действието на Шенген за Гърция може да бъде спряно.

В документа, изтекъл в медиите, Люксембург отива още по-далеч – не само заплашва да замрази споразумението от Шенген за Гърция и да върне граничния контрол, но и да разпростре тези мерки над потенциално голям брой държави-членки.

По-рано беше съобщено, че Европейският съюз оказва натиск върху Гърция заради неспособността на страната да регулира потока от мигранти. Някои европейски лидери, и особено премиерът на Словакия Роберт Фицо,дори предложиха Гърция да бъде изключена от Шенген.

Въпросът е колко постоянно е временното.

• Автор
Цитат

Източноевропейците, които сега забиват нож в гърба на Меркел, явно смятат, че могат да "доят" пари от Запада, но да си правят каквото поискат. Дали не е време да си потърсят друг съюз, пита Барбара Везел. в коментара си "Източноевропейците явно нещо не са разбрали ..." за "Дойче веле".

"Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!

Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза Меркел...:mad:

Под "приятелския огън" на Брюксел

Автор е Иво Атанасов

Цитат

Десетилетия наред за повечето от нас Европейският съюз беше и още е "обетованата земя", в която искаме да се установим, за да се приобщим постепенно и със съответната помощ към начина й на живот, най-вече към материалното благосъстояние на гражданите й, но и към културните й традиции и духовните й ценности. Дълги години отваряхме и затваряхме глави в преговорния процес, хармонизирахме законодателството си в предприсъединителния период, стремяхме се да отговорим на критерии и покривахме набор от показатели. Тогава вероятно и през ум не ни е минавало, поне на мнозинството от нас, че ще дойде време не само и дори не толкова да пресмятаме ползите, колкото да минимизираме загубите от "приятелския огън" на същия този Европейски съюз. Който е по-коварен от неприятелския, защото идва непредизвикано, ненадейно и в гръб.

Тази седмица в Брюксел се постигна споразумение с Анкара, което уж ще спре потока от бежанци към Стария континент. Но на каква цена? Турция ще получи от бюджета на ЕС и от страните членки общо 3 милиарда евро, за да подобри условията за живот на 2 милиона бежанци на собствената си територия. Което най-вероятно означава, че тя няма да отприщва границите си за огромни като цунами вълни, а ще пропуска лагерниците на леки плисъци, присъщи на привидно кроткото, но не и по-безопасно, мъртво вълнение. Сумата е само първата вноска за, така да се каже, такса спокойствие. Анкара твърди, че харчи за сирийските и иракските бежанци по 7 милиарда евро годишно. Веднъж захапал кукичката, Брюксел ще се принуди да плаща все повече и повече, за да се спаси от недоволството на собствените си граждани.

Но парите са за харчене, важното е да могат да се печелят, а ЕС успява да го прави. Друг е по-сериозният проблем. Турският премиер Давутоглу определи като исторически деня, в който беше постигнато споразумението. Защото от октомври следващата година ще отпаднат визите за пътуванията на неговите сънародници в ЕС. И тъй като, освен финансова помощ и отваряне на границите, страната му се добра и до рестартиране на преговорите за членство в съюза, а това за нея е далеч по-важно от някакви си милиарди, колкото и много да изглеждат те в очите на непосветения. И тук евролидерите влязоха в конфликт със собствените си избиратели, ако се съди по реакциите във форумите на редица западноевропейски медии, както и с позициите на новите страни членки. И най-вече с основополагащите принципи на обединена Европа. Защото от какво в крайна сметка зависи приемането в съюза? От покриването на обемист набор от показатели или от половинчатата изгода, свързана с неспособността на ЕС да защити границите си? Неспособност, защото Брюксел се е самовпримчил в многобройни харти, конвенции и регламенти, които не смее или не иска да денонсира, или поне временно да ограничи действието им. Макар че това би му излязло далеч по-евтино, и то не само в паричен израз, отколкото да си откупува спокойствието от някого, който се възползва от ситуацията и се държи рекетьорски. И половинчата изгода, защото вместо в най-лошия случай да преглътне 2 милиона бежанци, ЕС позволява на близо 80 милиона турски граждани, от които 15-20 милиона сигурно ще се възползват, да влизат без визи в пределите му. Сякаш не си дава сметка, че даже и терористите от "Ислямска държава" съвсем законно ще шетат в страните членки, стига Анкара да ги снабди със свои паспорти, и то дори не като им възлага зли поръчки, а просто със същата лекота, с която ние даваме на кило българско гражданство на хиляди жители на Македония.

Досега Европа беше в позиция на молител по отношение на Турция, коментират някои наблюдатели, защото в турската страна беше и хлябът, и ножът. А сега вече имало равнопоставеност. Колкото трогателно, толкова и наивно разсъждение. Защото на практика Брюксел пак е молител, но вече с цената на 3 милиарда евро първоначално и на минаващи линията на допустимия компромис политически отстъпки. Но това не притеснява ключовите фигури в ЕС. Европа все по-очевидно е на две скорости, а тяхната загриженост се простира до първата. Показателен е случаят с бомбената заплаха на Терминал 1. Премиерът се вбеси, че "банда некадърници" с непохватните си действия ни е изложила пред целия свят. Когато обаче единият от собствениците на подозрителния бус се върна в София и бе разпитан, се оказа, че отишъл в полицията в Брюксел да получи някаква информация, но там не знаели нищо.
Това е положението! Идват тук да ни погалят по главата, както цели трима папи са го сторили. И да проверят дали съхраняваме нестинарските си традиции, за да не им е съвсем криво, че можем да изгорим в утрешната безвизова жарава. И едва като видят реакцията на прибалтийските държави, ако и когато паднат визите за руските граждани, ще разберат защо се тревожим. Дано не е безнадеждно късно!

• Автор
преди 26 минути, Без умствен капацитет написа:

до колкото си спомням преди година беше противник на ЕС май разбра че не е толкова лош

Доколкото разбирам, ми вменяваш, че съм била противник на ЕС?

Не, не съм била никога и дори сега не съм, само че съм на мнение, че ЕС трябва да се реформира основно, за да продължи да функционира.

Всяка страна членка би следвало да има правото да взема решения, а не да изпълнява сляпо нареждания, които са в нейна вреда, както е сега.

Ако в ЕС не се действаше с принуда, най-малкото, щяхме да имаме Южен поток.

Това, за което ви говори Мойра в момента е много по-страшно от комунизма едно време :). Не го казвам, като фен на комунистическата идеология, защото за мен е без значение дали ще сме комунисти или капиталисти. Важното е нещата да вървят в наш интерес. Не в интереса на Брюксел или Вашингтон, както в момента се получава. Аз не мога да повярвам за каква наглост става въпрос.

Между другото искам да ви споделя нещо интересно:

http://bultimes.com/izpoved-na-edin-svrahchovek/

и това:

http://bultimes.com/zashto-brejvik-ubi-77-dushi-neka-razberem-ot-samiya-nego/

• Автор
преди 1 минута, baner4ooo написа:

Това, за което ви говори Мойра в момента е много по-страшно от комунизма едно време :). Не го казвам, като фен на комунистическата идеология, защото за мен е без значение дали ще сме комунисти или капиталисти. Важното е нещата да вървят в наш интерес. Не в интереса на Брюксел или Вашингтон, както в момента се получава. Аз не мога да повярвам за каква наглост става въпрос.

Четеш мислите ми! :)

Когато България беше членка на СИВ имаше далеч по-голяма свобода на действие, отколкото сега.

Това си мислех, след като написах предния пост.

преди 11 часа, Мойра написа:

Ако в ЕС не се действаше с принуда, най-малкото, щяхме да имаме Южен поток.

Не знам защо периодично се повтаря този монополен заробващ проект.

ЮП си бе лобистки  абсолютно монополен руски проект, без абсолютно никаква полза за България,  и аз се радвам че именно благодарение на ЕС , не се случи .

Не разбираи и хората които се радват и пляскат на такива  проекти .

Да си коригират условията, да не е изцяло монополна руска собственост, нека да имаме и ние влияние на тръбата и възможност да тече по нея какъвто искаме газ, на съответените справедливи условия и тогава да се реализира.

преди 11 часа, Мойра написа:

Когато България беше членка на СИВ имаше далеч по-голяма свобода на действие, отколкото сега.

Серизоно ли го мислиш това ???

Мирко, ти ми каже някой проект, който да струва над 1 МИЛИАРД (валутата е без значение) и да няма интереси или "врътки", както ние му казваме :). Ми няма... то е ясно, че всеки голям проект следва нечии интерес. Въпроса е, че след този проект много неща щяха да се променят към малко по-добро :).

Що се отнася до Южен поток или казано хъбчето на Борисов скоро четох във пресата,че е направено запитване до ЕК за изграждането на хъп в България. Чака се становището на ЕК. Да не вземе да се окаже,че ЮП ще се строи отново.  :)

Цитат

От няколко месеца България обсъжда с Европейската комисия възможността за изграждане на съкратен вариант на спрения от Русия газопровод "Южен поток", който да доставя руски газ до приемен терминал във водите на Черно море край Варна и така да се реши проблемът с европейските регулации в областта на енергетиката. Това стана ясно от думите на вицепремиера по икономическите въпроси Томислав Дончев в рамките на парламентарен блиц контрол в четвъртък.

http://www.mediapool.bg/bulgaria-pregovarya-s-ek-za-sakraten-variant-na-yuzhen-potok-news242641.html

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 3 часа, baner4ooo написа:

то е ясно, че всеки голям проект следва нечии интерес. Въпроса е, че след този проект много неща щяха да се променят към малко по-добро :).

Да, в детайлите винаги някой се "облажава " малко повече от другите.

Но аз говоря за същността на проекта и съвсем официалните му параметри, които предвиждаха всичко друго, но не и български интерес . Повтарям - какво е доброто да се радваме на изцяло , повтатям изцяло руски монопол върху тръбата /заради което слава богу, ЕС спря проекта/ , с евентуално бъдещи дивиденти, заложени след 20-40 години, при 100 % напълване на тръбата /което напълване е абсурд/ , и  "заетост" на персонал в рамките на 100-200 човека /по думите на руската страна/

Кое му е доброто ? какво щяло "да промени към добро" ??

преди 32 минути, nikssi написа:

Що се отнася до Южен поток или казано хъбчето на Борисов скоро четох във пресата,че е направено запитване до ЕК за изграждането на хъп в България. Чака се становището на ЕК. Да не вземе да се окаже,че ЮП ще се строи отново.  :)

http://www.mediapool.bg/bulgaria-pregovarya-s-ek-za-sakraten-variant-na-yuzhen-potok-news242641.html

Супер. Нека се строи.Но нека пак повтарям, някой все пак защити и българските интереси. А не да е само руски , и то частен, монопол .

Защото една  тръба с руски газ, не е никаква алтернатива на  друга тръба с руски газ, каквато имаме в момента.То и в момента няма данни за повишено търсене от ЕС , и сега не се позлва на пълен капацитет  тръбата от РФ, но трябва да строим "нова".

Алтернатива е да имаме примерно достъп на газ от Турция, КАтар, Азербайджан, Иран , и т.н..

Това толкова простичко нещо за истинска АЛТЕРНАТИВА  защо ви пречи , не разбирам.

И кое  е лошото да сме истински ХЪБ и да разпределяме ресурс от няколко вида доставчици за Европа ?

А сегашните руски "маневри" са единствено и само поради една причина - как да се заобиколи Украйна. Никакви други икономически  необходимости и причини , няма.

Получава се странна симбиоза-когато се отнася до ЕС-няма български интереси,когато се отнася за български интереси,нарушава се интереса на ЕС....

преди 6 минути, NIKISHARK написа:

Получава се странна симбиоза-когато се отнася до ЕС-няма български интереси,когато се отнася за български интереси,нарушава се интереса на ЕС....

Толкова ли е трън в очите това изискване на ЕС   ДА НЯМА  тотален монопол върху собестеността и урпавлението, в случая на "Газпром" , и да може България да има глас и да позлва тръбата и за евентуални други доставчици ???

Вие наистина смятате България за руска губерния, а не за собствена държава.

Нали ти говореше за "срам" ?  е - срам ме е от такива "сънародници" .

• Автор
преди 1 час, nikssi написа:

Доколкото знам, Южен поток не е спиран, а тези, които работят по него си получават заплатите редовно.

Миро... какво значи тотален руски монопол върху газта??? Тя всичката газ, с която България се снабдява идва от Русия от край време. 

А на въпроса ти какво щеше толкова да се промени, отговора е - ами много прост... разходите в домакинствата, транспорта, предприятията. Не искам да изпадам в подробности, но почти на 100% от ресторантьорския бизнес и всичките му там вериги за бързо хранене са на газ. В огромна част от производството ни всичко е на газ, защото цената и е по-приемлива от другите източници на енергия. 

преди 9 минути, baner4ooo написа:

Миро... какво значи тотален руски монопол върху газта??? Тя всичката газ, с която България се снабдява идва от Русия от край време. 

А на въпроса ти какво щеше толкова да се промени, отговора е - ами много прост... разходите в домакинствата, транспорта, предприятията. Не искам да изпадам в подробности, но почти на 100% от ресторантьорския бизнес и всичките му там вериги за бързо хранене са на газ. В огромна част от производството ни всичко е на газ, защото цената и е по-приемлива от другите източници на енергия. 

тотален монопол означава именно тотален моноол над тръбата. Като собстеност и управление.

И както казах, радвам се че ЕС спря това безумие със изискването да може по тази тръба да имат право да се използват и  други доставчии  евентуално.

За останалото... откъде реши че газта ще е евтина ???

Сега когато минава  през България  от мнооого години тръба с руска газ, много евтино ли е ???

а ?

Ми не е... ама защото минава през 5 други държави преди това...

преди 13 минути, miro20 написа:

тотален монопол означава именно тотален моноол над тръбата. Като собстеност и управление.

И както казах, радвам се че ЕС спря това безумие със изискването да може по тази тръба да имат право да се използват и  други доставчии  евентуално.

За останалото... откъде реши че газта ще е евтина ???

Сега когато минава  през България  от мнооого години тръба с руска газ, много евтино ли е ???

а ?

Какво значение има, когато този газ минава почти транзитно... Колко домакинства знаеш на метан? Колко завода бачкат на метан? То щото имаме заводи де... Едно CNG по бензиностанциите, което въпреки "скъпотията" е най- евтиното гориво...

преди 16 минути, baner4ooo написа:

Ми не е... ама защото минава през 5 други държави преди това...

Аха... защо ли в държави след нас дори е по евтино ?  :)

преди 2 минути, язе написа:

Какво значение има, когато този газ минава почти транзитно... Колко домакинства знаеш на метан? Колко завода бачкат на метан? То щото имаме заводи де... Едно CNG по бензиностанциите, което въпреки "скъпотията" е най- евтиното гориво...

Как какво знаение имало ?? искаш да кажеш ей така всеки да си коае тръби през нас, то нас не ни засяга, нямаме много потребление .. спокойно може държавата да абдикира от интересите си.

Ех.. ето заради това родоотстъпничество се радвам че сме в ЕС, и че някои по големи от там спират такива антибългарски проекти, че то иначе ние сами ще си празпродадем и разпокъсаме държавата заради такива като вас, и оправдания като вашите.

Maле колко си лек!

Явно някои,като Мирча защитават не българските интереси а украинските! Защото ако газа не минава през Украйна тя ще загуби приходите от транзита. Пък и няма да може да краде както направи 2009 година.

Впрочем позицията на българското правителство е дадена в статията ама кой да я прочете ... нали трябва да се плещи и защитават украинските интереси.

Цитат

След обявеното от Русия спиране на "Южен поток" обаче страната ни така и не получи уведомление за решението и продължи да работи по проекта. Неведнъж премиерът Бойко Борисов обяви, че се надява проектът за доставка на руски газ през Черно море до България да се реализира и дори да захранва бъдещ газов хъб, какъвто страната ни иска да строи с финансовата помощ на плана на "Юнкер" на Европейската комисия. Вече стана ясно, че сред приоритетните енергийни проекта за подкрепа по плана "Юнкер" е и модернизацията и разширяването на газовата ни мрежа. В документа е посочено, че това може да е първа стъпка за реализацията на българския проект за газоразпределителен център.

Идеята за "Южен поток" до приемен терминал край Варна и транспортиране на газа от българския или европейски газов оператор до страните от ЕС ще реши проблема на "Газпром" с резервирането на пълния капацитет на тръбата, тъй като тя може да не навлиза на българска, тоест европейска територия.

Какво ще е мнението на руснаците обаче предстои да се сондира.

преди 6 минути, nikssi написа:

Явно някои,като Мирча защитават не българските интереси а украинските! Защото ако газа не минава през Украйна тя ще загуби приходите от транзита. Пък и няма да може да краде както направи 2009 година.

Впрочем позицията на българското правителство е дадена в статията ама кой да я прочете ... нали трябва да се плещи и защитават украинските интереси.

Какви украински интереси съм защитавал бре :) Тоа че осъждам монопола на една държава , която ни използва както си иска, защита на украински интереси ли е ???

Второ , което е по важно - винаги, ама винаги съм добавял към осъждането на този монопол на мафиотски руски интереси, и че ще се радвам да имаме ИСТИНСКА алтернатива в лицето на други източници , и на други проекти като газ от Иран, Турция, Азербайджан , и т.н.. .

Защото пак повтарям , изграждането на нова руска тръба, не е алтернатива или конкурентност  на друга руска тръба.

Как по просто и смилаемо да ви се  каже това, не разбирам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.