Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Всъщност..по- добре "терорист" ЗА Българското ,отколкото терорист против всичко...

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 14 минути, Джугашвили написа:

Разбира се че съм ги чел. Всеки истински българин и патриот трябва да ги е чел! А и дядо Благоев, Георги Димитров и Тодор Живков пишат доста увлекателно и лесно се четат.

Нищо не си чел, щом поставяш и Г.Димитров и др между тях :):)

Току що, miro20 написа:

Нищо не си чел, щом поставяш и Г.Димитров и др между тях :):)

Да, пропуснах Васил Коларов! Творчеството на тези истински българи и борци за свобода, трябва задължително да се изучава до 10-ти клас в българските училища, ако искаме да имаме някакъв шанс да запазим българщината в нашите деца.

Току що, Джугашвили написа:

Да, пропуснах Васил Коларов! Творчеството на тези истински българи и борци за свобода, трябва задължително да се изучава до 10-ти клас в българските училища, ако искаме да имаме някакъв шанс да запазим българщината в нашите деца.

Ти имаш ли си грам понятие какво е "Възрожденци " ???

Всъщност, добави още някое име... така още по смешен ставаш :)

Хан Аспарух, Вапцаров ?

:)

преди 5 минути, miro20 написа:

Хан Аспарух, Вапцаров ?

Е, за теб възрожденците са Орхан Памук, Решат Нури, Наазъм Хикмет, Али Сабахтин, Джем Султан, Енвер паша и т.н. Къде мога да се сравнявам с теб.

преди 14 минути, miro20 написа:

Хан Аспарух, Вапцаров ?

И какво против имаш срещу Вапцаров?

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Е, за теб възрожденците са Орхан Памук, Решат Нури, Наазъм Хикмет, Али Сабахтин, Джем Султан, Енвер паша и т.н. Къде мога да се сравнявам с теб.

Пак не позна :)

Аз съм си казвал мнението за нашите Възрожденци, които  се убедих, дори идея си нямаш за какво става въпрос :)

Но пък съм изненадан от изредените имена.. За мен не означават нищо , но усърдието с което си ги изборил, ми е ясно какъв си .

Всичко друго , но не и българин , който познава историята си , и който се губи в елементарни  определения :)  и понятия

Току що, dedidi написа:

Трябва ли да имам ? ? Говорех кой в каква графа поставя някои личности , и че  идея си няма за какво говори, нито в кои периоди са живели хората. Което е най малкото де.. но тоя индивид и това не знае :)

Затова иронично казах две фрапиращи имена - Хан Аспарух, Вапцаров.

преди 4 минути, miro20 написа:

Пак не позна :)

Аз съм си казвал мнението за нашите Възрожденци, които  се убедих, дори идея си нямаш за какво става въпрос :)

Но пък съм изненадан от изредените имена.. За мен не означават нищо , но усърдието с което си ги изборил, ми е ясно какъв си .

Всичко друго , но не и българин , който познава историята си , и който се губи в елементарни  определения :)  и понятия

Не означават нищо, щото не четеш! Ако четеше поне малко, щеше да знаеш какви са!

преди 5 минути, dedidi написа:

а против Кан Аспарух?

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Забравих да добавя специално за теб  към горното : http://trophyplus.org/2014/10/15/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D1%81/

И все пак научи кои са възрожденците преди да говориш за тях :)

Всеки българин ги знае, ти не си виновен , щото не си такъв, но все пак ?

• Автор

Меркел осъди масовите изнасилвания в новогодишната нощ в Кьолн

Меркел ги покани, а сега осъжда действията им.

Интересно, какво е очаквала, приемайки с разтворени обятия мигрантите?

А уж е жена с здрав разсъдък...

Нещата ще стават все по-лоши и ще допринесат за разпадането на ЕС.

преди 20 часа, dedidi написа:

Вапцаров е най- великия български поет! Няма друг като него. Ама бил комунист... нее, бил гений!!!

Мога да ти цитирам Вапцаров, до утре сабахлен.

Вапцаров, който няма нищо общо с възрожденците  можеш  ,но  Ботев, Вазов и др..  не , нали ?

преди 2 часа, miro20 написа:

Вапцаров, който няма нищо общо с възрожденците  можеш  ,но  Ботев, Вазов и др..  не , нали ?

О, аз  мога, ама ти отричаш и тях, и техните творчество и борба! Иначе пък раздаваш квалификации кой, какво знаел и кой, какво е чел. Ти, моето патенце, ако беше прочел даже и една стотна от творчеството на тези хора, сега нямаше да заемаш анти-руска позиция, да пишеш тонове глупости и да плюеш по дифолт! Мхм, лаик си, неграмотен при това! Пак се налага да провеждам наказателна акция. Ето ти да четеш възрожденска литература и малко тема за размисъл. Пък знае ли човек, може и ти да се почувстваш българин един ден.

Цитат

ЗДРАСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ!

– Мамо, мамо, я ги виж!

– Що е? – Идат, погледни ги.

С пушки, с саби... – Що стоиш?

Скоро, чедо, поздрави ги!

Тях ги бог прати насам,

да помагат, чедо, нам. –

И детето дава крушки

на солдатите без страх

и крещи на тях:

здравствуйте, братушки!

Генералът кат орел

ескадроните повежда,

а орачът се запрел

и омаян ги изглежда:

чини му се, че е сън...

Изведнъж с туптенье, с звън

приближават кат вихрушки.

Той си шапката свали

и ги поздрави:

здравствуйте, братушки!

Шипка! Шипка! Гръм се чуй.

Гурко мина планините!

Радост, чудо беше туй!

И на Тракия момите

срещат храбрите борци

и покриват със венци

техни глави, коне, пушки...

И кат стискат им ръце,

викат от сърце:

здравствуйте, братушки!

Как са горди тез момци!

Един казак варди, гони

хиляди злодей, крадци –

цели турски легиони.

И народа с лик засмен,

като гледа вече в плен

тия полкове хайдушки,

на казаците добри

тъй благодари:

здравствуйте, братушки!

Русе, 1878

преди 3 часа, Джугашвили написа:

О, аз  мога, ама ти отричаш и тях, и техните творчество и борба! Иначе пък раздаваш квалификации кой, какво знаел и кой, какво е чел. Ти, моето патенце, ако беше прочел даже и една стотна от творчеството на тези хора, сега нямаше да заемаш анти-руска позиция, да пишеш тонове глупости и да плюеш по дифолт! Мхм, лаик си, неграмотен при това! Пак се налага да провеждам наказателна акция. Ето ти да четеш възрожденска литература и малко тема за размисъл. Пък знае ли човек, може и ти да се почувстваш българин един ден.

http://www.extremecentrepoint.com/archives/335

Дам аз съм българин, надявам се че и вие ще станете, когато се събудите от фейк пропагандата :)

А детинския ти начин на дискусия с "наказателни акции" говори много за теб :):)

Дето ти виках че от много "набиване на канчета" , все с набито такова ходиш :)

преди 3 часа, miro20 написа:

http://www.extremecentrepoint.com/archives/335

Дам аз съм българин, надявам се че и вие ще станете, когато се събудите от фейк пропагандата :)

А детинския ти начин на дискусия с "наказателни акции" говори много за теб :):)

Дето ти виках че от много "набиване на канчета" , все с набито такова ходиш :)

Уоу, моят е детински, а твоят соросоидски! Единственото детинско в мен е сляпата ми вяра в чистата и свята република, без обслужване на интересите на еврейските НПО. Това ли са похватите на соросоидите? Подхвърлят някакъв линк на някакъв анониен източник, зад който може да стои всеки и опонента ти да ходи да се занимава с глупостите ви. При мен тоя номер не минава. Даже няма да си цапам съзнанието с поредните ви зел скалъпени пасквили на еврейската пропаганда! И запомни едно! Соросоид и българин са две взаимно изключващи се понятия! Ти си избрал пътят на Талмуда, сам ще си береш плодовете на предателствоо!

П.П. И вместо да ми даваш линкове, какво ни било струвало освобождението, я провери какво е направил един от изброените в пасквила "родолюбци" - Стамболов по време на Арилското въстание! Мхм, ти и той най-малко имате право да пишете какво ни е струвало освобождението!

П.П.2 И що бягаш от темата и не признаваш творчеството на българските възрожденци, които ми даваше за пример? Нещо не ти отърват ли или какво?

• Автор

Цитат

Германия настръхна отново - бежанци са изнасилили две деца в най-югозападния град на Германия - Вайл ам Рейн, съобщи „Билд“. Според информацията четирима сирийци между 14 и 21 години са се изгаврили зловещо с две момичета на 14 и 15 години в навечерието на Нова година.

Новината идва на фона на истерията в Кьолн, която причиниха имигранти от Северна Африка, след като стана ясно, че са атакували поне 90 жени в празничната нощ на 31 декември, за да ги оберат и малтретирали сексуално. Подобни атаки е имало в Хамбург и Щутгарт.

„Билд“ пише още, че двете сами са подали жалба в полицията за зверството, цитирайки 58-годишният главен полицейски инспектор Дитмар Ернст. Четиримата изнасилвачи са арестувани.

Нашият кореспондент в Швейцария Димитър Хаджийски пък предаде, че в момента паниката е тотална. Хората масово купуват спрейове и електрошокови палки за самозащита. „Всички са обезпокоени, полицията наблюдава и не се намесва. Освен германки, има ограбени и изнасилени швейцарки, белгийки и холандки. В Швейцария също има жалби от пострадали, но е доста по-предпазливо“, поясни Хаджийски.

За пример той даде жертва на грабеж и брутално изнасилване в Щутгарт, чиято снимка се разпространява все още във фейсбук.

„В Швейцария все още се спазва правилото от задължително лично пространство от поне 50 см. Имигрантите масово опипват жени навсякъде, - във влака, метрото, по ескалатори, паркове, в пробните на магазините, има жертви, които споделиха, че директно са им бъркали под полите“, завърши кореспондентът на BIG5.BG.

Според последната информация на германски медии в новогодишната нощ полицията в Кьолн е поискала помощ и подкрепление срещу изстъпленията на африканците, но вътрешният министър Томас де Мезиер е отказал, явно подценявайки мащабите на престъплението.

Бежанци изнасилиха две деца

Както вървят нещата, скоро ще поискат съд за Меркел и тези, които подкрепиха инициативата и да отвори границите на ЕС за мигрантите.

преди 5 часа, Джугашвили написа:

Уоу, моят е детински, а твоят соросоидски! Единственото детинско в мен е сляпата ми вяра в чистата и свята република, без обслужване на интересите на еврейските НПО. Това ли са похватите на соросоидите? Подхвърлят някакъв линк на някакъв анониен източник, зад който може да стои всеки и опонента ти да ходи да се занимава с глупостите ви. При мен тоя номер не минава. Даже няма да си цапам съзнанието с поредните ви зел скалъпени пасквили на еврейската пропаганда! И запомни едно! Соросоид и българин са две взаимно изключващи се понятия! Ти си избрал пътят на Талмуда, сам ще си береш плодовете на предателствоо!

П.П. И вместо да ми даваш линкове, какво ни било струвало освобождението, я провери какво е направил един от изброените в пасквила "родолюбци" - Стамболов по време на Арилското въстание! Мхм, ти и той най-малко имате право да пишете какво ни е струвало освобождението!

П.П.2 И що бягаш от темата и не признаваш творчеството на българските възрожденци, които ми даваше за пример? Нещо не ти отърват ли или какво?

Какво не признавам ? Просто ти дадох какво е отношението на българските възрожденци , когато виждат в последствие руския ботуш и окупация.

Факт са и боевете, където сме натрили носа на руснаците , факт са и бомбардировките , Балчик и т.н...

Цитатите не са измислица на анонимни бла бла бла , а са си съвсем официални и неоспорвани от никой думи.

Виж, на теб  защо не ти изнася, и защо се нахвърляш с такива определения и простотии, не знам :) проблема си е твой :)

преди 15 часа, miro20 написа:

Говоря ти за велик поет бе майна. Поезията на Ботев и Вазов, можеш ли я сравни стази на Вапцаров? Ти чел ли си въобще Вапцаров?

"

Понякога ще идвам във съня ти

като нечакан и неискан гостенин.

Не ме оставяй ти отвън на пътя –

вратите не залоствай.

Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,

ще вперя поглед в мрака да те видя.

Когато се наситя да те гледам –

ще те целуна и ще си отида."

преди 4 часа, язе написа:

Говоря ти за велик поет бе майна. Поезията на Ботев и Вазов, можеш ли я сравни стази на Вапцаров? Ти чел ли си въобще Вапцаров?

Въобще не ставаше въпрос за поезия, нито за сравняване бе , майна :)

А че някой не знае мнението на възрожденците ни , не знае историята, не знае какво са говорели и искали истинските българи. :)

• Автор
Цитат

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че Шенген е мъртъв. Саркози говори пред форум в Антверпен на най-голямата белгийска партия - Нов фламандски алианс (НФА).

Според Саркози, преди Шенгенското споразумение да бъде подписано, е било необходимо обособяването на общоевропейска политика по въпросите на миграцията. По неговите думи досега европейската миграционна политика е твърди наивна.

Саркози е коментирал, цитиран от местни медии, че ислямският екстремизъм е най-голямата заплаха пред Европа от края на Студената война. Той е посочил, че насроченият във Великобритания референдум за членството в ЕС е възможност за връщането на част от властта на националните правителства в Европа.

Председателят на НФА Барт де Вевер е заявил, че миграционната криза не трябва да бъде овладяна, а прекратена. Той е определил ислямския екстремизъм като най-голямото предизвикателство пред Европа след нацизма и сталинизма.

Саркози: Шенген е мъртъв

• Автор
Цитат

България трябва да влезе в Шенгенската зоната за свободно движение на ЕС, а Съюзът трябва да установи нова защитна линия по северната гранична линия на Гърция, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в интервю за държавното радио на Унгария, цитиран от агенция Ройтерс. Според него Македония трябва да получи финансова подкрепа и друга помощ, за да може да подсили защитните си сили срещу мигрантската вълна.„ЕС не трябва да си мисли, че може да наложи санкции на Полша, защото това ще изисква пълно единодушие, а Унгария никога няма да подкрепи санкции срещу Полша", обяви Орбан. Той обеща да наложи вето върху всяка евентуална санкция на ЕС срещу регионалния му съюзник Полша след скорошна среща с лидера на полската управляваща партия

Орбан се срещна с Ярослав Качински в сряда в явен опит за подсилване на разрастващата се евроскептична ос в Централна Европа.

Орбан отсече: България трябва да влезе н Шенген

Поредната достойна постъпка на Орбан!

Ако имахме такъв премиер, нещата в България щяха да са в пъти по-добри.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 19 часа, miro20 написа:

Въобще не ставаше въпрос за поезия, нито за сравняване бе , майна :)

А че някой не знае мнението на възрожденците ни , не знае историята, не знае какво са говорели и искали истинските българи. :)

Ма моля ти се, само ти знаеш и на какво е миришела пръднята им! :) Ние не знаем днес какво става, тоя знаел, какво са си мислили Ботев и Вазов, преди да заспят. А Ботев дали е вярвал в "единний, светлий комунизъм", а?

преди 1 час, язе написа:

Ма моля ти се, само ти знаеш и на какво е миришела пръднята им! :) Ние не знаем днес какво става, тоя знаел, какво са си мислили Ботев и Вазов, преди да заспят. А Ботев дали е вярвал в "единний, светлий комунизъм", а?

Каква "пръдня на възрожденците и на какво е миришела  бе майна". Не те ли е срам така да обиждаш възрожденците, които дори не им знаеш  мнението ?

Цитирай си Вапцаров колкото искаш.. не ми пречиш, но недей опетнява паметта на българските възрожденци ,  просто защото  съм се убедил в едно , майна, нито знаеш кои са те, нито какво са искали, нито за какво са се борили, нито че си българин.

преди 3 минути, miro20 написа:

Каква "пръдня на възрожденците и на какво е миришела  бе майна". Не те ли е срам така да обиждаш възрожденците, които дори не им знаеш  мнението ?

Цитирай си Вапцаров колкото искаш.. не ми пречиш, но недей опетнява паметта на българските възрожденци ,  просто защото  съм се убедил в едно , майна, нито знаеш кои са те, нито какво са искали, нито за какво са се борили, нито че си българин.

Баце ловиш ли риба? Мога да ти кажа, как да ме хванеш. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.