Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

totkov

Съмнение за заразена система

Препоръчан отговор


Здравейте! Първо искам да спомена че вече писах в обединената тема Windows 8 - впечатления, проблеми и решения и от там ме насочиха към този под форум.

А сега към проблема. Става дума за лаптопа от подписа ми. По принцип 8-цата зарежда много бързо, но понякога, напълно неочаквано при старт на системата тя „забива“. Обикновено се случва след като Windows зареди и след като се появи екрана за влизане в акаунта. Вместо да покаже „Старт“ се показва черен екран. Най странното, е че понякога при натиснати Ctrl+Alt+Del мога да включа диспечера на задачи, който се визуализира графично на черния фон съвсем нормално, а старта или работния плот ги няма. Обикновено оправията е свързана с неколкократни опити за изключване и включване... и на края след 3-4 включване и чакане от 5-10 мин успявам да вляза. При следващото включване всичко е наред и остава само „очакването“ за следващото забиване на системата. Съмнявам се че причината е вирус, защото аваста ми вади два непознати за мен файла пир сканиране. От скоро се появи и проблем със зареждането на менюто при натискане на десен бутон на мишката. За сега изключвам възможността проблема да е хардуерен, т.к. лаптопа е на около 6-7 месеца. Та въпроса ми е има ли начин да се реши проблема без преинсталация, защото имам 100-1500GB програми, игри и разширения и не ми се инсталиран отново. Дано сте разбрали какъв точно е проблема. Ако не съм го описал достатъчно ясно кажете да снимам клип при следващото забиване. Ако ви трябва някаква допълнителна информация за системата кажете.

Ще съм благодарен на всеки отзовал се на питането ми.

Поздрави!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Това че системата е на 6-7 месеца не изключва хардуерен дефект или омазана Операционна Система на софтуерно ниво (от зловреден софтуер или от някой оптимизатор за Windows).

За да разберем дали не е заради зловреден софтуер изпълнете стъпките => Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? и прикачете логовете от FRST в следващия си коментар.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Имате по-скоро потенциално опасни и нежелани приложения, но не и вируси в типичния смисъл да думата.

 

 

 

СТЪПКА 1

 

 

 

Изтеглете Публикувано изображение следния файл и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.

Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата.

 

 

 

СТЪПКА 2

 

 

 • [*]

Изтеглете и стартирайтe Публикувано изображениеAdwCleaner.exe.

[*]Натиснете бутона Scan. [*]AdwCleaner ще започне да проверява компютъра, както преди. [*]След като проверката приключи...този път натиснете бутона Clean тъй като няма неща които да не са за триене от лога. [*]Натиснете OK на диалоговия прозорец, който ще се появи подканвайки Ви да затворите всички активни приложения. [*]Натиснете OK отново за да позволите наAdwCleaner да рестартира компютъра и да довърши почистващия процес. [*]След рестарта ще се появи автоматично лог файл с името (AdwCleaner[s0].txt). [*]Прикачете съдържанието му в следващия си коментар [*]Копие на лог файла можеш да намериш и в папката C:AdwCleaner.

 

 

 

СТЪПКА 3

 

 

Публикувано изображение Моля изтеглете Junkware Removal Tool на вашия десктоп.

 • [*]Спрете временно работата на защитните програми. [*]Стартирайте инструмента
JRT.exe [*]Ще се отвори ДОС прозорец. Натиснете което и да е копче от клавиатурата. [*]Затворете излишните приложения и всички браузъри и изчакайте проверката да завърши. [*]Ще се появи лог файл (който можете да намерите и ръчно на десктопа с името JRT.txt). [*]Моля копирайте съдържанието на лог файла в следващия си пост.

 

 

 

СТЪПКА 4

 

 

Публикувано изображение Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware

 • [*]Кликнете два пъти върху
mbam-setup.exe, за да инсталирате програмата. [*]Уверете се, че са поставени отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-Malware (премахнете първата отметка за активирането на тестовия период). След това кликнете на Finish. [*]Ако има намерени обновявания, тя ще ги изтегли и инсталира. [*]Стартирайте програмата и изберете "Perform Quick Scan", след това кликнете на Scan. [*]Сканирането ще отнеме малко време, затова моля да бъдете търпеливи. [*]Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата. [*]Уверете се, че на всички редове има отметки (ако няма на някои обекти ги поставете ръчно), и кликнете на Remove Selected. [*]Когато всичко бъде премахнато, в Notepad ще бъде отворен лог. [*]Прикачете този лог в следващия си коментар в темата.

Забележка: Ако MalwareBytes'Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поискада рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

 

 

 

СТЪПКА 5

 

 

1.Изтеглете Hitman Pro.

 

 • [*]За
32-битова система - Публикувано изображение. [*]За 64-битова система - Публикувано изображение

2.Стартирайте програмата.
3.След като сте стартирали програмата като кликнете върху иконата Публикувано изображение и натиснете бутона „Напред“ като се съгласите с лицензионното споразумение (EULA).
4.Сложете отметка пред "Не, искам да завърша еднократно сканиране на компютъра".

5.Натиснете бутона „Напред“.

6.Програмата ще започне да сканира. Времето за сканиране е около 2 минути.

7.След завършване на сканирането от списъка с намерените неща (ако има такива) изберете Apply to all => Ignore.

8.Натиснете "Next" и след това натиснете "Изнеси резултата в XML file" и запазете лог файла на десктопа.

9.Архивирайте файла и го прикачете в следващия си коментар или копирайте съдържанието му в следващия си коментар.

 

Забележка: Ако няма падащо меню, където да изберете ignore както на снимката:

 

Публикувано изображение

 

тогава просто затворете програмата след края на проверката (без да премахвате нищо)...след това отворете C:ProgramdataHitmanProLogs, отворете и публикувайте съдържанието на лог файла в следващия си коментар.

 

 

 

СТЪПКА 6

 

 

Изтеглете Публикувано изображение Security Check от screen317 от този линк или и го запаметете на вашия десктоп.

 • [*]Кликнете два пъти върху
SecurityCheck.exe и следвайте инструкциите. [*]Накрая, автоматично ще се отвори текстов документ, наречен checkup.txt, моля поставете съдържанието му в следващия Ви коментар в тази тема.

 

 

 

Поздрави!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря, сега ще пробвам.

И ако може да попитам какво имате превод под потенциално опасни и нежелани приложения. Кой са те и как да се предпазя за в бъдеще?

Поздрави!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Появиха се и други проблеми, сред които и замръзване на системата пир стартиране на файл като админ, „бягане“ на мишаката и работатат стана доста трудна и не мога да изпълна стъпките. Ще го преинсталирам утре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Или е яко омазана Операционната Система, конфликт с някой драйвър или е хардуерен проблема...стъпките иначе са точни и са специално създадени за премахване на нежелания софтуер, който имахте (но както се изразих и в предишния си коментар, това че компютъра е на 6 месеца не изключва хардуерни проблеми)...все пак ако решите да изпълните стъпките (дори в Safe Mode) вижте дали ще има ефект и дали би ви спестило преинсталацията. Аз все пак съветвам да търсите източника на проблема, защото ако е хардуерен проблема дори след преинсталацията пак ще се появят проблемите.

 

И понеже питахте както е потенциално нежелани приложения нека да ви отговоря...това са всички неща, които са включени опционално при инсталиране на безплатен софтуер (най-вече) като тулбари, добавки за браузърите, променящи началната страница похитители и т.н. нежелани боклуци, които затормозяват системата и забавят интернет сърфирането...които показват реклами и изскачащи прозорци и т.н. Мобете да ги избегнете като спазвате няколк просто правила!

 

1.Теглете файловете от официалните страници или други сигурни източници.

2.По-време на инсталацията внимавайте с отметките без да натискате бързо бутона [NEXT] и се запознайте с лицензионното споразумение [EULA].

3.Включете засичането на подобни програми в антивирусната си програма - в Eset, Avira и други, засичането на потенциално нежелани приложения е изключено по-подразбиране...

 

Поздрави! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
 • Добави ново...