Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Я покажи как ще стане това на FullHD с моментната ти конфигурация? Ако си с някой стар монитор с малка резолюция нормално да играеш споменатите игри с високи настройки и с 7770. А до това, че процесора е супер за тези игри доста се лъжеш. ;)  Разбирам те че сега си го взел компа ама си се заблудил, че ще играеш всички нови заглавия с тази машинка. :rolleyes:

Точно на FullHD  много по-голямо влияние оказва видеокартата отколкото процесора. И ако става въпрос за Battlefield3, 4, то процесора няма да е проблем и с GTX 760. Обаче за останалите игри не е точно така. Ето например изискванията за Thief:

Публикувано изображение

Изисква се осемядрен АМД или i7. Забележете за какви видеокарти - GTX660. А 90% от хората тук ще спорят, че на тая GTX660 ще е достатъчен и i3. Ако бе така, тая игра, излязла преди месец, нямаше да има изисквания за 8 нишков процесор. Умря Марко вече дори и за i3. 

При Crysis 3  изискванията са подобни, макар там работата да е особена. Има ниво като Welcome to the Jungle, където процесорът е много важен. Има и нива, при които трябва върхова видеокарта. Ей това не и харесвам на тая игра, защото залита в двете крайности - ту максимално бърз процесор, ту максимално бърза видеокарта. 

А за това, че Athlon-а бил екстра ще кажа, че сигурно е така, но за HD7770. И то предполагам неклокната. И аз така си мислех навремето за E6750 с 8800GT, но вземайки два пъти по-бърза карта, както ти сега искаш да направиш, увиснах и то много. Просто компютъра почти спря да работи и все едно се бяха загнездили 20 вируса в него. Такава сеч, такова чудо. Та кое е достатъчно и кое не, зависи от много неща. Най-вече от изискванията на игрите. Но ако искаш да разбереш дали ще е добре тоя Athlon  с два пъти по-бърза видеокарта като GTX760,  то погледни неговото натоварване по време на гореспоменатите игри. Ако процесора се товари под 50% и то като максимална стойност, значи едва ли ще имаш проблеми с два пъти по-бърза видеокарта. Обаче ако едва смогва на HD7770, смятай че това е максимума за тоя Athlon. Всичко над HD7770 ще даде прираст, но само заради по-добрата архитектура на видеокартата и заради аванса, който е отпуснал процесора на HD7770. Удари ли тавана натоварването, забрави за добра игра, освен ако не си хванал преди това 50-60 минимални fps.  А такива няма как да хванеш дори с бърза видеокарта при новите игри. Ето ти един пример, какво представляват процесорите при игри, съчетани с GTX780. Тоест, доста по-бърза от предпочитаната GTX760:

Публикувано изображение

Погледни колко кадри дава Athlon II X4  с GTX780 и колко примерно дава FX 8320. И погледни за каква резолюция става въпрос. А това е само с 4хАА. 

• Отговори 50
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

А ако

Точно на FullHD  много по-голямо влияние оказва видеокартата отколкото процесора. И ако става въпрос за Battlefield3, 4, то процесора няма да е проблем и с GTX 760. Обаче за останалите игри не е точно така. Ето например изискванията за Thief:

Публикувано изображение

Изисква се осемядрен АМД или i7. Забележете за какви видеокарти - GTX660. А 90% от хората тук ще спорят, че на тая GTX660 ще е достатъчен и i3. Ако бе така, тая игра, излязла преди месец, нямаше да има изисквания за 8 нишков процесор. Умря Марко вече дори и за i3. 

При Crysis 3  изискванията са подобни, макар там работата да е особена. Има ниво като Welcome to the Jungle, където процесорът е много важен. Има и нива, при които трябва върхова видеокарта. Ей това не и харесвам на тая игра, защото залита в двете крайности - ту максимално бърз процесор, ту максимално бърза видеокарта. 

А за това, че Athlon-а бил екстра ще кажа, че сигурно е така, но за HD7770. И то предполагам неклокната. И аз така си мислех навремето за E6750 с 8800GT, но вземайки два пъти по-бърза карта, както ти сега искаш да направиш, увиснах и то много. Просто компютъра почти спря да работи и все едно се бяха загнездили 20 вируса в него. Такава сеч, такова чудо. Та кое е достатъчно и кое не, зависи от много неща. Най-вече от изискванията на игрите. Но ако искаш да разбереш дали ще е добре тоя Athlon  с два пъти по-бърза видеокарта като GTX760,  то погледни неговото натоварване по време на гореспоменатите игри. Ако процесора се товари под 50% и то като максимална стойност, значи едва ли ще имаш проблеми с два пъти по-бърза видеокарта. Обаче ако едва смогва на HD7770, смятай че това е максимума за тоя Athlon. Всичко над HD7770 ще даде прираст, но само заради по-добрата архитектура на видеокартата и заради аванса, който е отпуснал процесора на HD7770. Удари ли тавана натоварването, забрави за добра игра, освен ако не си хванал преди това 50-60 минимални fps.  А такива няма как да хванеш дори с бърза видеокарта при новите игри. Ето ти един пример, какво представляват процесорите при игри, съчетани с GTX780. Тоест, доста по-бърза от предпочитаната GTX760:

Публикувано изображение

Погледни колко кадри дава Athlon II X4  с GTX780 и колко примерно дава FX 8320. И погледни за каква резолюция става въпрос. А това е само с 4хАА.

А ако сложа гореспоменатият охладител ще може ли да се сложи да кажем gtx 760, все пак охладителя ще смали натоварването, защото сега е малко над 60?

А акоА ако сложа гореспоменатият охладител ще може ли да се сложи да кажем gtx 760, все пак охладителя ще смали натоварването, защото сега е малко над 60?

Говориш за температура?  Всеки клок ще е от полза, защото GTX760  ще е спъвана доста от Athlon II X4  при някои игри. Обаче за други няма да е от голямо значение. Например Battlefield  4 си иска видеокарта и памет. Атлона ще е достатъчен. Същото се отнася и за Far Cry 3, ако играеш тая игра. Но аз ако бях на твое място и исках да играя добре, щях да сменя всичко. Продаваш дъно, процесор и сегашната видеокарта и прибавяш парите. Може на етапи да го направиш, като сега купиш само видеокарта, а след това да сменяш дъно и процесор. Хем ще видиш как ще вървят игрите и дали ще те удовлетвори.  Ама да купуваш охладител и да се мъчиш...тая работа е за ентусиасти, които си нямат друга работа и искат да видят какво ще се получи. Процесорът е достатъчно слаб, за да се предприемат подобни действия. Виж, ако бе някой клокърски процесор на Интел да се мъчиш с охладител и бърза видеокарта, ама за тоя Атлон си е набутвация. парите могат да се вложат на друго място. 

То не пречи охладителя да се ползва и на следващата конфигурация. Все пак не е много удачно понеже един добър охладител е горе-долу колкото ново дъно.

Най-добре да се взима добра видеокарта пък останалото като има възможност.

То не пречи охладителя да се ползва и на следващата конфигурация. Все пак не е много удачно понеже един добър охладител е горе-долу колкото ново дъно.

Най-добре да се взима добра видеокарта пък останалото като има възможност.

Разбира се, това е добра идея, но ако конфигурацията е Интелска? За какво му е охладител?  Защото аз бих взел интелска по следната причина:

http://www.overclockers.ru/lab/59440/Izuchaem_processorozavisimost_videokarty_Radeon_R9_290X_4096_Mbajt_v_igrah.html

Когато човек има пари, може да направи всичко, стига мерак да има.  Сега някой може да ме обвини в пристрастие, но аз гледам тестове и не вярвам на очите си. Наистина работите отиват на зле, ако човек реши да си вземе върхова видеокарта, която след 2-3 години ще е средна работа.  Охладителите явно няма да оправят нещата. Да не говорим, че това е и голям преразход на енергия и всичко свързано с тоя факт - захранване, шум, кутия, топлина. 

Извинявам се за лириката, ама ми писна да гледам все едни и същи конфигурации - евтино дъно с калпаво аудио, евтини захранвания, евтини кутии, пристрастни процесори и накрая цопната една върхова видеокарта. Лоша комбинация.

• Автор

Разбира се, това е добра идея, но ако конфигурацията е Интелска? За какво му е охладител?  Защото аз бих взел интелска по следната причина:

http://www.overclockers.ru/lab/59440/Izuchaem_processorozavisimost_videokarty_Radeon_R9_290X_4096_Mbajt_v_igrah.html

Когато човек има пари, може да направи всичко, стига мерак да има.  Сега някой може да ме обвини в пристрастие, но аз гледам тестове и не вярвам на очите си. Наистина работите отиват на зле, ако човек реши да си вземе върхова видеокарта, която след 2-3 години ще е средна работа.  Охладителите явно няма да оправят нещата. Да не говорим, че това е и голям преразход на енергия и всичко свързано с тоя факт - захранване, шум, кутия, топлина. 

Извинявам се за лириката, ама ми писна да гледам все едни и същи конфигурации - евтино дъно с калпаво аудио, евтини захранвания, евтини кутии, пристрастни процесори и накрая цопната една върхова видеокарта. Лоша комбинация.

Вие тука помагате ли или само упреквате машините на другите? Еми аз за 10 минути разбрах всичко по един английски форум ама защо е нужно да е така? Уж Български форум и к'во помага те ли? Не. А пък дето ми упреквате процесора ето: 

Нали много разбирахте може да е спъван малко ама не е паднал под 30 FPS при положение, че е 1080p. :mad:

До автора имам подобна платформа и си играя батлефиелд 4 на ултра със следващият процесор и със amd radeon r7 260x. Та това което бих ти предложил е да вземеш такава видео карта и да купиш още една плочка рам памет да стане 8 гб. 

А до другите играя споменатите игри на макс на 32 инча (1920x1080). Като само при кризис 3 имам малки фпс от сорта на 25- 30. Един приятел е със 8 гб рам, Интел е5700, радеон 7770, и играе споменатите игри на high и те въвраат гладко така че този по - съвременен процесор няма как да не се справя с тези заглавия.

Редактирано от amd World (преглед на промените)

Вие тука помагате ли или само упреквате машините на другите? Еми аз за 10 минути разбрах всичко по един английски форум ама защо е нужно да е така? Уж Български форум и к'во помага те ли? Не. А пък дето ми упреквате процесора ето: 

Нали много разбирахте може да е спъван малко ама не е паднал под 30 FPS при положение, че е 1080p. :mad:

Виж какво. Купувай какъвто искаш боклук, това не е мой проблем, нито проблем на други колеги от форума. Аз ти показвам как стоят нещата, ти прави каквото искаш! 

Кико няма смисъл да се занимаваш с тези. Те щом с процесор за 100лв. и карта за 200лв. играят всички игри на макс. при FullHD само можем да завиждаме на това което постигат. Чудя се защо Интел и АМД правят процесори за 500+лв. и се правят карти за 1000+лв. като тук наще "гении" постигат същите резултати с 5 пъти по-ефтин хардуер. Блажени са вярващите!

Кико няма смисъл да се занимаваш с тези. Те щом с процесор за 100лв. и карта за 200лв. играят всички игри на макс. при FullHD само можем да завиждаме на това което постигат. 

Чудя се защо Интел и АМД правят процесори за 500+лв. и се правят карти за 1000+лв. като тук наще "гении" постигат същите резултати с 5 пъти по-ефтин хардуер. Блажени са вярващите! 

аз не съм казал че моята платформа е супер яката, просто ви казвам че за тези пари този процесор задоволява нуждите ми. Много ясно че има по - скъпи и по - добри процесори, но и този се спрява със новите заглавия. Ако искаш заповядай у нас да видиш че игрите си вървят гладко и със доволни фпс - и

Взимаш това и забравяш за всякакъв ботълнек ;)

BB код:

SAPPHIRE DUAL-X R7 265 2GB GDDR5 И аз мисля да я взема на края на месеца.

Обща стойност - 339.70 лв. с ДДС

Слагай рам, охлаждане и 7850/265 (2гб). - клокват се много.На сегашната конфигурация от повече в момента няма смисъл.!Вземете под представа, че DX12 се очаква догодина и ще прави почти същото като мантъл.Новите части ще може да ги ползваш и в нова конфигурация с евтин i5 или 8320.Просто не си уцелил платформата за игри. Трябваше да тръгнеш с AM3+ и един fx6300 или еквивалента на интел.Също с новото охлаждане клокни процесора, на 3,8 да го качиш пак ще е добре. 

Продаваш дъно+проц за 150-170лв Видеокартата за 150-200 и с останалите 400лв. взимаш

AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+
ASROCK 980DE3/U3S3
GB R9 270 2GB DDR5 R927OC-2GD-GA Battlefield

Обща стойност - 680.68 лв. с ДДС

Получаваш безплатна BF4 ще играеш на хай-макс при 1080п (за другите игри също, само че кризата ще е на медиум), или макс при твоя монитор който сигурно е (1024х768), а ако изкараш от някаде още 40 лева се взима MSI R9 270X GAMING 2G BF4 и пак ще ти дадат играта.

аз не съм казал че моята платформа е супер яката, просто ви казвам че за тези пари този процесор задоволява нуждите ми. Много ясно че има по - скъпи и по - добри процесори, но и този се спрява със новите заглавия. Ако искаш заповядай у нас да видиш че игрите си вървят гладко и със доволни фпс - и

Ако имаш цаца и бира идвам! :D

Сега сериозно! Ето ти един линк с 260х HIS R9_260X_iPower_IceQ_X2 на Crysis 3 дава 15фрейма и на това, ако му викаш върви без проблем. :shock11: Забележи с каква конфигурация правят теста, тъй че проца по никакъв начин не е проблема тук. При игри като Far Cry 3, Hitman, Metro и др. тази карта е все под 30fps така, че айде да си кажем истината. Ето ти какво твърдиш:

До автора имам подобна платформа и си играя батлефиелд 4 на ултра със следващият процесор и със amd radeon r7 260x. Та това което бих ти предложил е да вземеш такава видео карта и да купиш още една плочка рам памет да стане 8 гб. 

А до другите играя споменатите игри на макс на 32 инча (1920x1080). Като само при кризис 3 имам малки фпс от сорта на 25- 30. Един приятел е със 8 гб рам, Интел е5700, радеон 7770, и играе споменатите игри на high и те въвраат гладко така че този по - съвременен процесор няма как да не се справя с тези заглавия.

Няма смисъл да се лъжем, защото при всички ревюта на твоята карта са същите резултати. Реално с 260х се играе добре на медиум при тежките игри за да ти е долната граница 30fps. Ще ти го кажа така няма карта в момента на пазара с шина 128бит, с която да играеш всичко на макс. без проблем. За това, което си написал за приятелят ти с Е5700 ще ти кажа, че яко те будалка. Може да играе, но на някакъв стар монитор и леки игрички, защото за Crysis 3, Metro, Far Cry 3 и други при FullHD е абсурд да играе при high настройки. Имам възможно най-клокната 7770 и единствената тежка игра, която съм играл е Crysis 2 при high(без АА) настройки фрапс показва следното:

2013-09-24 11:29:58 - Crysis2

Frames: 691 - Time: 21622ms - Avg: 31.958 - Min: 28 - Max: 37

Това за мен си е минимума даже има още какво да се желае за добър гейминг, но ако е пусна на макс. + АА и става "дроб"!

amd World, на 22 Мар 2014 - 1:50 PM, написа:Публикувано изображение

Ако имаш цаца и бира идвам!  :D

Сега сериозно! Ето ти един линк с 260х HIS R9_260X_iPower_IceQ_X2 на Crysis 3 дава 15фрейма и на това, ако му викаш върви без проблем.  :shock11: Забележи с каква конфигурация правят теста, тъй че проца по никакъв начин не е проблема тук. При игри като Far Cry 3, Hitman, Metro и др. тази карта е все под 30fps така, че айде да си кажем истината. Ето ти какво твърдиш:

amd World, на 22 Мар 2014 - 10:13 AM, написа:Публикувано изображение

Няма смисъл да се лъжем, защото при всички ревюта на твоята карта са същите резултати. Реално с 260х се играе добре на медиум при тежките игри за да ти е долната граница 30fps. Ще ти го кажа така няма карта в момента на пазара с шина 128бит, с която да играеш всичко на макс. без проблем. За това, което си написал за приятелят ти с Е5700 ще ти кажа, че яко те будалка. Може да играе, но на някакъв стар монитор и леки игрички, защото за Crysis 3, Metro, Far Cry 3 и други при FullHD е абсурд да играе при high настройки. Имам възможно най-клокната 7770 и единствената тежка игра, която съм играл е Crysis 2 при high(без АА) настройки фрапс показва следното:

2013-09-24 11:29:58 - Crysis2

Frames: 691 - Time: 21622ms - Avg: 31.958 - Min: 28 - Max: 37

Това за мен си е минимума даже има още какво да се желае за добър гейминг, но ако е пусна на макс. + АА и става "дроб"!

колега наистина картата изнемогва във някои заглавия но ти казвам че на тези споменатите от мен държи доволните за мен 30 фпс.(като говоря че всичко е на ултра) да, не споря че на места има спадове до 20 фпс но все пак и настройките и идват в множко. НО за тези парици се съгласете че картата си е супер и автора ще остане доволен.

До колкото моят приятел аз лично не вярвах на това което той ми каза ии затова отидох да се убедя лично. Монитора на който играе е 21 инча фул хд. Някои игри ги подкарва на хай но повечето са на медиум ии вади пак 30 фпс.

Възможно е. Аз последно я пробвах на 1366х768 с конфигурацията от подписа и фпс-а беше 60-75. Ако има още оптимизации от драйвера или върви на мантъл...

колега наистина картата изнемогва във някои заглавия но ти казвам че на тези споменатите от мен държи доволните за мен 30 фпс.(като говоря че всичко е на ултра) да, не споря че на места има спадове до 20 фпс но все пак и настройките и идват в множко. НО за тези парици се съгласете че картата си е супер и автора ще остане доволен.

До колкото моят приятел аз лично не вярвах на това което той ми каза ии затова отидох да се убедя лично. Монитора на който играе е 21 инча фул хд. Някои игри ги подкарва на хай но повечето са на медиум ии вади пак 30 фпс.

Спадове има и под 20 специално при Кризата, но за теб ако средно 30fps е ок за игра, то това си е твое виждане. При всички тестове по нета за да кажат, че картата е достатъчно добра за гейминг се гледа доста над 30fps. Картата никой не е казал, че е лоша но да казваме, че ще се играе спокойно всичко на макс. си е чиста лъжа. За да говорим за гейминг определено се почва от R9 и GTX760 нагоре+процесор поне i3 или FX6300 всичко друго под това винаги е с компромис.

ПС: И аз искам кола за 1000лв. да върви като Порше ама няма как да стане, та така и тук искаш гейминг без компромиси тогава няма да минеш с процесор за 100лв. и карта за 200лв. ;)

Спадове има и под 20 специално при Кризата, но за теб ако средно 30fps е ок за игра, то това си е твое виждане. При всички тестове по нета за да кажат, че картата е достатъчно добра за гейминг се гледа доста над 30fps. Картата никой не е казал, че е лоша но да казваме, че ще се играе спокойно всичко на макс. си е чиста лъжа. За да говорим за гейминг определено се почва от R9 и GTX760 нагоре+процесор поне i3 или FX6300 всичко друго под това винаги е с компромис.

ПС: И аз искам кола за 1000лв. да върви като Порше ама няма как да стане, та така и тук искаш гейминг без компромиси тогава няма да минеш с процесор за 100лв. и карта за 200лв. ;)

R7 265 е напълно достатъчна за новите игри които ще излизат !!

• Автор

Така, не съм писал тук за да се карам, няма и да го направя. Значи аз не искам с тези части който ми предлагате да играя на фул хдще ги играя на 1440x900, нямам намерения за сега да си вземам нов монитор. Просто искам да направя ъпгрейд, който да вкл.само видео и рам.

Така, не съм писал тук за да се карам, няма и да го направя. Значи аз не искам с тези части който ми предлагате да играя на фул хдще ги играя на 1440x900, нямам намерения за сега да си вземам нов монитор. Просто искам да направя ъпгрейд, който да вкл.само видео и рам.

Ем взимаш още 4 рам и една 265/7850 (задължително 2гб). Няма да усетиш голям прираст...... Може да вдигнеш и малко честотата на процесора.

Ем взимаш още 4 рам и една 265/7850 (задължително 2гб). Няма да усетиш голям прираст...... Може да вдигнеш и малко честотата на процесора.

За предпочитане е 265 защото съвсем малко по-слаба от R9 270 а пък когато я клокнеш малко я подминава стига до 270x

• Автор

И на моят монитор ще успявам ли на макс гореспоменатите игри?Мислел съм си да сложа една плочка рам и cm v8 gts, добра идея ли е?

• Автор

За предпочитане е 265 защото съвсем малко по-слаба от R9 270 а пък когато я клокнеш малко я подминава стига до 270x

Т.е. ако взема 265х и ако я клокна малко ще е като 270х, т.е. ще е по-добра от HD 7870. Така ли?

П.П: Сори за заплетения отг., но ми трябва бърз отговор.

Т.е. ако взема 265х и ако я клокна малко ще е като 270х, т.е. ще е по-добра от HD 7870. Така ли?

Точно така.

Тоест ако вземеш 265 в момента на тази цена ще се минеш метър ,като за 20лв. отгоре се взима POWERCOLOR 2048M R9 270 TURBO DUO, AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC PCI-E 3.0

Както казах в предния пост от тези 400лв. остават пари за още една плочка рам и охладител за процесора ,който да клокнеш малко EVERCOOL CPU Cooler VENTI DirectTouch 120mm PWM - 775/1155/1366/2011/AMD , но при това обяснение което даде за кутията "za kutiqta nz kakva e ne pi6e no ima edin kragal otvor i edin pravoagalen golqv tova e" , няма как да гадаем дали охладителя ще се побере вътре(най-вероятно не) , напълно възможно е и с по-дълга видео карта да имаш проблеми!

Та провери си добре нещата преди да купуваш и по-бързай ,че вече изтърва една добра карта за парите си!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.