Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, моля някой по-запознат да предложи нещо до 700лв. Става въпрос за приятелката ми, компютърът ще се използва главно за филми и браузване, от време на време за някоя игричка (определено не нещо от рода на Crysis, Assasins Creed...) Държа да е Intel и по възможност поне някое i3 dual или дори quad core Публикувано изображение с хард поне 500GB. Използва 19" монитор 1280x768 ако има значение. Благодаря предварително и се извинявам, ако съм написал някоя глупост (не съм много на ТИ).

P.S. Не мисли да спестява нищо от стария компютър, за това моля за нова конфигурация

Обща стойност - 695.39 лв. с ДДС

То май си стана полу-геймърска конфигурация. :D

Количка

Обща стойност - 664.27 лв. с ДДС

Достатъчно мощен процесор,хладен и бърз.Вграденото му видео ще ви върши достатъчно работа.Хард с 3 години гаранция,бърз и тих.малка и семпла кутия,качествено захранване.Можете да минете и само с една плочка рам,но съм ви сложил 2,за да имате двуканален режим.Дъното има всякакви изводи,за да можете да го свържете с монитора си,или с някой телевизор.
Със спестените пари си покривате транспортните разходи,а може даже да се вмъкне клавиатура и мишка,или микрофон за скайп.

ASROCK H81M-DGS /1150 

Обща стойност - 721.97 лв. с ДДС
Стига да не е претенциозна откъм настройки, ще играе с прилични кадри. За филмите и нета няма да има никакъв проблем.
п.с. Сега прочетох, че няма да се играят тежки игри, та може да минете и с вграденото видео на i3.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Количка

Обща стойност - 664.27 лв. с ДДС

Достатъчно мощен процесор,хладен и бърз.Вграденото му видео ще ви върши достатъчно работа.Хард с 3 години гаранция,бърз и тих.малка и семпла кутия,качествено захранване.Можете да минете и само с една плочка рам,но съм ви сложил 2,за да имате двуканален режим.Дъното има всякакви изводи,за да можете да го свържете с монитора си,или с някой телевизор.
Със спестените пари си покривате транспортните разходи,а може даже да се вмъкне клавиатура и мишка,или микрофон за скайп.

Аз предлагам и едно малко SSD да се вмести за ОС. Чисто и просто системата ще стане много по-жива, щом ще се ползва и за браузване.   Външната видеокарта е недостатък. Така и така е излишна, а вдига шум. Затова подкрепям използването само на вградената. 

Може.В тоя бюджет и при тези изисквания,може да се получат всякакви комбинации.Даже си мисля,че и частите които предлагаме са доста по-производителни от нуждите на обикновеното ползване на домашният компютър.

• Автор

Благодаря много за бързите отговори :) Може и да изглежда глупаво, но понеже до сега не съм пазарувал от сайта към който давате линкове, как стои въпросът с доставката - сглобен ли идва компютърът ? И не видях нищо за звукова карта и захранване. Още веднъж се извинявам, ако въпросът ми е неуместен. Благодаря предварително.Поздрави

Благодаря много за бързите отговори :) Може и да изглежда глупаво, но понеже до сега не съм пазарувал от сайта към който давате линкове, как стои въпросът с доставката - сглобен ли идва компютърът ? И не видях нищо за звукова карта и захранване. Още веднъж се извинявам, ако въпросът ми е неуместен. Благодаря предварително.Поздрави

Сглобяването става от фирмата, ако си поискате да е сглобена конфигурацията при поръчката ествествено. :)

Лек ден ви желая !

• Автор

Благодаря Ви, още тази вечер може да й поръчаме :) извинете ме още веднъж за глупавите въпроси. Приятен ден желая на всички ви :)

• Автор

Поне кажете какво сте решили да вземете.

Мисля,че ще се спрем на вашето предложение от по-горния пост, малко по-евтин е от този на колегата от 2рия пост, а и за работата която ще се използва съм сигурен, че ще се справи чудесно. Благодаря навсички отзовали се :)

Аз предлагам малко по-различен вариант:

Обща стойност - 699.82 лв. с ДДС

Истински 4 ядрен процесор + SSD. Комбинацията ще бъде ултрабърза. На по-късен етап ако е необходимо ще си добавите HDD, но се съмнявам, че ще искате.

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.