Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за League of Legends !

Featured Replies

Ето ти нещо предостатъчно за игри като BF4, стриймване и каквото още се сетиш:

Крайна цена 1 294,55 лв. 1.96 x 650 = 1274.00лв., тоест съм с 20лв. над бюджета. Разбира се ако пазаруваш от Германия можеш да лавираш с продуктите като вземеш примерно по-добри кутия и захранване на подобни цени. Конфигурацията ти я давам като ориентир. Има възможност за клок, но и така е достатъчно производителна.

Поздрави!
  • Отговори 57
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

XEON-а също е вариант ако се търси нещо над I5 за по-малко пари от I7. Разликата е 43 евро. Дъното не е задължително да е на Asrock - Gigabyte B85M-HD3 или GA-B85M-D3H.

Захранването може да е Seasonic 360W ако се взима такъв с 750TI а кутията някоя не много скъпа - Xigmatek Recon USB 3.0.

Добра рам вече споменах - 2 Х Crucial Ballistix Tactical CL8 или G.Skill Ares CL8. Ако решиш да взимаш само една плочка за намаляване на бюджета първата е отличен вариант.

И остава някъв хард да си избереш. Обаче не ми стана много ясно от къде ще се поръчва което също е от значение... 

Edit: Ето ти го на оф. страница XEON-а: http://ark.intel.com/products/75054/intel-xeon-processor-e3-1230-v3-8m-cache-3_30-ghz

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

XEON-а също е вариант ако се търси нещо над I5 за по-малко пари от I7. Разликата е 43 евро. Дъното не е задължително да е на Asrock - Gigabyte B85M-HD3 или GA-B85M-D3H.

Захранването може да е Seasonic 360W ако се взима такъв с 750TI а кутията някоя не много скъпа - Xigmatek Recon USB 3.0.

Добра рам вече споменах - 2 Х Crucial Ballistix Tactical CL8 или G.Skill Ares CL8. Ако решиш да взимаш само една плочка за намаляване на бюджета първата е отличен вариант.

И остава някъв хард да си избереш. Обаче не ми стана много ясно от къде ще се поръчва което също е от значение... 

Имали HT ? 

• Автор

- картата се представя доста добре ! Не знам при стреам колко ще падне фпс-то

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

• Автор

Коя карта е по-добра R9 270x или GTX 750 Ti ? Знам , че всички ще почнат да ме мислят за "фен" , но амд винаги са били по - бюджетни и некачествени спрямо nvidia .. 

амд винаги са били по - бюджетни и некачествени спрямо nvidia .. 

Ко каза ? Е не....Точно за картите да кажеш, че еди-кой си бил боклук... Да не се окаже, че си имал карта на Palit с AMD чип, която сдала багажа по-бързо от карта на EVGA с NVIDIA чип и така да се зараждат твоите философии как даден производител на чипове правил лоши карти...

Редактирано от AMD rocks (преглед на промените)

750TI е в категорията на 265 та даже изостава въпреки мнението на някой фенове на Nvidia. Та 270X несъмнено е по-производителната но и по-скъпата. Да не забравяме че е и по-лакома и гореща.

Както е тръгнало скоро ще удвоиш бюджета...

270X vs 750TI

• Автор

750TI е в категорията на 265 та даже изостава въпреки мнението на някой фенове на Nvidia. Та 270X несъмнено е по-производителната но и по-скъпата. Да не забравяме че е и по-лакома и гореща.

Както е тръгнало скоро ще удвоиш бюджета...

А нещо от рода на 270Х от Nvidia ? 

750Ti си е в своя собствена категория. :D  Нискобюджетна карта от ''NVidia'', имаща за цел да разводни пазара. Цената и не би трябвало да е повече от 200-220лв. на българския пазар!

А нещо от рода на 270Х от Nvidia ? 

GTX 760.

760 по-добра а 660 по-зле. Като цяло понеже темата вече няма нищо общо с първоначалния бюджет и изисквания 270Х е препоръчителна за BF4 и подобни. 

Публикувано изображение

• Автор

760 по-добра а 660 по-зле. Като цяло понеже темата вече няма нищо общо с първоначалния бюджет и изисквания 270Х е препоръчителна за BF4 и подобни. 

Бях чел , че амд картата имала fps drop в лол 

Човек, колкото повече продължаваш да дълбаеш, толкова повече ще се объркаш. Ако са два идентични продукта, вземи този, който повече харесва.

Бях чел , че амд картата имала fps drop в лол 

А бре кви са тия глупости?! Дроп може да е имало при баба ви.

При някой игри изискванията за процесор и видео не са големи но е желателно да има добра интернет връзка, добър хард по-възможност SSD и рам с добри тайминги.

Разбирай че и I3 + 7770 (650TI) биха ти свършили работа но другите неща могат да ти докарат главоболия. 

След като намесваш обаче и нови/тежки игри ти трябва минимум I5 + 270Х (760) поне ако искаш всичко да е ОК.

• Автор

Ко каза ? Е не....Точно за картите да кажеш, че еди-кой си бил боклук... Да не се окаже, че си имал карта на Palit с AMD чип, която сдала багажа по-бързо от карта на EVGA с NVIDIA чип и така да се зараждат твоите философии как даден производител на чипове правил лоши карти...

Еми картите им греят винаги повече отколкото на Nvidia ... същото се отнася за процесорите 

Еми картите им греят винаги повече отколкото на Nvidia ... същото се отнася за процесорите 

Абсолютно грешно!

• Автор

Ам ... няма значение ... това дънце е доста хубаво въпреки , че е мАТХ ! Проблем ли ще е ако взема такова дъно ? 

Проблем чак няма да е но само ако го взимаш заради по-ниската цена. Всъщност нищо не пречи да вземеш и още по-евтино. Например без HDMI изход които така или иначе не ти трябва. 

Двете на GB които съм ти предложил определено са по-добри. Това че е микро не е минус цената на Асуса е по-ниска заради чипсета, аудиото и т.н. 

• Автор

Проблем чак няма да е но само ако го взимаш заради по-ниската цена. Всъщност нищо не пречи да вземеш и още по-евтино. Например без HDMI изход които така или иначе не ти трябва. 

Двете на GB които съм ти предложил определено са по-добри. Това че е микро не е минус цената на Асуса е по-ниска заради чипсета, аудиото и т.н. 

Да , но пък асуса е с UEFI биос ;)

• Автор

Това ще го приема за шега...

Въпреки , че и на Gigabyte е май със UEFI - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4568#ov

Абсолютно грешно!

На кой хардуерен гигант продуктите са наричани на галено печки?  :whist:

На кой хардуерен гигант продуктите са наричани на галено печки?  :whist:

Айде пак се почна! :D

Преди 5-6години беше така. За жалост сегашното поколение на Интел(Haswell) е по-горещо от това на АМД, но никой не ги нарича печки нали? Виждам, че имаш i5 4670к с Д14 и затови си мислиш, че не "пече" твоя Haswell, ама ако Д14-ката се сложи на i5 2500к или на FX6300 ще подгони 5Ghz клок, а ти може да мечатаеш да достигнеш 4.7Ghz стабилност.

За картите преди почти всички бяха горещи 3/4 сериа на АТИ, а при Nvidia 9800 не им отстъпваше много много! ;)  Сегашните карти почти нямат подобни проблеми, освен тези версии с така наречените турбина охладители(има ги и при АМД и Nvidia).

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Хехе, мнението ми не беше сериозно, ако трябва да съм честен. Шегувам се леко с колегата, понеже гледам е Агент Провокатор. И моля гордите собственици на AMD да не ми се сърдят.  :P Съгласен съм относно гледната точка за Haswell-a, но ако въпросният Haswell се delid-не ще достигне 4.7 без проблем с D14-ка. Да се чудиш на Intel как са направили такъв хубав процесор, а са му сложили най-калпавата термо паста, която са намерили.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjXDCk5eCp1gdEdENjlDYWl6ZnV4OVlNc0lMU1V3c1E&usp=sharing#gid=0

Едно спредшийтче, в което потребители на Overclock.net и собственици на Haswell си постват резултатите. ;)

И за видео картите не мога да подхвана спор. Лоши ATI изпълнения съм виждал най-вече от по-старите Sapphire.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.