Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Hitachi са си Hitachi тъй като си взех 500 gb hitachito седи във шкафа  на 7 години  аз точно този диск тошиба бях взел на снимката  и на другия ден куриер го върна на собственика му :)

Редактирано от TheWalking (преглед на промените)

Hitachi купиха подразделението на IBM за харддискове.И бяха много добри.Обаче тогава имаше една марка Maxtor.Пълна скръб.Продаваха се и Hitachi се преименува на Excelstor.После Hitachi ги купиха Western digitalMaxtor ги купиха Seagate.Toshiba мисля имат връзка със Samsung.

Аз имах лошия късмет да попадна на фирма, която ми пробута калпаво Хитачи. Причината е в мен и в тия, дето ми набутаха навремето стари части, защото за мен те си бяха такива. Но 2005 година взех едно Хитачи и за брат ми, което и до днес се ползва. както разбира се и всичките ми Сийгейти. Но аз пак не виждам причина в тая лоша класация - Seagate  на последно място, Тошиба и Хитачи на първо. навремето имаше едно негативно отношение към Seagate  и  превъзнасяне до небесата на Hitachi. Още ли живеем със стари спомени?

Аз лично съм забравил Impossibleman и Wild_Horse ама се спомена нещо. :D

Незнам какво толкова се палите с тези дисковe? За мен всичките са на кантар и ако си карък може при всяка марка да попаднеш на "дърво". В момента имам 4 диска в експлоатация най-старият ми е един 160GB Excelstor на IDE, Seagate 320GB Sata2, 500GB Toshiba Sata2 и последният умишлено взех на WD 1TB Blue Sata3. Всичките си работят повече от добре с изключение на Excelstor-а, че вече трупа лоши сектори, но и годинките му идват в повече. Преди това имах два Maxtor-а един 40GB и един 80GB и си работиха до последно без никакви ядове сега стоят в щкафа за антики. Като цяло лично аз не съм имал дефектен диск и бих казал, че съм доволен от всичките марки вече е ясно, че човек един път като се опари после гледа с друго око на дадена марка. :)

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Въпроса бе, че се прави класация по някакви неясни  критерии. Сигурно Тайланд, Китай, Виетнам...

2.14 Всички мнения и коментари, публикувани в сайта и форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях.

Quantum са най-добрите!

Ванко, Excelstore нямат нищо общо с Hitachi. Едно време вземаха повредени дискове от IBM, рециклираха ги и ги продаваха с тяхната марка. Samsung ги купиха Seagate, Тошиба взеха Хиташи и т.н.

Иначе на всеки може да му се случи да попадне на дефектен диск и да намрази някоя марка без основание. bildera_ сигурно помниш злополучните унгарски IBM-и? А 7200.11 на Seagate с бъгавия фърмуер? Първата ревизия на WD Green? При 2,5-инчовите пък най-много Seagate са ми попадали дефектни, e след Фуджитсу, които пък си продадоха подразделението за мобилни дискове на Тошиба. Maxtor също имаха дефектна серия, но като цяло не бяха чак толкова зле.

A eто моя Тошиба:

Публикувано изображение

Диска е системен(за това в графиката има и тези временни падания) на Gigabyte B75-D3V с Windows 7 x64. И какво като е 20ms access time? Субективно, ако не знаеш какъв е диска и цъкаш на машината няма да усетиш никаква разлика с диск с да кажем 13ms.

То аз какво да кажа с Western Digital системен:

Публикувано изображение

Quantum са най-добрите!

Ванко, Excelstore нямат нищо общо с Hitachi. Едно време вземаха повредени дискове от IBM, рециклираха ги и ги продаваха с тяхната марка. Samsung ги купиха Seagate, Тошиба взеха Хиташи и т.н.

Иначе на всеки може да му се случи да попадне на дефектен диск и да намрази някоя марка без основание. bildera_ сигурно помниш злополучните унгарски IBM-и? А 7200.11 на Seagate с бъгавия фърмуер? Първата ревизия на WD Green? При 2,5-инчовите пък най-много Seagate са ми попадали дефектни, e след Фуджитсу, които пък си продадоха подразделението за мобилни дискове на Тошиба. Maxtor също имаха дефектна серия, но като цяло не бяха чак толкова зле.

A eто моя Тошиба:

Публикувано изображение

Диска е системен(за това в графиката има и тези временни падания) на Gigabyte B75-D3V с Windows 7 x64. И какво като е 20ms access time? Субективно, ако не знаеш какъв е диска и цъкаш на машината няма да усетиш никаква разлика с диск с да кажем 13ms.

Така е, нищо не съм казал. Но ми стана интересно на каква основа правиш тая класация. Сега вече е ясно - преди години Сийгейт били бъгави и имало чупливи серии. Да, знам, имаше едни 320 GB,  дето ги анатемосаха. Прескочих ги. Ама заради една ненормална серия или доставка, че и аз не знам за какво иде реч, да анатемосваме всичко на Seagate...ами тогава да анатемосаме и Asrock,  защото произвеждаха големи боклуци преди SandiBridge. 

Аз не твърдя, че Тошиба са лоши дискове. напротив, аз отговорих на твоето твърдение, че Тошиба са най-добрите, а Сийгейт най-калпавите. И попитах на какво основание, защото тестовете не показват нищо подобно. Нито Seagate  са най-бавни, нито най-шумни, нито най-лакоми, нито най-невисокотехнологични.  Тогава остава само чупливостта, но и на това се учудих, защото нямам все още счупен Seagate,  а само с такива карам на моите компютри и ако купувам нов диск, пак Seagate  ще взема. Не дърпай дявола за опашката, както има една приказка. Когато нещо работи, не се пипа. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Я прочети внимателно какво съм написал. Никъде не казвам, че Тошиба са най-добри, нито че Сигейт са калпави, а че от трите производителя предпочитам Тошиба, после WD и накрая Seagate. Всъщност в момента вкъщи имам дискове и на трите производителя(два Тошиба, два Seagate, един WD Blue плюс едно Hitachi 7K1000.C) и да чукна на дърво всички работят безпроблемно. Да не забравяме, че в много от случаите ЗКУ е причинител на проблемите, например подритване/удряне на кутията от младите ядосани геймъри, работа на дисковете в лоши условия - прегряване заради никакъв въздушен поток, скапани кутии, които вибрират, а знаеш че вибрациите са основен враг на HDD и т.н.

Въпроса бе, че се прави класация по някакви неясни  критерии. Сигурно Тайланд, Китай, Виетнам...

Понеже мисля като Людмил и наскоро купих i3 4330 и GTX 660 а ти си с Xeon-a и GTX750 TI и да видиме какво ще стане.А по темата макар да не е по темата всеки си има някакви предпочитания.При мен Seagate е по-бавен от WD,пусках HDTune и на него.Кат съм се опарил от ASRock не ги харесвам.

Понеже мисля като Людмил и наскоро купих i3 4330 и GTX 660 а ти си с Xeon-a и GTX750 TI и да видиме какво ще стане.А по темата макар да не е по темата всеки си има някакви предпочитания.При мен Seagate е по-бавен от WD,пусках HDTune и на него.Кат съм се опарил от ASRock не ги харесвам.

:) Ами добре. Kазваш къде е старта и палим гумите :P Ще направим някой друг синтетичен тест, пък може и реален с Crysis3,  аз ще ти кажа как ще стане. А за дисковете, ясно. Приемам мненията ви. Обаче се докоснах до Тошиба и той не бе от толкова тихите. Има едно леко почукване при местене на главата, което може да се долови, ако в стаята е тихо и нямаш външна видеокарта, а захранването ти не е Delux.  За някои може да е нищо, но за мен означава, че Seagate  са по-напред в материала по тая тема. Като добавя и 20-те мс при моите тестове, то някак си няма как да се спра на Тошиба, освен при някакви чрезвичайни ситуации. 

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Има ли как да го взема на изплащане ? Ако не , може ли да ми дадете някакво предложение за РС на изплащане ...

Всяка конфигурация към никем да речем примерно  на колегата filsun, може да бъде взета на изплащане, просто при поръчката посочваш че искаш да бъде взета на изплащане и  те ще се свържат с тебе.

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.