Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Аз да обърна внимание на новите бета драйвери на NVIDIA,  които пренасочват повече натоварване към видеокартата и отслабват влиянието на процесора.

Рядко може да се прочете подобна глупост.

Ще пренасочи инструкциите, които се поддържат от процесора към видеокартата, която не ги поддържа ли ?

По същата логика може да ги пренасочи към вентилатора, той ще върти по-бързо, а CPU-то няма да се товари.

• Отговори 59
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Рядко може да се прочете подобна глупост.

Ще пренасочи инструкциите, които се поддържат от процесора към видеокартата, която не ги поддържа ли ?

По същата логика може да ги пренасочи към вентилатора, той ще върти по-бързо, а CPU-то няма да се товари.

Ха, честно казано, не разбрах коментара ти. Факт е, че процесора се разтоварва. Има си тестове, има си обяснения. Харесва ли ти или не, така е.  Ти тълкуваш по свой начин нещата, NVIDIA  по техен. 

Здравейте!

След 10тина дни очаквам да "постъпят" едни пари , които ще се вложат в нова машина , понеже старатара не издържа на load-a вече...

Компонентите които искам да закупя сега са: 

MB , CPU , RAM , Graphics Card, PSU , Case .  Като за момента абсолютният таван е 1600 лева. Което ще рече , че за нещата , които съм си наумил или трябва да изчакам заплата или да отрежа от тук-таме.

MB- ASROCK-Fatal1ty-Z87-Killer - Очаквам предложения , които са със z87 чип и ще се справят по-добре или сходно за по - малко парички(да , и мусака ако могат да правят :) )CPU - Тук изборът ми е един : i5-4670k , умишлено избягвам AMD :)Ram - 2x4gig DDR III 1866 Kingston HyperX Fury - тук май няма голям изобр за тая цена , знам ли...евентуално мога за момента да изкарам с една плочка 4gb.GPU -  тук дилемата е между Palit gtx770 OC 2gb или Gigabyte gtx770 Windforce 2gb( разликата в цената е около 50 лева в полза на палита) Възможно е и jetstream версията на Palit , но не съм сигурен как се справят вентилаторите спрямо windforce-a. (като цяло се прави с надеждата , че като ми умалее ще забуча още една и ще си правя SLI)

PSU... here comes the tricky part. -  Май клоня към Seasonic  SS-620GM2 Bronze , не знам в този ценови диапазон дали някой друг производител може да ми предложи нещо по добро , че и модулно.Case -  FD Arc Midi r2 - Отворен съм за предложения за сходен въздухопоток , външният вид също не е за подценяване.

P.s знам че се "побирам" долу-горе в бюджета , но искам да изясня някой питанки , възникнали при умуването :)Предпочитани магазини : Sky и NikemБъдещи покупки : Corsair H100i , Samsung EVO 840 120gig SSD , Fan controller (still unknown) , Oще вентилатори за по добър air flow , подходяща мишка и клавиатура.

В момента имам HDD  WD Blue 640gb 7200 / 16 / sata 3.0gb/s , който смятам , че ще закрепи положението.

Монитора ми е : Dell 2709w.

Благодаря предварително на хората , които ще помогнат и се извинявам , ако съм допуснал правописни и пунктуационни грешки!

определено Gigabyte gtx 770 ;)по-добро охлаждане , честоти и качество 

Редактирано от NobodyEpic (преглед на промените)

определено Gigabyte gtx 770 ;)по-добро охлаждане , честоти и качество 

Tова от опит ли го казваш или една жена ти каза? Интересно хора, които никога не са имали пряк досег с даден хардуер с каква лекота дават съвети и харчат чужди пари.

аз лично бих дал повече пари за по-добра марка ... ;)

Ти лично имал ли си досег с тази карта за да твърдиш, че е с по-добро охлаждане, честоти и качество??? Айде когато твърдиш нещо го казвай от опит и впечетления, а не защото на теб ти харесва повече тази карта и това автоматично означава, че е по-добра от другите.

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

• Автор

К'ва я мислихме... тя к'ва стана :DВ крайна сметка отлагам с един месец закупуването на машината(защото се оказва , че ще ми забавят парите) и остава това :http://nikem-bg.net/cart/1196p1r49045p1r46463p1r50723p1r51261p1r49199p1rf.html Ако някой има забележки съм готов да изслушам :)Поздрави!

Редактирано от Alphavillain (преглед на промените)

• Автор

Качил си парите с 300 лева  отгоре.

Понеже ще чакам повече... ще дочакам и следващата заплатка... което означава , че мога да се "разгърна" повече 

Понеже ще чакам повече... ще дочакам и следващата заплатка... което означава , че мога да се "разгърна" повече 

Е, тук някои хора не работят и си мислят, че парите цъфтят един път в годината по дърветата :P 

• Автор

Е що ASRock Killer? То може Gigabyte Sniper - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-G1.SNIPER-Z87-LGA1150/description.html

Благодаря за дъното , бях забравил за него.От това , което четох за него преди определено си заслужава пред Fatal1ty-то.

То толкова се дигна бюджета,че си мисля за Corsair или G.Skill памет.Тази Geil Dragon ме съмнява,че е стара щот май е на 1.65 волта.

Примерно G.Skill Sniper,като дъното ;)

http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-2x4-Sniper-1600-1.35V-F3-12800CL9D-8GBSR1

Напрежението не е проблем. Виж, високите охладители на паметта може да се окажат голям проблем и да пречат на охладителя на процесора, да не говорим, че за по-малко пари има 1866, 2133 и дори 2400 памети. Например Black Dragon 2133 за 145лв. два броя KINGSTON 4GB DDR III 1866 HyperX FURY за 130лв. и т.н.

За дъно, GB Z87X-SLI е предостатъчно за овърклок. Не знам защо са го кръстили SLI, като поддържа и CrossFire, ама както и да е. От спестените пари може да се вземе хубав охладител за процесора.

К'ва я мислихме... тя к'ва стана :DВ крайна сметка отлагам с един месец закупуването на машината(защото се оказва , че ще ми забавят парите) и остава това :http://nikem-bg.net/cart/1196p1r49045p1r46463p1r50723p1r51261p1r49199p1rf.html Ако някой има забележки съм готов да изслушам :)Поздрави!

За какъв клок говориш,като нямаш афтърмаркет охладител на процесора?

Напрежението не е проблем. Виж, високите охладители на паметта може да се окажат голям проблем и да пречат на охладителя на процесора, да не говорим, че за по-малко пари има 1866, 2133 и дори 2400 памети. Например Black Dragon 2133 за 145лв. два броя KINGSTON 4GB DDR III 1866 HyperX FURY за 130лв. и т.н.

За дъно, GB Z87X-SLI е предостатъчно за овърклок. Не знам защо са го кръстили SLI, като поддържа и CrossFire, ама както и да е. От спестените пари може да се вземе хубав охладител за процесора.

Напълно съм съгласен с теб.Споменатото дъно и аз го бях загледал и се чудех.И съм съгласен,че е предостатъчно.Но тази Geil Dragon е стара бройка.Бях я гледал кат си купувах Нехалем още.Понеже отидохме на екзотично дъно и прекрасен процесор та реших и паметта да е нещо по-така.

Преди време мисля постигнахме съгласие,че по-нисък волтаж е по-добре.Corsair и G.Skill са по-качествени от Kingston и Geil.Тук мисля две мнения няма.Новите модели на Geil бяха Leggera и Corsa.

Sniper също е по-качествено от Z87X SLI предполагам.За резултати от клок не мога да кажа.

Редактирано от Alis&Vanko (преглед на промените)

• Автор

Резултатите за клок до колкото чета на всякаде при всички дъна , базирани на Z87 са идентични и не си заслужават ценовата разлика ... били те 8+2 или 12+2 фази... Единствено изключение правят Asus Z87-K и C...

Може би ако става въпрос за i5 а не за i7.Asus Z87-K и C са 4+1 май.Взимай Gigabyte-a.Искаш ли памет на повече от 1600? То стана 2 бона бюджета.

Редактирано от Alis&Vanko (преглед на промените)

• Автор

4+1 са , за това ги написах като изключение...май HyperX Fury ме устройва на 1866.. файда нагоре :)

Неразбрах за кое говориш.Напиши пълното наименование или дай линк.

Син такъв Кингстън съм виждал ама бял не бях досега.Ако е CL9 /Cas Latency/ по-добре.Незнам откъде ще го купиш.

• Автор

В Sky има , все пак го обявиха преди 2 седмици :) Има 4 цвята : бял , син , червен , черен... цвета ти го избираш , има китове по 1600 и по 1866 , респективно има с CL 10 и с CL 9.... като цяло не можах да намеря негативен коментар за паметта, но както са казали руснаците поживьом увидим

То ако ще купуваш от Sky то там има по-богат асортимент.

Незнам защо отиде на R290.Хубаво,харесал си Kingston.Едно SSD такова - http://sky.bg/Details.aspx?ID=21701

За Windows,програми и игри сигурно ще е достатъчно и ще летиш.R280 или GTX770 са ти напълно достатъчни.Ся Кико може да каже,че за Metro и Crysis тря Nvidia Titan ама не ми се вярва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.