Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

И какво? Дал си прекалено много пари за безсмислено бърза рам и дъно което е по-скъпо само защото е от gameing серията на gigabyte. Не искам да се заяждам, но за 1000лв. може да се вземе една прилична конфигурация за игри и след време да се правят упгрейди. Не оставайте грешно впечатление на хората.

И какво? Дал си прекалено много пари за безсмислено бърза рам и дъно което е по-скъпо само защото е от gameing серията на gigabyte. Не искам да се заяждам, но за 1000лв. може да се вземе една прилична конфигурация за игри и след време да се правят упгрейди. Не оставайте грешно впечатление на хората.

и аз не искам да се заяждам, но предпочитам дънната платка да ми е с последния чипсет и да е малко по скъпа отколкото периферията по нея да е скъпата... Все пак всичко го закачаш на дънната платка а не на видео картата или процесора! И все пак ъпгрейда от кое ти зависи да попитам?

Редактирано от draj3 (преглед на промените)

Мисълта ми беше за ново дъно и процедор и евентуално рам ако ддр4 поевтинее. В момента съм оъ телефона и не мога да линкна, но има сносни z97 дъна за 150-180лв. Все пак говорим за ограничен бюджет.

И все пак не знаем автора ще клоква ли, за да му трябва z97.

Редактирано от drago321 (преглед на промените)

Мисълта ми беше за ново дъно и процедор и евентуално рам ако ддр4 поевтинее. В момента съм оъ телефона и не мога да линкна, но има сносни z97 дъна за 150-180лв. Все пак говорим за ограничен бюджет.

И все пак не знаем автора ще клоква ли, за да му трябва z97.

Пича говори за близките 4 години, което ме навежда на мисълта че ще има доста ъпгрейд затова моя съвет е възможно най-хубавото и не толкова скъпо дъно! а другото вече се подменя (периферия) затова и аз самия си подбрах z97 за да мога след време да мога да си бутам и процесор и рам и видео евентуално

Пича говори за близките 4 години, което ме навежда на мисълта че ще има доста ъпгрейд затова моя съвет е възможно най-хубавото и не толкова скъпо дъно! а другото вече се подменя (периферия) затова и аз самия си подбрах z97 за да мога след време да мога да си бутам и процесор и рам и видео евентуално

Разсъжденията ви са верни.Така е.Но помислете дали след време,да речем 3-4 години,изобщо ще има смисъл от клокване.Това никой не може да потвърди или гарантира.Трудно може да се предвиди дори и след година какво ще е нужно,за да се подкара игра на максимални настройки,камо ли и след 3-4 години.

Не подценявайте процесорът ,щото тоя иска да стриймва ,а там процесорът ,и ъплоуд скоростта са определящи за качеството на стрийма. Ето малко информация за това:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgrreMlF5qoRdGVXTlRmUzNlUGUxc2lvTjdTT240NWc#gid=0

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

2014-10-02_192304.jpg

Не подценявайте процесорът ,щото тоя иска да стриймва ,а там процесорът ,и ъплоуд скоростта са определящи за качеството на стрийма. Ето малко информация за това:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgrreMlF5qoRdGVXTlRmUzNlUGUxc2lvTjdTT240NWc#gid=0

Не подценявай и видеокартата, която също може да стриймва много по-добре от процесора и то почти без загуба на кадри. 

Не подценявай и видеокартата, която също може да стриймва много по-добре от процесора и то почти без загуба на кадри. 

В никакъв случай не подценявам видеото когато говорим за гейминг машини. Само че в случаят компа се събира с доста нисък за тази работа бюджет. Предполагам видето за което говориш едва ли е за него :)

Повечето пъти при събиране на бюджетно гейминг РС (ако бюджета не е 2000+) ,почти винаги се правят компромиси с процесорите ,и разбира се с основание.

Когато обаче става дума и за стрийминг ,нещата седят по друг начин.

Аз съм с I5 2400 ,50 mb нет на Виваком, игрите ми вървят на високи детайли (saphire HD 6770 vapor-x антика) ,но стрийма ми е шитня...

В никакъв случай не подценявам видеото когато говорим за гейминг машини. Само че в случаят компа се събира с доста нисък за тази работа бюджет. Предполагам видето за което говориш едва ли е за него :)

Повечето пъти при събиране на бюджетно гейминг РС (ако бюджета не е 2000+) ,почти винаги се правят компромиси с процесорите ,и разбира се с основание.

Когато обаче става дума и за стрийминг ,нещата седят по друг начин.

Аз съм с I5 2400 ,50 mb нет на Виваком, игрите ми вървят на високи детайли (saphire HD 6770 vapor-x антика) ,но стрийма ми е шитня...

Къде стриймваш? GTX 750/750Ti  имат хардуерна възможност за това, като се стриймват игри в Twitch.tv  и към конзолата на NVIDIA Shield. Може би това ограничава приложението, но аз лично пробвах стрийма в Twitch.tv. Няма спад на кадрите, макар като пробвах за последно,  стримването да бе във формат 480p. Скоро не съм пробвал как е, но мисля имаше подобрения със следващите версии на NVIDIA GeForce Experience.

ПП: Всъщнсот, спадът в кадрите, както и при записа с Shadowplay  е 2-3 fps. Но примерно GRID Autosport  си я играя с 50 fps, вклчена вертикална синхронизация и без нито една засечка или спад на поне 1 фпс   докато стриймвам с 30 fps  и 640х480 ( 2 Mb/s)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Къде стриймваш? GTX 750/750Ti  имат хардуерна възможност за това, като се стриймват игри в Twitch.tv  и към конзолата на NVIDIA Shield. Може би това ограничава приложението, но аз лично пробвах стрийма в Twitch.tv. Няма спад на кадрите, макар като пробвах за последно,  стримването да бе във формат 480p. Скоро не съм пробвал как е, но мисля имаше подобрения със следващите версии на NVIDIA GeForce Experience.

ПП: Всъщнсот, спадът в кадрите, както и при записа с Shadowplay  е 2-3 fps. Но примерно GRID Autosport  си я играя с 50 fps, вклчена вертикална синхронизация и без нито една засечка или спад на поне 1 фпс   докато стриймвам с 30 fps  и 640х480 ( 2 Mb/s)

Стриймвам в twitch-а ,и 480p държа спокойно ,но човека ми прозвуча като че ли искаше по-високо качество.

Това беше и причината да сложа оная таблица за процесорите.

не се занимавайте с 750ti за battlefield 4 имат страшно много проблеми с тази игра.. 2-3 ма приятели продадоха 750тките си точно заради това ако ще се играе battlefield 4 се ориентирайте към r7 265  или употребявана r9 270x / r9 280 :)

не се занимавайте с 750ti за battlefield 4 имат страшно много проблеми с тази игра.. 2-3 ма приятели продадоха 750тките си точно заради това ако ще се играе battlefield 4 се ориентирайте към r7 265  или употребявана r9 270x / r9 280 :)

Тя темата е на 1000 години. ,

2014-10-02_223223.jpg 2014-10-02_223258.jpg

Стриймвам в twitch-а ,и 480p държа спокойно ,но човека ми прозвуча като че ли искаше по-високо качество.

Това беше и причината да сложа оная таблица за процесорите.

А колко fps  държиш при игра, в смисъл, колко е спада? Защото наистина нямам други опции освен 480p, но стриймването изобщо не се усеща при игра. Както и да е. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

А колко fps  държиш при игра, в смисъл, колко е спада? Защото наистина нямам други опции освен 480p, но стриймването изобщо не се усеща при игра. Както и да е. 

Държа около 60 fps в играта ,в зависимост дали стриймвам diablo 3 , или FireFall. Нека да кажем ,че виждам 50fps average ,но друг е въпроса какво виждат зрителите ...30fps /480p :)

П.П Ако искаш дай да си коментираме за стрймовете на PM ,че спамиме на човека темата :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.