Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откъде да закупя usb-флашка

Featured Replies

Здравейте!Значи, набелязах си две-три модела usb флашки:SanDisk Extreme USB 3.0 32GBSilicon Power Blaze B20 USB 3.0 32GBAdata DashDrive Elite S102 Pro USB 3.0 32GBСпоред вас коя впечатлява най-много? Първата е най-бърза при четен и запис. Втората е общо взето балансирана като бързина, цена и т.н. Третата също е много добра и балансирана, но ми се струва, че вече е доста стар модел като цяло. Ако има някоя друга флашка от 32 гб. абе общо взето балансирана можете да ми ги посочите.Друго нещо, което ме интересува:1-добра идея ли е да се пазарува от Англия тоест ebay или amazon?2-ако ще пазарувам от България, кои онлайн магазин е общо взето добър и доказал се?

Заложи на SanDisk-а, или Transcend. От последната марка съм най-доволен. :)

1. От ибей - да но внимавай че има доста ментаци

2. Доста са - не ми се изброяват сега да не се счете за реклама

Практически смисъл от такива скорости за теб самият. Дали ще точиш целият обем на флашката за 3-4 минути или за 10?!?

Практически смисъл от такива скорости за теб самият. Дали ще точиш целият обем на флашката за 3-4 минути или за 10?!?

Особен смисъл няма както казваш, освен за по-голям обем информация, и ако си човек който има бърза работа...

• Автор

Заложи на SanDisk-а, или Transcend. От последната марка съм най-доволен. :)

1. От ибей - да но внимавай че има доста ментаци

2. Доста са - не ми се изброяват сега да не се счете за реклама

Ще се радвам да ми помогнете малко. Ако реша да поръчам от английския ибей как да разбера кои продавачи са добри и не ми дават менте и др. ?

Ще се радвам да ми помогнете малко. Ако реша да поръчам от английския ибей как да разбера кои продавачи са добри и не ми дават менте и др. ?

Ами гледаш дадения потребител какъв му е фийдбека. Все пак не е гаранция, но...

• Автор

Ами гледаш дадения потребител какъв му е фийдбека. Все пак не е гаранция, но...

Добре! да речем, че вие искате да си купите флашка. Щяхте ли да поръчате от ибей или...?

Добре! да речем, че вие искате да си купите флашка. Щяхте ли да поръчате от ибей или...?

При условие че във всеки магазин за техника има - едва ли... Пък и сайтовете тук които предлагат не са малко.

Ако примерно аз исках да си взема флашка, щях да отида в кварталната бакалия и да си взема. Струва ми се, че нещо се опитваш да ни накараш да ти дадем повод да се изръсиш куп пари и после да ни се мръщиш ако нещо замирише. Или и тук темата ти е петъчна като в хардуербг-то :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

При условие че във всеки магазин за техника има - едва ли... Пък и сайтовете тук които предлагат не са малко.

Съгласен! но от изброените от мен usb флашки само тази на adata я намирам

Съгласен! но от изброените от мен usb флашки само тази на adata я намирам

Ако ти е крайно необходима, купувай от ибей, ама знай че гаранция там никой не дава. 

• Автор

Ако примерно аз исках да си взема флашка, щях да отида в кварталната бакалия и да си взема. Струва ми се, че нещо се опитваш да ни накараш да ти дадем повод да се изръсиш куп пари и после да ни се мръщиш ако нещо замирише. Или и тук темата ти е петъчна като в хардуербг-то :D

:D въпрос на време е тия дни да поръчам най-накрая коя да е флашка. Аз просто все още се затруднявам. От една страна в ибей цените са по-изгодни за мене, а от друга страна цените в бг са по-скъпи, но пък е в БГ.

Купувай което ти е изгодно. Ако толкова държиш на скорост, ще трябва да се бръкнеш повече. За мен логика няма ама, ти си реши.

:D, но пък е в БГ.

Където гаранцията ти е наблизо, също както и цицестите продавач-консултатки. А няма и нужда да правиш разни международни разплащания, за да ги поканиш за някоя бурна нощ.

Където гаранцията ти е наблизо, също както и цицестите продавач-консултатки. А няма и нужда да правиш разни международни разплащания, за да ги поканиш за някоя бурна нощ.

лол :D

• Автор

На този модел какви кусури му намираш? Вярно, малко по-бавен е, ама и е евтин.

Се едно си прочел мислите ми защото тъкмо щях да питам точно за тази флашка.Според мене изобщо не е бавна четене: записване-55.8 MB/s/ четене-108 MB/sПо принцип нали "записване" е по-важно от "четене"?

Се едно си прочел мислите ми защото тъкмо щях да питам точно за тази флашка.Според мене изобщо не е бавна четене: записване-55.8 MB/s/ четене-108 MB/sПо принцип нали "записване" е по-важно от "четене"?

Не, не са такива скоростите. По-ниски са, но...Е откъде да знам коя точно функция е важна за теб :) Бих казал така: Скоростите са повече от достатъчни за нормалните дейности, с които може да се товари една флашка от този ранг и обем. От по-високи скорости ти практически нямаш файда. И портфейла ти няма. След 5+ години, като почнат да правят флашки от по 3-4ТБ и нагоре обем(с физически размери колкото на сегашните и с интерфейс примерно usb 5.0, да има причина да търси човек модели, които пишат и четат наистина много по-бързо...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Прочетох някъде, че щели да създадат нова технология в паметите като хард-диск например. Технология която щяла да позволи да копираме няколко ГБ в секунда или нещо такова...

Изобщо флашка не си струва, по-добре MicroSD+четец (който е колкото нокът...). Просто е много по-съвместим. Аз от години предпочитам да взимам MicroSD. Флашките ще изчезнат, също като дискетите, CD-тата, DVD-тата и т.н ...

Не бих купувал от ebay, но ето добър сайт... http://www.memoryc.com/usb/flash-drives.html

Егати , две страници за една смотана флашка , която ще изкара 1/2 години и ще я хвърли  , щото ще почне да създава проблеми  :D Даже пък от чужбина , за какво като тук даже и по гастрономите продават и то с гаранция  :(

Ама нали ебай , майна си гъзина  :) било по евтино с два лева .

• Автор

Изобщо флашка не си струва, по-добре MicroSD+четец (който е колкото нокът...). Просто е много по-съвместим. Аз от години предпочитам да взимам MicroSD. Флашките ще изчезнат, също като дискетите, CD-тата, DVD-тата и т.н ...

Може ли малко по-подробно за microSD.Освен в телефона и др. Подобни къде още може да се използва?Аз например ще искам един ден да си преинсталирам pc-то и как ще програмирам sd като само с usb става или поне не съм прочел някъде за такова нещо "как да инсталираме уиндоус 7, чрез microsd.Четец ли е вариант?И защо мислите, че usb ще изчезнат ?

Егати , две страници за една смотана флашка , която ще изкара 1/2 години и ще я хвърли , щото ще почне да създава проблеми :D Даже пък от чужбина , за какво като тук даже и по гастрономите продават и то с гаранция :(Ама нали ебай , майна си гъзина :) било по евтино с два лева .

Имам една флашка на maxell и вече повече от 4 г. не ми е създала проблеми. Единственият и проблем е, че копира с едва 4mb/s и размера и е 4gb.

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.