Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-готиния филм в жанра ''ужси'' е?

Featured Replies

Здравейте,обичам да гледам филми , ужаси,но в последно време излизат само бози.. ;/

Харесвам всички части на '' Погрешен завой'' ,ако някой знае и е гледал някой подобен моля да сподели. 

Благодаря предварително :)

"Грешен завой" 3 не беше много добър от поредицата. Но останалите бяха класа, особено 1.

Гледай "Хълмовете има очи". Първата част е по-добра, но и втората става.

Класиките в ужасите ги знаеш - поредицата "Петък 13", но те са стари вече. Също и "Хелоуин".

Май, май бъркате ужаси с хоръри :).Гледай "amityville house" уж по истински случай;  "White noise" уж и той по истински случай; предполагам от хорърите си гледал - "The texas chainsaw massacre"; "House of Wax"...

Лично аз никога не съм разбирал жанра - ужаси, а още повече хоръри... Виж ако говорим за психо-трилъри там е друга работата ;)Ех сещам се да съм гледал още 2-3 по - добри хоръра, но заглавията са ми избягали от главата - ще ги споделя ако се сетя как бяха.

Да, "Тексаското клане" и двете части - него го забравих. Третата му серия не я знам как е. А "Къщата на восъка" също не беше лош.

И каква е разликата меду ужас и хорър - освен че ужас е превод на хорър.

№ 1 във всички класации държи поредицата "Том и Джери", никъде другаде няма такава касапница!

http://www.youtube.com/watch?v=usZEY66UP7E

Да, "Тексаското клане" и двете части - него го забравих. Третата му серия не я знам как е. А "Къщата на восъка" също не беше лош.

И каква е разликата меду ужас и хорър - освен че ужас е превод на хорър.

Прощавай моя грешка - исках да кажа - survival horror - от типа на: "Грешен завой"; "Тексаско клане"; "Къщата на восъка" и т.н.

Такива филми са крайно безумно безинтересни, всичко опира до едно дори не толкова оригинално избиване на хора и накрая един (в повечето случаи жена) оцелява и убива или просто избягва от злодея (зависи дали ще има други части :))...За мен си така ги деля аз - хорър (въпросният сървайвъл) и ужаси (обикновени дзверове и подобни щуротии)...

До автора виж този сайт може да те насочи към някое заглавие, което може да ти хареса ;)

Ако ви се гледат фантастични кървави екшъни препоръчвам старите класики "Хищника" 1 и 2 и "Звездни рейнджъри", но само първата част. 

Такива филми са крайно безумно безинтересни, всичко опира до едно дори не толкова оригинално избиване на хора и накрая един (в повечето случаи жена) оцелява и убива или просто избягва от злодея (зависи дали ще има други части :))... 

Има и добри попадения, за много си харесвам примерно поредицата "Писък", която се води ужаси и трилър. Ако са направени добре и от по-кървавите има хубави. Помня една много напрегната сцена в първата част на "Грешен завой" в къщата на извергите :)

Но и доста такива филми не струват, това си е така.

Хубави бяха "Градски легенди" и сериите на "Final destination" - втората най-вече ;)

Редактирано от Мишо1 (преглед на промените)

Колко ли трябва да е изпушил човек за да му харесват такива безсмислени тъпотии че чак и да ги търси.

Гледах наскоро Carrie . Ne е зле, но няма нищо страшно във филма и е по-скоро teen drama отколкото horror. Aко се сетя за един друг филм ще го добавя в коментара.

Сетих се за актьора че изпълняваше главна роля в Detachment и филма е Predators . Но за мен лично е забавен Sci- Fi Action с елементи на комичен ужас :) Дано другите колеги ти бъдат по-полезни от мен, а аз ще изгледам някой от ужасите ако попадна на такъв който не съм гледал, засега няма...

Убийствен пъзел всички части ли си гледал?

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

Колко ли трябва да е изпушил човек за да му харесват такива безсмислени тъпотии че чак и да ги търси.

Сбъркал си рейса, момче, ти си за автомобилна тема!

Здравейте,обичам да гледам филми , ужаси,но в последно време излизат само бози.. ;/

Харесвам всички части на '' Погрешен завой'' ,ако някой знае и е гледал някой подобен моля да сподели. 

Оправи заглавието на темата, че си написал "ужси". :)

Сетих се и друга поредица точно за тебе - "Hatchet".

Сбъркал си рейса, момче, ти си за автомобилна тема!

Вярно ! Де се набутах в тия ужаси, кръв, мозък, черва, бензинови резачки ... мани мани сорка батка.

"The Silence of the Lambs" :wors: Не е "чист" ужас(демек зомбита и кървища течащи по екрана на камерата), но напрежението...

И аз се кефя на "Погрешен завой", та ако харесваш подобни хорър-класики, едва ли си пропуснал (ако е така, гледай го) "Jeepers Creepers" (идва трета част, а на останалите е един режисьор, така че са с еднакво качество. И на третата ще е същия режисьор), Final Destination - по-комерс филми, но мен поне ме забавляват. Иначе въпросът ти няма как да има еднозначен отговор. Няма как всички да харесват едно нещо най-много.

А и филмите на ужасите са различни и като стил: имаш слашъри: забранени плиткоумни удоволствия, които обаче няма да ни омръзнат :), има с повече съспенс, по-малко ужаси, има арт-хоръри, даже, като "Сайлънт хил", и филми от съвсем друга мая, като дулогията (така ли се казва) на Сион Соно: Suicide Club и Noriko's Dinner Table, който е филм с грамаданско послание... И др.

Ако трябва да отлича нещо то е точно Сион Соно и двата филма, които няма как да бъдат разделени, тъй като единия без другия е неразбираем и именно жестокостта (и неговата откровеност) на посланието е най-ужасяващото, най-тъжното, гадно нещо за днешния ни свят.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Този да не е от рода на "The Grudge" или "Mirrors", че те не са ми много по вкуса :)

Не, няма общо. Стряска с посланието, което носи. Noriko е 159 минути и няма много действия, повече приказване, но не ги усещаш и като изгледаш и двата филма ти става едно такова много тегаво... Е, има и кървища, де.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Не, няма общо. Стряска с посланието, което носи. Noriko е 159 минути и няма много действия, повече приказване, но не ги усещаш и като изгледаш и двата филма ти става едно такова много тегаво... Е, има и кървища, де.

Аааа, не трябва да е тегаво, трябва да ти е приятно като свърши всеки филм :) Не да измрат всички положителни герои като в едната част на "Тексаското клане" и на "Грешен завой" :)

• 2 седмици по-късно...

Не ми пречи да ти препоръчам,но все пак е съществена възрастта и куп детайли още!

..Има хорори и ужаси или както сам се изразяваш от типа - бози!..За психологическите хорори,там нещицата са в съдържанието и препратките,не просто кървавите визуализации.. все пак от моя страна хвърли едно оченце на някой филми от тоз вид:http://The exorsist/http://www.gonemovies.com/WWW/WanadooFilms/Thriller/ExorcistSlang.jpg/

Публикувано изображениекоето е оригиналът,при все,че американците правят римейк с "Let me in" ;)

+"Еvent horizon" Публикувано изображение

както и  емблематичен :

Публикувано изображение

.."Погрешните завой" ,дето са вече 6-т в поредица са точно от типа - кървави бози!

• 2 месеца по-късно...

Гледайте "Chained". Останах изумен от добрата работа по филма. 

http://www.imdb.com/title/tt1989475/

Grave Encounters: http://www.imdb.com/title/tt1703199/

Нарежда се веднага след поредицата "Убийствен пъзел" в класацията ми! (има 2 части)

Редактирано от Bulgaria8 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.