Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесор - висока консумация на ток

Featured Replies

Аха ясно

Дъното от кой линк?Нали няма вградено видео ASRock за която пита автора ,значи трябва външна видео карта :(

Да, дъното което автора на темата посочва няма вградено видео. Но понеже ти се опита да помагаш, се наложи и на теб някои неща да се обясняват, за да не стане така, че в бъдеще да направиш някоя мечешка услуга в тема, ако нас ни няма в момента.

P.S. Не наизустявам нищо ,ама хем няма вградено видео хем сокета не поддържа процесори с такова ,а пък има изводи за видео кабел,ако сложиш външна видео карта тя си има портове :)  стана сложно .Сега кое е вярно

Добре според твоите думи сокета не позволява процесор с вградено видео,значи само външна карта така ли .В спора се ражда истината ,ако не сте вие ще има други запознати :)

P.S. Не наизустявам нищо ,ама хем няма вградено видео хем сокета не поддържа процесори с такова ,а пък има изводи за видео кабел,ако сложиш външна видео карта тя си има портове :)  стана сложно .Сега кое е вярно

Явно не си в състояние да се справиш с четенето и разбирането, кой коментар за какво се отнася. Имш когнитивни проблеми вероятно.

Явно не си в състояние да се справиш с четенето и разбирането, кой коментар за какво се отнася. Имш когнитивни проблеми вероятно.

:)  Всичко разбирам ама хубаво си прочети коментарите ,че се опетла като пате в калчища :tongue2:  явно съм те докарал до амок щом взе диагнози да поставяш .Пий едно кафе и яж по-малко солено :)

:)  Всичко разбирам ама хубаво си прочети коментарите ,че се опетла като пате в калчища :tongue2:  явно съм те докарал до амок щом взе диагнози да поставяш .Пий едно кафе и яж по-малко солено :)

Аз пък предлагам всеки колега да спре да се занимава с вас.Да.Да.Точно с вас.

Аз пък предлагам всеки колега да спре да се занимава с вас.Да.Да.Точно с вас.

Точно сега ще се разплача ........ама от смях ,поне се научете да обяснявате като ви питат хората .Аре лек ден и весело

Точно сега ще се разплача ........ама от смях ,поне се научете да обяснявате като ви питат хората .Аре лек ден и весело

На дъната от близкото минало(със стар чипсет) се вграждаше графична карта, но тъй като това мероприятие се оказа нискоефективно, а и производствения процес на чипове се изкачи с някое и друго ниво нагоре графичната карта започна да се вгражда в самия процесор. Тоест целта на производителите не е била само да ни вземат парите както ти се изразяваш, а многократно подобрение в работата и комуникацията м/у CPU - GPU. 

Бих обяснил и по-подробно, но наистина е добре ти сам да седнеш и попрочетеш малко техническа литература.

Поздрави!

Моята настолна машина  с дъно Epox  модел 2005 не е мръднала даже и сата портове си има :) .За хора които не играят игри ,а ползват машината за нет и филми стига ,даже поддържа до 3 гб рам

И аз имах такава машина и я продадох. Собственика още я използва. Хубави дъна бяха, но вече не се произвеждат. Това е малко извън темата.

Ако нямеше видео портове на дъната,не можеш да ползваш вградената графика в процесора и задължително трябва да си купиш и видеокарта,което е много тъпо.

Гледах в Youtube клипове как спокоино си играят battlefield 4 с вградената графика в интел процесорите Intel HD Graphics 4600

Редактирано от amandadog (преглед на промените)

На мен ми се струва че тази тема е създадена от автора с цел да се тролват продукти на АМД. До тук не видях нищо конкретно да е питал.

Ако нямеше видео портове на дъната,не можеш да ползваш вградената графика в процесора и задължително трябва да си купиш и видеокарта,което е много тъпо

Затова умните чичковци, които конструират инфраструктурните елементи на дънните платки и тези занимаващи се с производство на процесорите с вграден видеоконтролер, са направили съвместими и възможни за монтаж на последните, само на дънни платки, които имат съответните изходни портове. :)

На дъната от близкото минало(със стар чипсет) се вграждаше графична карта, но тъй като това мероприятие се оказа нискоефективно, а и производствения процес на чипове се изкачи с някое и друго ниво нагоре графичната карта започна да се вгражда в самия процесор. Тоест целта на производителите не е била само да ни вземат парите както ти се изразяваш, а многократно подобрение в работата и комуникацията м/у CPU - GPU. 

Бих обяснил и по-подробно, но наистина е добре ти сам да седнеш и попрочетеш малко техническа литература.

Поздрави!

Е това е отговор с обяснения и аргументи :)

На мен ми се струва че тази тема е създадена от автора с цел да се тролват продукти на АМД. До тук не видях нищо конкретно да е питал.

Що бе човек никой не е казал нещо лошо за АМД ,лично аз ползвам такава платформа и си е антика на Сокет А ама здраво куче излезе :)

Е това е отговор с обяснения и аргументи :)

Що бе човек никой не е казал нещо лошо за АМД ,лично аз ползвам такава платформа и си е антика на Сокет А ама здраво куче излезе :)

Не не ставаше дума за това :> А просто че има много хора които си нямат какво да правят и хоп заформяме конспирация и оплюваме нещо което не разбираме или сме фенове на друго :>

Същата работа как се появяват теми които са с цел конспирация и оплюване на Линукс БСД и други свободни Операционни Системи от техни антифенове.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

• Автор

Xax! Това е най-бързооборотната тема от този тип (въпрос), която съм поствал. Може би се дължи на колегата @McLane, за което му благодаря, но нямаше нужда. Мисля, че като не сте достатъчно компетентен, би следвало да не спорите толкова с по-компетентните такива, а да се учите от тях. Все пак самоувереността е хубава черта, макар и понякога малко...

Като за начало ще кажа , че всичко ми се изясни кристално, само като прочетох третия пост на @onogondur, за което пак благодаря! Отдавна не съм се занимавал с компютри и бях изостанал от новостите, но имам необходимия фундамент за да чатна от 2 приказки. Дори в края на въпроса си бях заложил отговора.

Сега към останалите:

@McLane

Това, че съвременните дъна ти предлагат възможност да си избереш процесор "със" или "без" интегрирано видео, не означава, че те задължават да избереш такъв "със". Портовете явно ги има на всички дъна (до колкото разбрах) и това, че са там не ти пречи по никакъв начин. Дори след време може да решиш да смениш процесора с такъв с вградено видео.

@Людмил

Ще купувам, но втора ръка и това ми е паднало в момента. Ще питам @Emokostov дали мога да пусна подобна тема (Купувам PC втора ръка) :)

@Росен Александров

За да разбуля конспиративните Ви теори, ще кажа само да погледнете в колко часа съм пуснал темата (към 4h A.М.) Легнах си в 6h.,а докторът ми препоръчва поне 6-7h сън и ставам към 12-1h P.M. Извинявам Ви се, че не стоя буден денонощно, за да Ви отговорям след всеки коментар!

На всички останали благодаря, че проявиха интерес и взеха участие в темата!

Дано да бъде полезна на още хора, освен на мен и McLane. :)

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

Портовете явно ги има на всички дъна (до колкото разбрах) и това, че са там не ти пречи по никакъв начин. 

Намират се и без портове та ако на някой му пречат да си вземе такова. Например ASUS F2A55.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.