Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за смяна на операционната система

Featured Replies

Днес си взех лаптоп на acer Aspire V5-552, но въпросния лаптоп е със linux linpus.До този момент никога не бях използвал комп. на линукс.Та въпроса ми е може ли да ми помогнете да си го сменя на win7. ще трябва да стане чрез флашка.

• Отговори 56
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Оттук http://techverse.net/download-windows-7-iso-x86-x64-microsofts-official-servers/ може да си свалиш подходящата версия на Windows 7  във вид на ISO файл.

С тази програма - http://rufus.akeo.ie/, може да създадеш зареждаща флашка.

За активирането ще трябва да потърсиш помощ на друго място.

• Автор

Да, това го пробвах вече и след като боотнах флашката  и и сложих линдоуса и започнах да го инсталирвам..и след като стигнах до това да избера във кой диск да го запише ми изписваше това " Windows cannot be installed to this disk.The selected disk is of the GPT partition style. "  и за двата диска

Изтрии ги и ги създай наново..

Да, това го пробвах вече и след като боотнах флашката  и и сложих линдоуса и започнах да го инсталирвам..и след като стигнах до това да избера във кой диск да го запише ми изписваше това " Windows cannot be installed to this disk.The selected disk is of the GPT partition style. "  и за двата диска

Аз съм сигурен, че ти си пробвал и други неща, но не мислиш да ни казваш от първи път, защото обичаш да си правиш майтап.

• Автор

Аз съм сигурен, че ти си пробвал и други неща, но не мислиш да ни казваш от първи път, защото обичаш да си правиш майтап.

Извинявай, но никакъв майтап не си правя. :)

...и сложих линдоуса .... :yanim:

Извинявай, но никакъв майтап не си правя. :)

Според вас, как е по-правилно да се търси помощ - да се опише максимално подробно проблема и какво е направено досега, или информацията да се дава на час по лъжичка ?

Аз поне не обичам да си губя времето и да се чувствам, като глупак.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Като бутнеш от флашката форматираш диска в ntfs, след това цепиш 40ГБ(или повече) дял  за ОС, слага му буква и т.н.

Лол, какво красиво дистро. Що ше го триеш?

Свикнал е да бъде контролиран човек и да работи с граници :-) Ако не му харесва това дистро, да пробва с Ubuntu, скоро излезе версия 14 и работи чудесно ! Пък игрите от Windol може да си ги подкара с Wine.

Днес си взех лаптоп на acer Aspire V5-552, но въпросния лаптоп е със linux linpus.До този момент никога не бях използвал комп. на линукс.Та въпроса ми е може ли да ми помогнете да си го сменя на win7. ще трябва да стане чрез флашка.

Честито :)!

Научете се първо да проучвате какво бихте купили и прозиводителя каква подръжка ви предлага (Драйвери)

Имах подобен случай с друг нов модел на Acer 2014 година модела и трябваше да му сложа Widnows. Ако знаеш колко много хора са изревали от Acer пълно е по-форумите с ревящи, че немогат да му инсталират Widnows 7.Уж в биоса ако се смени системата, можело да стане магията само че биоса непозволява да правиш промяната.

Така, че в твоя случай единствения Widows който може да му инсталираш е 8 или 8.1 според мен.Избери си някоя версия (bg_windows_8.1_enterprise_with_update_x64_dvd_4048574), Разцепи си харда на колкото искаш парчета и давай смело.

Ще бъдеш горд собственик на трошка Acer с Widnows 8.1 :clown:

• Автор

Честито :)!

Научете се първо да проучвате какво бихте купили и прозиводителя каква подръжка ви предлага (Драйвери)

Имах подобен случай с друг нов модел на Acer 2014 година модела и трябваше да му сложа Widnows. Ако знаеш колко много хора са изревали от Acer пълно е по-форумите с ревящи, че немогат да му инсталират Widnows 7.Уж в биоса ако се смени системата, можело да стане магията само че биоса непозволява да правиш промяната.

Така, че в твоя случай единствения Widows който може да му инсталираш е 8 или 8.1 според мен.Избери си някоя версия (bg_windows_8.1_enterprise_with_update_x64_dvd_4048574), Разцепи си харда на колкото искаш парчета и давай смело.

Ще бъдеш горд собственик на трошка Acer с Widnows 8.1 :clown:

Искаш да кажеш, че няма как да сложа Win7 ?

Booting from GPT is only supported for 64 bit editions of Windows 7 (and Vista) on UEFI based systems.

Windows and GPT FAQ:http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg463525.aspx

If your computer does not support UEFI, delete all the hard drives partitions and create a new partition (backup any data first):

1. Boot from the Windows DVD

2. Click Install Now

3. At the setup screen, click Custom (Advanced)

4. Click Drive Options

5. Select the partition(s) you want to format

6. Click Format - this will delete EVERYTHING on that partition

7. Create a new partition and select a partition to install Windows on.

8. Continue with install.

Не ми се превежда

Аз не мога да сложа дори графична среда

На кое не можеш?! Това какво е, ако не е графична среда:

Публикувано изображение

А това :) :

Публикувано изображение

Искаш да кажеш, че няма как да сложа Win7 ?

Накратко отговора ми е ДА, но ако искаш провери повечко форуми и прочети обясненията на хората.Acer.Обади се и на официалните представители в България или в Сервиза им да чуеш какво ще те зарадват. Не са предвидили драйвери за Windows 7, а на мен не ми харесва това.Вариант 2 продаваш го и си вземаш някой Истински лаптоп , а не такива смешки :clown:

Редактирано от BackTrack5R3 (преглед на промените)

На кое не можеш?! 

Решил е човека да си прецъква "Ctrl+Alt+Del" и няма да го разубедим...

• Автор

Накратко отговора ми е ДА, но ако искаш провери повечко форуми и прочети обясненията на хората.Acer.Обади се и на официалните представители в България или в Сервиза им да чуеш какво ще те зарадват. Не са предвидили драйвери за Windows 7, а на мен не ми харесва това.Вариант 2 продаваш го и си вземаш някой Истински лаптоп , а не такива смешки :clown:

Ми ако не става, най-вероятно ще го карам на win8.Стига да успея и него да сложа.

Ако искаш за майтап занеси го в някой сервиз за компютри и кажи че искаш да ти инсталират Windows 7 колко да поискат има няма 20-30лв, да видим майсторите какво ще направят :D:clown:

• Автор

Ако искаш за майтап занеси го в някой сервиз за компютри и кажи че искаш да ти инсталират Windows 7 колко да поискат има няма 20-30лв, да видим майсторите какво ще направят :D:clown:

Ш пробвам да кача 8-цата ;д иначе е добра идея..те взимат парите след като ти го направят ;д

• Автор

Ще можете ли да ми помогнете как да реша проблема си.Закупих си лаптопа днес със Linux Linpus e.Опитвам да го сменя на Win8, но стигам до тук. Лаптопа е Acer Aspire V5-552 

post-349168-0-33764900-1398974337_thumb.

Е виждаш,че на Partition 2 пише че не може.Избери горното Unalocated space.Може и двата да им дадеш формат от опцията по-долу.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.