Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Имам нужда от съвет при избор на дъно,процесор,рам.Останалите компоненти ги имам.

захранване-fsp 400w,hard-wd blue 1tb.ориентирал съм се I3 i някое безпроблемно дъно с вградено видео и възможност за клок с HDMI изход.

Памет 4 до 6гб мисля че е достатъчна.Засега няма да се играят игри.

Редактирано от kapeto (преглед на промените)

Имам нужда от съвет при избор на дъно,процесор,рам.Останалите компоненти ги имам.

захранване-fsp 400w,hard-wd blue 1tb.ориентирал съм се I3 i някое безпроблемно дъно с вградено видео и възможност за клок памет 4 до 6гб мисля че е достатъчна.Засега няма да се играят игри.

Клок на i3? Вградени карти има в процесорите вече, а ги няма в дъната... И все пак ни трябва краен бюджет :)

Ето нещо за клок, и с много добро (отлично) вградено видео:

BB код:

GB F2A88X-D3H /A88X/FM2+

AMD A10-7700K X4/3.4G/FM2+/BOX

4GB DDR3 1600 GEIL DRAGON

Обща стойност - 469.77 лв. с ДДС

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

До 200-230лв.i3 не се ли клоква?

Само толкова струва процесора :D

Този процесор е втора употреба.След него вече има излезли няколко поколения процесори.

Можеш да си вземеш двуядрен пентиум,нов,от най-елементарните.Някакво дъно и една плочка рам,ще дойде към бюджета ти.И да караш с вграденото видео.

• Автор

Досега бях с 5800+ и ми е малко слаб.

Ами Пентиума е доста по-добър от старото атлонче а така или иначе това са ти вариантите освен ако не искаш нещо на с.AM1?

• Автор

Интернет и някои онлайн игри,но wina ще е 64b,за да може да се отварят много приложения наведнъж.

Количка

Това е с най-евтината рам и Пентиум. Дъното може и по-евтино но няма да има HDMI изход.

Ако не беше изискването за HDMI можеше и да се влезе в бюджета. А това: 

wina ще е 64b,за да може да се отварят много приложения наведнъж.

директно отива в бисерите. :D

AMD Athlon X4 5150 (HD8400) или AMD Athlon X4 5350 (HD8400) ASROCK AM1B-ITX (D-Sub, DVI-D, HDMI) ADATA 4GB 1600MHz

Разликата е само в честотата на процесора ама не се надявай на клок.

За домашни нужди бива и честно казано бих го предпочел пред Селерона ако нямам планове за ъпгрейд.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз не виждам голяма причина да предпочета AM1. Вярно, някаква конкуренция, но слаба. Един тест, макар и на полски. Има Google  преводач. Особено при игри, ако се сложи външно видео, AM1  няма никакъв шанс. Ето я и страничката с игрите. Както се вижда, ужас. Дори и вграденото видео не е на ниво, да не говорим, как е спъвана дори карта като R7 250  за 150 лева. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Лично аз бих взел G1820   за 60 лева с дъно за 60 лева и памет за 60 лева. А ако се иска HDMI,  се добавят пари за дъно с HDMI.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Нещата малко се промениха реших да взема ново дъно до130лв с HDMI, и едно SSD само за windows за които приемам препоръки.

Процесор и рам ще търся  2ра ръка.

Редактирано от kapeto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.