Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с малки буболечки у дома?

Featured Replies

Здравейте приятели. Преди 1 година и половина, имах домашен любимец хамстер, лятото от самите изпразнения на "хамстера" , започнаха да се появяват някакви малки буболечки, след това хамстера ми умря, но преди няколко дни забелязахме, че в къщи пак започнаха да се появяват подобни насекоми. В къщи нямам домашен любимец, всичко което имам го закарах на вилата ни. Моля за съвет как да се справим с проблема?

• Автор

http://borbasvrediteli.com/borba-s-nasekomi.html

Нали не очакваш програма срещу бъгове ?

Няма да викаме, хора да пръскат в къщи. Искаме сами да се справим с проблема. Поради финансови причини, днеска ходих само да разпитам в една фирма, за да ни напръскат апартамента с препарити ни искат 600 лв. Моля за предложения за някакъв препарат. Буболечките са едни малки "черни".

Чисти малко повече в стаята ти :shy11:

• Автор

Чисти малко повече в стаята ти :shy11:

Те са из целия апартамент. Преди 4 седмици правихме, основен ремонт всичко сменихме, всичко е направено както трябва, но от къде излизат ....Не ми давайте такива мнения, не си чистя стаята живея в кочина ...

Те са из целия апартамент. Преди 4 седмици правихме, основен ремонт всичко сменихме, всичко е направено както трябва, но от къде излизат ....Не ми давайте такива мнения, не си чистя стаята живея в кочина ...

Не в такъв смисъл бе чисти като има паднала храна и.напръскайте с Райд и се разходете в Градът ви или в Парк за 2-3 часа

Без да се знае какви са буболечките не може да кажем с какво могат да се избият.

• Автор

Без да се знае какви са буболечките не може да кажем с какво могат да се избият.

Емо и яз незнам какви са, само мога да кажа, че са малки черни "малки са колкото нокатя на малкия пръст".

Успях една сега да снимам, ето така изглеждат има и малко по-големи от тези.

Публикувано изображение

Не в такъв смисъл бе чисти като има паднала храна и.напръскайте с Райд и се разходете в Градът ви или в Парк за 2-3 часа

Паднала храна, никога не я оставяме. Веднага я взимаме от под/а. Ще пробваме и с Райд. Дадох снимка как изглеждат.

Къде ги видя тези 600 лева?

Повечето за каквито и да е вредители взимат до към 50 лева на апартамент.

започнаха да се появяват някакви малки буболечки

Сигурен ли си че са същите както при хамстера??? Сегашните бубулечки!!!

паразитите по хамстерите : http://hamsteri-info.alle.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B8/

Обърнете се към Ветиринарен лекар и ако е възможно му занесете няколко бубулечки.Да ги определи какви са и да ви препоръча препарат за дезинфекция.Това е ефтиния вариант

• Автор

Къде ги видя тези 600 лева?

Повечето за каквито и да е вредители взимат до към 50 лева на апартамент.

Когато говорих с човека от фирмата, ми обясниха, че трябва да се повтори пръскането и т.н. След това се съгласих направо, им казах адреса, но когато ми казаха колко пари струва се отказах. Мога да ти дам телефона на фирмата, ако искаш обадиим се питай. Не съм за 50 лв. както казваш, но когато става въпрос за толкова пари няма как ....

Пръскаш с Райд излизаш 2-3 часа и се връщаш или с специални кубчета като захар изглеждат и те са отровни :)

• Автор

Сигурен ли си че са същите както при хамстера??? Сегашните бубулечки!!!

паразитите по хамстерите : http://hamsteri-info.alle.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B8/

Обърнете се към Ветиринарен лекар и ако е възможно му занесете няколко бубулечки.Да ги определи какви са и да ви препоръча препарат за дезинфекция.Това е ефтиния вариант

Благодаря ти, след като се появат пак ще взема 2-3 и ще ги занеса.

Също става да се консултираш с ентомолог или биолог,да се определят гадинките.Някой гадинки са упорити и искат месеци пръскане като дървениците. .Но 1 ампула с препарат която се разрежда с 10 литра вода е 2 лева.

Благодаря ти, след като се появат пак ще взема 2-3 и ще ги занеса.

Може ли по добра снимка, на фокус... приличат ми на дървеници.

Питай и в други фирми. Сега прегледах цените - по 30-40 лева взимат за апартамент.

ЛИНК

Категории на домашните чудовища...

• Автор

Също става да се консултираш с ентомолог или биолог,да се определят гадинките.Някой гадинки са упорити и искат месеци пръскане като дървениците. .Но 1 ампула с препарат която се разрежда с 10 литра вода е 2 лева.

Това ми е интересно, че зимата нямахме подобни проблеми. От както се затопли, почнаха да излизат. Сега ще вземем Райд , ще пробваме първо с него след това ще му мислим.

Може ли по добра снимка, на фокус... приличат ми на дървеници.

Питай и в други фирми. Сега прегледах цените - по 30-40 лева взимат за апартамент.

ЛИНК

Категории на домашните чудовища...

Само пак да се появи, ще направя по-хубава снимка.

Като гледам снимката е някакъв вид бръмбар но не знам какъв и не е дървеница. Определено няма връзка с хамстера, сега е пролет и насекомите излизат от местата където са се крили през зимата. Така , че пръскай с един от препаратите дадени в линковете като след 1 седмица смени препарата. Пръскай ъгли,цепнатини, зад и под мебели, шкафчета и други скътани места.А най-добре отиваш в най близката ветеринарна аптека и си вземи поне два препарата да ги редуваш.

• Автор

Напръскайте с това  върши добра работа.

Благодаря ти :)  Само как точно се прилага?

Благодаря ти :)  Само как точно се прилага?

Дозиране:

за хлебарки - 9 мл в 1 литър вода, покриват 20 кв.м. обработвана площ;

Прочети линка за повече инфо, а иначе се пръска с някакъв пулверизатор (каквото имаш - за чистене на прозорци, на баба ти за цветята... няма значение, само да не го ползваш за друго после)

• Автор

Дозиране:

за хлебарки - 9 мл в 1 литър вода, покриват 20 кв.м. обработвана площ;

Прочети линка за повече инфо, а иначе се пръска с някакъв пулверизатор (каквото имаш - за чистене на прозорци, на баба ти за цветята... няма значение, само да не го ползваш за друго после)

Благодаря ти :)  Значи , по-колко трябва да пръскам точно? Смисъл по-иглите по колко да пръскам? Колко време да продължа с пръскането?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.