Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Представата ви за голфаджиите

Featured Replies

Здравейте! Нека ви споделя нещата, които правим ние голфаджиите  :D 

Тъй като Голфаджиите са много задружен народ помежду си и те се поздравяват по кръстовищата, магистралите, тесните улици, планинските пътеки и паланките по следния начин (степенуването на крясъците и виковете е задлъжително до момента в който колегата не реагира): 
1. Спиране на ръчна зад колегата. 
2. Светкане, свиркане и ръкомахане към предния. 
3. Отваряне на прозореца и усилване на музиката. Същевременно псуване на бакшиша отстрани. 
4. Потропване отгоре по покрива с лявата ръка. 
5. Жест "наздраве" - с празна ръка. 
6. Сваляне и вдигане на сенника - левия или десния. 
7. Среден пръст. За да се отличава от обидния жест - показва се с двете ръце едновременно през преден ляв прозорец. За да сме сигурни в съпричасността си може да се вика силно и продължително: "УУУУУУУУУ".
(Разбира се това е просто измислица..) Каква е вашата представа за голфаджиите?

• Отговори 60
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е диагноза ;) Добре че сега в годината го покарвам не повече от 10 пъти. Мислех да минавам на BMW или Mercedes от средните им класи, но се отказах като така или иначе нямам време да карам, а Голфо докато не умре ще се кара най-вероятно. Както направихме и с wartburga едно време :D Да живеят народните коли! Особено спортните двуврати с PK на регистрацията

Хммм по - интересно е, какво породи тези въпроси в автора. Защо трябва да се делим на голфаджии и всичко останало? 

Не сме ли всички с еднакви права и задължения на пътя - или бъркам някъде?Има прости шофьори, има свестни, има помагащи, има опасни на пътя за живота на околни и т.н. - типажи всякакви, но не виждам смисъл да ги разискваме в тема, явно авторът се е обидил някъде от някой/я/и кой/я/ито има не добро мнение за "голфаджиите", но ако е така авторе по - добре си питай там където си го прочел/чул това негативно (или каквото и да е) мнение.

• Автор

Това е диагноза ;) Добре че сега в годината го покарвам не повече от 10 пъти. Мислех да минавам на BMW или Mercedes от средните им класи, но се отказах като така или иначе нямам време да карам, а Голфо докато не умре ще се кара най-вероятно. Както направихме и с wartburga едно време :D Да живеят народните коли! Особено спортните двуврати с PK на регистрацията

Доста не очаквано? Какъв голф караш че ми стана интересно  :) Също така: Ако има желаещи за да се дръпнем да пишат на ЛС приемам шАфьори само с коли под 150 коня  :biggrin:  :nono:

Хммм по - интересно е, какво породи тези въпроси в автора. Защо трябва да се делим на голфаджии и всичко останало? 

Не сме ли всички с еднакви права и задължения на пътя - или бъркам някъде?Има прости шофьори, има свестни, има помагащи, има опасни на пътя за живота на околни и т.н. - типажи всякакви, но не виждам смисъл да ги разискваме в тема, явно авторът се е обидил някъде от някой/я/и кой/я/ито има не добро мнение за "голфаджиите", но ако е така авторе по - добре си питай там където си го прочел/чул това негативно (или каквото и да е) мнение.

Да! Прави сте, но аз не съм казал да се делим :) Трябва всички шофьори да са толерантни на пътя, а в България не са много толерантните шофьори :) Аз просто ей така реших да пусна темата, за мнението ви за ''нас'' Не знам дали сте посещавали други форуми (говоря за форуми на автомобили) Примерно в VW форума всички сме единни, също така в БМВ форума сигурно е също така.. Тук в Калдата си помагаме взаимно ;) 

Доста не очаквано? Какъв голф караш че ми стана интересно  :) Също така: Ако има желаещи за да се дръпнем да пишат на ЛС приемам шАфьори само с коли под 150 коня  :biggrin:  :nono:

Да! Прави сте, но аз не съм казал да се делим :) Трябва всички шофьори да са толерантни на пътя, а в България не са много толерантните шофьори :) Аз просто ей така реших да пусна темата, за мнението ви за ''нас'' Не знам дали сте посещавали други форуми (говоря за форуми на автомобили) Примерно в VW форума всички сме единни, също така в БМВ форума сигурно е също така.. Тук в Калдата си помагаме взаимно ;)

Ще ме прощавате, но как така ще се дърпате в момента искате да си правите незаконни гонки с колеги от Калдата...

Посещавам такъв форум на друга марка коли и там се занимаваме с по - сериозни неща от това да плюем в градинката на съседа, който откровено плюе в нашата ;) - Но това са спорове, които не трябва въобще да се разискват, защото по този начин им се придава важност, която не  заслужават.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Една тройка но е мнооооого далеч от спортен голф. Най-спортното й са предните 2 гуми с такава шарка. Когато ги слагах усетих доста по-добра стабилност в завоите, а моите като ги хвърлях познатия вулканизатор ми каза, че даже на каруците не е виждал толкова износени и свиренето и хлъзгането по завоите се дължало най-вероятно на това, че е трябвало да се сменят преди 3-4 години когато още се е виждал грайфера и може би е било възможно да си мушне нокътя някъде :ph34r: За дърпане само с моторя ;) Иначе по-надолнище из познат балкан за време сигурно ще те бия :)

Ще ме прощавате, но как така ще се дърпате в момента искате да си правите незаконни гонки с колеги от Калдата...

Посещавам такъв форум на друга марка коли и там се занимаваме с по - сериозни неща от това да плюем в градинката на съседа, който откровено плюе в нашата ;) - Но това са спорове, които не трябва въобще да се разискват, защото по този начин им се придава важност, която не  заслужават.

Колега никой не "плюе в градинката на съседа" Аз лично се отнасям по скоро с ирония към марката и ако забелязваш от постовете не съм от най-върлите фенове както си личи и от отношението ми към колата. И тук ако забележиш някой да почне да обижда другите марки сигнализирай веднага! С къси-дълги примерно :)

Представата пи за "голфаджиите" е следната: Някой като викне "FORE" и всички перничани изкачат от гоУфа и залягат в тревата :D

На времето така бяха трабантаджиите. 

Това че ние не обиждаме другите марки, не означава че вие трябва да обиждате привържениците на VW .Вижте колко добре се представя малкия брат на голфа

Аз никого не обиждам ,просто подчертавам факт. 

Едва ли е факт щом съм се заял. Нормално който е карал едно време немска кола пак да мине на немска. Както се досещаш едно време е нямало други немски возила за лично ползване при нас освен трабантите и вартбурзите. Не ми се вижда голяма базата за сравнение между трабант и голф. По - скоро трабант с мини или с лупо... Но пак са далеч.

Това че ние не обиждаме другите марки, не означава че вие трябва да обиждате привържениците на VW

Може би проблема е със заглавието на темата...Напушва ме на смях и ме изкарва в творчество.

Айде една снимка да постна, като сме го ударили на ирония, тя е култова и има доста истина в нея: Публикувано изображение

Но да не забравяме че се срещат и такива екземпляри:

Една снимка е по-добра от 1000 думи, а едно видео би трябвало да пребори няколко снимки ;)

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

Едва ли е факт щом съм се заял. Нормално който е карал едно време немска кола пак да мине на немска. Както се досещаш едно време е нямало други немски возила за лично ползване при нас освен трабантите и вартбурзите. Не ми се вижда голяма базата за сравнение между трабант и голф. По - скоро трабант с мини или с лупо... Но пак са далеч.

Аз не сравнявам Трабант и Голф макар ,че имат прилики. На времето най-евтините бяха Трабант , днес са Голфовете. На времето имаше същата солидарност при собствениците на Трабант ,както тази днес при "Голфаджиите" ,Трабант бе култов автомобил присъстващ във всеки втори виц ,както днес са голфовете . . . Сега ми обясни ,какво грешно ,заядливо или подигравателно съм казал? Просто изтъкнах реални факти и прилики. 

Вижда се, че автомобилите са ти последният интерес. Обаче темата е за конкретна марка. В нея не се пише за политика.

Аз не сравнявам Трабант и Голф макар ,че имат прилики. На времето най-евтините бяха Трабант , днес са Голфовете. На времето имаше същата солидарност при собствениците на Трабант ,както тази днес при "Голфаджиите" ,Трабант бе култов автомобил присъстващ във всеки втори виц ,както днес са голфовете . . . Сега ми обясни ,какво грешно ,заядливо или подигравателно съм казал? Просто изтъкнах реални факти и прилики. 

Еми здраве да е тогава. Значи карам съвременно трабантче няколко пъти в годината. Иначе е вярно че са евтини, но говорим за 20 годишен голф, който не мисли да умира скоро, колкото и да съм се старал преди да го убия. Мотора ми е по-скъп от колата :/ Да са живи и здрави тогава трабантите (скоро ме изпревари един в Германия) и всички серии на голфовете и другите немски коли. И изобщо като съм тръгнал да ги благославям дано правят така колите, че гаранциите им да са като на камионите двигателите по километри, а купетата като самолетите.

Няма добри или лоши автомобили. Така де всеки избира според потребностите и възможностите. Колкото до видеата по-горе ,всяко купе може да се стегне и да върви на поразия. Преди време гледах тунинг на Голф 2 надут до 600 коня ,но по този автомобил само купето беше на VW май . . . 

Карам Голф 2, 1.8i, механичен инжекцион K-Jetronic, 112 к.с. от 2001 г. до момента /13 години/. Въпросният Голф е произведен 1989 г. /25 годишен/, Има АГУ, ел.стъкла, хидравлика на волана и лети джанти. Не ми е единствената кола. Не мога да си позволя да не е технически изправен и с нередовни документи, тъй като се кара всеки ден и не само от мен. Евтин е за поддръжка. Миналия месец смених всичко по задницата /амортисьори, тампони и др./ за 200 лева с труда на майстора. Не бих го заменил за много от съвременните коли. Голфа е с 4 скорости, но са дълги. На втора прави 100, а на трета 140 км./ч. На четвърта няма да казвам. Най се кефя, като застана до някой келеш с "готин" автомобил /дето е надул музиката и форсира колата/ на светофара, как ми гледа задницата на "дъртия кошник" до следващия светофар.

• Автор

:biggrin: Много сериозно приемате всичко... Аз просто се шегувам... Та дори нямам книжка  :D

Карам Голф 2, 1.8i, механичен инжекцион K-Jetronic, 112 к.с. от 2001 г. до момента /13 години/. Въпросният Голф е произведен 1989 г. /25 годишен/, Има АГУ, ел.стъкла, хидравлика на волана и лети джанти. Не ми е единствената кола. Не мога да си позволя да не е технически изправен и с нередовни документи, тъй като се кара всеки ден и не само от мен. Евтин е за поддръжка. Миналия месец смених всичко по задницата /амортисьори, тампони и др./ за 200 лева с труда на майстора. Не бих го заменил за много от съвременните коли. Голфа е с 4 скорости, но са дълги. На втора прави 100, а на трета 140 км./ч. На четвърта няма да казвам. Най се кефя, като застана до някой келеш с "готин" автомобил /дето е надул музиката и форсира колата/ на светофара, как ми гледа задницата на "дъртия кошник" до следващия светофар.

Тия голф 2-ки са ми слабост  ;) Много се смях на гонката ви с ''готините'' коли  :D Радвам се, че ви върти работа.. Една кола ако се поддържа ....  :)  Разбрахте ме какво искам да кажа :) Ако се поддържа ще върви още 20години

Айде една снимка да постна, като сме го ударили на ирония, тя е култова и има доста истина в нея: Публикувано изображение

Но да не забравяме че се срещат и такива екземпляри:

Една снимка е по-добра от 1000 думи, а едно видео би трябвало да пребори няколко снимки ;)

Тоя дзвер в България малко трудно ще се поддържа говоря за Р32.. 241к.с мисля, че е Р32 и то бензин то т'ва чудо е ''Бензиносмукачка''

Още нещо по темата:

Който не разбира сърбо-хърватски, клипът го има преведен.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Ще ме уморите от смях. Ако до мен застане 21 годишен голф и почне да форсира изобщо внимание не бих му обърнал. Съвсем сериозно. Надявам се и останалите дето са ти гледали задницата да са проявили разбиране. Ама ако се сложи някоя сума на масата много се замислям коя коя задница ще гледа.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Абе, смеете се вие, ама аз сериозно оглеждах и голфове на вторичния пазар.

Лошото е, че хубава, запазена  5-ца върви по около 9-10 000 лв. - само това ме спря.

Иначе колицата си е доста добра.

Лошото е, че хубава, запазена  5-ца върви по около 9-10 000 лв. - само това ме спря.

Време е за де замислиш за смяна на местожителството. За перничани има отстъпки. Пазарят гоУфове на едро :D

Е не сравнявай голф 5-ца с 21 годишен голф 1 с малкия джам.

Голфа и на мен ми харесва много но поне от 4-ка нагоре. Има и с много яки мотори но пък тия бензинки са си бензинояди кой каквото ще да ми приказва тука. Или поне при мене харчат много. Като говоря за много имам пред вид че е над 12/100 до към ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.