Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linux - обща дискусия 3

Featured Replies

И друг път съм го писал - вместо да се хванем за ръце и да ги изметем тия нагли, гадни използвачи, ние сами им се тикаме в ръчичките. Ама нямало това за Linux ,ма нямало онова. Е, като се бутате силом у скута на Гейтс, как да има? Нали си давате сметка, че в момента, в който се вдигне и с една пета процентът на потребителите, нещата ще са коренно различни. Тогава и тия, на които им плащат, за да не пишат, ще започнат да пишат. Тогава пак ще питам за оправдания, ама няма да има резонни такива. Та така. Дълга тема е това...

По-скоро, Гейтс ги е "прегърнал". Но аз не съм много недоволен от това положение. За мен е ясно, че те се провалят и на техническо ниво и като идеология. Остава само да изчакаме малко, нищо по-лесно.

• Отговори 7,8k
  • Прегледи 650,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Предлагам следното :  Психично болните и идиота с повече от едно имена да ги игнорираме и да не им отговаряме по никакъв начин на идиотизмите. Те, точно това търсят с провокациите си - внимание под ка

• Сигурността е само един от важните моменти. Животът в Линукс си е просто по-лесен. За всичко е помислено - хранилища с проверен софтуер, удобно подредени менюта, софтуерен център с готови програми. Въ

• Аде давай го по-кротко. Това какво общо има с нещата, които си обсъждат момчетата, а? AutoCad, мaутукад и още куп подобен софтуер е тясно специализиран и се ползва от сравнително малък процент потреби

Публикувани изображения

Абе твърде е завъртяна работата и дори при видимо куцане в качеството, нещата не се случват, поради една или друга причина... Ей го на, утре ще им пуснат графика като на игрите "Електроника" на времето и всички ще ръкопляскат колко е гениално...

Ползвам Ubuntu Gnome и АrchLinux Gnome. С Ubuntu се чувствам много комфортно, когато пусна Arch смених колко много шрифта и все имам неприятно усещане, а иначе самата идея на Arch повече ми харесва. Какви шрифтове ползвате?

Здравей, в кой пакет се намират? Възможно ли е освен шрифта нещо друго да пропускам... не мога да разбера...

Аз ползвам Helvetica Rounded

https://aur4.archlinux.org/packages/ephifonts/

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Трябва ми съвет за избор на добавка. От известно време ползвам ublock за блокиране на реклами. Проблема е, че има няколко версии - ublock-origin, ublock и ublock beta.

http://s19.postimg.org/l4gqlbawj/ublock.png

Ако някой има опит, нека каже, коя е по- добра и безопасна.

Благодаря предварително за мненията !

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

Аз я ползвам, от доста време , ето ти официалното хранилище в github [1] https://github.com/chrisaljoudi/uBlock#installationтука пише коя по точно .

edit: За FF е по добре да я инсталираш от тука [1] https://github.com/chrisaljoudi/uBlock/releases/tag/0.9.5.0 там където .xpi понеже другаде е стара версия която вече не се поддържа.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Seahorse 

https://wiki.gnome.org/Apps/Seahorse

Ако все още не знаете  ,това е мениджър на пароли и  не ви се налага да пишете или помните постоянно паролата Ви примерно 
directupload.net b4kqnsge.png

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Аз ползвам ublock-origin без значение в кой браузър.

И, аз това избрах, като се ръководех от броя изтегляния, който беше доста по- голям.

Трябва ми съвет за XFS файлова система. Нормално ли е, дистрибуция, инсталирана върху тази файлова система да поддържа едно и също ниво на буферираните данни, без да се променят и с килобайт ? Размерът на кешираните данни се променя, но не и този на буферираните. Те остават винаги на едно и също равнище, независимо от натоварването и продължителността на работа на системата.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Някаква идея как се стартират програмите минимизирани в Arch Linux. Предполагам, че при другите диструбиции ще е същото просто до сега не ми се е налагало. С гном среда съм.

Плъзни мишката в горен ляв ъгъл без са кликаш.

Има ли някой, който още ползва kde3 или има някоя дистрибуция с kde3 на диск + стар хардуер, на който да стартира ?

Трябват ми панелите от KDE 3, особено този със зелената линия в средата.

Благодаря предварително, ако някой ми ги изпрати.

Едва ли ще се намери някой. Що не го пуснеш на виртуалка и да си ги извадиш оттам :)

Трябва ми мнение по тази новина.

https://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%9E%D1%82-1-%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-Chrome-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0--103866.html

Някой има ли представа, дали промените ще включват Chromium-browser и, промяната с актуализация ли ще бъде въведена или през настройките на профила ?

Инсталирах Windows 10 след Linux и предполагам знаете какво стана - егоистичния джам скрива линукса.

Как може да се оправи този проблем БЕЗ преинсталация на линукса?

Възстановяване на GRUB. Едно време се правеше от жив диск с Linux на който е инсталирана програмата grub-customizer. Мисля, че в старите версии на USU беше инсталирана по подразбиране. Вероятно в момента има и програми за Windows, които възстановяват или заместват GRUB, така, че и някоя програма за Windows може да бъде решение за теб.

Инсталирах Windows 10 след Linux и предполагам знаете какво стана - егоистичния джам скрива линукса.

Как може да се оправи този проблем БЕЗ преинсталация на линукса?

Ubuntu дистро по избор в лайв режим и после това: https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair

Благодаря за бързите отговори! Реших проблема с Boot-repair софтуера, споделен от @sokoban . :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.