Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linux - обща дискусия 3

Featured Replies

Аз пубертета съм го минал преди повече, ако намекваш нещо. И да, на времето аз също бях фен на Gnome 2, но KDE просто е на светлинни години.

• Отговори 7,8k
  • Прегледи 650k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Предлагам следното :  Психично болните и идиота с повече от едно имена да ги игнорираме и да не им отговаряме по никакъв начин на идиотизмите. Те, точно това търсят с провокациите си - внимание под ка

• Сигурността е само един от важните моменти. Животът в Линукс си е просто по-лесен. За всичко е помислено - хранилища с проверен софтуер, удобно подредени менюта, софтуерен център с готови програми. Въ

• Аде давай го по-кротко. Това какво общо има с нещата, които си обсъждат момчетата, а? AutoCad, мaутукад и още куп подобен софтуер е тясно специализиран и се ползва от сравнително малък процент потреби

Публикувани изображения

За шрифт със си сложил Робото  защото тия в Линукс са супер смешни  и грозни според мойте критерии.

Публикувано изображение

За шрифт със си сложил Робото  защото тия в Линукс са супер смешни  и грозни според мойте критерии.

Публикувано изображение

Не че този е красив ама..

Аз съм с КДЕ 64 на лаптопа от подписа ми ,машината се държи доста по-добре от колкото с мате .Ако хардуера позволява няма нужда да се скопява компютъра!Интересно е ,че като се включи машината се подобрява прогресивно с времето на работа

Интересно е ,че като се включи машината се подобрява прогресивно с времето на работа

Нещо, напълно невъзможно при машини с Уин ОС. :clown:

Liberation Sans иначе най-много ми допада.

• Автор

Публикувано изображение

Какво значи тия в линукс?

Във линукс може да слошиж какви то си искаш шривтове.

Относно тозѝ, нищо от ония свет не виждам.

Хора кажете ми какъв човек е този който на убунту не може да си инсталира скайп... Кажете ми по какъв начин да му обясня...

Пишело му че се е инсталирал скайп и не можел да го намери щото не бил на десктопа...

Тия в линукс значи  стандартни  дето са с  Убунту,Минт,Дебиан.  За мене тоя шрифт  е най красив и ми е най естествен. Всеки сам си решава кое му е  удобно  и не задължавам никой да се съобразява с  мойте критерии.  Минт-Mate + Roboto + Emerald+ Divergence Inspired +  Mate Faenza Dark e моят десктоп . Gnome 2  визия +  изброените неща ми задоволяват капризите и потребностите  на тоя етап.

А аз с тази тема и с този уиндоу бордър се родих:

Публикувано изображение

Може и така:

Публикувано изображение

Хора кажете ми какъв човек е този който на убунту не може да си инсталира скайп... Кажете ми по какъв начин да му обясня...

Пишело му че се е инсталирал скайп и не можел да го намери щото не бил на десктопа...

Няма начин, тия са трагични... Въпреки че на Убунту е супер зле работата. насочи го надругаде...

• Автор

Тия в линукс значи  стандартни  дето са с  Убунту,Минт,Дебиан.  За мене тоя шрифт  е най красив и ми е най естествен. Всеки сам си решава кое му е  удобно  и не задължавам никой да се съобразява с  мойте критерии.  Минт-Mate + Roboto + Emerald+ Divergence Inspired +  Mate Faenza Dark e моят десктоп . Gnome 2  визия +  изброените неща ми задоволяват капризите и потребностите  на тоя етап.

Така кажи :)иначе както се бе изразил, се разбираше друго.

Щом си ти харесва разбира се :), че ще си го ползваш не е лош, така като гледам, разбира се има и по добри, но зависи какво търсиш. Некои шрифтове са по подходящи за уеб, други за програмиране, трети за...  и така...

Еми като нe е на десктопа да види във менюто :)

Или ние хакерите правим така ;):

sudo cp /usr/share/applications/skype.desktop ~/Desktop

п.с при некoи дистрибуции skype.desktop не съществува във /usr/share/applications, a се намира във /opt/skype директориятa, по същип начин и иконите на skype.

за това:

sudo ln -s /opt/skype/skype.desktop /usr/share/applications/skype.desktopsudo ln -s /opt/skype/icons/SkypeBlue_48x48.png /usr/share/icons/skype.pngsudo ln -s /opt/skype/icons/SkypeBlue_48x48.png /usr/share/pixmaps/skype.png

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Сега нали разбираме, че има действия за които трябва да се ползва терминала, а не GUI софтуер.Ако gui софтуера можеше да работи по бързо, и по добре от терминала, то немаше да има терминал.И действията от типа "да смена групите на хиляди файла или да преименувам хиляди файла" трябва да се исвършват от терминала. един пример

Наречи ме магаре, но няма да се съглася. Ти си отчасти прав и знам накъде биеш.А ето ги и моите бележки.- Никъде от действията, които извършвам не е написано, че графичният софтуер не може да се справи или не се препоръчва. Те са елементарни, видно е че Dolphin ги поддържа.- Пак щеше да има. GUI и Console са концептулано различни, но на места се препокриват.- В случая бих преживял, че ще се стартира по-бавно, че ще заеме (да кажем) 25 пъти повече RAM. Но няма причина да не свърши работа и да изяде ресурсите на системата! Това си е просто збъркано програмиране, а не концептуална невъзможност.- Това твърдение не е състоятелно поради две причини. Първо зависи какво се опитваш да направиш - има действия които (напрактика) е добре да се извършат само от GUI, като преименуване на картинки според това което виждаш в тях. Второ е добре да си много сигурен в това което правиш, ако ще засегнеш много файлове. Във втория случай аз имам предварителен преглед на резултата, виждам, избирам и потвърждавам това което ще изтрия, докато с някоя комплексна команда трябва да си обигран преди това. 

По тази точка бързина, исках да кажа самото му държание на KDE, като десктоп среда.И, че не можеш да очакваш бързина, без добър хардуер който да отговори на изискванията от KDE.

Така е, тук съм принципно съгласен.На места можеше и с по-малко да минат, ако не ги мързеше толкова. / да се пипне тук и там /

Аз ползвам dejavu sans и open sans.Как така не може да ползва скайпа,ами да си го търси из папките.По-добре Kubuntu от Ubuntu само дето няма инсталиран synaptic manager но винаги може да се инсталира от софтуерния мениджър или директно в конзолата

Само да оженя старата щайга тия дни и направо минавам  на това . Ако ме светнете къде може да се намери кутия с дистанционно  за HTPC цена нямате.

ASROCK AM1B-ITX / AM1
AMD ATHLON X4 5350 /AM1/BOX
2X2G DDR3 1600G A-DATA

Обща стойност - 231.67 лв. с ДДС

Колко рам се изисква за КДЕ- при мен стартира със около 550 мб с няколко таба в хромиума и скайп стигат до 1,2-1,5 .Значи 2 гб са достатъчни за прилична и стабилна работа,процесор какъв -АМД 2+  сингъл или дуал коре или Интел Пентиум 4 или Коре 2 дуо ,на повечето хора мобилните им телефони и таблети са по-мощни .Всеки един лаптоп който подкарва безгрично Джам 7 или Виста 32 бита,ще лети със КДЕ 64

• Автор

Наречи ме магаре, но няма да се съглася. Ти си отчасти прав и знам накъде биеш.А ето ги и моите бележки.- Никъде от действията, които извършвам не е написано, че графичният софтуер не може да се справи или не се препоръчва. Те са елементарни, видно е че Dolphin ги поддържа.- Пак щеше да има. GUI и Console са концептулано различни, но на места се препокриват.- В случая бих преживял, че ще се стартира по-бавно, че ще заеме (да кажем) 25 пъти повече RAM. Но няма причина да не свърши работа и да изяде ресурсите на системата! Това си е просто збъркано програмиране, а не концептуална невъзможност.- Това твърдение не е състоятелно поради две причини. Първо зависи какво се опитваш да направиш - има действия които (напрактика) е добре да се извършат само от GUI, като преименуване на картинки според това което виждаш в тях. Второ е добре да си много сигурен в това което правиш, ако ще засегнеш много файлове. Във втория случай аз имам предварителен преглед на резултата, виждам, избирам и потвърждавам това което ще изтрия, докато с някоя комплексна команда трябва да си обигран преди това.

Хм, еми аз не мога да се съглася пък със тебе, че изброените действия от тебе във предишния пост, са елементарни. То и да отвориш един файл със редактора не е нищо сложно, и е на вид елементарно, и би трябвало да се справи, но какво правим като файла е, от големинa повече от 1gb (примерно)? просто има редкатори които ще забият заедно със системата, без нужните настройки и т.н..

Същото е, и със dolphin, видимо че ги подържа, но от големо значение са мащаби те, на десйтвието което се извърша.Не е сщото да копираш един файл, като да копираш 1TB дада.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

• Автор

adblock напоследък не е лечение а ново заболяване, прави браузърите адски тромави при стартиране, адски тромави и при сърфиране.

Аз съм избегнал проблема с използването на Bluhell

УОУ преди малко бех на Centos-чето ми, и в G+ попаднах на тази представка Bluehell. Тогава се сетих ,че ти писа за нея, та реших да я тествам, тъй като на Centos ползвам FF, и разни extensions като, на пример No script, Adblock Adge, Diconnect, Https Everyware - резултата наистина забелезох че сега броузера се държи доста по добре, поне стартира с пъти по бързо, също мисля че хаби по малко ресурси, но трябва още тестване.

Сега премехнах Disconect  и Adb Edge-то.

Само да оженя старата щайга тия дни и направо минавам  на това . Ако ме светнете къде може да се намери кутия с дистанционно  за HTPC цена нямате.

ASROCK AM1B-ITX / AM1AMD ATHLON X4 5350 /AM1/BOX2X2G DDR3 1600G A-DATAОбща стойност - 231.67 лв. с ДДС

http://www.ms-tech.de/eng/index.php/product/detail/pdcid/66/pdid/168

Стара версия на Firefox в Debian 7 (чиста лисица, а не Iceweasel)

За тези, които не искат да ползват последната изхромена лисица и едновременно с това ненавиждат Iceweasel в Дебиан.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Хм, еми аз не мога да се съглася пък със тебе, че изброените действия от тебе във предишния пост, са елементарни. То и да отвориш един файл със редактора не е нищо сложно, и е на вид елементарно, и би трябвало да се справи, но какво правим като файла е, от големинa повече от 1gb (примерно)? просто има редкатори които ще забият заедно със системата, без нужните настройки и т.н..Същото е, и със dolphin, видимо че ги подържа, но от големо значение са мащаби те, на десйтвието което се извърша.Не е сщото да копираш един файл, като да копираш 1TB дада.

Хах, сега да не ми кажеш, че ако пробвам да копирам 1ТБ данни пак ще се размаже. :)Известно е, че много редактори мапват целия файл в опретавината памет. При обхождането на файловата система, обаче, има начин и трябва да се извършва като не се трупат данни в оперативната памет. И ТЕ го знаят, но хич не им пука. Копирането и сменянето на правомощията си приличат много. Интересното е че по-сложното - копирането им работи както трябва.

- резултата наистина забелезох че сега броузера се държи доста по добре, поне стартира с пъти по бързо, също мисля че хаби по малко ресурси, но трябва още тестване.

Аз пък си мисля дали не е по-удачно да се сложи филтър на цялата система. Така че да е по-бърз (евентуално) и да обхване всички браузъри.

Имам проблем с kaffeine. Не виждам никакви опции за субтитрите, а те са твърде малки. Как да сменя размера? о.О

Публикувано изображение

Колеги нямам нищо на АМД/АТИ на лаптопа си но имам тези драйвери инсталирани автоматично.Нормално ли е това.

УОУ преди малко бех на Centos-чето ми, и в G+ попаднах на тази представка Bluehell. Тогава се сетих ,че ти писа за нея, та реших да я тествам, тъй като на Centos ползвам FF, и разни extensions като, на пример No script, Adblock Adge, Diconnect, Https Everyware - резултата наистина забелезох че сега броузера се държи доста по добре, поне стартира с пъти по бързо, също мисля че хаби по малко ресурси, но трябва още тестване.

Сега премехнах Disconect  и Adb Edge-то.

Признавам си, че за първи път чувам за bluehell.Пробвах и според мен лисицата се държи много по-добре отколкото с Adblock.Не винаги блокира всичко, което трябва, но в повечето случай си върши работата добре.

Предложете подобен аналог и за Хрома, че да се отърва напълно от Adblock-a?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.