Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за League of Legends

Featured Replies

Не, че съм много компетентен ама... С тази игра няма ли да се справи g3220+7770 ?

Ivy i3+7770 (без клок) вадят 60-70 на максимална графика.

Мой приятел играе league of legend на машина за 650 лева със intel pentium G3220 + Nvidia palit gtx 650 1 gb + 4gb ram на 60 fps без да мърда, затва че ако ще играеш само lol няма смисъл да дадеш 150-200 лева отгоре :D пс:даже играе Need for speed : Rivals , BF3,4 без да му лагва, апак за call of duty ghost не му достига рам паметта ... такаче както си прицениш лек ден :) :)Нещо подобно е с по ефтина кутия , и друго дъно ,мисля че това захранване ще стигне .. а между другото той е пазарувал от небесните (sky) затова че давам горе доло същитеASUS H81M-E /1150 G3220 3GHZ/3M/BOX/1150 4GB DDR3 1600 A-DATA 500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200 PALIT GTX650 1GB D5 CORSAIR 350W VS350W VS CP-9020052 CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU Обща стойност - 626.16 лв. с ДДС

Редактирано от Рангел Лакин (преглед на промените)

• Автор

http://nikem-bg.net/cart/50083p1r49608p1r42144p1r49615p1r2010p1rf.html . Това мисля да взема.Само се запъвам при избора на видео карта.Искам да взема HD7770, защото се справя отлично с играта, обаче не я намирам. :(

Наистина няма логика да взимаш по-скапана памет за същите пари колкото по-добрата. Да не говорим че с по-слабия Пентиум ще работи на 1333MHz.

Захранването също е безсмислено. Единствения плюс на дъното сравнение с 28 лв. по-евтиния Asus е малко по-доброто аудио и HDMI изхода които няма да се ползва.

По-голямата кутия също е излишна освен ако не смяташ утре да хвърлиш старото дъно и да купиш ново при това от по-скъпите пълноразмерни.

Абсолютен и безсмислен хаос са частите все едно са нахвърляни как падне

пс. Заместника на 7770 е 250Х. Ако държиш на старата си я потърси на старо.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Така вече частите са подбрани смислено с изключение на захранването. Машината няма и 200W консумация та 350W захранване и е достатъчно.

Вече доколко ще е качествено зависи от това колко пари ти се дават.

FORTRON FSP350-60EGN - 84 лв. Това е ако искаш по-качествено.FORTRON FSP350-60GHN - 61 лв. Това ще свърши работа.

пс. Единствено едно SSD може да се добави в бъдеше.

Козунаки, не мисля, че частите са подбрани смислено! Да сложиш RAM за 164лв. и процесор за 114лв. е нелепо.

Решението си е на човека аз просто му препоръчах по-добра алтернатива на паметта за същите пари и по-добър процесор. Говоря за цена и поддръжка. 

Очевидно по-добър процесор (4-ядра) е излишен та остава да го убедиш че 4ГБ ще са му достатъчни. Ти си наред.

• Автор

Както казах, ще upgrade-вам машинката след време.Не мисля, че има смисъл да влагам излишни пари в 4-ядрен процесор, защото разлика при тази игра едва ли ще има.Искам да вложа парите в видео, което да държи 55-60 фпс на максимални настройки.НD7770 и GTX650 ми се виждат почти еднакви като характеристики, а в ревютата който гледам втората доста изостава, но пък тя е налична в магазина. :) Мислех си и за HD7850, но процесора ще я спъва.

Редактирано от ИзмислеН (преглед на промените)

И това е решение, но без бъдеще. Тоя FX6300 си е дотам. доста по-добър вариант е Пентиум с евтина карта, пък после да го продава (и картата), пък да взема...като толкова му се играе нещо друго. Видях какъв боклук е тоя FX6300 и ако преди имах някакво доверие в него, сега то се е изпарило. Иначе да, FX6300 с R7 250x е отличен вариант, но варианти могат да се дадат много, кой по-добър, кой по-лош. Ако човек търси минимума за LoL, не му трябва да дава 800 лева. Пък като иска да ги дава, остават предостатъчно пари и за SSD. Тук се предложи карта, която дава 250 фпс при тая игра и не знам колко хиляди при CS. Е това е глупост! Ако някой иска да ми вземи парите, ще ми ги вземе, да! Ама ако аз знам, че иска да ми ги вземе, няма да му ги дам! Ей тук точно това правят някои хора. Не само се предлагат неб*лансирани конфигурации с бавни процесори и бързи карти, ами и се предлагат неща, които с някои условности биха били добри за нови игри, независещи толкова от процесора. И ако се купува як процесор, то i3 в никакъв случай не е такъв, както и FX6300. Това са средна работа процесори, които на всичко отгоре са скъпи, а ъпгрейда след време е под въпрос - как да се продаде и за колко тоя процесор, че да се вземе нещо свястно. Нито FX6300 става за Palit GTX750Ti StormX Dual, нито i3 4330. и ако тук това е без значение заради игрите с ниски изисквания, то при една нормална конфигурация за игри това не е така. Който иска да ме слуша, който иска, да си чупи главата с тъпи предложения.

А да те попитам защо i3 4330 + gtx750 stormx dual не стават , искам да знам причините защото и аз лисля да си взимам подобно нещо... :?

А да те попитам защо i3 4330 + gtx750 stormx dual не стават , искам да знам причините защото и аз лисля да си взимам подобно нещо... :?

Защото правих тестове с моя процесор, като го пуснах  с две ядра и HT  на честота  над 3.7 GHz.  Съществува спъване на процесора при игра като Crysis 3. Спъването е съществено, като спада на кадри на места е над 10 fps,  като примерно от 40-42, спадат на около 30-32. Освен това, картината почва да насича. И ако кадрите не са проблем, то е гадно играта да ти сече. И при други процесорнозависими игри I3  спъва картата. Може изцяло, може само на места. Но дори това да е на места, могат да се получи дроп в кадрите, което е неприятно. Всички обичат да играят гладко. Представи си, че играеш някой шутър и точно като решиш да стреляш, картината ти засече за миг и пропуснеш. Ето, ще дам линк към два клипа, където сравнявах картината и кадрите при Crysis 3. Заснел съм само мястото, където се вижда най-добре ограничението, но като цяло картината не е равномерна, дори ФРАПС да ти показва нормално количество кадри. Скоро ще кача тестове с две ядра и HT  на повече игри с тая карта в профила си и ако дотогава не си си купил тоя процесор, може да ги прегледаш. Иначе ето два клипа, където се вижда колко са слаби двете ядра с HT:

Първо с две ядра+HT:

Ето и с процесор, който не ограничава картата. В случая Xeon E3-1230V2:

Ако ти харесва първия клип, купувай подобен процесор. Кадрите се виждат в горния десен ъгъл на клиповете. Дори на втория клип честотата на процесора е максимум 3.65 GHz,  защото работи на 4 ядра, а не с две. Просто така се случи при клипа, че не застопорих еднакви честоти и в първия тест двете ядра са на по-висока честота, обусловена от множителя 36 и шината 104 MHz

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Защото правих тестове с моя процесор, като го пуснах  с две ядра и HT  на честота  над 3.7 GHz.  Съществува спъване на процесора при игра като Crysis 3. Спъването е съществено, като спада на кадри на места е над 10 fps,  като примерно от 40-42, спадат на около 30-32. Освен това, картината почва да насича. И ако кадрите не са проблем, то е гадно играта да ти сече. И при други процесорнозависими игри I3  спъва картата. Може изцяло, може само на места. Но дори това да е на места, могат да се получи дроп в кадрите, което е неприятно. Всички обичат да играят гладко. Представи си, че играеш някой шутър и точно като решиш да стреляш, картината ти засече за миг и пропуснеш. Ето, ще дам линк към два клипа, където сравнявах картината и кадрите при Crysis 3. Заснел съм само мястото, където се вижда най-добре ограничението, но като цяло картината не е равномерна, дори ФРАПС да ти показва нормално количество кадри. Скоро ще кача тестове с две ядра и HT  на повече игри с тая карта в профила си и ако дотогава не си си купил тоя процесор, може да ги прегледаш. Иначе ето два клипа, където се вижда колко са слаби двете ядра с HT:

Първо с две ядра+HT:

Ето и с процесор, който не ограничава картата. В случая Xeon E3-1230V2:

Ако ти харесва първия клип, купувай подобен процесор. Кадрите се виждат в горния десен ъгъл на клиповете. Дори на втория клип честотата на процесора е максимум 3.65 GHz,  защото работи на 4 ядра, а не с две. Просто така се случи при клипа, че не застопорих еднакви честоти и в първия тест двете ядра са на по-висока честота, обусловена от множителя 36 и шината 104 MHz

Той иска да играе lol при нея не ми се вярва да ги има тези дропове :)

Той иска да играе lol при нея не ми се вярва да ги има тези дропове :)

Оф. Писна ми вече от неадекватни коментари. Да бе прочел цялата тема и да бе видял, че отговарям на друг човек, искащ  отговор на въпроса за някои неща.  Най-добре да ми бе драснал ЛС, та да не спамим в тая тема, но това е положението. Аз съм му препоръчал Пентиум  със слаба карта така, че точка. 

Защото правих тестове с моя процесор, като го пуснах с две ядра и HT на честота над 3.7 GHz. Съществува спъване на процесора при игра като Crysis 3. Спъването е съществено, като спада на кадри на места е над 10 fps, като примерно от 40-42, спадат на около 30-32. Освен това, картината почва да насича. И ако кадрите не са проблем, то е гадно играта да ти сече. И при други процесорнозависими игри I3 спъва картата. Може изцяло, може само на места. Но дори това да е на места, могат да се получи дроп в кадрите, което е неприятно. Всички обичат да играят гладко. Представи си, че играеш някой шутър и точно като решиш да стреляш, картината ти засече за миг и пропуснеш. Ето, ще дам линк към два клипа, където сравнявах картината и кадрите при Crysis 3. Заснел съм само мястото, където се вижда най-добре ограничението, но като цяло картината не е равномерна, дори ФРАПС да ти показва нормално количество кадри. Скоро ще кача тестове с две ядра и HT на повече игри с тая карта в профила си и ако дотогава не си си купил тоя процесор, може да ги прегледаш. Иначе ето два клипа, където се вижда колко са слаби двете ядра с HT:Първо с две ядра+HT:https://www.youtube.com/watch?v=1r3nVNaX0t0Ето и с процесор, който не ограничава картата. В случая Xeon E3-1230V2:https://www.youtube.com/watch?v=YYqYSD6c9g8Ако ти харесва първия клип, купувай подобен процесор. Кадрите се виждат в горния десен ъгъл на клиповете. Дори на втория клип честотата на процесора е максимум 3.65 GHz, защото работи на 4 ядра, а не с две. Просто така се случи при клипа, че не застопорих еднакви честоти и в първия тест двете ядра са на по-висока честота, обусловена от множителя 36 и шината 104 MHz

Ем тогава при и5 4440 ще има ли такива спънки?

Ем тогава при и5 4440 ще има ли такива спънки?

Не.

• Автор

Гледах и ревюта на r7 260X, и като цяло се справя отлично с играта(поне за мен).Държи си 60фпс на макс.настройки, а и цената е 235лв.Май това ще е избора ми, защото не намирам HD7770, а при картите на Nvidia (до 250лв) има дроп в кадрите при teamfight-овете. :) Надявам се, че Пентиума ще се справи с играта.

Извинете че се отклонявам от темата , но искам да ви попитам относно емаг - от там може ли да се закупи конфигурация ( на части ) на лизинг ?

Извинете че се отклонявам от темата , но искам да ви попитам относно емаг - от там може ли да се закупи конфигурация ( на части ) на лизинг ?

Доколкото знам и в скай и в никем има лизинг. Емаг само промоциите им са хубави. А ако искаш да върнеш нещо просто забрави, покриват се!

Гледах и ревюта на r7 260X, и като цяло се справя отлично с играта(поне за мен).Държи си 60фпс на макс.настройки, а и цената е 235лв.Май това ще е избора ми, защото не намирам HD7770, а при картите на Nvidia (до 250лв) има дроп в кадрите при teamfight-овете. :) Надявам се, че Пентиума ще се справи с играта.

Я пак? NVIDIA  имала дроп? Къде? 265 фпс дроп ли са? Я пак погледни снимката ми в тоя пост. Нещо ми се струва някой яко те е метнал по върбите. Искаш ли да ти направя клип с моята карта, като пусна две ядра на процесора, имитирайки Пентиум?  Спадането в кадрите почти винаги се дължи на слаб процесор, а не на видеокарта. 

R7 250X е преименувана HD7770 или иначе казано, това е една видеокарта с две имена.

• Автор

А има ли начин да използвам старото захранване, за да мина на и3?420W е, но не знам марката.По-точно нищо не пише на него и не мога да узная  :)

I3  има същата консумация. Той е също с две ядра, а и понеже е по-ефективен, ще се товари и по-малко при тая игра. При него няма повече ядра, за да има по-голяма консумация. Единствено разликата може да дойде от малко по-високата честота, ако се вземе такъв процесор. 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички!Реших да посъбера още пари и тогава да взимам нов компютър.За сега ще карам с кошничката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.