Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за League of Legends

Featured Replies

Здравейте!

Както се подразбира от заглавието, съм решил да си сглобявам конфигурация.

Главно съм решил да я ползвам за ЛоЛ, ЦС и браузване.Искам да държи 50-60фпс на максимални настройки (в ЛоЛ).Няма значение марката и модела на компонентите.Също така искам да подлежи на upgrade след известно време, защото рано или късно всичко остарява и се налага да бъде подмеменено от по-хубаво. :) Сегашната кошница е доста слаба за нуждите ми.Примерно ЦС-а върви на средно 20-30фпс.Лигата, която едвам тръгна с 8фпс на Very Low Settings.На медиум с 1-2. :( От нея единствено записвачката мога да взема.Монитора е Samsung SyncMaster 941mp.Стар, но за сега нямам финансова възможност да го подменя.Бюджет: 800 +/- 50лв.

Извинявам се ако има правописни грешки, или ако раздела е грешен.

Редактирано от ИзмислеН (преглед на промените)

Раздела е ОК, правописа също е подобаващ.Я кажи с какво разполагаш като компоненти, да видим дали нещо не може да се ползва все пак.Поздрави!

Обща стойност - 862.86 лв. с ДДС
На дъното след време ще можеш да сложиш процесор от 5-то поколение. С 4330+750 няма да имаш проблем с играта, както и с останали игри. Единствения компромис съм направил с паметта, след време ще си добавиш още.

Я кажи с какво разполагаш като компоненти, да видим дали нещо не може да се ползва все пак.

Не четеш:

Сегашната кошница е доста слаба за нуждите ми.Примерно ЦС-а върви на средно 20-30фпс.Лигата, която едвам тръгна с 8фпс на Very Low Settings.На медиум с 1-2. :( От нея единствено записвачката мога да взема.Монитора е Samsung SyncMaster 941mp.

• Автор

Ето характеристиките:

Дънна платка - Intel Packton D410PT

Процесор - Intel Atom D410 1.7GHz 

RAM - 2GB DDR2 (Не знам марка и модел)

HDD - 320GB SATA2 (Не съм сигурен за марката, но май е Toshiba)

Видео карта - Използвам вградената (Intel GMA 3150 256mb), защото нямам PCI-E слот.

Захранване - Някакво китайско 420W

Кутия - Не знам каква е.Единствено мога да кажа, че е Mini ITX.

Щом имаш хард който е използваем - смени видеото и захранването от конфигурацията на Нико с това:

GX-450W

GTX 750 Ti StormX Dual

вместо да купуваш нов хард.

Редактирано от zlinaka (преглед на промените)

Само да вметна, че тая карта дава над 250 fps  при LoL,  а тоя процесор не е подходящ за някои игри( които явно няма да се играят в случая). 

Публикувано изображение

Ако ще се играят само тия игри сега, не виждам смисъл от скъпа видеокарта. Вместо това се вмества дори SSD  от 120 GB  с i3  и HD6670  примерно, която е предостатъчна за LoL. Всъщност, за LoL  стига и Pentium. Така, че дори може да се намали още цената. За CS  няма да коментирам. За браузване и други нещица, SSD  си е предимство, а процесора не е важен. Пък ако се мине с Пентиум, има и за нов хард.

BB код:
I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150 Ще използваш Intel HD4600 който е вграден във процесора за лигата защото предостатъчен за твоите нужди :)
A-DATA SSD SP900 128GB SATA3 Ползваш стария хард да инсталваш на него игри да сваляш филми и тн. а пък на SSD-то инсталираш Операционната система :)

Обща стойност - 788.49 лв. с ДДС

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

• Автор

Може ли малко повече инфо за старата ти рам :P

Eдна плочка - 2GB DDR2 800MHz.

За сега се двоумя, между Пентиум и и3, защото разликата в цената е 100-120лв  :) .Няма смисъл да давам още 100-тина лева за и3-ката, ако и Пентиум ще е свърши работа.А и за видео малко се запъвам.В клипа който incredibl3 е дал, използваното видео е GT630 и Лигата върви с близо 60фпс ма макс. :)

Тази карта ГТ630 ГДДР3 с 2 ГБ ВРАМ (което според този смешник било много добре-смях) не си заслужава парите,които ще дадеш за нея.

Eдна плочка - 2GB DDR2 800MHz.

За сега се двоумя, между Пентиум и и3, защото разликата в цената е 100-120лв  :) .Няма смисъл да давам още 100-тина лева за и3-ката, ако и Пентиум ще е свърши работа.А и за видео малко се запъвам.В клипа който incredibl3 е дал, използваното видео е GT630 и Лигата върви с близо 60фпс ма макс. :)

Пробвах с Пентиум. Не е проблем и за по-бърза видеокарта при тая игра. Хваща си 93 фпс средно с максимално даунклокната GTX460. Или по-точно намалих честотата на ядрото от 675 на 405 MHz  и честотата на паметта от 1800  на 1300 MHz. Минималните кадри са около 70. Така, че карта от рода на HD7750/GTX650 и дори по-слаба, ще ти свърши работа с Пентиум. Ако разбира се искаш да играеш само тая игра и не се хвърляш на други, по-тежки. 

Други игри за сега няма да играя.

Това как ще се справя? http://nikem-bg.net/cart/50083p1r49608p1r42144p1r49615p1r47430p1r2010p1rf.html

Отлично ще се справя с играта. Понеже в момента не ми се занимава със сравняване на цени, то не мога да кажа, дали компонентите са изгодни. Но принципът за LoL  е правилен. GTX650  ще е предостатъчна за тая игра, за да се играе с 60 fps ( вертикална синхронизация), максимални детайли и 1920х1080. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Не, че съм много компетентен ама... С тази игра няма ли да се справи g3220+7770 ?

Не, че съм много компетентен ама... С тази игра няма ли да се справи g3220+7770 ?

Предвид че 7770 е даже по-добра, разбира се.  

Други игри за сега няма да играя. Това как ще се справя? http://nikem-bg.net/cart/50083p1r49608p1r42144p1r49615p1r47430p1r2010p1rf.html

На това видео 2ГБ памет са му излишни та или си спести парите и вземи с 1ГБ или се ориентирай към по-добро видео за същите пари. Захранването, паметта и кутията също не са добър избор. По-добро видео, процесор и рам (всъщност най-добрата налична). Ако не е ясно гледат се таймингите (CL7 vs CL9) а тази е с най-ниските като е на същата цена като Корсара. Трябва да ти обърна внимание и че с по-слабия процесор имаш ограничение на 1333MHz та като цяло нещата не са добре подбрани.

Новата GTX750 е за предпочитане пред старата 650 а предвид колко са икономични компонентите и 350W захранване е много над необходимото.

По-голямата кутия също е безсмислена.

Единствено дънната платка е добър избор ако целта е била всички видове изходи (предвид видеокартата ми се вижда излишен разход та по-добре и то да се смени) и добро вградено аудио.

Ако тези неща не те интересуват и се търси нещо максимално евтино - Цък.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

А ако искаш и да записваш или стриймваш, по-добре се спри на NVIDIA  видеокарта след серия 600. GTX750  е добър избор, но дисбалансът с тоя процесор става голям и ще е добре всички игри да играеш с вертикална синхронизация за избягване на дропа и насичането на картината. Все пак ако в бъдеще решиш да подмениш процесора, видеокартата ще покаже възможностите си. На тоя етап просто даваш над 200 лева за нея, без от това да има никаква полза при LoL  и CS. Единственото предимство ( което го има и при GTX650) е поддръжката на Shadowplay - техника за записване на видеоклипове без видим спад в кадрите и без насичане на картината при игра ( след това насичането при видеоклиповете е друг проблем). Също така имаш възможност и за стриймване на играта, използвайки хардуерната поддръжка на видеокартата. 

Само едно не разбрах - бюджета е 800лв. +/- 50лв., а вие му предлагате някакви бозави процесори, дъна и графични карти(визирам само част от участниците)! Защо? Та вие ли давате парите?! Може сега момчето да играе основно 2 игри, но има вероятност да му дойде друг акъл(примерно по-тежки игри или работа със специфичен софтуер). И тогава дадения Пентиум ще предаде Богу Дух. Аз бих заложил на по-бърз процесор и евтина, но с добра производителност за парите си графична карта. Примерно:

Крайна цена 852,08 лв.

Тук имаме много по-добър процесор, отлични за парите си кутия и захранване, дъно с добро вградено аудио, предостатъчно RAM, графична карта с много добра производителност и не на последно място основната благинка - SSD! Знаем, че при игри оказва минимално влияние, но за всичко останало е идеален. А автора ще си ползва неговата Тошиба и записвачката.

Поздрави!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

И това е решение, но без бъдеще. Тоя FX6300  си е дотам. доста по-добър вариант е Пентиум с евтина карта, пък после да го продава (и картата), пък да взема...като толкова му се играе нещо друго. Видях какъв боклук е тоя FX6300 и ако преди имах някакво доверие в него, сега то се е изпарило. Иначе да, FX6300  с R7 250x  е отличен вариант, но варианти могат да се дадат много, кой по-добър, кой по-лош. Ако човек търси минимума за LoL, не му трябва да дава 800 лева. Пък като иска да ги дава, остават предостатъчно пари и за SSD.  Тук се предложи карта, която дава 250 фпс при тая игра и не знам колко хиляди при CS. Е това е глупост! Ако някой иска да ми вземи парите, ще ми ги вземе, да! Ама ако аз знам, че иска да ми ги вземе, няма да му ги дам! Ей тук точно това правят някои хора. Не само се предлагат небалансирани конфигурации с бавни процесори и бързи карти, ами  и се предлагат неща, които с някои условности биха били добри за нови игри, независещи толкова от процесора. И ако се купува як процесор, то i3  в никакъв случай не е такъв, както и FX6300. Това са средна работа процесори, които на всичко отгоре са скъпи, а ъпгрейда след време е под въпрос - как да се продаде и за колко тоя процесор, че да се вземе нещо свястно. Нито FX6300  става за Palit GTX750Ti StormX Dual, нито i3 4330. и ако тук това е без значение заради игрите с ниски изисквания, то при една нормална конфигурация за игри това не е така. Който иска да ме слуша, който иска, да си чупи главата с тъпи предложения. 

Некадърна игра дето дали ще е с Пентиум или I7 няма значение. С времето може да са се завишили леко изискванията за графиката и до там.

И не виждам за какъв ъпгрейд може да се говори при подобни игри? Добавяне на SSD е добра идея ама нито по-яко видео нито повече рам му трябват. 

В тоя ред на мисли няма значение какво ще вземе но все пак ако приемем Интела че е с по-производително ядро би трябвало да е за предпочитане.

Това не значи че му е необходим 4-ядрен или повече за подобни игри така че моля не намесвайте Xeon и други чудовища. 

пс. Може да се вземе G3450 ако се иска най-якия ама цената му е кофти.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.