Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

:> Комютърни Конфигурации Подбор :>

Featured Replies

Aко ще вземаш интел за клок непременно се ориентирай към Z97 чипсет(заради поддръжката ба Broadwell) и Devil’s Canyon i7-4790K заради подобрения термоинтерфейс между ядрото и капачката. Aко имаш възможност, преди да отричаш напълно nVidia тествай Максуел-а(GTX 750Ti) под Линукс. OpenCL поддръжката му е много по-добре в сравнение със старото ядро. Поне от гледна точка на миньор мога да кажа, че при scrypt и X11 се представя чудесно Игри не съм играл, че вече ми мина мерака, но Кико може да потвърди, че и там картата се държи чудесно.

Темата е фейк.

Мислиш че 9590 е клокнат 8350 ? Няма какво повече да ти отговарям :>

АМИ КАКВО Е БЕ УМНИК?!

не стига че пускаш фейк теми ами говориш пълни глупости.

• Автор

Темата е абсолютно реална, а човека който казва че е фейк той самия е по-фалшив.

Victator а и тебе те знаем че преди влизаше с ник Nobody Epic. Не ти ли стигна резила ?

Ако човек се подготвя няколко месеца предварително и непременно темата е фалшива?

Няма какво повече да допълня каквото ме интересуваше получих отговорите от naruto.

At its heart, the FX-9590 is much different from previous FX-series CPUs.

Докладвал съм ви и двамата, не мисля да се занимавам с вас.

Темата е фейк.

Колега с какво темата е фалшива?

АМИ КАКВО Е БЕ УМНИК?!

не стига че пускаш фейк теми ами говориш пълни глупости.

С какво темата е фалшива. И моля без обиди. Форума е място за градивен спор.

От цялата тема разбрах че подателя е фен на AMD то по аватара си личи .

не си взимай и7-ца ще си противоречи с аватара ти .

не си взимай и нвидиа че ще ти влияе на зрението ... И аз съм зле със зрението , имал с 2 радеона и 4 нвидии , разлика не съм видял  :

радеон 9550 , радеон х1600хт , нвидиа мх440 , нвидиа 8800 гт , гтх 660ти а сега и 780-ца .

Всичко е до настройките в контрол панела .

съвета ми към теб ако трябва да бъда сериозен е сам да си прецениш дали амд или интел , но вземи поне н80 капсула , че с 60-тката няма да клокнеш много заради топлоотделянето на 8 ядреното процесорче .

• Автор

Те и двата варианта се нуждаят от сериозно охлаждане.

А вече с един друг другар от форума обсъждахме този въпрос. Трябвало някаква програмка за под уиндоус, но моята машина предимно под линукс ще работи.

А от АМД картите съм най-доволен през годините. Аватара имаше съвсем друг замисъл.

Публикувано изображение

• Автор

Ако си прочел предните постове не искам да чувам за Асрок дъно нито за Nvidia видеокарти. И относно монитора също бях категоричен. И съм със съвсем сериозни намерения, дъна от типа двуслотови не ми вършат никаква работа, тъй като ще им се добавя още памет в бъдеще. Но няма значение. Нека има предложения.

Между другото... Държа процесора да е отключен. Идеята за SSD е в действие. До момента стигнах до нещо подобно...

BB код: MSI Z87-G45 GAMING LGA1150 I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 2X8G DDR3 1600 GEIL DRAGON 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA MSI R9 270X GAMING 2G BF4 22 LG 22MP55HQ-P /IPS FD DEFINE R4 TITANIUM W/WINDOW Thermaltake Berlin 630W 80 PLUS W0393RE A4 KD-600L X-SLIM BLU LIGH USB A4 X-755BK OSKAR GAME OPT USB LG GH24NSB0 DVD RW BLACK RET Samsung 120GB SSD 840 EVO SATA 6Gb/s Обща стойност - 2 440.56 лв. с ДДС

Но все пак някои части може би от Англия ще ги вземам, и ако там ми предлагат Chieftec Кутия и захранване това ще е една от промените.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Ако си прочел предните постове не искам да чувам за Асрок дъно нито за Nvidia видеокарти. И относно монитора също бях категоричен. И съм със съвсем сериозни намерения, дъна от типа двуслотови не ми вършат никаква работа, тъй като ще им се добавя още памет в бъдеще. Но няма значение. Нека има предложения.

Между другото... Държа процесора да е отключен. Идеята за SSD е в действие. До момента стигнах до нещо подобно...

Публикувано изображение

Ей това е дъното с новия чипсет, 2 слота ли има за паметта?

Видеокартата е r9 270x - не е нвидиа със сигурност :)

Кажи за какво ще го ползваш този комп, че търсиш отключен процесор, нали не играеш много игри.

• Автор

казах ти не искам Асрок. Щом ти харесва ползвай си го за теб.

И не само игрите имат нужда от допълнителна мощ. :)

ми тогава като не искаш много работи си взимай Radeon r9- 270x и nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-9590-4.7G-X8-BOX-AM3 със едно AM3+ сокет дъно и заключвайте темата....не е толкова трудно да подбереш компоненти ,трудно е като не знаеш кво да вземеш...

Темата е абсолютно реална, а човека който казва че е фейк той самия е по-фалшив.

Victator а и тебе те знаем че преди влизаше с ник Nobody Epic. Не ти ли стигна резила ?

Ако човек се подготвя няколко месеца предварително и непременно темата е фалшива?

Няма какво повече да допълня каквото ме интересуваше получих отговорите от naruto.

At its heart, the FX-9590 is much different from previous FX-series CPUs.

Докладвал съм ви и двамата, не мисля да се занимавам с вас.

моля докажи че е различен с нещо от 8350 , като изключим повишената честота , волтаж и огромна консумация на енергия.

Ако искаш да усетиш някаква по-съществена разлика със сегашната ти конфигурация заложи на сокет 2011 с 4930К, 4x4  RAM и съответното дъно и SSD RAID! Но тия неща са пари и при положение, че ще дадеш немалко за българските стандарти си заслужава. Не ти трябва s.1150 каквито и безсмислени ъпгрейди да му правят. Няма да дам конкретно предложение, защото ще прехвърля бюджета, но на теб това ти е ясно предполагам.

Успех!

• Автор

Ако искаш да усетиш някаква по-съществена разлика със сегашната ти конфигурация заложи на сокет 2011 с 4930К, 4x4  RAM и съответното дъно и SSD RAID! Но тия неща са пари и при положение, че ще дадеш немалко за българските стандарти си заслужава. Не ти трябва s.1150 каквито и безсмислени ъпгрейди да му правят. Няма да дам конкретно предложение, защото ще прехвърля бюджета, но на теб това ти е ясно предполагам.

Успех!

Ясно ми е, но за момента още обмислям. Но в Англия ще реша какво ще си взема :> Само за интел питам защото не съм абсолютно сигурен.

Правят ги все по-мощни и по-сложни :D ,чудя се кога ли ще изкарат 128 битова ОС

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Роска, знам че си фен на АМД, но за тези пари директно i7 на сокет 2011!

Щом ще се взима от чужбина ето ти нещо с топ компоненти, а цените са същите в Англия. Ето линк към количката за да разгледаш всеки компонент https://www.mindfactory.de/shopping_cart.php/basket_action/load_basket_extern/id/88f36e220e859ff44aff6b83cbb27ad2f13e3095835af1b7983.

i7 на сокет 2011 + R9 280, 16GB RAM на CL9(ако мислиш да не добавяш още рам вземи 4х4GB RAM 16GB-G-Skill-RipJawsZ-DDR3-1600-DIMM-CL9-Quad-Kit за да се възползваш максимално от възможностите на дъното), голяма и широка кутия, топ охладител и супер тих, модулно захранване със златен сертификат, ССД на Самсунг, комплекта мишка и клавиатура са доста добри за парите си, за монитора какво да кажа AH-IPS 27" на LG няма какво повече да се желае. С така събрана конфигурация кеф ти клок, кеф ти игри на високи детайли, кеф ти експерименти и т.н. Успех с избора и да се похвалиш като е вземеш. ;)

Публикувано изображение

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

• Автор

Роска, знам че си фен на АМД, но за тези пари директно i7 на сокет 2011!

Щом ще се взима от чужбина ето ти нещо с топ компоненти, а цените са същите в Англия. Ето линк към количката за да разгледаш всеки компонент https://www.mindfactory.de/shopping_cart.php/basket_action/load_basket_extern/id/88f36e220e859ff44aff6b83cbb27ad2f13e3095835af1b7983.

i7 на сокет 2011 + R9 280, 16GB RAM на CL9(ако мислиш да не добавяш още рам вземи 4х4GB RAM 16GB-G-Skill-RipJawsZ-DDR3-1600-DIMM-CL9-Quad-Kit за да се възползваш максимално от възможностите на дъното), голяма и широка кутия, топ охладител и супер тих, модулно захранване със златен сертификат, ССД на Самсунг, комплекта мишка и клавиатура са доста добри за парите си, за монитора какво да кажа AH-IPS 27" на LG няма какво повече да се желае. С така събрана конфигурация кеф ти клок, кеф ти игри на високи детайли, кеф ти експерименти и т.н. Успех с избора и да се похвалиш като е вземеш. ;)

Публикувано изображение

Лесно е да предлагаш когато някой друг плаща :> Но като гледам няма дъна по-евтини от 500 лева за 2011.

Струва ми се че в Англия не е така евтино като в Германия.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мерси все пак за предложения 2011. Ако доставките до БГ от Германия няма да ми излязат скъпо може като се върна от Англия да поръчам от Германия.

Както гледам бюджета ти е около 2400лв., а моето предложение е 1250.39евро=2438.26лв. От Amazon.co.uk ще ти излезе по-ефтино. Като цяло в БГ изборът е доста ограничен и излиза доста по-скъпо(по груби сметки 15% горница, а на този бюджет 15% ти са над 300лв. разлика). Решението си е твое, а ако прецениш да взимаш от Германия бих те насочил към фирма, която доставя до БГ, защото тази от която съм ти дал линк не доставят до БГ.

• Автор

Амазон, не се бях сетил за тях. Ами склонен съм максимум до 2500 лева да заделя. И да сглобя възможно най-доброто за тези пари. Но може би и да огранича малко бюджета да отрежа от монитор например..

Амазон, не се бях сетил за тях. Ами склонен съм максимум до 2500 лева да заделя. И да сглобя възможно най-доброто за тези пари. Но може би и да огранича малко бюджета да отрежа от монитор например..

Точно от монитор не режи. Това което съм ти предложил не съм рязъл почти от нищо. Дъното е най-ефтиното на 2011 сокет, но има всичко необходимо. Другият вариант ти е да минеш на сокет 1150 + i7 4770K и със спестените пари да вземеш един хард на WD черна серия. Другите компоненти са си на ниво. Топ охладител, модулно захранване със златен сертификат, кутия с доста възможности, супер видеокарта за парите си и не на последно място голям монитор с IPS на пройзводител номер 1 в тази сфера. 

Вземи сам решение аз мисля, че достатъчно се аргументирах за моето предложение. Успех!

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

• Автор

На мен това ми бе един от главните въпроси, защо ми е 2011 ? Само заради 4 каналния режим ли ? Знам че няма вградено видео което допълнително ме привлича но доста скъпо ми излиза..

Друг вариант е Xeon за 1150 който да е отключен но такъв не знам дали изобщо има.

Както гледам бюджета ти е около 2400лв., а моето предложение е 1250.39евро=2438.26лв. От Amazon.co.uk ще ти излезе по-ефтино. Като цяло в БГ изборът е доста ограничен и излиза доста по-скъпо(по груби сметки 15% горница, а на този бюджет 15% ти са над 300лв. разлика). Решението си е твое, а ако прецениш да взимаш от Германия бих те насочил към фирма, която доставя до БГ, защото тази от която съм ти дал линк не доставят до БГ.

сподели коя е тая фирма :)Защото и аз си търся нещо което го няма в бг 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.