Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряла пералня, съвет

Featured Replies

преди 17 часа, Емил Костов написа:

А ако не го оправят какво правим?  И престанете вие да говорите глупости. Ако пералнята или уреда не може да бъде поправен при посещение има две възможности. Или вие го карате в сервиза със собствен транспорт или от сервиза си изпращат бус и поемате транспортните разходи.

една пералня е не е ядрена физика

има идин мотор  и едно копче за пускан и спиране

и другото е електроника за  нагласяне на програми за пране и датчици за затворена врата и температура.

преди 1 час, _nib_ написа:

за Бургас мога ти кажа майстор.само на него давам да ми ремонтира ел уредите и пералнята.

Благодаря, в другия край на страната съм...

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

една пералня е не е ядрена физика

има идин мотор  и едно копче за пускан и спиране

и другото е електроника за  нагласяне на програми за пране и датчици за затворена врата и температура.

Точно е ядрена физика. И ако се окаже, че проблема е механичен не винаги майстора може на място да реши проблема. Това е с всеки домакински уред.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Точно е ядрена физика. И ако се окаже, че проблема е механичен не винаги майстора може на място да реши проблема. Това е с всеки домакински уред.

викай си пернишки майстор,,,,............

преди 25 минути, Yvan Sergeev написа:

викай си пернишки майстор,,,,............

За пореден път просто пишеш поредния спам на никому ненужен. А ако наистина беше толкоз лесно да си станал техник. Колкото до мен, не се притеснявай. Имам си нужните хора за всичко.

на 8/28/2017 в 21:09, Lora Dacheva написа:

Ще дойде техник. Въпросът ми беше по-скоро мога ли да я подсуша максимално и ако може да мине за гаранционен дефект... 

Абе, щом телефона мина, и пералнята ще мине... Освен ако техникът от сервиза не е регистриран в този форум, който е един от най-големите в страната ;) Колко пъти съм ти казвал да не използваш реални лични данни в нета?

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

преди 11 часа, Win_user написа:

Абе, щом телефона мина, и пералнята ще мине... Освен ако техникът от сервиза не е регистриран в този форум, който е един от най-големите в страната ;) Колко пъти съм ти казвал да не използваш реални лични данни в нета?

Абе ти и тука ли ме намери бе :D:D Той техника няма ли си работа, че с форуми да се занимава ;) А и не ми се правеше регистрация и се логнах с гуугъл профила :) Ако й е писано на пералнята да мине - ще мине. Ако не - свекъра ще я оправи и пак ще работи. Той още миналия ден искаше да я оправи и да не се занимавам, но ти прекрасно знаеш каква мила и сговорчива личност съм :D

• 1 месец по-късно...

Момчета, минавам само да кажа какво в крайна сметка се случи. Дойде майстора, отвори я... Вътре платката и кабелите - пълен леш - кабелите стопени на плътна маса, платката изгоряла с дупка! Направи снимки момчето, каза че ще поръча окабеляване и платка... И толкоз. С една дума - мина за гаранционна. Обаче се започна великото чакане на частите... В един момент усетих, че срока за поправка е изтекъл и мога да искам замяна. Звъня в сервиза - нямали още частите (понеделник, 9:30). Обадих се в магазина, обясних какво искам и какво е станало - обещаха да проверят и да звъннат. И, о, чудо!!! След няма и 20 минути ми се обаждат от сервиза, че частите ТОКУ-ЩО са пристигнали!!! Парат не са барат :D Ама аз - не, не ви искам частите, искам си нова пералня! Въртяха, сукаха, дори ме убеждаваха, че "старата техника е много по-добра от новата"... Накрая видяха, че няма да мине номера иииии..  Вече съм горда собственичка на нова пералня със сушилня - пак Канди си взех, пак с 5 години гаранция. Доплатих 170 лева разлика в цената и съм абсолютно доволна от сделката! Дори от ужасната работа на сервиза, благодарение на която имам нов уред, при това по-удобен :)

Редактирано от Lora Dacheva (преглед на промените)

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

да живее бг тарикатлъка 

Да живее БГ манталитета ;) Типичният българин се чувства най-зле, когато някой друг е успял да постигне или придобие нещо. "Я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!" :D Нали знаеш защо в ада до всеки казан с грешници имало дявол с вила да пази да не излезе някой, само до българския нямало? Защото ако някой българин тръгне да излиза, другите го дърпали обратно вътре...

на 21.10.2017 г. в 15:28, Yvan Sergeev написа:

да живее бг тарикатлъка 

Може ли да споделиш кое е "тарикатлък", моля? Че чакам над месец някой на заплата да си довлече мързеливия задник и да ми оправи уреда? Че през тези 6 седмици пера на ръка, а съм с две малки деца? Кое точно ти се видя "тарикатлък"? Че си знам и си търся правата? 

като изключим че гаранцията не покрива заливане с вода .

Аз не съм техник. Майсторът каза, че е гаранционен дефект. Не ме разпитвал какво се е случило. От къде да знам от намокрянето ли е? Тази платка се намира под барабана, не съм имала половин метър вода в банята, че да се намокри. Щом в сервиза казват, че е гаранционен дефект - търся си правата като за гаранционен дефект. Ако бяха ми отнели гаранцията нямаше да споря. Пак да попитам - кое е "тарикатлък"? Завистливо племе, ей... 

ами лъжата- скриването на информация с цел облагодетелстване  е- тарикатлък .

Добре. Хайде сън да не те хваща, че на някого се е случило нещо хубаво. Злобата и завистта не са добри съветници, младо момче си. Гледай от положителната страна на живота, ще остарееш преждевременно и ще си вкиснат дядо едва 40 годишен  ;)

няма злоба няма завист

отрицателната страна на живота е че фирмичката  която е имала сделка с тебе е на загуба а е могло да бъде на печалба ако техниката  е имал волята да те притисне до стената и е казал че е заливана с вода .

от което следва че  много фирмички  ще фалират търсенето ще се увеличи и  цените на  пералните ще скочат  заради  тарикати ....

което ще ме удари в  джоба ....

Да... Или как световната икономическа криза зависи от една пералня... Ами според теб защо не ми смениха частта навреме? Може би отново аз нещо съм се укрила, изтарикатила или изхитрила? Дали "фирмичката" (един от най-големите сервизи в страната, но това между другото) нямаше да е на "далавера" да си размърда трибуквието и да си свърши работата в срок? Може би ако аз не си платя сметките навреме няма да ми спрат тока, интернета, телефона...? Може би енергото няма да ми вземе 20 лева за възстановяване на захранването защото съм забравила да платя сметка от 1.30 (ЛЕВ И ТРИДЕСЕТ!!!)?? Но когато "фирмичките" те нагъзят всичко е в реда на нещата, нали така? 

Освен всичко останало ако приемем, че българският сервиз е изряден и действително частите са дошли късно, италианците ли ще ги заболи от една заменена пералня? Че и съм си доплатила и взела пак тяхна стока! От кое ще фалира "фирмичката"? От мързеливи служители? Защо това да е мой проблем?

ще стане  твой проблем и общ  като скочи ценатана  нова пералничка от 500 лв на 1500 .

следващия  път няма да  доплатиш  30 лв за нова преланя а ще  доплатиш 1000  или  ще си чакаш ремонта а много хора ще си перат на ръка

преди 14 часа, Yvan Sergeev написа:

ще стане  твой проблем и общ  като скочи ценатана  нова пералничка от 500 лв на 1500 .

следващия  път няма да  доплатиш  30 лв за нова преланя а ще  доплатиш 1000  или  ще си чакаш ремонта а много хора ще си перат на ръка

Защото техниците ги мързи да работят? Виж, на всички стана ясно, че си пълно с комплекси момченце. Но спри да пишеш глупости, така има макар и минимален шанс някой да остане с погрешното впечатление, че поне акъл имаш. Жал ми е за хората като теб, толкова да нямаш нищо хубаво в живота, че да злобееш по форуми.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.