Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кандидатстудентски курс математика

Featured Replies

Здравейте! Догодина ще стана 12-ти клас и мисля да кандидатствам в СУ, в специалност изискваща изпит по математика. Въпросът ми е, дали подготвителните курсове, които дава самият университет са достатъчно добри за мен, като се има предвид, че уча математика по 2 часа седмично и от мен се изисква абсолютният минимум... Погледнах също изпитите 1-во и 2-ро равнище и не можах да реша нито една задача..

Ами отговорил си си правилно - не са достатъчни. Реши каква специалност искаш да учиш. След това виж какви са изискванията за нея и с какъв бал биха те приели. Ако си назад с математиката, ще трябва да ходиш и на частни уроци.

Аз започнах с уроци по математика една година преди изпита всъщност- в 11 клас и се справих що-годе добре. Много зависи от това какво искаш да кандидатстваш. При частните учители предварително проверяват на какво ниво си, как се справяш и "аджеба" какво разбираш от математика, за да знаят откъде да започнеш. На подготвителни курсове в университета не съм ходила, но там предполагам ще те подготвят най-добре за предстоящия изпит :)

Редактирано от Пифче (преглед на промените)

• Автор

Ами отговорил си си правилно - не са достатъчни. Реши каква специалност искаш да учиш. След това виж какви са изискванията за нея и с какъв бал биха те приели. Ако си назад с математиката, ще трябва да ходиш и на частни уроци.

Т.е да запиша хем курса, хем да ходя на частни уроци? :D Не мога да схвана..

Т.е да запиша хем курса, хем да ходя на частни уроци? :D Не мога да схвана..

От сега ли започват тези курсове и колко продължителни ще са?

• Автор

Не, курсовете им започват септември или октомври, т.е началото на 12-ти клас. Продължителността е 80 учебни часа.

За препоръчване са тези курсове. Може да не Ви научат толкова, колкото бихте възприели и от без това по-скъпите частни уроци...Но ще са "правилните" задачи, които ще са нужни за приемният изпит. Малко автокорупционна практика са си тези курсове, ама не е като да не са нужни, предвид "високото" образователно равнище, което се налага нарочно от държавата, с цел бъдещите поколения, да са основно от репи и марули.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

И аз знам за тази практика, не е само с математиката... Но въпросът ми беше, дали има някой минал тези курсове,да изкаже мнение, за това дали са му били полезни, колко внимание е получил и най-важното, дали е схванал нещата, които са му предавали... Дали пък не е по-добре да се запиша в някоя школа, не към университет?

Е, избора къде ще продължи човек трябва да си е Ваш, иначе ще се сърдите после на някого. Всички курсове са полезни. Няма как да знаем колко ще са полезни на Вас. Самото присъствие нищо не гарантира, ако не вземете дейно участие в своето развитие. Идеални да са преподавателите и перфектно да се справят с работата си, ако Сте мързелив и наблягате на развлеченията няма да постигнете целта си.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.