Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми .mp3 плеър.

Featured Replies

Именно заради възможността да се ползват като най-обиновена flash памет (без никакъв допълнителен софтуер) харесвам продуктите на iAudio, iriver и Archos.

TrekStor и Creative четох, че също са така.

А що по ангелите производителите все гледат да пропуснат инфото колко е output power-а на player-ите им... Голямо ровене в google беше да видя, че Zen V plus е 5 до 7 mW... От любопитство реших да видя колко са мощни iPod-четата - е нищо не намерих. Да не би тази характеристика при mp3 player-ите да се счита за маловажна? Ако е така, значи Organix с неговите 20mW си губи предимството пред Zen V+...

Между другото, четох потребителски мнения на хора, използващи Zen V+. Често се случвало той да увисва, точно като windows. В такав случай трябвало да се рестартира с някакъв бутон отзад и се оправяло.

Доста ме притесни тази история. Хич не ми се ще да си играя само с рестартирането му...

Редактирано от Vegetto (преглед на промените)

• Отговори 205
  • Прегледи 63,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това са моите предложения: SanDisk Sansa Clip+ 2GB FM, black- предимство им FM радио, изключително малък и издръжлива батерия. Недостатък: малък монохронен дисплей SanDisk Sansa Fuze 2GB - малко

Публикувани изображения

Има ограничение в мощностите на плеърите, за да не увреждат слуха. В крайна сметка всички са тихи.

TrekStor и Creative четох, че също са така.

TrekStor - да, но Creative не напълно. Мисля, че някои модели им са точно със софтуер. По-скъпите.

А що по ангелите производителите все гледат да пропуснат инфото колко е output power-а на player-ите им... Голямо ровене в google беше да видя, че Zen V plus е 5 до 7 mW... От любопитство реших да видя колко са мощни iPod-четата - е нищо не намерих. Да не би тази характеристика при mp3 player-ите да се счита за маловажна? Ако е така, значи Organix с неговите 20mW си губи предимството пред Zen V+...

За жалост не мога да отговоря. Всеки производител сам решава каква информация да публикува.

Между другото, четох потребителски мнения на хора, използващи Zen V+. Често се случвало той да увисва, точно като windows. В такав случай трябвало да се рестартира с някакъв бутон отзад и се оправяло.

Доста ме притесни тази история. Хич не ми се ще да си играя само с рестартирането му...

Creative са печално известни с калпавия си софтуер, бил той драйвери или фърмуеър. Не е рядко явление някой от плеърите им да се бъгва по някакъв начин.

За жалост не мога да отговоря. Всеки производител сам решава каква информация да публикува.

За Zen V+ в сайта си бяха пропуснали да споменат това, ма поне го намерих в online магазини. 5 mW дали ще е достатъчно за слушане на някой оживен булевард? Така сравнено с конкуренцията предлага доста малко мощност, но от друга страна това може би ще е достатъчно, а TrekStor да са се поизхвърлили с техните 20 и да са практически неизползваеми...

Та въпроса ми е каква мощност е достатъчна (необходима) да има? И все пак тапите ще си ги нося на ушите, а няма да ги слушам от другата стая. За жалост тези стойности мога само да ги сравнявам - нямам представа какво биха били на живо...

Доста си зависи и от слушалките. Ако ще ползваш малки 16-омови слушалки, то 5mW би трябвало да ти е достатъчно. За оживен булевард не може и да дойде слабо, но зависи колко е оживен и от твоя конкретен вкус за силен звук. Относително е. По прицнип за нормални условия 5mW с малки слушалки е напълно достатъчно. По-голяма мощност с нискоомови слушалки може да доведе и до изкривявания на звука, увреждане на слуха от силния звук и бързо точене на батерията и др. По-високата мощност е полезна ако искаш да свържеш по-големи и високомови слушалки.

Ами аз като гледам официалния сайт и разни ревюта на Zen V+, май идва с тези слушалки. Не знам за качество, ама виждам, че са 32 ома, т.е. точно толкова, колкото е максимума, който player-а поддържа (според характеристиките му). Следователно 5mW му е слабо? Или не му е слабо, след като са са ги сложили в комплекта на player с мощност 5 mW?

Потърсих информация и открих, че при 16 омови слушалки мощността е около 12mW на канал. В случая се ползват 32 омови слушалки, което значи, че мощността ще падне. Явно мощността, която си октрил ти, е за конкретните слушалки и би трябвало да е достатъчна. За наистина шумни места може и да не е, но и по-добре, защото ще те накара да засилиш силата на звука, а това ще увреди слуха ти доста бързо. Ако държиш на силен звук, си купи 16 омови слушалки, които вече трябва да се справят без проблем и с шумни места.

P.S.: според страницата на Creative мощността е 5~7mW, което трябва да е за конкретните слушалки и трябва да е напълно достатъчно за нормален или по-силничък звук. Т.е. потвърждава разсъженията ми по-горе.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Night_Raven - исках да кажа песен - коригирах си поста

хмм - наистина до голяма степен е въпрос на предпочитания - лично мен тези неща ме дразнят:

1. не се изразих правилно май - имах предвид че не мога да отида при "Пешо" примерно и да му сваля малко музика или снимки на пц-то използвайки неговия iTunes. За това казах че имам 3 standalone програмки на iPod-а за прехварляне

2. ами да ти кажа лично бих предпочел една елементарна програмка от 5-10МБ за трансфер и синхронизация от колкото лайняния iTunes. Има такива програмки, но имат проблеми с поддръжката на всички формати.

3. Не говоря за музика, а за audiobook - единствено ако е в .acc - мога да си сложа bookmarks - ако знаеш как да го направя на МП3 ще ми олесниш много живота. ;)

4. ами да ти кажа по ми харесваше старото положение когато фирмуеър-а беше отделно - така няма нужда да държа глупавия iTunes na пц-то

5. че е бизнес така е - но цената на самия iPod не е никак малка и би трябвало да получиш и качествен софт за парите си.

6. грешка на езика....:)

1.Така казано съм съгласен с теб и аз съм псувал Apple заради тая работа.Искам да те попитам коя програма ползваш за целта или да ти разпознава Ipod като преносима памет и да може да смъкваш песни от него на компа както от хард диск (външен примерно).Това ще ми е от полза? :)

2.Съгасен съм,аз най-бих се накефил на Drag and Drop+опция за конвертиране и организиране на песните да го кажем 15 мб в най-лошия случей :yanim: За видеото съм пробвал Acala 3GP и според мен е една прилична програма която можеш да ползваш за филми клипчета и т.н,че е безплатна.

3.Явно не съм те разбрал провилно,за съжаления не ползвам audiobooks и не разбирам,за това няма да стрелям в тъмното. cool.gif

5.Тук вече мога само да се съглася,Ipod дори предлага мп3-та с по-малко екстри от,дори Neo,на много по-високи цени от всички останали.Но ако искаш да плъзгаш пръст по колелцето ще трябва да ги платиш,всеки си преценява за себе си.Помня по-старите Ipod-и и техните кутии,какви не работи идваха вътре,а сега......

6.Случва се на всеки :wors:

1.Така казано съм съгласен с теб и аз съм псувал Apple заради тая работа.Искам да те попитам коя програма ползваш за целта или да ти разпознава Ipod като преносима памет и да може да смъкваш песни от него на компа както от хард диск (външен примерно).Това ще ми е от полза? ;)

2.Съгасен съм,аз най-бих се накефил на Drag and Drop+опция за конвертиране и организиране на песните да го кажем 15 мб в най-лошия случей :yanim: За видеото съм пробвал Acala 3GP и според мен е една прилична програма която можеш да ползваш за филми клипчета и т.н,че е безплатна.

3.Явно не съм те разбрал провилно,за съжаления не ползвам audiobooks и не разбирам,за това няма да стрелям в тъмното. cool.gif

5.Тук вече мога само да се съглася,Ipod дори предлага мп3-та с по-малко екстри от,дори Neo,на много по-високи цени от всички останали.Но ако искаш да плъзгаш пръст по колелцето ще трябва да ги платиш,всеки си преценява за себе си.Помня по-старите Ipod-и и техните кутии,какви не работи идваха вътре,а сега......

6.Случва се на всеки :)

Принцилно не е проблем да си отвориш iPod-a като екстърнал хард - трябва да си включиш тази опция от iTunes - Проблема е че iTunes променя filename na целия ти датабейс (музика, снимки, видео) и е абсурдно да тръгнеш ръчно да ринеймваш 20ГБ музика...

Има една камара програмки за iPOD-PC Transfer (stand alone) които четат .ДБ file-a и ти оправят filenames - моето лично предпочитание е:

YamiPod - Музика - Freeeware

Програмките на CopyPod - Снимки - Shareware

MoviePod - Видео - Shareware

а за заместител на iTunes не знам дали си чувал за Anapod Explorer - въпроса е че за 1 година не можах да намеря работещ крак. Installer-a има Expiration Period и май до сега никой не е успял да ги излъже :wors:

ЕДИТ:

Хвърли един поглед ТУК

Редактирано от Inoel (преглед на промените)

Принцилно не е проблем да си отвориш iPod-a като екстърнал хард - трябва да си включиш тази опция от iTunes - Проблема е че iTunes променя filename na целия ти датабейс (музика, снимки, видео) и е абсурдно да тръгнеш ръчно да ринеймваш 20ГБ музика...

Има една камара програмки за iPOD-PC Transfer (stand alone) които четат .ДБ file-a и ти оправят filenames - моето лично предпочитание е:

YamiPod - Музика - Freeeware

Програмките на CopyPod - Снимки - Shareware

MoviePod - Видео - Shareware

а за заместител на iTunes не знам дали си чувал за Anapod Explorer - въпроса е че за 1 година не можах да намеря работещ крак. Installer-a има Expiration Period и май до сега никой не е успял да ги излъже :)

Честно казано е доста досадно да се ровиш из Ipoda и да се чудиш коя как се казва,макар че тук много важна роля играе как са подредени песните особено Summary в properties.При мен половината излизат с името на изпълнителят и пълнот summary на всяка песен,ако си си играл да ги организираш.Но това е адски досадно,нищо че при мен става дума само за 8гб,пак не е малко.Благодаря за програмата. laugh.gif

Относно програмата Anapod имам познат който я ползваше,но проблемът с регистрацията си каза думата,за това не съм я слагал. :whist:

Редактирано от gelen4o (преглед на промените)

Подкрепям с две ръце - от около месец ползвам T30 1GB - страшен. Нямам думи да опиша колко съм доволен.

Звукът, изработката, визията, всичко е на ниво. Слушалките, с които идва звучат доста добре като за тапи. Има сума настройки на звука, плейбека и т.н. и т.н. Поддържа SRS Wow®. С една батерия (AAA) откарва 20 часа (по данни на производителя).

Няма нищо общо с масовите боклуци.

И най-важното - на много изгодна цена е като се вземе предвид качеството - 99лв за половин гигабайт и 120 за цял (Самсунзите струват доста повече).

И още веднъж - много съм доволен.

Здравейте, преди година купих на децата по един MP3 от "Световния търговски център"Илиенци марка Sony.Колко е Sony не се знае, но работят много добре, имат 1GB радио, запис от микрифон,както и много други екстри. цената тогава им бе 95 лева на единня.

kakво мислите за Apacer добри ли са?

че съм се насочил към Apacer Audio Steno AU524

притеснява ме дали ще върви под НТФС на хп-то и как е с качеството на звука

kakво мислите за Apacer добри ли са?

че съм се насочил към Apacer Audio Steno AU524

притеснява ме дали ще върви под НТФС на хп-то и как е с качеството на звука

Няма да има никакви проблеми с NTFS, защото плеърът не го бърка хард дискът ти на каква файлова система е. За качеството на звука не се наемам да коментирам, защото не чувал как свирят техни плеъри. Ако трябва да направя предположение, съдейки по други техни продукти, бих казал, че ще са нещо средно.

Supported file system-FAT16, FAT32

това пише в характеристиките и затова се зачудих дали ще бачка на NTFS

също знаете ли батеритяа/Built-in rechargeable 280mA Li-Polymer battery/ колко презареждания горе-долу издържа и може ли да се подменя

мисля, че за парите си си заслужава

приемам предложения за нещо по-добро до 100лв с 1гб памет

Audio%20Steno%20AU522_2.jpg

Supported file system-FAT16, FAT32

това пише в характеристиките и затова се зачудих дали ще бачка на NTFS

Това е кои файлови системи поддържа самият плеър - т.е. на какви ще можеш да го форматираш него, а не на каква трябва да е компютърът ти. Всичко е наред. :rolleyes:

също знаете ли батеритяа/Built-in rechargeable 280mA Li-Polymer battery/ колко презареждания горе-долу издържа и може ли да се подменя

Литиево-полимерните батерии са по принцип качествени и макар да са малко по-малко издръжливи като брой цикли на зареждане от литиево-йонните, издържат достатъчно много. Разбира се има и малко значение как се стопанисва. Най-добре е за литиевите батерии да се зареждат, когато са около 2/3 изчерпани (т.е. остава им около 1/3). Така им се удължава леко живота. И все пак не пречи да се зарежда когато поискаш и колкото поискаш. Казвам го, за да не се занимаваш да зареждаш докрай, после да разреждаш до минимум, после пак да зареждаш и така няколко пъти, както обясняват често при закупуването на мобилни телефони, което е вярно и важно за никел-металхибридните батерии, но за литиевите е вуду. Дали може да се подменя не знам. Най-вероятно не, защото плеърите, на които можеш да имс сменяш свободно батериите са много малко. Трябва да пише на сайта/документацията.

приемам предложения за нещо по-добро до 100лв с 1гб памет

Зависи дали държиш на вградена литиева батерия или може и да е сменяема, обикновена.

10х за изчерпателния отговор

предпочитам да е с вградена батерия, за да не се занимавам да си търся зарядно и зарядни малки батерии. по-удобно е така.

трябва ми да издържи около 100-120 зареждания-6-7месеца нон-стоп ползване

много малко плеъри са с вградени батерии и възможност да се зареждат от контакт, а не от УСБ и затова май нямам голям избор

трябва ми да издържи около 100-120 зареждания-6-7месеца нон-стоп ползване

Стига да не е дефектна нещо, ще издържи без проблем. Животът на една добра литиево-полимерна батерия обикновено е над 1000 цикъла.

много малко плеъри са с вградени батерии и възможност да се зареждат от контакт, а не от УСБ и затова май нямам голям избор

Тук си прав, много малко са наистина. Така че просто виж кои плеъри отговарят на изискванията ти и кажи моделите.

Можеш да си вземеш за 15-20 лв. един адаптер за контакт->USB и ще можеш да го зареждаш и без компютър.

Здравейте ! Аз ти предлагам да си купиш такъв mp3-плейър : http://www.canyonsportsline.nl/index.php?id=114 . Купих го от една фирма в София , като подарък на дъщеря ми /не знам къде е фирмата , тъй като го поръчах по интернет/ . Зарежда се САМО от USB-то на компа . Има 2 години гаранция . Няма кабели ! Вади изключителен звук ! Добър дизайн . Звукът се чува , дори когато го носиш само на врата /така ходи на у-ще/ . От едната страна са бутоните за усилване и паметта , а от другата - батерията . Като стана въпрос за батерията - издържа 9 /девет/ дни при 2-часово слушане . Много лесно се прехвърлят файловете от компа към плейъра . Няма нужда от инсталиране на допълнителен софтуер ! Продават се с два вида памет : 256 Мб и 512 Мб .

До скоро !

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Ако Сони изкарат един плейр с менюто на GSM Wxxx - като удобство е супер - аз бих си го купил, не че нямам и телефона , де, но от повече не боли.

Хелоу, прочетох доста теми по въпроса, разбрах горе-долу кой производител какво предлага, но така и не можах да се спра на някакво плеърче.

Ето някой функций, които ми трябват:

* 1 GB или повече памет.

* Да чете основните музикални формати (MP3, WAV,WMA)

* Да поддържа FM радио.

* Да има диктофон.

* Ако може да е цветен дисплей, но това няма значение, просто за гъзарийка ми трябва (дисплея). biggrin.gif

И това да влиза някъде в цената от 100 до 110-120 лв.

Плеърчето както споменах лекинко не ми трябва за гъзарийка, просто за слушане на песнички, искам да има някакво плейлистче, ако е възможно от което да си избирам песнички. Също така да вади що-годе качествен звук.

Благодаря предварително.

Да, прочел съм целия пост, но бяха предлагани някакви модели, които не влизат в цената за която искам да си купя плеърче.

Също така в темата се дискутираше повече предимства/недостатъци на отделни плеъри/производители. Именно заради това казах, че съм останал с някакво впечатление за добри производители. :)

Благодаря, някой да има наблюдения или забележки към някой модел NIPPON?

Ще помоля за мнение относно beatbox и ако може да ми кажете пак старата работа около 80-110 лв едно плеърче дето да вади само качествен звук без снимки клипове и др.Памета може да е и 512 или 1 гб.Моля мног щото станаха много линкове и зор.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.