Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми .mp3 плеър.

Featured Replies

Sony абсолютно лежат на стари лаври. Имам една стерео уредна на повече от 10 години, но е перфектна във всяко едно отношение.

Нормално е уредба или аудио техника от преди години да е в пъти по-добра от сегашната. Тогава се правеха нещата с качество на ум, докато сега се правят с идея за печалба. Масови продукти, които изглеждат добре и дотам. Сега маркетингът продава стоките, а не както преди качеството. Който лепне етикетче със завъртяно и интересно звучащо име на несъществуваща "нова/революционна технология" или просто преоткрита топла вода, той ще има печалба. Хората се хващат като е шарено и гръмко звучащо, засилват волуме-то и се кефят "к'ъв як бас и високи има", нищо, че басът дрънчи, а "високите" среднеят. Масите вече не гледат толкова качеството и фирмите им предлагат посредствени продукти и си обират печалбите. Колони на JVC, които в сравнение с Радиотехника са направо нови, дрънчат като тенджарите на баба ми. Колоните Радиотехника вадят далеч по-плътен и солиден бас. Стар касетофон Hitachi, който вече не може и касетка да върти, но на радио вади стъписващ бас за размерите си. Примери - бол.

А сега кво правят, на някои от продуктите си просто лепват марката (същата тази, която е или по-скоро беше синоним за качество), а всъщност производителят е друг.

Уви, така е. Не за всяка техника, но за немалка част е така.

Нямам опит с мп3ките им, но не вярвам да са лоши, но не и съвършенни.

Не са никак лоши, но наистина не са съвършени. :speak:

trekstor vibez бе номер 1 в една класация на computerbild,

Не бих се доверил, все пак немско списание ще си хвали немска стока. Това не значи, че тя е лоша като цяло, а че липсва обективност.

но аз лично ти препоръчвам ipod, когато става дума за качествен звук. Смених 4 плеъра преди айпода, но неговия звук наистина ме грабна (с фабричните му слушалки). Качването на песните през iTunes още не мога да го приема, но все пак мисля, че това е малък косур и си заслужава. Не случайно са номер 1.

Слушалките са много важни. Не е редно да се сравняват два отделни плеъра със собствените им слушалки. Говоря по принцип.

Не бих казал, че "Не случайно са номер 1". Определено са много качествени продукти, но и при тях маркетинга им помага в огромна степен. Да не говорим, че като отидеш в магазина и щанда с аксесоари за iPod е колкото (или по-голям от) щандовете с аксесоари за всички останали плеъри взети заедно. Реално погледнато разликите в качеството измежду другите изброени марки и iPod е доста малка.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Отговори 205
  • Прегледи 63,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това са моите предложения: SanDisk Sansa Clip+ 2GB FM, black- предимство им FM радио, изключително малък и издръжлива батерия. Недостатък: малък монохронен дисплей SanDisk Sansa Fuze 2GB - малко

Публикувани изображения

Съгласен съм,че днес повечето марки още се възползват от "инерцията" набрана в миналото.За Creative съм съгласен, че имат добро качество, но ги слагам наравно с iPod.Преди и аз си мислех,че по-добро от iPod-а няма, но се оказа че греша.SONY отново защитиха достойно репутацията си.Много от вас ще кажат, че преценката ми по отношение на моята покупка не е твърде обективно, но не само аз се застъпих за качеството на продукта.Рядко ми се случва повече от 5,6 души да са на моето мнение.Било заради различните интереси, било заради различната музика, която слушаме.Но в този случай правилната ми преценка беше неоспорима.Освен това смятам като човек занимаващ се с музика, че плеъра е един от най-добрите на пазара.Освен това доста модели на големи производители като Philips, Samsung, Apple и SONY пробвах преди покупката (все пак покупка на такава (висока за провинцията) стойност, заслужава да се сравни обстойно с конкуренцията).Смятам, че избора ми е правилен, но се радвам че и другите имат становище по тази тема.Всъщност в България преносимата медия като плеъри, GPS и PDA устройства не са толкова разпространени и ще се радвам да има повече такива теми защото и тези устройства заслужават почетно място до компютърните и GSM технологии.

За финал: Плеърите на Сони имат един непреодолим "дефект" - софтуера SonicStage.

Не бих сложил Philips и Samsung редом с Apple и Sony. Първите две марки са класа под вторите две.

Ще се повторя, но по-добро сравнение ако добавиш и iAudio, iriver, Rio и Archos. Или поне колкото се може повече от тези.

• 2 седмици по-късно...

някой ще каже ли дали това е добро? щото ми казаха че Trekstor била хубава марка за mp3,а аз откровено си признавам,че за пръв път я чувам :);)клик

Редактирано от chris199 (преглед на промените)

Ами, Trekstor е немска марка. И като всяка друга такава, произвежда малко или много качествен хардуер, но пък малко или много калпав софтуер. Т.е. като плеъри не са лоши, но като че ли имат бъгав софтуер. Демек, докато работи, ще е добре. :) И все пак, като цяло мисля, че не са лоши. Може да има и дефектни модели, но са рядкост. За предпочитане са пред Philips и Samsung, за пред "мишените за стрелбища" на Neo, Sang, Daisy и PriVileg например въобще не може и дума да става за сравнение.

щом казваш,че въпросната марка (която мислех за "куча") е по-добра от Phllips и Samsung,значи трябва да е добра.утре смятам да си го взема ( 1гб от хубава марка е малко трудно да се намери за 80 лв ) ;):)

Редактирано от chris199 (преглед на промените)

Е, не мога да гарантирам, но така ги преценявам от това, което чета и чувам. Но те по принцип Philips и Samsung не са нещо кой знае какво. Средна работа,... която в България май е "висока", като гледам как масово се купуват боклуци. :)

но аз лично ти препоръчвам ipod, когато става дума за качествен звук. Смених 4 плеъра преди айпода, но неговия звук наистина ме грабна (с фабричните му слушалки). Качването на песните през iTunes още не мога да го приема, но все пак мисля, че това е малък косур и си заслужава. Не случайно са номер 1.

Сменил съм 3 мп3-та,на две форми Apple и Sony.Имах Сони Vaio 40 gb,адски голям,супер лесно се чупи,сервиза им не е на ниво (поне на това на което се очаква да бъде).Иначе за гъзарии беше пълен,сега ме гледа от библиотеката на парчета.Няма достатъчно аксесоари които се продават за него( не е като Ipod).

Sonic Stage или алтернативата на сони относно Itunes,нямам оплаквания,лесна за употреба.Единственото което ме дразни е че Sony четат само Atrac.

За Ipod имам нано 8 гб и shuffle 1gb,за дизайн няма какво да говорим,изглежда добре,тъкно,малко и т.н.Готиното около Ipod е колелцето (лесната навигация) и адски простото меню.Когато видях менюто на Zen M Vision паднах,нищо не му разбирам.За слушалките,ами те са си направо за кофата,не знам какво им се радваш толкова,освен като излезеш в бг и всички те гледат,защото имаш Apple.Звучат ужасно,имам два чифта дори не съм ги разопаковал.Сложих си едни сони и си нямам никакви проблеми,много по-добър звук ми вадят.Относно Shuffle,единствения недостатък е че няма дисплей,няма колелцето или с други думи,вместо да си давате парите 89.евро за 1 гб,може да си купите два,е няма да са apple.Аз не се оплаквам,дадох го на майка ми и е доволна.Сега лошото,ами всички цени на Apple са с едно 15% ей така отгоре,да има,компири всичко.Че са качествена фирма така е,досега не съм имал проблеми с наното или шъфъла.Itunes си е супер програма,лесна за употреба,за мен няма особена разлика м/у Sonic Stage и Itunes.Сега че едното има възпроизвеждане на видео другото не,хич не ме боли.Даже предпочитам Sonic Stage защото има функция да прехвърляш от МП3то на компа а не както при Itunes само от компа на мп3то.Ако си купиш Ипод имай впредвид че аксесоарите са много скъпи,смяна на батерия да не говорим за бг.Единия пуст калъв е 50 лева само защото е за ипод,сега в бг не знам как са цените.За тея пари може да се вземе нещо по-добре,е може да не е 8гб,макар че много компании им подбиха пазара.Sansa изкараха много добре предложение, http://www.sandisk.com/Products/Catalog(11...P3_Players.aspx

Редактирано от gelen4o (преглед на промените)

Значи не мога и не искам да коментирам плеъри, които не съм ползвал. Лично аз винаги градя мненията си на лична преценка - око да види ръка да пипне. Вярно е че айподите са малко по-скъпи от останалите плеъри, но мисля че има причина за това. За аксесоарите не ми се говори, аз лично си взех shuffle заради удобството да бъде винаги с мен при спорт, но се оказа, че лентата за ръка струва около 40 и няколко евро, почти колкото плеъра (512 мб- около 60 евро). Но за пореден път се убеждавам, че качеството си има цена. А и не съм толкова богат, за да си купувам евтини неща (така беше нали :)). Е все пак тези софтуери няма да ги прежаля. Не мисля че е правилно да ти се налага нещо подобно. Ами ако за всяко USB е необходим софтуер?!? Това се прави с цел налагане на дадена марка на пазара и е чисто маркетингов трик. Лошата новина е, че все по често взеха да го използват и накрая стандартите ще отидат на кино.

Ако желаете да се фукате с iPod, но не и да се охарчите за такъв, това е за вас. Гордо ще въртите палец по менютата, само с дугия палец гледайте да сте позакрили надписа NEO, a може и някакво стикерче да си лепнете там. :P:ph34r:

Ако желаете да се фукате с iPod, но не и да се охарчите за такъв, това е за вас. Гордо ще въртите палец по менютата, само с дугия палец гледайте да сте позакрили надписа NEO, a може и някакво стикерче да си лепнете там. :rolleyes: :rolleyes:

Това за пореден път доказва що за фалшива марка е Neo и какви китайски копия са. Те може и да изглеждат като iPod, но нямат и 1/10 от качеството, така че леко се обезмисля покупката. Иначе ако е само за фукане и то предимно отдалеч, може. :rolleyes:

Изглежда доста хора мислят като Vegetto.В Техномаркет са му сложили надпис"най-продаван продукт".Никога не бих си купил подобен боклук.

Абе вие да не би да си мислите, че ще го купувам!! Какато казах по-горе, ще взимам TrekStor Organix.

Ама нали се сравняваше един друг TrekStor с iPod-а, викам, че може и с това да излъжете противника като е за гъзария. :cheers:

Ако желаете да се фукате с iPod, но не и да се охарчите за такъв, е за вас. Гордо ще въртите палец по менютата, само с дугия палец гледайте да сте позакрили надписа NEO, a може и някакво стикерче да си лепнете там. :clap: :clap:

Не бих казал че това прилича на Ipod.Много бедно наподобява Ipod Nano 1st Generation,ако не си виждал Ipod преди може и да се хванеш на въдицата.Само като видя как е разположен дисплеят на това нео ми става че идва от китай,на ипод е правоъгълник не квадрат.

Другото,което за мен е едно,да не кажа най-важното,нещо в едно мп3 е менюто и навигацията.Това китайско чудо не може да се сравнява с менюто на

Ipod.Нео са се опитали да копират менюто на Samsung Yepp 1 gb,което също куца.Аз лично съм се губил в менюто на Neo,адски объркано и пренашарено (защо си мислят че колкото по-шарено е нещо толкова по-продавано ще е).М/у навигациите на двете мп3та общото е че и двете са кръкчета,иначе има разлика в чувствителноста на един Ipod и това Neo (навигацията я усещам като на Ipod Photo 30/60 GB което отдавна не е на пазара).Общото нещо е че и на двете слушалките им са за кофата.За Софтлуер няма да говоря сами се сещате кое е по-добро

http://demaagd.com/gr/nanodock.jpg

www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09019236

и аз имам нужда от малко помощ за мп3 плеър - лично ползвам от година IPOD 30GB и бих казал че като дизайн е неповторим, но като софтуер - този шит Itunes може да ти вгорчи живота... :) . .да не говорим за цената на аксесоарите.... angry.gif

Интересува ме плеър с повече от 30ГБ място, интуитивен интерфейс, да няма ограничения от страна на софт (предвид опита ми с Itunes) видеото и дисплея не са от значение...спрял сам се на:

http://www.iriver.eu.com/harddisc_player.h...p;L=0&view=

http://www.creative.com/products/product.a...p;product=15752

http://www.creative.com/products/product.a...p;product=14331

iriver-ът няма нужда от специален софтуер, но Zen Vision има. Creative по принцип не се славят с интуитвен интерфейс, за разлика от Apple. Archos имат добри плеъри, които мисля, че отговарят на изискванията ти.

хмм това което видях от Archos не намерих плеър с повече от 20ГБ Gmini XS series. Иначе май не се изразих правилно - не ме притеснява допалнителния софт, а тапите ограничения и недомислици....

ще дам и малко инфо за желаещите да си купят Ipod

Преимущества:

можеби най добрия красивия и едновременно интуитивен дизайн и интерфейс

Недостатъци:

да започнем с безумните цени на аксесоарите.... и нуждата да си смениш издъхналата батерия в оторизиран сервиз....

другите ми основни забележки са по софта:

1. iTunes - позволява синхронизация само с 1но оторизирано пц

т.е. Не можеш да прехварлиш музика, снимки, видео на друго пц - необходимо е използването да допалнителен софт, аз лично имам 3 standalone програми за трансфер на ipod-а - 1 за музика, 1 за снимки, 1 за видео

2. Изключително тежък на ресурси

3. Изключително бавен опитайте да конвертирате - audiobook от 100мб - го конвертира около 20часа в .aac - кой изобщо е измислил този формат

4. не поддаржа avi - неоходимо е конвертиране

5. Firmware e обвързан с iTunes

6. Има функция за даунлоуд на album artwork но само ако имаш акаунт и кредитна карта

7. не поддаржа .flac

8. опцията за мониторинг на фолдер и autoimport не работи както трябва - за да си сигорен че музиката е качена трябва да го правиш ръчно

9. когато някоя мп3 не му харесва казва само: 'Some songs could not be synchronized" - е да де ама кои SONGS по точно - при датабасе от 20ГБ музика как да разбера коя точно песен не е синхронизирана

10. всеки път изпитвам ужас да не ми се покаже куптовия надпис: ‘the device cannot be written to or read from’ - изискваш няколко рестарта докато най-накрая захапе

11. гледане на видео през Itunes - просто не го опитвайте - ако не искате да ви увисне пц-то

12. невъзможност да накараш iTunes да запази структората на датабасе-а на музиката ми или на снимките

13. Ако си купиш песен от iTunes тя задалжително има DRM protection - който не позволява плейването й на друг мп3 плеър, който не е произведен от apple

14. и т.н, и т.н.........

Редактирано от Inoel (преглед на промените)

3. Изключително бавен опитайте да конвертирате - audiobook от 100мб - го конвертира около 20часа в .aac - кой изобщо е измислил този формат

AAC е наследник на MP4 формата.

7. не поддаржа .flac

Малко плеъри поддържат lossless. Може ако му смениш фърмуеъра с Rockbox.

13. Ако си купиш мп3-ка от iTunes тя задалжително има DRM protection - който не позволява плейването й на друг мп3 плеър, който не е произведен от apple

MP3 не поддържа DRM. Говориш за AAC или WMA.

За какво ти е такъв? Проблем е мястото (освен ако не е с хард диск) а и на слушалки mp3-ка, извлечена от lossless-a на компютъра ти е по-добрия вариант, просто няма смисъл.

А какво ще кажете за Creative ZEN V Plus?

1GB - $141

2GB - $163

4GB - $232

(крайни цени)

Като го гледам бие TrekStor Organix, а е само 10-20лв. по-скъп (сравнявам за 1GB).

В сайта на Creative за жалост не са изчерпаелни като StrekStor относно техническите характеристики. Трекстор имат по-добра батерия и някоя друга дребна екстра в повече, а Креатива бие с дисплей и функционалност. Трекстора има 20 mW на канал мощност (което е рядкост да е толкова много), но Креатива не са обявили при тях колко е. ОГРОМЕН плюс на Трекстор са добрите слушалки с които идва, докато тези на Креатива малко ме тревожат (вие кажете ако имате опит с тях).

Според вас кое от двете е по-добра покупка?

EDIT: в един online магазин намерих още малко инфо за ZEN V Plus (дето го няма в сайта им):

->MP3 Playback Performance

Signal-to-Noise Ratio: Up to 90 dB

Channel Separation: Up to 65 dB

Frequency Response: 20 Hz ~ 20 kHz

Harmonic Distortion Output: <0.05%

->Connectors

Headphone jack: 3.5 mm (1/8") stereo minijack, 5 ~ 7 mW per channel

USB 2.0 port: Standard USB mini-B receptacle

USB 2.0 (High speed)

USB 1.1 (Full speed)

->Earphone Specifications

Frequency Range: 20 Hz ~ 20 KHz

Sensitivity: 112 dB ± 3 dB (I/P Level:1 mW)

Impedance: 32 ohm ± 15%

Plug: 3.5 mm (1/8") stereo minijack

Info + demo

Отностно мощността - 5 до 7 mW?! Много малко бре!

EDIT 2:ама колко само са ни надули цените в България!! В cnet.com за парите, с които тук ще взема 1GB, там взимам 4!! Там 1GB е $84 - в buy.com !!!

Редактирано от Vegetto (преглед на промените)

Има player, който поддържа lossless формати! Кой?

iPod-четата поддържат Apple-ския lossless - ALAC. iAUDIO M5, iAUDIO X5, iAUDIO 6 поддържат lossless с оригиналните фърмуеъри. При смяна с модифициран фърмуеър плеърите на Apple, iAudio и iriver получават поддържка на над 10 формата, включително FLAC, ALAC и WavPack.

За какво ти е такъв? Проблем е мястото (освен ако не е с хард диск) а и на слушалки mp3-ка, извлечена от lossless-a на компютъра ти е по-добрия вариант, просто няма смисъл.

Тук съм съгласен.

Като го гледам бие TrekStor Organix, а е само 10-20лв. по-скъп (сравнявам за 1GB).

В сайта на Creative за жалост не са изчерпаелни като StrekStor относно техническите характеристики. Трекстор имат по-добра батерия и някоя друга дребна екстра в повече, а Креатива бие с дисплей и функционалност. Трекстора има 20 mW на канал мощност (което е рядкост да е толкова много), но Креатива не са обявили при тях колко е. ОГРОМЕН плюс на Трекстор са добрите слушалки с които идва, докато тези на Креатива малко ме тревожат (вие кажете ако имате опит с тях).

Според вас кое от двете е по-добра покупка?

Трудно е да се каже. Сам трябва да прецениш кое е важно за теб и кое не е. Данните за батерията могат да са доста оптимистични, така че не се осланяй чак толкова.

Недостатъци:

да започнем с безумните цени на аксесоарите.... и нуждата да си смениш издъхналата батерия в оторизиран сервиз....

1. iTunes - позволява синхронизация само с 1но оторизирано пц

т.е. Не можеш да прехварлиш музика, снимки, видео на друго пц - необходимо е използването да допалнителен софт, аз лично имам 3 standalone програми за трансфер на ipod-а - 1 за музика, 1 за снимки, 1 за видео

2. Изключително тежък на ресурси

4. не поддаржа avi - неоходимо е конвертиране

5. Firmware e обвързан с iTunes

6. Има функция за даунлоуд на album artwork но само ако имаш акаунт и кредитна карта

7. не поддаржа .flac

8. опцията за мониторинг на фолдер и autoimport не работи както трябва - за да си сигорен че музиката е качена трябва да го правиш ръчно

9. когато някоя мп3 не му харесва казва само: 'Some songs could not be synchronized" - е да де ама кои SONGS по точно - при датабасе от 20ГБ музика как да разбера коя точно песен не е синхронизирана

10. всеки път изпитвам ужас да не ми се покаже куптовия надпис: ‘the device cannot be written to or read from’ - изискваш няколко рестарта докато най-накрая захапе

11. гледане на видео през Itunes - просто не го опитвайте - ако не искате да ви увисне пц-то

12. невъзможност да накараш iTunes да запази структората на датабасе-а на музиката ми или на снимките

13. Ако си купиш мп3-ка от iTunes тя задалжително има DRM protection - който не позволява плейването й на друг мп3 плеър, който не е произведен от apple

14. и т.н, и т.н.........

По много от точките мога да се съгася с теб,като човек брал ядове със същата марка.

1.Но искам да подчертая Itunes може да потдържя няколко плеъра на няколко компа (ако искате даже) това зависи чисто от настройките на плеъра.Когато си закачил Ipod-a към Пц-то отиваш на Gele's Ipod (както при мен примерно),и му даваш Manual Sync.Това ще прекрати безполезното синхронизиране на музиката или иначе казано качването и премахването на музика/снимки/видео от машината автоматично,както и Ipod-a ще работи с всяка версия на Itunes (от 7.0.1 нагоре).

2.Itunes не е толкова тежък на ресурси (не казвам че е и лека),цялата рабoта идва че повечето хора си държат музиката веднъж на компа в някоя папка (music примерно) и втори път в Itunes което копира тези папки и създава нова своя такава в documents and settings/Name of user/My music/Itunes/Itunes musicИ аз да имам по 40 Гб на двете места и моя комп би се бавил при стартиране и използване на програмата,а и тук конфугурацията си казва думата.

3.Не намирам смисъл да се конвертира музика от Mp3,Wav,(впредвид че повечето музика идва в Mp3) в AAC като плеърът ги чете?Може просто да намалиш формата на MP3-ката вместо да я прехвърляш в AAC.Виж Preferences

4.Не виждам нищо лошо че Firmware Update е свързан с Itunes,така или иначе трябва да се използва компа за да се ъпдейтне Ipod,защо да не е през програмата,иначе ако беше друго яче съм 99% сигурен че трябва да се инсталира отделна програма за ъпдейт,което е досадно и ненужно.

5.Цялата Itunes си е един огромен бизнес,не случайно идва безплатно,защото идеята е да се продава музика.И мен цялата album artwork е ненужно заето място (сега зависи от гледната точка).

6.Mp3ките нямат тази протекция,поне аз не съм имал проблем.

Night_Raven - исках да кажа песен - коригирах си поста

По много от точките мога да се съгася с теб,като човек брал ядове със същата марка.

1.Но искам да подчертая Itunes може да потдържя няколко плеъра на няколко компа (ако искате даже) това зависи чисто от настройките на плеъра.Когато си закачил Ipod-a към Пц-то отиваш на Gele's Ipod (както при мен примерно),и му даваш Manual Sync.Това ще прекрати безполезното синхронизиране на музиката или иначе казано качването и премахването на музика/снимки/видео от машината автоматично,както и Ipod-a ще работи с всяка версия на Itunes (от 7.0.1 нагоре).

2.Itunes не е толкова тежък на ресурси (не казвам че е и лека),цялата рабoта идва че повечето хора си държат музиката веднъж на компа в някоя папка (music примерно) и втори път в Itunes което копира тези папки и създава нова своя такава в documents and settings/Name of user/My music/Itunes/Itunes musicИ аз да имам по 40 Гб на двете места и моя комп би се бавил при стартиране и използване на програмата,а и тук конфугурацията си казва думата.

3.Не намирам смисъл да се конвертира музика от Mp3,Wav,(впредвид че повечето музика идва в Mp3) в AAC като плеърът ги чете?Може просто да намалиш формата на MP3-ката вместо да я прехвърляш в AAC.Виж Preferences

4.Не виждам нищо лошо че Firmware Update е свързан с Itunes,така или иначе трябва да се използва компа за да се ъпдейтне Ipod,защо да не е през програмата,иначе ако беше друго яче съм 99% сигурен че трябва да се инсталира отделна програма за ъпдейт,което е досадно и ненужно.

5.Цялата Itunes си е един огромен бизнес,не случайно идва безплатно,защото идеята е да се продава музика.И мен цялата album artwork е ненужно заето място (сега зависи от гледната точка).

6.Mp3ките нямат тази протекция,поне аз не съм имал проблем.

хмм - наистина до голяма степен е въпрос на предпочитания - лично мен тези неща ме дразнят:

1. не се изразих правилно май - имах предвид че не мога да отида при "Пешо" примерно и да му сваля малко музика или снимки на пц-то използвайки неговия iTunes. За това казах че имам 3 standalone програмки на iPod-а за прехварляне

2. ами да ти кажа лично бих предпочел една елементарна програмка от 5-10МБ за трансфер и синхронизация от колкото лайняния iTunes. Има такива програмки, но имат проблеми с поддръжката на всички формати.

3. Не говоря за музика, а за audiobook - единствено ако е в .acc - мога да си сложа bookmarks - ако знаеш как да го направя на МП3 ще ми олесниш много живота. ;)

4. ами да ти кажа по ми харесваше старото положение когато фирмуеър-а беше отделно - така няма нужда да държа глупавия iTunes na пц-то

5. че е бизнес така е - но цената на самия iPod не е никак малка и би трябвало да получиш и качествен софт за парите си.

6. грешка на езика....;)

Именно заради възможността да се ползват като най-обиновена flash памет (без никакъв допълнителен софтуер) харесвам продуктите на iAudio, iriver и Archos.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.