Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможен проблем с дънна платка на лаптоп HP

Featured Replies

Здравейте.

Проблема е следният: от 1-2 дни имам проблем с дисплея на лаптопа ми. Когато включа лаптопа той тръгва да зарежда и се чува, че работи, но не показва картина. Пробвах да включа външен монитор, но не подава сигнал. След това пробвам отново да го включа и тръгва (решава си сам кога да тръгне). Върви си нормално при работа. След това, ако искам да го рестартирам поради желанието на някоя програма, която съм инсталирал, проблема се повтаря. Помислих си, че вероятно има проблем в видео картата, но ако има повреда не би ли трябвало въобще да не подава сигнал към дисплея? Затова почетох малко за светлинните сигнали, които издават лаптопите. Моя издава светлинен сигнал с индикатора на "капс лок". След стартиране на лаптопа лампичката присветва 5 пъти. Прочетох, че това е сигнал за проблем с дънна платка. Този сигнал го показва дори и ако се подаде сигнал към дисплея и след това лаптопа си зарежда нормално. Забелязах, че когато загрее лаптопа и го рестартирам не подава сигнал към диплея. Като го оставя да се поохлади се стартира нормално, но не винаги от първото стартиране. Мисля си, че може би вследствие натрупване на прах в системата охлаждането е намалило капацитета си и вледствие това, явно се покачва температурата и оказва влияние върху дънната платка. Лаптопа го почиствам поне веднъж годишно. Последното бе преди 10 месеца. Въпроса ми е възможно ли е този проблем да се дължи на задръстване от прах или е по-вероятно да има повредени части по дънната платка? Искам да знам дали има надежда да е нещо по-малко, защото ако се наложи смяна на платката едва ли ще си струва тази манипулация.

Лаптопа е HP G Pavilion 6 1211eu , OS: Windows 7 Professional x64

Product Name g6-1211eu Product Number A3S08EA Microprocessor 2.4 GHz Intel Core i5-2430M Microprocessor Cache 3 MB L3 cache Memory 6 GB DDR3 Memory Max Upgradeable to 6 GB DDR3 Video Graphics AMD Radeon HD 6470M (1 GB DDR3 dedicated Video Memory up to 3.65 GB total) Display 39,6 cm (15,6") High-Definition LED BrightView Display (1366 x 768) Hard Drive 750 GB SATA (5400 rpm) Multimedia Drive SuperMulti DVD±R/RW with Double Layer Support Network Card Integrated 10/100 BASE-T Ethernet LAN Wireless Connectivity Bluetooth

802.11 b/g/n Sound Altec Lansing speakers Keyboard Full size island-style keyboard with home roll keys Pointing Device TouchPad supporting Multi-Touch gestures with On/Off button PC Card Slots Multi-Format Digital Media Card Reader for Secure Digital cards, Multimedia cards External Ports
  • [*]1 VGA

• [*]1 headphone-out

• [*]1 microphone-in

• [*]3 USB 2.0

• [*]1 RJ45

Dimensions 37.4 x 24.5 x 3.63 cm Weight Starting at 2.55 kg Power 90W AC Power Adapter

6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) What's In The Box Webcam with Integrated Digital Microphone (VGA)

Държа да отбележа, че познанията ми за компютрите са основни. Не съм кой знае колко на "ти" с тази техника.

Благодаря!

Вариант е и проблем в контактуването на лентовия кабел за дисплея. Пробвайте да го наместите добре.

това че не тръгва на външен монитор не е меродавно, ако видеото се прецака на външен може да работи нормално, а на дисплея да не работи... случвло ми се е няколко пъти... вариант в куплунга на лентовия кабел е невъзможен, но повреда в кабела , точно където минава през пантите е възможна...превключването между дисплей и външен монитор обикновено става чрез Fn+някой от F1do F12... освен това лаптопа е с 2 видеокарти, ако радеона е прегрявал е трърде вероятно да не може да се превключва изхода към матрицата между него и интелското видео...

• Автор

Благодаря за отговорите. А сигнала от "капс лок-а" ? Да считам ли, че повреда в дънната платка е малко вероятна ? Или ..."вероятно да не може да се превключва изхода към матрицата между него и интелското видео"...  това се дължи на проблем с дънната платка ?

Редактирано от CitySL (преглед на промените)

Проблема ти е с видеокартата. Или чипа тръгва да се отлепя или елемент или някой от чиповете на видео паметта е повреден. Предполагам, че процедура с нагряване може и да реши проблема, но е скъпа и няма да има гаранция че проблема ще се оправи.

• Автор

Проблема ти е с видеокартата. Или чипа тръгва да се отлепя или елемент или някой от чиповете на видео паметта е повреден. Предполагам, че процедура с нагряване може и да реши проблема, но е скъпа и няма да има гаранция че проблема ще се оправи.

Благодаря за информацията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.