Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колкоток ще харчи PC-то

Featured Replies

Здравейте, притежавам за момента  видеокарта  Asus Radeon  HD7870-DC2TG-2GD5-V2 и  захранване Aurum s gold 600, понеже смятам до  2-3 месеца, когато събера още към 350лв, до момента съм събрал 600лв, нали да си купя  интел процесор( накоя  i5), дъно,  8 рам,  1 ТB хард или 750 GB, кутия, но започвам да се чудя нещо по моите скромни сметки. Изчислих си, че  видеокартата ще хаби някъде м/у 175-225 W( up to 225W2 additional 6 pin PCIe power required това пише в сайта  на asus което не знам дали да го разбирам 2х225,т.е 450W, а 175 в сайтовете в интернет ), процесра около 80W(  +- 3-4W), монитора  който ще ми дадат  за сега е  ACER G226HQLLBID IPS LED, гледам че  е посочено 20W, и средно за харда,рамта и дъното да речем още 50 W или общо приблизително 380-400W. Ако си купя едва ли ще играя повече от 4 часа игри( защото нали като се играят игри се натоварва процесора,видеокартата и хаби повече ток и вероятн  може и да скочи до 420-430W) + да речем още  макс 5-6 часа интернет,филми,клипове,ровене на игри. Нали смятам 400W x 6 + 430w x 4=  2400+1720=4120 W, което е  общо за деня 4,1 кВтч и умножавам да речем по 30 дни, което е 123 кВтч месечно.  При сега действащата цена без ДДС за  дневна на Енерго про 0,15958 лв х 123 прави  19,63 стотики, като разделя на 0,2 ( това е ДДС)  3,93 + 19,63=  24лв, Нали като е възможно да  е  +- 3-4 лв, че не всеки ден де се стои по толкова на компютъра и няма как точно нали да сметна, колко се хаби при играене на игри( а някои са тежки, други по леки). Тук нали не смятам, клавиатурата, мишката, тонколонките/ слушaлкте че имам  plantronics gamecom 780 и че нали е възможно примерно вместо 10, да стои включен 11 или 12 часа. И стигам до 3-те въпроса които искам да задам на хората, които : 1)  Това захранване, преполагам че е доста достатъчно за захранването на всичкото това, но все пак да попитам. ; 2) Може ли да ми кажете колко хаби рамта, един хард и едно дъно, смисъл дали е повече от  50W и като цяло дали съм си сметнал правилно; 3) Последен въпрос е  е да вадя ли разклонителя от контакта, когато изключвам компютъра, че скоро четох, че дори включен в контакт ел.уред хаби лек ток. Благодаря предварително на хората, които ще отделят от своето внимание .

Има едни машинки. Закачаш я и накрая на месеца смяташ колко му е била консумацията от контакта. 

Колкото до захранването то е достатъчно за всяка видеокарта а останалото не те интересува.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сложи по 90 стотинки на ден и си го сметни. Толкова харчи натоварен г/д. Не е много, според мен.

платка рам <5W

hdd<10W

dvd<15W

дънна платка<30W най големи са загубите във VRM регулаторите за процесора и паметта, както и от загряването на чипсета... ако ползваш всички USB-та може малко да се дигне разхода, ако има платки на PCI/PCI-E без външно занранване, също се вдига консумацията...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Има едни машинки. Закачаш я и накрая на месеца смяташ колко му е била консумацията от контакта. 

Колкото до захранването то е достатъчно за всяка видеокарта а останалото не те интересува.

Имам въпросната джаджа включена в контакта, който захранва компа. Много е практична и може да и нагласяш цена на киловат, период на измерване и т.н.

До автора: Реално с тази конфигурация при игри ще харчи към 250-300W, а при филми и интернет макс. 100W. Гледам как ги изчисляваш тея ватове и си в грешка, реално доста трудно може при игра да натовариш цялата система над 80%. До това каква сума ще плащаш това никой не може да ти каже със сигурност всичко зависи от това колко ще играеш.

Тъй-като са ти отговорили на първите два въпроса, отговарям на последният. Захранването остава след изключване в стендбай режим и харчи между един и пет вата, които се отчитат от електромера. Обаче има една поговорка - "Като те е страх от мечки, не ходи в гората". След като имаш опасения за големи сметки за ток, вземаш конфигурация с малко енергопотребление. Ако имаш гъдел към игри и си дал едни 1200 - 1500 лв. за гейминг, колко ток ще харчи не би трябвало да те притеснява изобщо.

Наистина потресаващ коментар. Ето това е да живееш в България.

• Автор

Наистина потресаващ коментар. Ето това е да живееш в България.

Еми до там сме стигнали, че да се прави това, иначе благодаря на всички. Явно съм се сбъркал, спрямо посочените W-ве за всяка част, а примерно до колкото разбрах примерно на процесора ако пише 80W, това е максималната консумания при пълна натовареност и за това съм ги сметнал така. Още веднъж благодаря.

Редактирано от behwolf (преглед на промените)

Моля, обърнете внимание на процесора. TDP означава Thermal Decipated Power, или иначе казано топлинна отдавана мощност. Тя е малко по-различна от реално консумираната мощност от процесора. Има милиони ревюта в интернет, които показват консумацията на различни системи. За капак на всичко Fortron Gold е с рейтинг 80+ gold, което означава повече от 86% ефективност, ако помня правилно. Това означава 86% от дърпаната от стената мощност отива в компютъра, останалите 14% са загуби в захранването.Както и да е, ако се изисква ниска консумация има памети на 1,3 волта, SSD-тата ядат мизерни ватове, HDD-то консумира когато чете или записва, а ако вземеш SSD, то харда ще олекне много откъм консумация, и не на последно място има много процесори с ниска консумация.

........................и че нали е възможно примерно вместо 10, да стои включен 11 или 12 часа..................

При такова ползване на РС аз бих се притеснил повече колко пари за крем против хемороиди ще трябва да дам:)

Сметките са ти тотално криви. Ако прекарваш поне половината от предвиденото време на това РС тотално ще се зомбираш пич. това РС квото и да го правиш няма да надхвърли 15лв на месец.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.