Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шанса да ме остави на поправителен

Featured Replies

Здравейте,първият срок по Български и Литература имах 4 ,но вторият вече имам следните оценки : 2,2,2,5,2 и най-вероятно ще ми остави 2-ка.Учителката ми каза че до 25 юни ще изпитва на цялата литература.Започнах светкавично да уча ,но искам да знам ,ако първият срок имам 4-ка ,а вторият 2-ка оставам ли на поправка или е по преценка на учителя ?

Мерси Предварително !

П.С : В момента съм 8 клас

Всичко е по преценка на учителя. След като си седнал да учиш няма от какво да се притесняваш.

Ти да видиш.

8 клас да не може да избутате. Срам!

Ти да видиш.

Много по-лошо е всъщност...

Разбира се, че е по преценка на учителя. Така или иначе само с една огромна шестица на целия материал може да покриеш толкова двойки. При това и то ще е пак по преценка на учителя и по милост да ти даде шанс за изпитване. Понякога се случва да изпитват хора с по една, две, три двойки, а за ученици в твоето положение не остава време. С една дума - трябва да си активен, да взимаш участие и да искаш да те изпита. И да не забравяш, че при положението, до което си се докарал, повечето учители не биха ти дали шанс.

А бе как ходите спокойно на училище цял срок, без да отворите учебника... Четири двойки?! Българският език и литературата пък е предмет, който е необходим на всички, без значение какво ще учат нататък и какво ще работят в този живот.

Ако оценката от втори срок е 2, дори да имаш 6-ца първия срок, го зачитат на 2. Така е по мой спомен.

Иначе както вече ти казаха, преценката на учителя е най-важна.

Едит: По същия начин не може последната ти оценка за срока да завърши на 2. Поне по такъв принцип правеха нещата във моята гимназия.

Редактирано от Sa3ana3a (преглед на промените)

Ти да видиш.

О не е срам колега. Стандартна процедура вече става.

Ако оценката от втори срок е 2, дори да имаш 6-ца първия срок, го зачитат на 2. Така е по мой спомен.

Едит: По същия начин не може последната ти оценка за срока да завърши на 2. Поне по такъв принцип правеха нещата във моята гимназия.

Това е остаряло колега. Нещата стоят по съвсем друг начин в момента.

Горе-долу преди 9 години си бил в 8-ми клас. Вече всичко е променено.По темата, всичко е по преценка на учителя.П.П Аз 7-ми клас завърших със 7 шестици 2-рия срок(по БЕЛ), толкова ли е трудно в 8-ми? 

Редактирано от Wildzet (преглед на промените)

Горе-долу преди 9 години си бил в 8-ми клас. Вече всичко е променено.По темата, всичко е по преценка на учителя.П.П Аз 7-ми клас завърших със 7 шестици 2-рия срок(по БЕЛ), толкова ли е трудно в 8-ми? 

Не, просто в 8 клас идва пубертета и нещата отиват на друга страна.  :wink12:

Няма за какво да се притесняваш.Щом си седнал да учиш всичко е поправимо.Просто е малко по-трудно.В осми клас по мой спомен имах 28 двойки ако не ме лъже паметта.Умът ми беше навсякъде, само не и в училище.Последният месец се стегнах, учих и завърших с 5.Така че залегни малко над учебниците постарай се и ще видиш че можеш.Успех.

Не е важно, последните дни да си седне на гъза и да учи. Ако през целия срок си е  вел байряка , какво очакваш очителката ти да се смели над теб ли? Ама нали по-важни са кафетата,момичетата,цигарите и т.н. Пак училище то *би му ма**ата , те даскалите са добри няма да ме оставят.

Не, просто в 8 клас идва пубертета и нещата отиват на друга страна.  :wink12:

И аз да си призная, почти не мисля за у-ще. В началото на втория срок научих речта на Странджата(Знаменосеца) и от там 4 шестици. По принцип уча в междучасията :D :D 

...П.С : В момента съм 8 клас

Ще караш ли 9-ти?

Не е важно, последните дни да си седне на г*за и да учи. Ако през целия срок си е  вел байряка , какво очакваш очителката ти да се смели над теб ли? Ама нали по-важни са кафетата,момичетата,цигарите и т.н. Пак училище то *би му ма**ата , те даскалите са добри няма да ме оставят.

Учителката няма да го остави поради други причини, но все пак трябва да положи малко усилие.

Учителката няма да го остави поради други причини, но все пак трябва да положи малко усилие.

Причините са, че на даскалята не им се занимава лятото да идват на поправителна/и сесия/и. Но има и изключения за които това не важи. Остават на изпит без да им пука. Само боя ги оправя тях.

Причините са, че на даскалята не им се занимава лятото да идват на поправителна/и сесия/и. Но има и изключения за които това не важи. Остават на изпит без да им пука. Само боя ги оправя тях.

Не, съвсем друга е причината.

1. На учителите не им се занимава, защото бюрокрацията е ужасна. За 4 години в образованието съм бил 2 пъти на държавен изпит и няколко пъти на поправителни. Не може да си представиш каква бумащина се изписва за 1 ученик.

2. Учителя не иска да остави ученика на изпит, защото ако повтаря годината или реши да напусне училището, това означава по малко пари за самото училище. По малко пък ученици означава и по ниска категория на самото учебно заведение и съответно по ниски заплати.

3. Мога да ти кажа, че за времето за което съм бил учител ми е необходимо 2 минути, за да разбера дали ученика знае нещо или не. Не ми е нужно да го изпитвам.

В началото на втория срок научих речта на Странджата(Знаменосеца) и от там 4 шестици.

Как се казва училището ви, там да се преместя?  :)

По темата: Зависи в кое училище си. Ако си в слаба гимназия, госпожата 100% няма да те остави на изпит, но ако си в елитна - шанса да ти пише 3-ка е малък.   :ohmy:

Редактирано от BooBoo (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Как се казва училището ви, там да се преместя?  :)

По темата: Зависи в кое училище си. Ако си в слаба гимназия, госпожата 100% няма да те остави на изпит, но ако си в елитна - шанса да ти пише 3-ка е малък.   :ohmy:

Няма елитна или неелитна гимназия. Има начини ученика да не бъде оставен на изпит. Ако седне да учи и почете малко по дадения предмет винаги ще скалъпи поне тройка за срока.

Не се притеснявайте аз съм тройкаджия и за първи път ,като бях 9-ти клас преживях 2ка за годината по бг и лит (бел)Много спокойно беше бяхме 3ма тъпака които ни беше уставила гадната вещица ,но го взех и завърших с 3

Не се притеснявайте аз съм тройкаджия и за първи път ,като бях 9-ти клас преживях 2ка за годината по бг и лит (бел)Много спокойно беше бяхме 3ма тъпака които ни беше уставила гадната вещица ,но го взех и завърших с 3

Моите уважения колега, но не се наричай тъпак и тройкаджия. Със сигурност не си тъпак, нито пък това, че имаш тройка и двойка не е мерило за умствения капацитет на даден човек. Аз повече се плаша от някой отличник, който има шестици отгоре до долу в бележника си или в студентската си книжка. Учителката също не е вещица, а това просто и е работата. Тя не може да постъпи по друг начин. В училището си има правила, които могат да се заобикалят до известна степен, но не могат да не се спазват.

• 2 седмици по-късно...

Най-вероятно няма да те остави на изпит. Като бях ученик имаше много зле хора и накрая си минаваха. Само си спомням, че по математика остави няколко човека на изпит и то защото и разваляха часа и не слушаха  нищо. Ако не и пречиш не вярвам да те остави.

• 5 месеца по-късно...

Не е важно, последните дни да си седне на г*за и да учи. Ако през целия срок си е  вел байряка , какво очакваш очителката ти да се смели над теб ли? Ама нали по-важни са кафетата,момичетата,цигарите и т.н. Пак училище то *би му ма**ата , те даскалите са добри няма да ме оставят.

Не мисля, че имате някакво основание да съдите човека, тъй като виждам, че и Вие май сте стояли по кафетата и "очителката" Ви е писала отсъствия. Доста груби грешки допускате в своите изречения, което мисля, че обезсмисля критикуването на останалите потребители и по-точно, техния правопис.

Не мисля, че имате някакво основание да съдите човека, тъй като виждам, че и Вие май сте стояли по кафетата и "очителката" Ви е писала отсъствия. Доста груби грешки допускате в своите изречения, което мисля, че обезсмисля критикуването на останалите потребители и по-точно, техния правопис.

Не се вживявайте излишно - в интернет пространството (както, впрочем, и в реалния свят) е твърде често явление положението "присмял се хърбел на щърбел".

Редактирано от Русата Златка (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.