Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация :)

Featured Replies

Варианта е или да дадеш 20 лв повече за Н400 от никем,или направо да поръчваш каквото си си харесал от скай.

Тоя ССД Кингстън,който си сложил,не е от най-добрите избори,които може да направи човек.

Дъното което си избрал в Никем е микро а това в Скай е пълноразмерно. Казваш че не искаш такова та не гледай моделите с М в името.

Гледам има разлика и в SSD-тата ама не знам кое от двете е по-читаво. Принципно и двете са нисък клас.

Захранването в Никем последно се коментираше че не е с пълна гаранция та и в това отношение може да има разлика. Може и да бъркам.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

В Скай ги има същите неща. Ето ти дъното - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_6&product_id=8293&sort=p.price&order=ASC

Ето ти SSD-та - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/category&path=4_33&sort=p.price&order=ASC

пс. CM N400 и 300;

VGA card length: 320mm / 12.6 inchCPU cooler height: 164mm / 6.4 inch

Защо реши, че коментирам твоята кутия? Самия ти коментира кутия за микродъна. Но коментира дъното, а не видеокартата, което е доста различно. Ами ако човека вземе микродъно  и видеокартата му не се побере? Масово има кутии, които нормално събират по 27-28 сантиметра видеокарти. А всички върхови карти на GB  са около и над 30 сантиметра. Масово има и кутии, на които трябва да се премахне една част от касетките за хард дискове. В случая обаче имаме няколко хард диска, а това да махаш част от държачите за хард дискове не е най-доброто решение. И пак. Не коментирам твоите кутии, а въпросите относно кутии, побиращи само микродъна и такива ( които май не са предложени, но никога не казвай никога), при които трябва да се разделиш с част от функционалността им в името на няколко спестени лева.  А и тук се намекна за красота при кутиите, което ме навява на мисълта, че кутията няма да е точно това, което се препоръчва. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Кико по-малката кутия реално събира още по-дълги карти за сметка на това има други минуси както и сам знаеш. Въпроса беше да се уточни понеже от общите ти приказки човека се обърка.

И сам виждаш че веднага е пуснал въпрос заради коментара ти.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

А всички върхови карти на GB  са около и над 30 сантиметра. 

Хм, дали? Не съм виждал карта на ГБ над 30см.  :)

Хм, дали? Не съм виждал карта на ГБ над 30см.  :)

Е аз съм виждал, но все тая. Имах предвид друго. Ти може карта над 30 сантима да не си виждал, но аз съм виждал кутии, които не побират повече от 25-27 сантиметра видеокарти и то доста често препоръчвани тук. И въпроса бе, че се коментира микродъно с GTX770,  а не се коментира дългата видеокарта. Но аз нямам нищо против всеки да купува каквото си иска и каквото сметне за добре. Но мисля, че е добре да се напомнят тия неща всеки път, защото това би било най-голямата грешка при покупка на дадена конфигурация. Всичко друго се преживява - и заблудата за "мощността" на компонентите и шума и топлината. Обаче да ти докарат 30 сантима видеокарта и ти да се опитваш да я поставиш в кутия, на която трябва да режеш ламарините или да махаш част от хардовете, не се преживява лесно. Още повече, ако имаш предвид да навреш и 3-4 харда в тая кутия. 

Е аз съм виждал, но все тая. Имах предвид друго. Ти може карта над 30 сантима да не си виждал, но аз съм виждал кутии, които не побират повече от 25-27 сантиметра видеокарти и то доста често препоръчвани тук. И въпроса бе, че се коментира микродъно с GTX770,  а не се коментира дългата видеокарта. Но аз нямам нищо против всеки да купува каквото си иска и каквото сметне за добре. Но мисля, че е добре да се напомнят тия неща всеки път, защото това би било най-голямата грешка при покупка на дадена конфигурация. Всичко друго се преживява - и заблудата за "мощността" на компонентите и шума и топлината. Обаче да ти докарат 30 сантима видеокарта и ти да се опитваш да я поставиш в кутия, на която трябва да режеш ламарините или да махаш част от хардовете, не се преживява лесно. Още повече, ако имаш предвид да навреш и 3-4 харда в тая кутия. 

Хе-хе, нещо лекинко  злобееш ми се струва. Ти ако си виждал на живо карта на ГБ над 30 сантима ще се прекръстя. Инак съм съгласен, че предложенията в тоя форум се правят само и само да се влезе в бюджета. Остави ги питащите да си трошат тиквите с предложенията на ''специалистите'' и после гледай сеир. :D

Хе-хе, нещо лекинко  злобееш ми се струва. Ти ако си виждал на живо карта на ГБ над 30 сантима ще се прекръстя. Инак съм съгласен, че предложенията в тоя форум се правят само и само да се влезе в бюджета. Остави ги питащите да си трошат тиквите с предложенията на ''специалистите'' и после гледай сеир. :D

Прав си. Tрябва да се вземе сантиметъра и да се мери :P А за злобата не точно, макар няколко човека тук да ме изнервиха. Нека го кажем така. Когато някой говори и пише глупости, човек може да се въздържи да му отговори. Но това не може да бъде вечно.

Що не почнете да предлагате без кутия и така всеки сам да си избере каквато му е кеф? На вкус на цвет товарища нет.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Хах, благодаря, но забравих да кажа, че стария хард е мъничък (не знам точно колко), но няма начин да остане само той.

Хм... Нещо не съм впечатлен от дизайна на N400, дали ще може да я сменим с N300 ?

Не се смей или чуди. Говоря ти съвсем сериозно.

Не ми стана ясно... някой има нещо против размера на N300 ли ?!

Maximum Compatibility VGA card length: 320 mm / 12.6 inch

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/n300/

GB R9 290X e 294mm

305mm e SAPPHIRE TRI-X R9 290X 4GB

11 inch e ASUS ROG MARS 760 Dual GPU

280mm e Zotac GeForce GTX 780 Ti AMP

Така че, няма съвременна карта, която да не се побере в тази "средна" кутия !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.