Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси към модераторите

Featured Replies

Да взема и аз да ги прочета че да разбера кога се получава бан, кога се трият постове и мнения :down:

Редактирано от mireto (преглед на промените)

Четох една книжка за сатанизма-"цената на истината".

Там имаше такава мисъл: "най доброто почистване е заличаването."

Обаче яко цензура тука! Като не може да се каже нещо се трие, пък дано нещата да утихнат. Навремето Tragedy влизаше и защитаваше глупави идеи и действия на админа (Кал), сега като го няма - ами ще се трие :down:

• Администратор
Да взема и аз да ги прочета че да разбера кога се получава бан, кога се трият постове и мнения ;)

offtopic

Ама баннат бивш админ и бивша глобална, оплакваща се от ръководството и традиционното неспазване на правилника от страна на модераторите - каква ирония само :down:

Поредното извъртане на нещата от твоя страна. Става въпрос само за един човек, а не за всички модератори, ама нищо ново под слънцето :down:

• Администратор
Да взема и аз да ги прочета че да разбера кога се получава бан, кога се трият постове и мнения :down:

Направо ще ти отговоря (ще получиш твоята минутка слава, явно за това се борите) Ще си позволя да публикувам нещо което дълго време не желаех да споделя от лоялност и за да не създавам интригите, които вие така яростно желаете.

Цитирам съобщението си изпратено днес до Милен (на което той така и не пожела да отговори)

Защо се правите на ощипани, все едно не знаете за какво е Бан-а. Защо не напишете в темата, че просто системно въпреки предупрежденията рекламирате сайта си в подписи , профили и къде ли не по форума. И въпреки предупрежденията това продължаваше дни на ред докато ми писна да си играя на мишка и котка. Защо не ги кажеш тези неща а се изявяваш като светец безпричинно получил бан.

Защо не напишеш и действителната причина поради която напусна а тя беше пари. Поиска да ти дам процент от сайта и след като ти отказах ти напусна. Поиска своя дял от тортата и след като ти беше отказан реши да направиш своя торта от която да режеш. Правете се там на светци завивайте се ако искате и с бели чаршафи и заблуждавайте хората каква е основната ви цел, но мен знаеш, че не може да заблудиш защото знам защо напусна.

А сега ще ти отговоря защо ти отказах да те направя съдружник: Отказах ти защото още не беше достатъчно заслужил. Имаше още много да се потрудиш преди да можеш да застанеш до нас със zazzko. Защото ако трябваше да си избираме съдружник бихме предпочели на този етап Wankata или Darklight (който ти прогони чувствайки го като твой конкурент явно). Тези хора са направили 2 пъти повече от теб за сайта. Wankata дори и до момента има 2 пъти повече публикувани новини от теб. Когато се доближиш до приноса на един от двамата тогава може да поискаш твоето парче от сайта.

Уважавам избора ти и за това мълчах до сега и не съм го казвал това на никой, но никога не съм уважавал нелоялната конкуренция и всичко си има граници.

Ето това е, излезе истината на бял свят , за съжаление от моята уста, но след като вие не искате да си го кажете аз не мога да ви гледам как се правите на светци и се поливате с розова вода.

Така го каза че направо нямам думи

Точно като една права черта без нищо скрито

Просто останах без думи

Просто е много добре казано и това е

Мился тази тема да е направите Важна ... (това е лично предложение).Тук ще се задават всички въпроси към админи,модератори и каквито и да е хора със повече права от нашите.Идеята за такава тема е добра,мисля ,че тук ще има и критики към модераторите ,но от друга страна това ще им помага към ръководството.Пак казвам лично мнение!

�� �����, �� ��� ���� ����� ������ �� ����� �����, � ������������ ����. ����� �� ��� ���� ������ ����� � ��� � �����, ���� � �� � ����� �� ���. ���� �� �� �������� ���� �� ����� �� �� ����� �� � � �������� ���������� �� �� ������ ����. ��� �� � ���� �� ����������� � ������������� ... ����� �������� ������! ����������, ������� ����� �� �������� �� ����� ������ ��������. �� ������ ���� �� ����� �� ��� � � �� �������� ������� � ��������� ���� �� ���� ���!!! ����� �� � ������� �� ���� �������� ���� ����, �� ���� � ���������� �� ������ �� ������!

П.С Stalik Незнам вече аз се обърках може би трябваше да е само за благодарности, не знам кой крив и кой е прав .... и не съдя никой със здраве на всички!

Редактирано от varvarinata (преглед на промените)

Скъпи MasterRalf и всички останали, които писахте в тази тема. За да не "виси" само гледната точка на kal тук ще кажа две-три думи и аз.

Грозно, смешно и нахално е да давате оценка кое е етично и кое не, при положение че не знаете как стоят нещата и за какво иде реч. Милен (Tragedy) получи съвсем основателен бан след многократно нарушаване на правилата и предупреждения отправени към потребителите на неговата "торта", както заяви Кал по-горе. Лично аз съм изтрил сума ти подписи в нарушение с правило 3.4 д, което явно не направи впечатление никому, та се наложи на няколко от тези хора по-нататък по още веднъж да трия подписите. Така че какво е лоялна конкуренция и какво не обикновените потребители май не могат да кажат. Аз например не бих си позволил да оценявам нечии действия спрямо трето лице, без да зная как всъщност стоят нещата. Най-малкото ще ме е срам. И още повече - не ми е работа. Модно е, виждам, да се размахват лозунги срещу "цензурата" тук. Проблема обаче е, че хората които ги размахват много добре знаят защо дадена тема или пост са изтрити и им е много удобно да се правят на ощипани госпожички. Както видяхме в твоята тема MasterRalf, в такива моменти сума ти народ е готов на сляпо да тръгне да повтаря "в общий прилив устремен" машинално същото - "Несправедливо!", "Нелоялно", "Неколегиално". Абсурда е, че се получава една рекриминация - крадеца вика "Дръжте крадеца". ТОВА е неколегиално.

Кал не е явно по извиненията и благодарности ... какво очаквате незнам!

Извинение за какво!?

Направо ще ти отговоря (ще получиш твоята минутка слава, явно за това се борите) Ще си позволя да публикувам нещо което дълго време не желаех да споделя от лоялност и за да не създавам интригите, които вие така яростно желаете.

Цитирам съобщението си изпратено днес до Милен (на което той така и не пожела да отговори)

А сега ще ти отговоря защо ти отказах да те направя съдружник: Отказах ти защото още не беше достатъчно заслужил. Имаше още много да се потрудиш преди да можеш да застанеш до нас със zazzko. Защото ако трябваше да си избираме съдружник бихме предпочели на този етап Wankata или Darklight (който ти прогони чувствайки го като твой конкурент явно). Тези хора са направил 2 пъти повече от теб за сайта. Wankata дори и до момента има 2 пъти повече публикувани новини от теб. Когато се доближиш до приноса на един от двамата тогава може да поискаш твоето парче от сайта.

Уважавам избора ти и за това мълчах до сега и не съм го казвал това на никой, но никога не съм уважавал нелоялната конкуренция и всичко си има граници.

Ето това е, излезе истината на бял свят , за съжаление от моята уста, но след като вие не искате да си го кажете аз не мога да ви гледам как се правите на светци и се поливате с розова вода.

Странно как очакваш Tragedy да ти отговори след като го банна. Малко ми е тъпо да пиша под друг никнейм - нещо, което винаги съм мразел и презирал, но явно обстоятелствата го налагат.

Като прочетох как си написал нещата на първо време ме напуши на смях, на второ време се сетих, че нищо ново не виждам.

Та да почна подред - не ти отоговирих на съобщението, защото беше толкова тъпо и безсмислено, че не исках да си хабя времето и енергията за човек, за който вече не ми пука.

Не случайно на последната среща на форума те дръпнах на страни и ти поисках да сме съдружници. Там на няколко пъти ти обясних защо искам да сме съдружници, но това нещо го забрави, по-лесно е да си мислиш от твоята камбанария - всичко е за пари. Тогава ти казах - "Калине, искам да станем съдружници и с дела, който евентуално ще получавам, искам да плащам на новинарите, да закупим лицензи за форума и сайта, да подаряваме лицензи, за да стимулираме потребителите". Казах го, защото знаех, че на теб толкова много ти свиди, че ако аз не извадя пари, няма да дадеш нищо на хората, които са направили страшно много за теб (визирам и Ванката и ДаркЛайт и много други, защото не са само те). Още тогава ти казах, че на мен пари не ми трябват и не са ми трябвали от Калдата, засега си печеля достатъчно, че да не чакам на Калдата, казах ти го няколко пъти, ама кой ли ме слуша. Така и не разбра, че не съм като тебе и не ламтя за пари. Неслучайно ти предложих идеята да плащаме на новинарите, ама ти много хитро не включи цената, която ти предложих за новина (50 стотинки) с думите "Ако някой се сети да пита, тогава ще му кажем, ако ли не - ще пускат безплатно" (ама и това забрави да кажеш, нали). Тогава си стиснахме ръцете, беше "мъжка приказка", като тогава не знаех, че такова нещо при тебе не съществува, всичко е интерес на пари.

Относно приноса - не ми се иска да казвам кой-какво, всеки има своят принос, но основната причина, поради която напуснах освен отношението ти към нещата беше и начина, по който се отнасяш и към хората, които са ти дали много. Да ти кажа честно не ми е дремело много за тебе, ти си имаш своите виждания, аз моите. Дремеше ми за потребителите и това Калдата да бъде най-добрият сайт. Затова имаше доста голям период, когато не можеше да се вредиш, за да пуснеш някоя новина, защото бях пуснал всичко. Ставах в 6 и 30, за да сме преди всички, ама това е нищо, нали. Както и да е, знам, че всеки е дал много за сайта, но на теб не ти пука, важното е да носи парички, пък индивида като не му харесва - да си ходи. А ако новините са мерило - за 6 месеца имам повече новини от колкото ти за цяла една година, ама и това е нищо, пъки и забрави, че ти казах тогава, че не искам да съм пълноправен съдружник, а просто да имам процент, който да дам за гореизброените неща.

Относно ДаркЛайт - още по-смешно - на мен говориш едно, на него друго, на потребителите трето, а истината май я няма. Той никога не ми е бил конкурент, просто сме толкова различни, че няма как да се сравняваме, ама и това няма как да разбереш, защото никога не си се занимавал с нещата, нали секирата е в теб. Пък и ти винаги си си мислел, че принос за сайта е да публикуваш новина или да напишеш скрипт....

Относно изказването "излезе истината на бял свят" - ХАХАХАХАХАХАХА, коя истина, твоята ли или цялата истината и нищо друго освен нея. Недей така, не искам да излагам нито един от двама ни в глупави спорове. Ясен си ми, лека, полека те разбрах що за човек си и напуснах заради няколко неща - напуснах, заради отношението ти към потребителите, напуснах, защото трябваше да се боря с теб, за да прокараме някоя идея (може да е имало и глупави, може да е нямало, въпрос на виждане), напуснах заради това, че ламтиш само за пари и те интересуват само уникалните посещения, напуснах, защото се отметна от мъжката си дума (тук се сещам да ти кажа, че ти предложих на няколко пъти да дам пари, да купим лицензи и същото ти го казах онази вечер, когато си стиснахме ръцете), напуснах заради това, че се уморих да защитавам твоите идеи, които ти просто слагаше и чакаше на мен да ги защитавам (за съжаление не вярвах в някои), напуснах защото се уморих да се извинявам от твое име и да се моля на потребителите да не напускат, уморих се да измислям причини защо дадена тема е била изтрита, уморих се да ти защитавам името, когато ти не държеше на мен.

На мен ми е интересно - истински безкористния човек търси ли показност?...

Милене, смехотворно е на едно място да твърдиш, че познаваш kal и си "разбрал какъв е" и след малко да кажеш, че се интересува само от парите. Ако наистина го познаваше нямаше да го кажеш. А ти го познаваш и много добре знаеш, че не е така, че Калин никога не е работел за това. Знаеш много добре как е започнал този сайт и защо. Знаеш и защо толкова време не е плащал на новинарите. Беше казано на G-YON преди време, време е да се напомни - отстрани този сайт може да изглежда като златна кокошка, но ако беше така нямаше да сме тук отдавна. И да заявиш нарая това...

Предлагам това да продължи на лична кореспонденция. Както отбелязах - истински безкористния човек не търси показност. Първо това е офтопик за настоящата тема, второ - това е въпрос на лични отношения, трето - това е въпрос на колегиални отношения, а те си имат и граници и място.

Не, безкористният човек не търси показност, но когато говорят глупости по негов адрес и се опитват да заблудят хората - тогава той има право да се защити и да покаже неговата гледна точка за нещата и своята истина.

Виждам отново политиката в действие - нещата се потулват, трият се постове и се стискат палци някой да не се присети за стари проблеми, че да се трият отново теми.

Нищо ново под слънцето, освен нещо, за което изрично ми е забранено да правя реклама (голям страх, голямо чудо), просто съм поредния изгонен, но не се притеснявайте - нали ще дойдат други, така че какво ви пука за някакъв идиот, който даваше всичко, за да му теглят майната.

• Администратор
Странно как очакваш Tragedy да ти отговори след като го банна. Малко ми е тъпо да пиша под друг никнейм - нещо, което винаги съм мразел и презирал, но явно обстоятелствата го налагат.

:) ... Страхотно умееш да преиначаваш нещата както ти харесва и изнася, но както каза всеки си гледа от неговата камбанария. Не мисля изобщо да те убеждавам теб или някой друг какво аз взимам и какво давам на този сайт. Само ще ти кажа, че това което аз съм дал ти не може да му дадеш и за 10 години. Не мисля изобщо да отговарям на глупавите Ви провокации (както и правех до сега) и ти пожелавам да печелиш и ти толкова много пари колкото аз. Добре дошъл сред милионерите ... За мен темата е изчерпана , ако имаш нещо да ми казваш знаеш ми кординатите. Бъди здрав...

Абе ти така и не разбра, че хората не са като теб и не става изобщо въпрос за пари. Не знам каква параноя те гони, но не ми преписвай неща, които дори не съм си помислял.

Благодаря за здравето, нека ти се връща, то е най-важното.

Нека кажа и аз.Немога да повярвам че Калин е баннал Милен.Калине,помниш ли кой от админите беше най-близо до потребителите през времето през което Милен беше админ?В никакъв случай не омаловажавам труда на Зазко който явно е доста зает човек.Калине,ти си човека който трие направо теми,не отговаря на въпроси и т.н.Мисля че Милен не заслужава това отношение.Да знаеш че не влизам тук заради Милен или теб,просто ми харесва.

Доста интересна дискусия. Лично мен не ме интересува дали kal или Tragedy са прави или не.

Но определено ме подразни нещо друго. С какво право се месите в работите на собствениците на сайта и респективно форума или може би съм изтървал нещо. Да не би kaldata е станало акционерно дружество. Когато започнете да плащате , тогава ще поръчвате и музиката. Крайно време е да разберете , че няма безплатен обяд. Не искам да се изказвам и по - остро.

Съвсем скоро ще го почувствате (поне тези които си изкарват сами хляба) но това е друга тема.

:angry:

lordjohn това си го приемам като лично обръщение затова мисля и да отговоря. Както казах и аз може да не знам цялата история, но исках да я разбера (което в крайна сметка пак не стана) и да покажем по какъв начин си отиват наистина полезните потребители. Много уважавам и kal и Tragedy, но просто не мога да проуменя след като както kal твърди - "не е за пари", защо го е подразнило влизането с банери и по този начин рекламата на чуждият сайт (kaldata не губи важните си потребители заради чуждите сайтове и го казвам сигурен, защото имам не само наблюдения, но и достатъчно познати). Kal е в правото си разбира се, но за мен е човек, който винаги се обосновава без да иска обяснения и пак го направи, за което му благодаря, че не се държа като някой, който е над нас и макар да не беше длъжен ни разказа една от двете версии.

lordjohn наистина не плащаме нищо за да бъдем тук и щом смяташ може би е грешно, но идеята е че точно хората, заради които се плаща обикновенно излизат виновни. На мен ми е приятно тук и искам на всички да е така. Всеки ден казвам за сайта на поне 5-6 човека и им разказвам как отлично е структуриран и добре ръководен, същевременно екипът не позволява волности, всички се уважават и забавляват заедно. Не искам да има напрежение и затова пуснах темата, защото има много потребители които познават поне Милен, а и няколко познати, които основно влизат да разглеждат новините и Софтуер+Хардуер и не пишат много ми казаха за случката, че някъде било писано нещо такова и след това питах Tragedy и така. Идеята ми е, че и на тях не им хареса и искаха да разберат какво е станало точно и защо, някой са големи моралисти и ей така биха спрели да влизат, защото им се сторило негостоприемно :hush: (странни птици, но са го правили, а са доста убедителни с познатите си, не че 50-тина човека ще повлияят много на уникалните потребители, но и те познават още и т.н.). За мен това е достатъчна причина да попитам и да се надявам да получа отговор в последствие, пък и нали и аз си падам моралист и гледам да не си нарушавам принципите, макар малко да се изявих като Робин Худ (v) за мен беше правилно! Няма да обяснявам повече, ако имаш още коментари моля пиши на ЛС. Лека вечер на всички.

Здравейте,

аз съм човек който тук пише рядко но присъства често.На 25-ти ще се нарърши 1 година от как съм регистрирана във форума и сайта.Истината е че го намерих благодарение на търсачка.Първия форум в който се записах като потребител беше този.Просто ми хареса и останах.Когато се регистирирах тук беше друго, всички бяхте приятели, помагахте си.После се появи системата за репутация и всичко тръгна на обратно.После се самоизтри Darklight , сега Tragedy е баннат от Kal.Искам да попитам:"Какаво става?".Атмосферата тук се промени, всички сте различни, вече не сте така отзифчиви и не говоря за себе си.Четейки почти всички теми аз пиша рядко, в повечето случай когато има мнение си казвам :"Мълчи не е твоя работа".Знаете ли и този път щях да си замълча но реших че не е това начина.Найстина не е моя работа.Реално погледнато освен да искам помощ за това и онова аз не помагам на търсещите такава НО съм 1 от многото тук.И Darklight и Tragedy и Kal и Wankata и много други са ми помагали и против никой нямам нищо.Питам ви само това не е ли нещо което да решите по межде си а не във форума.Незнам какво печелите или не от този форум, не искам и да знам.С проблемите и разприте по между си всички вие Модератори Администратори Новинари и незнам още какви някак си разваляте атмосферата тук.Аз съм 1 жив пример,започнах да търся и други форуми,това че ги сравнявам с този е друг въпрос.

Искам да попитам и още нещо Kal : Защо всеки потребител който не ти допадне или те подразни с нещо бива получил Бан? Защо всяка тема/мнение която не ти хареса бива изтрита?Разбирам, че трябва да има ред но понякога е прекалено.Ако ти си съдник когато ние грешим, досаждаме или пречим кой съди когато ти грешиш?Незнам какъв е проблема по между ви повтарям отново.Подузирам това ми мнение да се отрази на репутацията ми дори.Просто вече очаквам всичко. Това е само мое мнение и аз го изразявам.Уважавам всички заради помоща която сте дали на мен и на всички други.Продължете да го правите но намерете начин за консенсус за решение на проблемите или поне не ги правете публечни.Аз не вярвам че парите са по силни от приятелството.Вие си знаете.

Дълго се колебах дали да или да не побликувам това но мисля че трябва.

Всичко добро.

@^KRISTALINA^,моля да ме извиниш ама имаш петнадесетина грешки в предишното мнение.Как очакваш да те вземе някой насериозно?Това не е заяждане,а начин да те накарам да се замислиш.Поздрави!

Питам ви само това не е ли нещо което да решите по межде си а не във форума.Незнам какво печелите или не от този форум, не искам и да знам.С проблемите и разприте по между си всички вие Модератори Администратори Новинари и незнам още какви някак си разваляте атмосферата тук.

Точно това е. Точно за това стана въпрос в горните постове. На тези неща мястото им не е тук. Както казах - безкористния човек показност не търси. В друг контекст бях разбран, но както и да е.

Искам да попитам и още нещо Kal : Защо всеки потребител който не ти допадне или те подразни с нещо бива получил Бан? Защо всяка тема/мнение която не ти хареса бива изтрита?Разбирам, че трябва да има ред но понякога е прекалено.Ако ти си съдник когато ние грешим, досаждаме или пречим кой съди когато ти грешиш?

Ще си позволя нахалството да отговоря аз, защото kal далеч не е единствения, който затваря и трие подобни теми тук. Повярвай ми, такива теми се "засичат" от нас минути след като са пуснати. Понякога още на първия пост. Факта че в една такава тема е допуснато да има повече от 3-4 поста, че някои стигат до няколко страници, е показателен за това, че твърдението не е вярно. Това е просто един старателно поддържан мит. Критиката у нас често се свежда до замерване с кал, но това е друга тема. Подобни теми се затварят/трият тогава, когато или дискусията излезе от рамките на благоприличието или когато вече станат излишни или добият чисто дребнави и злобно-заядливи краски.

Продължете да го правите но намерете начин за консенсус за решение на проблемите или поне не ги правете публечни.

Ако внимателно прегледаш темата, ще видиш, че тя бе подхваната от трети лица.

Знам че имам и сигурно ще имам още.

Този форум ме научи да пиша на БГ само от изкривеното писане на латиница още немога да се оттарва и допускам хиляди правописни грешки колкото и да се старая сажалявам за което.Малко е късно да си поправя правописа, 7 годнки латиница си личат от воле.Немога на този етап да се поправя но се старая сажелявам за грешките.

Ако внимателно прегледаш темата, ще видиш, че тя бе подхваната от трети лица.

Прав си сажелявам (отново) просто си изразих мнението това е.Никой не е длъжен да се съобрази с него.

Редактирано от ^KRISTALINA^ (преглед на промените)

• Администратор

Благодаря на всички за отговорите, не мисля че има какво да се коментира повече публично, всеки изказа позицията си. Затварям темата. Скоро и секцията "За kaldata.com" ще стане достъпна само за "Специални потребители", но това трябва да се обсъди с останалите членове на екипа. Предприемам тези действия защото ми писна кой разбрал не разбрал да обсъжда едно или друго действие на администрацията. В повечето форуми обсъждането на действието на администратор или модератор публично ви носи автоматичен бан. Само тук това нещо е позволено, но както каза преди малко един мой приятел: "Това е криворазбрана демокрация".

Дори това е отбелязано в "Правилата на форума", но до сега си затваряхме очите за подобни неща:

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, е добре да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й. Всякакви нови теми коментиращи повода за затваряне или действията на модераторите без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Благодаря още веднъж ... Бъдете здрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.