Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Overclock (2)

Featured Replies

Здравейте бих искал да си Overclock процесора (AMD FX-6100).Бих искал да си го Overclock от 3.30Ghz на 4.20Ghz мога да го направя дори и във Bios на дъното имам опция за 20% Overclock и си е автоматик не барам волтажи,дори нищо освен тази опция.Тя го вдига на 4.29Ghz.И така към въпросът 

Какви биха били последиците от този Overclock ако не барам волтажа и нищо останало,бих ли подобрил нещо или бих си изгорил някой от компонентите.Каква (скорост) бих придобил и какво ми помага този Overclock ? 

Конфигурацията ми е във подписа малко по долу  :)

• Автор

Ако работи стабилно и не забива без да пипаш нищо друго в биоса, значи няма страшно

Какво бих постигнал със този Overclock освен по високи температури ?

Каквото би постигнал ако повишиш мощността на колата си с 20 % .Качването на тактовата честота повишава производителността,щом позволява без да се пипа волтажа опитай,тествай с АИДА 64 под стрес тест поне 10-15 минути.Първоначално пробвай с 10% после със 15 % докато стигнеш максимума и след всяко покачване правиш стес тест.Прави си скрийншотове на стойностите на температурата и си ги съпостави .Успех

• Автор

Каквото би постигнал ако повишиш мощността на колата си с 20 % .Качването на тактовата честота повишава производителността,щом позволява без да се пипа волтажа опитай,тествай с АИДА 64 под стрес тест поне 10-15 минути.Първоначално пробвай с 10% после със 15 % докато стигнеш максимума и след всяко покачване правиш стес тест.Прави си скрийншотове на стойностите на температурата и си ги съпостави .Успех

Ще пробвам :)

не видях някакво подобрение освен че температурата скочи със поне едни 5-10 C а и машината взе да зарежда доста по бавно Windows 8.1 

• Автор

Както казах не искам да барам волтажа не искам да стане нещо със машината все още е във гаранция и не мисля да я скапвам за едното нищо :) Все пак мерси на всички 

Зависи и колко си се опитвал да клокваш. Фабрично и без друго волтажа е надут на предела. И с него можеш да постигнеш спокойно 20 процента клок. аз даже на моя като го клокнах му намалих волтажа. Фабрично работи на 3.5ГХз при 1.412 волта и турбо на 4ГХз при 1.425 волта.

Сега карам на 4.2ГХз при 1.29 волта.

И за какво ти е тоя клок? Ефект ще има, ако играеш игри и сравняваш постиженията си с FRAPS. Щом издържа тестовете, значи няма нужда от повишаване на напрежението. Пробвай и с натоварване чрез Prime95. Ако и тогава издържи, значи волтажа не ти е проблем. Зареждането на Windows  зависи съвсем малко от процесора. там влияние оказва скоростта на хард диска, както и кои неща се стартират автоматично. Изобщо, клок на процесора при нормална работа на системата не е необходим. Спокойно дори може да си изключиш някое ядро и пак няма да забележиш промяна. 

Кое е основното нещо което правиш на компютъра? (пример: аз обработвам HD видео основно)

• Автор

Кое е основното нещо което правиш на компютъра? (пример: аз обработвам HD видео основно)

Аз най вече играя игри като на пример (Battlefield 4) (Darksouls 2) (Sniper Elite 3) (Left 4 dead 2) (Infestasion) (Tomb Rider 2013) (Bioshock Infinuity) и най вече гледам да изкарвам добро FPS и да има прилична графика.Всички изброени ги играя на 1080p и графика на Medium - High някой път със включен Vsync някой път без него.

И така идеята ми бе за Overclock за по добър Gameplay и по добро FPS.

Редактирано от LooToSGoD (преглед на промените)

Зависи и колко си се опитвал да клокваш. Фабрично и без друго волтажа е надут на предела. И с него можеш да постигнеш спокойно 20 процента клок. аз даже на моя като го клокнах му намалих волтажа. Фабрично работи на 3.5ГХз при 1.412 волта и турбо на 4ГХз при 1.425 волта.

Сега карам на 4.2ГХз при 1.29 волта.

Ха.Забелязах подобно нещо и при мен.fx 8350 волтажа беше надут.Но сега при 4.5 gHZ съм го намалил на 1.375 :).

Ама аз клоквам по шина и множител,като по шина е повече.

За стабилност го тествах със компилиране на gcc :) и 8 часа със  blend теста на prime95

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.