Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ода за маршрутизаторите Tenda

Препоръчан отговор

Тъй като от скъпия ми доставчик ми повредиха стария WR740N, и ме цакнаха с дървото Тенда W316R

От няколко дни се опитвам да отворя портовете, но никоя от настройките не работи, нито с DMZ нито с Port-Range нито с UPNP-Router-Management.

Някакви идеи може ли да дадете? Или дали случайно някъде има написан firmware (такива като ddwrt, openwrt, gargoyle, wive-ng) за Broadcom чип?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези тенда са най-големите боклуци сред мрежова техника на която съм попадал. На един такъв маршрутизатор му замина чипа (изгоря) и съответно - отиде в кофата.

Опитай да ъпдейтнеш фърмуера, белким се получи ама накрая да не остане само едно парче пластмаса...

http://www.tenda.cn/tendacn/DownLoads/show.aspx?productid=380

DD-WRT и OpenWRT не намирам за този модел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези тенда са най-големите боклуци сред мрежова техника на която съм попадал. На един такъв маршрутизатор му замина чипа (изгоря) и съответно - отиде в кофата.

Опитай да ъпдейтнеш фърмуера, белким се получи ама накрая да не остане само едно парче пластмаса...

http://www.tenda.cn/tendacn/DownLoads/show.aspx?productid=380

DD-WRT и OpenWRT не намирам за този модел.

Работата е там че с фърмуера нямаше проблем при актуализацията, та дори много бързо изпълнява тези операции но дори и с последния фърмуер е невъзможно.

Има някакви по-стари версии с повече настройки, но са ги скрили поради факта че са податливи на атаки  (exploit root access през порт 7329), ако мога да намеря такъв фърмуер ще го хакна и ще направя всичко с този рутер ама... А от съпорта нищо конкретно не казват, никаква информация не дават, единственото нещо до което имам достъп е конфиг файла след като дам бекъп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като от скъпия ми доставчик ми повредиха стария WR740N, и ме цакнаха с дървото Тенда W316R

От няколко дни се опитвам да отворя портовете, но никоя от настройките не работи, нито с DMZ нито с Port-Range нито с UPNP-Router-Management.

Някакви идеи може ли да дадете? Или дали случайно някъде има написан firmware (такива като ddwrt, openwrt, gargoyle, wive-ng) за Broadcom чип?

Чудно ми е как доставчика ти повредиха великият рутер? Да не би администратора да е влязъл и да ти го е изгорил?

И безплатен рутер му дали, и пак е недоволен...

Не си спомням да е имало проблем настройване на тендата ми.

Не съм пипал фърмуера изобщо. Всичко си работи.

ps. Не. Взимам си думите назад. Не само на тендата ми, НЕ е имало проблем с този тип настройки на едно 200 рутера, които съм настроил в последната година. поне 30 % от тях са тенди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чудно ми е как доставчика ти повредиха великият рутер? Да не би администратора да е влязъл и да ти го е изгорил?

И безплатен рутер му дали, и пак е недоволен...

Не си спомням да е имало проблем настройване на тендата ми.

Не съм пипал фърмуера изобщо. Всичко си работи.

ps. Не. Взимам си думите назад. Не само на тендата ми, НЕ е имало проблем с този тип настройки на едно 200 рутера, които съм настроил в последната година. поне 30 % от тях са тенди.

Явно че ти плащат да ги хвалиш?

Добре искаш ли да ти дам remote достъп до тендата ? и да я "настроиш" да са отворени всички портове?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно че ти плащат да ги хвалиш?

Добре искаш ли да ти дам remote достъп до тендата ? и да я "настроиш" да са отворени всички портове?

Явно... само ми кажи коя е фирмата, че да не пратя фактурата за хвалбата на друга фирма.

Ще ти го "настроя" - колко пари предлагаш за техническите ми умения?

И ако се наложи да ти "настроя" и компютъра - защото причината не е в рутера - дай прогноза и за тази таксичка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно... само ми кажи коя е фирмата, че да не пратя фактурата за хвалбата на друга фирма.

Ще ти го "настроя" - колко пари предлагаш за техническите ми умения?

И ако се наложи да ти "настроя" и компютъра - защото причината не е в рутера - дай прогноза и за тази таксичка.

Какво да ми настройваш на компютъра ?

С предишния рутер просто правех настройките и всичко сработва. И какво са ми дали дали са ми рутер пълен боклук.

Повредиха моя да го човъркат слагаха разни фърмуери че не знам какво било, докато накрая не го убиха.

Публикувано изображение

ето я настройката но изобщо не работи.

Нито така нито с DMZ. Айде чакам къде на вълшебния интерфейс има настройка да се премине от symetric nat към full cone nat ? Тъй като този рутер е с хардкод за symetric nat.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, че тази Тенда не работи, не значи, че всички модели са боклуци. Може наистина да има дефект. Ако е така го рекламирай на доставчика си да ти даде нов рутер. Не виждам смисъл за какво се карате въобще. Ако пък толкоз е проблем един рутер струва около 30-40 лева. Вземаш си един TP-Link например и си готов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, че тази Тенда не работи, не значи, че всички модели са боклуци. Може наистина да има дефект. Ако е така го рекламирай на доставчика си да ти даде нов рутер. Не виждам смисъл за какво се карате въобще. Ако пък толкоз е проблем един рутер струва около 30-40 лева. Вземаш си един TP-Link например и си готов.

Исках просто да ми го настрои след като е толкова уверен. Иначе да ще говоря с магазина да го върна и за тези пари да взема добре познатия WR740N

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Исках просто да ми го настрои след като е толкова уверен. Иначе да ще говоря с магазина да го върна и за тези пари да взема добре познатия WR740N

Ето, проблема е решен без нерви и усложнения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето, проблема е решен без нерви и усложнения.

Почти, чакам шефа им да се появи че да го питам дали става така. Касов бон има Кутия опаковки всичко.

А тия от Оптиспринт хубавците ще им го изкарам през гъзъ. Щото в магазина е имало същия рутер като моя който ми развалиха а са купили тендата че с левче по-евтина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Почти, чакам шефа им да се появи че да го питам дали става така. Касов бон има Кутия опаковки всичко.

А тия от Оптиспринт хубавците ще им го изкарам през гъзъ. Щото в магазина е имало същия рутер като моя който ми развалиха а са купили тендата че с левче по-евтина.

Не се ядосвай. Те не са виновни. Вероятно модела е дефектен. Няма застраховки. Затова има гаранция и подмяна. С техниката всичко е възможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се ядосвай. Те не са виновни. Вероятно модела е дефектен. Няма застраховки. Затова има гаранция и подмяна. С техниката всичко е възможно.

Да де ясно ми е. Ти ги познаваш по-добре нали си Дъге. Мисълта ми е че ако тези техните набедени техници в Белене не ми бяха повредили моят рутер нямаше да се води този разговор. Питах някой има ли опит с тенда, ако може да помогне да му отворя портовете, появи се един дето ги похвали до небесата ги привиси, обвини мен в некадърност, компютъра ми бил виновен а не рутера, ами компютъра си е същия както беше и с tp link :) Та ако отговори и каже че има начин за въпросната тенда, щото тази е много орязана откъм функционалност, да виждал съм и малко по-прилични рутери тенда. Но все пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятни причини:

1. Проблемен firmware. Тестваш с друг от сайта на производителя.

2. Проблемен рутер. Може да има хардуерен проблем. Тогава се сменя рутера с дгуг.

3. Много рядко, но за да не стават настройките може да имаш firewall или проблемен браузър. Пробвай с друг браузър при изключена антоворусна. Задължително да си вързна с кабел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятни причини:

1. Проблемен firmware. Тестваш с друг от сайта на производителя.

2. Проблемен рутер. Може да има хардуерен проблем. Тогава се сменя рутера с дгуг.

3. Много рядко, но за да не стават настройките може да имаш firewall или проблемен браузър. Пробвай с друг браузър при изключена антоворусна. Задължително да си вързна с кабел.

Ползвам линукс нямам антивирусна програма. Не ползвам защитни стени.

Фърмуерите до един ги пробвах от най-новия до най-стария. Просто рутера си има вградена защитна стена която е направена така че уж пренасочва портовете но ги държи затворени.

root@CLDX [ 14:23:32 ] [ 07/11/14 ] [ pts/8 ] ~ # iptables -L -v -nChain INPUT (policy ACCEPT 4228K packets, 2614M bytes) pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         Chain FORWARD (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes) pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         Chain OUTPUT (policy ACCEPT 4294K packets, 1463M bytes) pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         

нямам активни защитни стени.

root@CLDX [ 13:32:15 ] [ 07/11/14 ] [ pts/7 ] ~ # netstat -na | grep :113tcp        0      0 0.0.0.0:113             0.0.0.0:*               LISTEN     tcp        0      0 192.168.0.101:113       185.30.166.35:34910     TIME_WAIT  tcp6       0      0 :::113                  ::                    LISTEN     

За пример ще дам порт 113, пренасочен е към компютъра ми, но все пак външни източници не могат да се свържат с този порт.

Предполагам знаеш какво означава TIME_WAIT дори и в гугъл е добре обяснено.

Просто на рутера му е заложено в фърмуера да реже всички външни заявки дори към портовете които от самия него са пренасочени.

Инак трябва до Вторник Сряда да изчакам, и тогава да му го занеса да го опаковам и всичко както си е бил. Уж каза че няма проблем стига да са изтрити настройките от него и кутията да е здрава (каквото и да има в предвид с това), че да може да посрещне новия си клиент.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение . Той рутера може и да е повреден, но ще си чака новия клиент. Чудно направо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение . Той рутера може и да е повреден, но ще си чака новия клиент. Чудно направо.

Добре дошъл в Свищов хахахах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дори да изключа всичко друго и да оставя само прословутия автоматичен UPNP режим на защитата на тенда пак не отваря портовете..

roko__@CLDX [ 17:35:26 ] [ 07/11/14 ] [ pts/5 ] ~ % upnpc -lupnpc : miniupnpc library test client. (c) 2005-2013 Thomas BernardGo to http://miniupnp.free.fr/ or http://miniupnp.tuxfamily.org/for more information.List of UPNP devices found on the network : desc: http://192.168.0.1:1980/InternetGatewayDevice.xml st: urn:schemas-upnp-org:device:InternetGatewayDevice:1Found valid IGD : http://192.168.0.1:1980/control?WANIPConnectionLocal LAN ip address : 192.168.0.101Connection Type : IP_RoutedStatus : Connected, uptime=1796s, LastConnectionError : ERROR_NONE  Time started : Fri Jul 11 17:05:37 2014MaxBitRateDown : 100000000 bps (100.0 Mbps)   MaxBitRateUp 100000000 bps (100.0 Mbps)ExternalIPAddress = 151.252.207.23 i protocol exPort->inAddr:inPort description remoteHost leaseTime 0 UDP  9014->192.168.0.101:9014  'Skype UDP at 192.168.0.101:9014 (2748)' '' 0 1 TCP  9014->192.168.0.101:9014  'Skype TCP at 192.168.0.101:9014 (2748)' '' 0 2 TCP   113->192.168.0.101:113   'libminiupnpc' '' 0GetGenericPortMappingEntry() returned 713 (SpecifiedArrayIndexInvalid)

Просто нямам идея.. Струва ми се че на Уинлайното ги отваря.. Но не ми върши работа, трябват ми постоянно отворени и то под линукс.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пич, продължаваш да ме питаш за някаква информация, а не споменаваш пари.

Пари хаха да не е златна тая тенда струва 20 лева сигурно де са ми дали в замяна за моя TP-Link и то ако и ще плащам на някого за да ме излъже че компютъра ми е виновен не мерси. Предпочитам да го повредя от ръчкане и да взема нов. Когато някой заговори за пари явно е че просто нищо не знае гледа как да изкяри само.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пари хаха да не е златна тая тенда струва 20 лева сигурно де са ми дали в замяна за моя TP-Link 

позна http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-tenda-150mbps-w316r/pd/EYYCNBBBM/ не че и тъплинка е нещо  Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Росене искаш да кажеш ,че тука като напишеш портовете и не става.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не става вече съм я пробвал. То вече си взех TP Link. Но и установих че тия от интернета са виновни. Тендата като за кенеф имаше форсиране на дуплекса на 100 мегабита, а на тп линка не знам дали мога да го направя че ми реже на 10 мегабита. Не е вината в рутера. А в мрежата на тия нещастници от Оптиспринт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Росене кога ше си купиш един свестен марков рутер на Линксис ? Що купувате тия келави съпонерки за по 20 лева дето се окъкват  за 1 година работа ? Купи си един линукс базиран рутер да не се ограничаваш и в софта за него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...