Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация с бюджет 1350-1400лв.+монитор

Featured Replies

• Автор

Орс, извинявам се^.. брат ми беше си влязял в профила понеже както споменах, си разпродадох старата машина :-D и сига съм от неговата. Та коя кутия да взема? corsair-а е за 120 в плесио или define r4?

Ако купиш Корсара за 120 кинта  не се  чуди повече.  Тая кутия има 18 децибела шум  и е в топ 3 по въздушен поток,големина и кабел мениджмънт в тоя ценови клас. Хващат се  и най големите видео карти на пазара без да  местиш и разглабяш нищо.

Корсара е надценена кутия освен това не е 120 лв. Бъркаш моделите. Все пак ако си я намерил на някаква промоция е добра оферта.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ето ти  ревю и на Фрактала Fractal Design Define R4 

Наруто ти вижддал ли си я на живо тая кутия на Корсар или говориш от снимки в нета само ? Имам познат който я има и за 1 седмица докато главата ми беше на 20 см. от нея не разбрах ,че компютъра работи и повече от 38 градуса не видях  да вдига компютъра.

A защо искате да набутате момчето за скъпа кутия с еди какви си размери,децибели и "екстри",като в повечето свестни кутии за 60-70 лв се събира бъдеща 760 WF например и евтино охлаждане 212 EVO (което по скоро ще е за украса)?Да не говорим,че на този етап повече от един 120/140 мм фан на тавана или задния панел не му трябва.

Кутия и захранване не се взимат от днеска за утре а и  голямата ,удобна и широка кутия ще ти е  удобна и след 5 години. Най лесно е да набута всичко в една китайка за 30 лева и след 3 месеца да почне да  сменя вентилаторчета и да се чуди защо картата му вие на умряло и защо  кутията  има резонанс и се чува у комшията . Тя е много проста работа само дето трябва да се сетиш на време ,че в  буркан от пюре въздуха ще се загрее  по-бързо от колкото в един такъв от 3 литра примерно. Един грамотен 12-ка вентилатор е с цена от 25 лева  та не ми се мисли на кутия за 60 кинта какви са сложени. като ги види двете  кутии  на живо и сам ще си избере коя да си купи. В интернет може да пише много работи  ама реалността е  друга.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Стига сте разтягали локуми, моля ви. Изискванията на автора са точни - тиха кутия. Най-добра е NZXT H440, но поради бюджета най-добра се явява Fractal Design Define R4. За по-малко пари Cooler Master Silencio 650 Pure. Другите предложения може и да са тихи, в айдъл режим, или за всекидневна употреба... Ама като започне по-тежката работа, и тоя интелски бокс като завие, и ако няма SSD, тоя хард като застърже, кашоните, дето нямат звукова изолация и гумени уплътнения и т.н ще заклопат... А дори по-евтинката 650 pure ще заглуши огромна част от шума а на Define R4 уплътненията ще оберат и вибрациите.Не ми сравнявайте прехваления корсар с Define R4. Не може да и стъпи на малкия пръст. Нито по изолация, нито по филтри, нито по екстри, като гумичкина отворите за кабели, фан кконтролер, модулни клетки за хард дискове, прозорец, всичко е по-добро на фрактала.Тука вече авторът трябва да си каже мнението, щото отиват нещата към безсмислени спорове за глупости.

Орс, извинявам се^.. брат ми беше си влязял в профила понеже както споменах, си разпродадох старата машина :-D и сига съм от неговата. Та коя кутия да взема? corsair-а е за 120 в плесио или define r4?R

R 4 !!!!

• Автор

Благодаря на всички включили се в темата! Ето какво реших да взема: post-351436-0-33765800-1405629849_thumb.

Монитора ще го взема от Mall.bg, защото в момента е за 358,40лв.

Кутията ще я взема от никем... изглежда, че в скай нямат от белите с прозорец.

Дъното  също ще бъде от никем. За 5лв отгоре идва с 3г. гаранция! Избрах него заради добрия аудио чип.Моля, тук да ми кажете дали има смисъл да дам 40лв повече за fatal1ty-то или да мина с pro-4.

Та ако имате някакви забележки сега е момента да сменя нещо! След седмица имам работа с родителите ми в София и ще взема частите на място, така че очаквайте снимки :D 

ССД-то ще взема след месец когато ми преведат стипендията..

Ако не съм в грешка фаталитито е с ALC 1150 звукова карта и усилвател за слушалки до 600 ома - основна причина и аз да съм с Асрок в момента. Невероятно добра звукова карта, с подръжка на високоомна периферия.886 също не е лош чип, но със сенхайзера, ако вземеш тези слушалки, ще има разлика.Захранване с голд стандарт, кутия с отлични ревюта и спецификации, а на харда какво му има - не знам.Ама нека всяка машина е с Н81 чипсет и завряна в прословутата N300/400...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Не бих избрал това захранване,дъно,хард и кутия за такава конфигурция.

Е, предложи ми нещо което ти би избрал..може да ми хареса!

Значи за захранването е важно отзад да пише ГОЛД-ясно,разбрах;повечето стаф е ненужен и скъп;харда-на Тошиба или WD.

И да предлагам-няма да го вземеш под внимание,слушай гурутата.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Захранването всъщност е компромис за "злато" а това което предлагаш ти е окастрения му вариант. Всъщност като изключим кутията и монитора всичко е донякъде компромис.

Четох за какво ще се ползва машината и както и да го броя бюджета е достатъчен за 8-нишков та явно се прави компромис с производителността.

• Автор

Значи за захранването е важно отзад да пише ГОЛД-ясно,разбрах;повечето стаф е ненужен и скъп;харда-на Тошиба или WD.

И да предлагам-няма да го вземеш под внимание,слушай гурутата.

Все пак ми предложи нещо, винаги мога да променя мнението си!

Все пак ми предложи нещо, винаги мога да променя мнението си!

Публикувано изображение

+VGA Asus 760 405 лв

+CASE NZXT 210 66 лв

+FAN 120 мм/1500 об 8 лв за задния панел за изходящ,а този в кутията-на предния панел за входящ.

Тотал:1627 лв с видео.

пп Ако са много парите-може да сложиш i5 4460 и ще намалиш със 120 лв на 1507 лв;ако оставиш видеото (и вторият фан) за по-късен етап,парата ще падне на 1095 лв.А ако искаш наливай в дъна кутии и псевдо голд простотии за сметка на проца и видеото.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

• Автор

Момчета, имам добри новини няма да купувам външно видео! Майка ми се похвалила на братовчед ми за новата ми покупка, и казал да му се обадя.. Обадих се, той каза, че ще ми даде старата си msi r9 270x gaming 2gb, която стояла в шкафа му(той бил с някаква на гигабайт 290х) И ако можете да ми препоръчате някакво DVI кабелче да вържа монитора, че няма такъв в комплекта, а монитора няма HDMI! Спрях се на това: Cable, VCom, DVI 24+1 Dual Link M / M (CG441-3m) от altech. Гледам има с "позлатени" конектори, те по-добри ли са? Ако има нещо по-добро за тази цена.. кажете, само да е 2-3метра. 

Препоръчително е да е максимално къс кабела. Едва ли има смисъл от 3 метров кабел. Другият момент е че монитора си идва с кабел та не трябва да купуваш нищо.

Става въпрос за DP (DisplayPort) cable които идва с Dell-а. Поне ако си купил монитора които беше избрал и видеото е MSI Gaming всичко ще си пасне.

• Автор

Препоръчително е да е максимално къс кабела. Едва ли има смисъл от 3 метров кабел. Другият момент е че монитора си идва с кабел та не трябва да купуваш нищо.

Става въпрос за DP (DisplayPort) cable които идва с Dell-а. Поне ако си купил монитора които беше избрал и видеото е MSI Gaming всичко ще си пасне.

Да забравих да спомена, че DP порта на картата не работел, и аз нямаше да взимам кабел понеже дела идва с ДП, но той ми каза че ДП порта не работи и да си намеря DVI.. Ако може да ми препоръчаш 1,5-2м dvi кабел?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, утре пътувам за София да взема частите. Обадих се и само рамта не е налична, гледам и са поскъпнали за седмица. Спрях се на тези: CORSAIR 2x4GB Vengeance RED DDR3 1600Mhz 1.5V или за лев по-скъпата - G.SKILL 2x4 RipjawsX 1600M C7 F3-12800CL7D-8GBXM но пък CL7? Няма да ги клоквам,така че ако няма да усетя никаква разлика да взема и по-евтината :2хGEIL 4GB DDR III 1600 ENH CORSA CL9 Ако някой може да ми прати таймингите й и да ми каже ако може да работи в dual channel, защото не са китт..

Редактирано от BlqxD (преглед на промените)

Здравейте, утре пътувам за София да взема частите. Обадих се и само рамта не е налична, гледам и са поскъпнали за седмица. Спрях се на тези: CORSAIR 2x4GB Vengeance RED DDR3 1600Mhz 1.5V или за лев по-скъпата - G.SKILL 2x4 RipjawsX 1600M C7 F3-12800CL7D-8GBXM но пък CL7? Няма да ги клоквам,така че ако няма да усетя никаква разлика да взема и по-евтината :2хGEIL 4GB DDR III 1600 ENH CORSA CL9 Ако някой може да ми прати таймингите й и да ми каже ако може да работи в dual channel, защото не са китт..

Ами няма да усетиш разлика в рамта вземи си по-евтината ако не ти се дават повече пари ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.