Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сериозен проблем с ... де да знаех и аз с какво?!

Featured Replies

Здравейте!

Имам доста сериозен и упорит хардуерен проблем,състоящ се в следното:

Напоследък дом.ми комп взе да забива многократно,да се появява син екран и да не работи като хората.Преди това не го бях използвал за период около половин година,защото не бях в БГ. Реших да форматирам и да преинсталирам уин-а (моля без коментари отнсно скапания уин и коя ОС е по-добра),просто исках да започна на чисто. За съжаление инсталацията се оказа исключително трудна задача sad.gif След формат на различни дялове(нтфс,фат),различно партишване и опит за инсталация в различните дялове все се натъквах на един и същ проблем.До като траеше копирането на файловете върху избрания дял,все ми даваше,че определени файлове не могат да бъдат копирани.Всеки път файловете бяха различни(предимно dll-и),но и всякакви други-около 20-тина на брой.Някой от тях се репейр-ваха,но повечето не можеха и трябваше да се скийпват.След копирането на тези файлове и скийпването на тези,които не можеха и след рестарт на ПС-то инсталацията продължаваше по познатия метод...сещате се...но в дадени моменти(разбираемо защото липсваха файлове) се появяваше синия екранsad.gif и всичко до тук. Оказа се супер кофти процедура. Опитах се над 20 пъти и то с три различни инсталационни диска,защото първо ми хрумна че самият диск се е прецакал. След това започнах да си мисля че СД-то ми не чете како трябва и за това се наложи да взема от работата ми едно друго,но нещата се повториха-отпадна и този вариант.Сведох нещата до харда,донесох една баракуда но нещата и с него се повториха.Отпадна и този вариант.Реших да опитам с лайв СД с тиликс (това си имам само от този род) и на дисплея се изписа следното нещо:

Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on ram3. Вече не знам дали не е от РАМ-та,съвсем нова е,смених я точно преди да имах проблеми с ПС-то.Няма за съжаление от къде да взема друга рам за да ествам дали не е от нея. Говорих с един познат,който не е видял машината,спомена ми,че има вариант да е заминал и чипа и дъното да е за смяна...Направо не знам...

Вие как смятате?Какъв може да е проблема?Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?Има ли някакъв тест,който мога да направя за да установя на какво се дължи?Какво е най-доброто което мога да направя?

Благодаря предварително,очаквам вашите мнения!

Според мен е от RAM паметта. Същото нещо се случи на нов сглобен компютър, след като почнах да инсталирам Windows и ... после смяна на паметта и всичко заспа. Оказа се, че дъното не е съвместимо с паметта.

Редактирано от TyRsEn (преглед на промените)

Намери начин да тестваш паметта. Мисля че от нея ти идва целия проблем.

• Автор

Selia,TyRsEn дано да сте прави,все пак педпочитам да сменя РАМ,отколкото цяло дъно.Тъпото е че почти не е възможно да тествам рам-та някъде,май до компютърна диагностика трябва да прибягна към някоя фирмаsad.gif

Или рам или надути кондензатори по дъното,Чипа няма как да е.

Това е един друг отговор.Според вас дали кондензаторите могат да дадат подобен проблем,защото много хора все с кондензаторите намират отговор на проблемите,все те да са виновни...

Selia,TyRsEn дано да сте прави,все пак педпочитам да сменя РАМ,отколкото цяло дъно.Тъпото е че почти не е възможно да тествам рам-та някъде,май до компютърна диагностика трябва да прибягна към някоя фирмаsad.gif

Това е един друг отговор.Според вас дали кондензаторите могат да дадат подобен проблем,защото много хора все с кондензаторите намират отговор на проблемите,все те да са виновни...

Ами по-логичното е да е от паметта. От надути кондензатори не съм чувал за такъв проблем. Пробвал ли си да тестваш паметта - има такива програми - MemTest86, GoldMemory и оше имаше, но не се сещам. За съжаление и линкове не мога да ти дам, пък стана доста къстно и не ми се търси...

• Автор
Ами по-логичното е да е от паметта. От надути кондензатори не съм чувал за такъв проблем. Пробвал ли си да тестваш паметта - има такива програми - MemTest86, GoldMemory и оше имаше, но не се сещам. За съжаление и линкове не мога да ти дам, пък стана доста къстно и не ми се търси...

За съжаление няма как да я тествам,нямам ПС на което да я сложа за да я тествам софтуерно с изброените програмки,а няма и от къде да взема друга рам за да опитам на дъното. sad.gif Пак задънена улица,а? sad.gif

За съжаление няма как да я тествам,нямам ПС на което да я сложа за да я тествам софтуерно с изброените програмки,а няма и от къде да взема друга рам за да опитам на дъното. sad.gif Пак задънена улица,а? sad.gif

В такъв случай работата не е никак добре. Вариант е да занесещ компа на някой сервизче, да ти го видят, но задължително трябва да си там, като сменят части, за да не те набутат, като изкарат някоя друга част развалена. Казах сервизче, защото ако е някое по-малко и забутано, верочтността да минеш с малко пари е голяма.

За друго не се сещам, ако можеше да намериш памет от някъде...

Не е съвсем така Memtest86+ се записва на дискета или диск и просто трябва да бутнеш от него за да се завърти теста.

Аз казвам да вадиш наред докато не се оправи. Между другото каква марка е паметта ти.

zeit_x е прав - най-добре да тестваш модулите на машината, на която ще работят. Предлагам ти да си намериш някое boot-cd с полезни програми, в Интернет има много такива. Аз лично предпочитам Hiren's BootCD (можеш да си го изтеглиш от тук). Освен въпросния MemTest86 има много други програми за тестване на почти целия хардуер. Успех!!!

Преди време беше писано за подобен проблем.Накрая се оказа че е от твърдия диск.Все пак първо пробвай паметта че е по-лесна за тестване.

Едит: Като допрочетох поста ти съм почти сигурен че е от РАМ-а.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

От паметта е 100%. Казваш сменил си я точно преди да ти почнат проблемите. Това че е нова не е гаранция че е здрава. Най-добре отиди където и я купил (ако трябва с компютъра) и им я върни или замени с друга, поискай да ти я тестват на друг компютър. Вдигни им скандал, че са ти пробутали боклук и са ти причинили толкова неприятности, искай даже компенсация за неприятностите които са ти създали. Даже и да е минала гаранцията (която за памети по принцип е малка) не се притесняваи да си търсиш правата. Аз лично съм бил свидетел как се продават върнати от друг клиент повредени модули памет за нови и така докато все при някой клиент мине номера и не направи рекламация.

Здравейте :bye:

Лично аз съм съгласен с airman и неговата идея за Hiren's BootCD.Изтегли го от линка,който са ти дали,изпечи си диска,буутни от него и започвай наред с тестовете на целия хардуер.

Според мене тестовете трябва да ги правиш с отделните пръчки РАМ,т.е. първо слагаш само едната(другите ги вадиш) и въртиш теста,след като приключиш повтаряш процедурата с другите Рам.

Разбира се пусни тестове и на харда и пиши какъв е резултатът. laugh.gif

Поздрави и успех :bye:

Приятелю, напиши каква марка ти е дъното и каква марка е паметта.

100% ти е от несъвместимост между двете. И пиши откъде си, ако си от моя град ще ти напрвя пълни тестове безплатно :) :bye:

Здравей, ще споделя и своят скромен опит в тази посока. Преди време имах такъв проблем. На PC-то имаше DVD-rom който не четеше както трябва всички поставени в него CD-та и DVD-та. При опит да правя чиста преинсталация се появи проблем като твоя. Направих си ново СД с WIN на по добра подложка която се четеше коректно и инсталацията мина без проблем. :)

Здравей, ще споделя и своят скромен опит в тази посока. Преди време имах такъв проблем. На PC-то имаше DVD-rom който не четеше както трябва всички поставени в него CD-та и DVD-та. При опит да правя чиста преинсталация се появи проблем като твоя. Направих си ново СД с WIN на по добра подложка която се четеше коректно и инсталацията мина без проблем. :wors:

hammer74 ,не четеш внимателно :wors:

Опитах се над 20 пъти и то с три различни инсталационни диска,защото първо ми хрумна че самият диск се е прецакал. След това започнах да си мисля че СД-то ми не чете како трябва и за това се наложи да взема от работата ми едно друго,но нещата се повториха-отпадна и този вариант.Сведох нещата до харда,донесох една баракуда но нещата и с него се повториха.Отпадна и този вариант.

А между другото cocotone е прав,дай повече инфо за целия компютър :)

Да малко набързо прехвърлих темата и само споделих за проблем който имах преди време. Моите опити бяха с 4-ри различни CD-ta и все се прецакваше инсталацията и не вървеше както трябва. PC-to работи цяла вечер защото не ми се чакаше. Сутринта видях някаква непълна инсталация на WIN-на толкова странна, липсваха менюта на операционната система и не работеше както трябва. След това си направих CD на съвсем различна подложка която се четеше нормално и инсталацията мина в рамките на нормалното без да излизат съобщения че нешто не е прочетено и т.н.

hammer74 ,не четеш внимателно :wors:

А между другото cocotone е прав,дай повече инфо за целия компютър :)

sad.gif

Абе народе, при бутване на Тиликс диска нямаше ли опция Memtest ?

• Автор

Здравейте отново!

Благодаря на всички отзовали се на болната ми тема. Въпросът ми е следният сега.При Мемтест-а погазва грешки...това е ясно,всеки предполага и аз на пръв поглед мисля,че проблема е в РАМ-та...но замисляйки се малко по-дълбоко над нещата започвам да си мисля,че причината е някаде другаде...Какво ще кажете,че имам грешка в РАМ-та,но тя се поражда от например прецакан чип?!? Каква е вероятността Мемтест-а да лъже,тъй като от чипа се подава грешна информация към РАМ-та...или пък кондензаторите влиаят въру репението за мемори теста???Какво мислите...мисля,че е възможно...

Приятелю, напиши каква марка ти е дъното и каква марка е паметта.

100% ти е от несъвместимост между двете. И пиши откъде си, ако си от моя град ще ти напрвя пълни тестове безплатно ;) :bye:

Дъното е Gigabyte 7S748 socket A,FSB400,agp8x,DDR400

RAM-a e PC3200 DDR SDRAM 256MB (32M x 64)

иначе живея в София

Абе народе, при бутване на Тиликс диска нямаше ли опция Memtest ?

Може и да има,но въобще не успявам да стигна до бутване...надписа Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on ram3 цъффа преди да се е заредил тиликса sad.gif

Здравейте отново!

Благодаря на всички отзовали се на болната ми тема. Въпросът ми е следният сега.При Мемтест-а погазва грешки...това е ясно,всеки предполага и аз на пръв поглед мисля,че проблема е в РАМ-та...но замисляйки се малко по-дълбоко над нещата започвам да си мисля,че причината е някаде другаде...Какво ще кажете,че имам грешка в РАМ-та,но тя се поражда от например прецакан чип?!? Каква е вероятността Мемтест-а да лъже,тъй като от чипа се подава грешна информация към РАМ-та...или пък кондензаторите влиаят въру репението за мемори теста???Какво мислите...мисля,че е възможно...

Дъното е Gigabyte 7S748 socket A,FSB400,agp8x,DDR400

RAM-a e PC3200 DDR SDRAM 256MB (32M x 64)

иначе живея в София

Може и да има,но въобще не успявам да стигна до бутване...надписа Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on ram3 цъффа преди да се е заредил тиликса sad.gif

Ами не знам кой ти е казал, че проблемът може да е от чипът на дъното ти, но явно му вярваш прекалено много (Дано да е за хубаво). Според мен всички обстоятелства сочат, че проблемът ти е от паметта - или е несъвместима с дъното или нещо не е наред. Все пак каза, че си сменял само нея и от тогава са започнали проблемите ти. Не знам как точно работи MemTest-а, но ми се струва, че вероятността да се подведе от развален чип на дъното е 1%. Пишеш, че паметта е 256Мб, пък 32x64, което е равно на 2048Мб. Ако дъното е несъвместимо с паметта, това не означава, че е развалено (Gigagbyte имат проблеми с съвместимостта).

• Автор

Ясно е,че до като не намеря от някъде РАМ за теста няма как да разбера дали там е проблема със сигурност...е ще търся и ще кажа какво е станало...дано намеря скоро...

Ами не знам кой ти е казал, че проблемът може да е от чипът на дъното ти, но явно му вярваш прекалено много (Дано да е за хубаво). Според мен всички обстоятелства сочат, че проблемът ти е от паметта - или е несъвместима с дъното или нещо не е наред. Все пак каза, че си сменял само нея и от тогава са започнали проблемите ти. Не знам как точно работи MemTest-а, но ми се струва, че вероятността да се подведе от развален чип на дъното е 1%. Пишеш, че паметта е 256Мб, пък 32x64, което е равно на 2048Мб. Ако дъното е несъвместимо с паметта, това не означава, че е развалено (Gigagbyte имат проблеми с съвместимостта).

TyRsEn, човекът има точно 256 МВ памет. Чипа му е 32х64 МегаБита, което е точно 256 МВ. :)

@batzeto: намери друг чип памет ако и да е 64 МВ и тествай. Не пишеш марката на паметта, явно е безименна, вземи си А-дата или Самсунг още по-добре. Иди във фирмата от която си я взел и я подмени срещу заплащане! ;)

Не мога да ти помогна пряко, защото не съм в София.

Успех! :bye:

Пробвай като извадиш памета, внимателно да почистиш слотовете със спирт и плат които не пуска нишки, щом не е работил толкова време.

На един френд това се оказа проблема, иначе и ние хукнахме да копуваме памет след проверка с Мемтест.

• Автор

Готово!

Разбрах причината,благодарение на моя приятел и специалист [ReD]NaDa,който съдейства и опитахме с неговата памет...всичко литна! Причината беше в паметта Дано само да намеря гаранцията и. Тук е момента отново да ти благодаря,приятелче и скоро трябва да почерпя! Благодаря и на всички отзовали се на проблема ми...оказахте се прави (повечето) . Лека от мен!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.