Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

От Емаг се взима I5-4440 за 300 лв., NZXT 210 за 65 лв., 1TB хард за 90 лв., 4GB 1600MHz Kingston HyperX FURY за 70 лв. и Super Flower SF-550K12XP за 75 лв.

Общо: 600 лв. с безплатна доставка. Остават 400 лв. за дъно и видеокарта. Ако се вземе  Asus H81M-K за 75 лв. остават 325 лв. за видеокартата.

R9 270X е 340 лв. в Емаг и 330 лв. в Плесио където също идва с безплатна доставка.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ем хубаво той си знае аз му пресложих от един магазин , от който може дори и на изплащане да се вземе .. и в емаг е евтино .. безплатна доатавка , ама както той реши.. Да се надяваме темата да не е феик и рано или късно като си вземе някоя от предложените конфигурации да постне някоя снимка :)

Нико, в случая коментара беше само и единствено за захранването.Към автора: ако послушаш моят съвет: вземи i5 с хубаво дъно, не тез Н чипсети с 2xSATA3 конектора и 665 звукова карта.Събери малко пари и си вземи видеото в последствие. Просто орязваме от неща, от които не трябва - рам, хард, захранване, кутия, само и само да вкараме прилични процесор и видео.Избутай месец-два с вграденото видео и после си вземи подобаващо.Послепис: моля те, дай стриктен бюджет, че се въртят оферти от 800 до 1100лв, а разликата е огромна за тея пари.

И за какъв му е Z87/97 за 4440,що са му повече от 2 САТА3-ще слага 5 ССДта или пък еди каква си вградена звукова карта?

Оф писна ми от ваще глупости брат. Напълно сериозно. Писна ми да обяснявам и да се говорят само глупости насреща ми...Вземай селерон г с дъно за 25лв и го закови за един фазер... И ще е по-добре. Писна ми. Всеки път едно и също - насрани захранвания, смотани кутии и нискобюджетни орязани дъна.

Оф писна ми от ваще глупости брат. Напълно сериозно. Писна ми да обяснявам и да се говорят само глупости насреща ми...Вземай селерон г с дъно за 25лв и го закови за един фазер... И ще е по-добре. Писна ми. Всеки път едно и също - насрани захранвания, смотани кутии и нискобюджетни орязани дъна.

По-скоро си правиш масаж на клавиатурата.Също тая супер китка няма конкурент за 75 лв,не че е прекрасно захранване,но разгледах разкостено (в нета)-бива,а високият им клас са доста добре направени (пак снимки от нета),макар да не съм имал досег с тях.Вие с твоя приятел къде и с какво ги мерихте тия 11.4 или зяпахте някоя пишман програма.Да не говорим,че има издънки и при CWT на среден и над среден клас и то сериозни,както и реване и от SeaSonic,та всеки си е с късмета.Иначе захранвания и кутии за по 200-300 лв-бол,но не са за конфигурации с тотал 1000 лв.Не помагаш особено на питащия,като насочваш парите му за нещо,което не му трябва (като скъпи дъна,кутии и захранвания);а за съжаление биващите захранвания ги скатаха или им напомпиха цените,например това с 30 лв нагоре-Antec HCG 520 за 140 лв!-баси.

Еми човек, нямам нищо против, нека високия им клас на SuperFlower да са си добри, ама като съм имал проблеми с тоя модел предпочитам да споделя, за да няма проблеми и момчето сега с неговото захранване...

Ама нищо, режете от захранване... Точно от захранването отрежете... Бщджет 1000лв си е супер бюджет, ама заради единя процесор да отрежете всичко останало не си струва според мене... И това го казвах 300 000 пъти, и никой не ми даде довод, който да ми помогне да разбера защо трябва да се отреже от захранване, кутия, дъно и т.н. само и само да може да се сложи най-мощния възможен процесор...

Аз съм на точно обратното мнение... Взех си всичко останало качествено, и сега събирам пари за процесора, ама знам, че като сложа процесора всичко ще е супер. Накрая ще имам свестен процесор с хубаво дъно с качествено захранване във хубава кутия, а не супер процесор на орязано дъно с някакво захранване в кутия, за каквато ми е стигнал бюджета...

Не знам, дайте ми довод да разбера... Не разбирам... И не вярвам, че току що каза, че ненужните неща са хубаво дъно и захранване... Май нещо обърка в тоя последния коментар...

Личните нападки ще ги пропусна покрай мене да минат...

Като не можеш да разбереш-казвам ти:за 4440/Xeon+r9 270/270х няма никакъв смисъл от скъпо дъно при ограничен бюджет и повече от NZXT 210,колкото за захранването-вярно е,че трябва да е добро,но такива в момента под 100 лв-няма,а тая китка за 75 лв.-бива:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

пп Колкото до Н81М-GB H81M D3H за 100тина лева си има всичко.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Дънна платка Asus H81M-K, socket 1150Процесор Intel® CoreTM i5-4440, 3.1GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, BoxПамет Kingston HyperX Fury White 4GB, DDR3, 1866MHz, CL10, 1.5VХард диск Toshiba 1TB, 7200 об./мин, 32MB, SATA 3Модулен захранващ блок Super Flower SF-550K12XP, 550W, PFC ActivеКутия NZXT Source 220 Black, Middletower ATX, Без захранващ блок, ЧернаОт емаг за 691,75лв с безплатна доставка!+PowerColor Radeon R9 280 Turbo Duo OC - за 367,12лв. от hl-eshop.Общо 1060лв. ,като за картата ако е на обявена цена е много изгодна ,за нея ще почакаш около 10-на дена.Ако ти заявят по-висока цена може да минеш и с по-слабатаВидео карта Sapphire AMD Radeon R9 270X Vapor-X, 2048MB, GDDR5, 128bit, HDMI, 2X DVI от емаг за 335лв. , като така крайната цена излиза 1027лв.

Модулен китайски боклук - 75 лева, ама нали парите са чуждиПубликувано изображение

Обясни ни,за да ни се отворят очите.Дай някое за 75 лв,което да не е "китайски боклук".

Така изглежда, направо се замислям да си изхвърля захранването, че и то е правено китай. Да се замислят и другите 90% от потребители, че и те са се прекарали със захранване от Китай!

Няма ли ?Тия китайци Публикувано изображение

Тия  не са ли швейцарци ?Поне като си купих охлаждането така пишеше.

http://www.arctic.ac/de_de/fusion-550rf-eu.html

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Не,няма и да поправя Плей (за което го моля да ме извини)-99% са с китайски захранвания.

Сложил съм снимки,а и има още в нета,който разбира-да разгледа,който не разбира-да не се обажда.

Между произведено в Китай и Китайски боклук има разлика. Пък и защо трябва да се предлага I5 процесор и R9 280 в комплект със захранване до 75 лева? Вярно е, пише 550W и колко сумарно на 12V линия? Ако ще трябва да взимам нещо около тези пари, бих избрал FSP Hyper 500

Няма ли ?Тия китайци Публикувано изображение

Тия  не са ли швейцарци ?Поне като си купих охлаждането така пишеше.

http://www.arctic.ac/de_de/fusion-550rf-eu.html

Това е стара платформа 500 ватово захранване на Сисоник,китайско изпълнение.

Сисоник го имат с 80 мм фан вътре-2005 г,а Антек-със 120 мм отгоре (има ги налични в скай и искампс).

Това е стара платформа 500 ватово захранване на Сисоник,китайско изпълнение.

Сисоник го имат с 80 мм фан вътре-2005 г,а Антек-със 120 мм отгоре (има ги налични в скай и искампс).

Тогава това какво е ?Всичко ли е китайско :shock11:,то няма лошо де.Само да е хубаво. :)Вече мисля да си го купя,въпреки че имам захранване.

http://www.bequiet.com/de/powersupply

Тогава това какво е ?Всичко ли е китайско Публикувано изображение,то няма лошо де.Само да е хубаво. Публикувано изображениеВече мисля да си го купя,въпреки че имам захранване.

http://www.bequiet.com/de/powersupply

Отдели поне 100 лева и си вземи FSP RAIDER 550

Много безполезни коментари има в тази тема. Не се ли разчистват темите от време на време?

Отдели поне 100 лева и си вземи FSP RAIDER 550

Много безполезни коментари има в тази тема. Не се ли разчистват темите от време на време?

Тук горе-долу улучи,но на захранванията не им се гледа само колко % ефективност дават при среден товар.Има с над 85% и захранвания отпреди 10 години.Публикувано изображение

Защо да са безполезни .Захранването и дъното са  много важни  части  в 1 комп.

Тук горе-долу улучи,но на захранванията не им се гледа само колко % ефективност дават при среден товар.Има с над 85% и захранвания отпреди 10 години.Публикувано изображение

Тези уроци, мога аз да ти ги преподавам...

Защо да са безполезни .Захранването и дъното са  много важни  части  в 1 комп.

Какво ти помага това например:

Аз пък веднага отивам да си хвърлям гадният малайзийски процесор.Направо ужас,как ли съм го търпял до сега.

Тези уроци, мога аз да ти ги преподавам... Какво ти помага това например:

Още един смешник с интернет.Дай малко коментар по някое захранване,за да се види разбираш ли или си лаладжия(оставам с мнение за последното).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.