Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да си направя поялник в домашни условия?

Featured Replies

Електричарите да ви питам кой нормален  човек  ползва тия изгъзени поялници  когато запоява по 3 елемента  на година ? СТАНЦИЯ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ GORDAK 952V

Публикувано изображение

За нормалните не знам, но ако запоявате и разпоявате  SMD елементи няма как да стане даже и да са само 3.

• Отговори 65
  • Прегледи 18,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

За нормалните не знам, но ако запоявате и разпоявате  SMD елементи няма как да стане даже и да са само 3.

Явно не четеш темите. Тука специалистите с къде къде по евтини решения сменят многокраки чипове по лаптопи ...

Явно не четеш темите. Тука специалистите с къде къде по евтини решения сменят многокраки чипове по лаптопи ...

Може и да ги сменят ако са монтирани върху http://www.aliexpress.com/item/Connector-32-needle-ic-slot-laptop-ic-chip-socket/1290195574.html

Приказката за лисицата и киселото грозде няма да ти я припомням.................

Приказката, за тоя който си мисли, че с техника ще компенсира факта, че ръцете му са в аналното отверстие няма да ти я пропомням. Един прост Weller, дето си го дал сигурно нещо грее различно от поялна станция Gordak, нали така? Няма нагревател, няма елемент - термодатчик. Я мисли преди да пишеш още глупости.

Приказката, за тоя който си мисли, че с техника ще компенсира факта, че ръцете му са в аналното отверстие няма да ти я пропомням. Един прост Weller, дето си го дал сигурно нещо грее различно от поялна станция Gordak, нали така? Няма нагревател, няма елемент - термодатчик. Я мисли преди да пишеш още глупости.

Досега не съм те обиждал, а ти не пропускаш да се направиш на супер вещ разбирач. Няма да ти обяснявам защо само една човка за поялник струва колкото поялник ширпотреба. ....

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Досега не съм те обиждал, а ти не пропускаш да се направиш на супер вещ разбирач. Няма да ти обяснявам защо само една човка за поялник струва колкото поялник ширпотреба. ....

Не, не си ме обидил. Обиди всички с надменната подметка за Weller за крупна сума, която си наясно, че не много хора лесно биха могли да си я позволят. Също така се опитваш да пързаляш всички по нанадолнището, като че ли не можеш да запоиш 2 кондензатора и 1 жак с какъвто и да е поялник. Да, обясни ми, защо трябва да си купим Weller за 500лв, като има по-евтини станцийки с електронна терморегулация, които правят следните неща - греят и държат температура?Между другото, искаш ли да ти кажа в КОЛКО компютърни фирми има поялници за по 1000лв? Преди да си купят Gordak, едни колеги ги гледах как бачкаха с едно ZD 99. Аз също имам такова, работещо. Години наред. И сменяха жакове и кондензатори.Интересно, ти колко Weller-а притежаваш? Или просто ръсиш акъл за неща, които дори не познаваш?Виждал съм един Weller, дето е само парче "кантал" с дръжка на 10-торна цена от китайска такава. Ще ме извиняваш, лично аз само за марка не плащам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тая глупава тема набира скорост като оная с изправителя :) почваме да си мерим поялниците :D  И аз съм си правил поялник индукционен , вторична от шина със стъклолента изолация - ама на времето не се намираха хубави поялници - например руските :)

На днешно време да правиш поялник .....абе требва да си много без работа .

По добре е и тази тема да се заключи защото взехме да се замерваме .

Не, не си ме обидил. Обиди всички с надменната подметка за Weller за крупна сума, която си наясно, че не много хора лесно биха могли да си я позволят. Също така се опитваш да пързаляш всички по нанадолнището, като че ли не можеш да запоиш 2 кондензатора и 1 жак с какъвто и да е поялник. Да, обясни ми, защо трябва да си купим Weller за 500лв, като има по-евтини станцийки с електронна терморегулация, които правят следните неща - греят и държат температура?Между другото, искаш ли да ти кажа в КОЛКО компютърни фирми има поялници за по 1000лв? Преди да си купят Gordak, едни колеги ги гледах как бачкаха с едно ZD 99. Аз също имам такова, работещо. Години наред. И сменяха жакове и кондензатори.Интересно, ти колко Weller-а притежаваш? Или просто ръсиш акъл за неща, които дори не познаваш?Виждал съм един Weller, дето е само парче "кантал" с дръжка на 10-торна цена от китайска такава. Ще ме извиняваш, лично аз само за марка не плащам.

Имал съм 3 такива, една станция, един акумулаторен и един газов. И си имам много добра идея защо цената им е такава. И в момента в който ти минеш отвъд двата кондензатора ще разбереш

Имал съм 3 такива, една станция, един акумулаторен и един газов. И си имам много добра идея защо цената им е такава. И в момента в който ти минеш отвъд двата кондензатора ще разбереш

Автора совалки ли ще строи или оборудване за АЕЦ? Моля те, кажи ми, защо? Многокраки чипове на DIP за схеми, включително и програматори, съм ги запоявал с дръжка за 2лв и са работили. Сега се оборудвах с поялна станция за скромна сума - не много повече от 100-тина лева. 3лв човката и върши страхотна работа. Да ми кажеш, че 230V дръжка на Weller е по-добра от моята с регулация на температурата с термодатчик би било абсурдно. Поялника ми има тънки човки, грее и има контрол на температурата. Какво повече очаквате от поялник бре, хора? Една причина да си купя Weller ми кажете, ама обективна?

Автора совалки ли ще строи или оборудване за АЕЦ? Моля те, кажи ми, защо? Многокраки чипове на DIP за схеми, включително и програматори, съм ги запоявал с дръжка за 2лв и са работили. Сега се оборудвах с поялна станция за скромна сума - не много повече от 100-тина лева. 3лв човката и върши страхотна работа. Да ми кажеш, че 230V дръжка на Weller е по-добра от моята с регулация на температурата с термодатчик би било абсурдно. Поялника ми има тънки човки, грее и има контрол на температурата. Какво повече очаквате от поялник бре, хора?

Ще ти го кажа, но ти не искаш да бъдеш убеден. Работил съм с поялници от 1973-4 година и знам за какво говоря

Ще ти го кажа, но ти не искаш да бъдеш убеден. Работил съм с поялници от 1973-4 година и знам за какво говоря

Ок, чакаме. И ми кажи - оправдано ли е за 2 кондензатора или 1 жак на лаптоп да се купува поялник за 500лв?

Ок, чакаме. И ми кажи - оправдано ли е за 2 кондензатора или 1 жак на лаптоп да се купува поялник за 500лв?

Ти не четеш!!! По-горе написах точно това, за два кондензатора не с заслужава, но в момента в който надскочиш тези дребни действия имаш нужда от сериозна техника

Ти не четеш!!! По-горе написах точно това, за два кондензатора не с заслужава, но в момента в който надскочиш тези дребни действия имаш нужда от сериозна техника

Не, ти не четеш. За точно ЕДИН брой жак нашият съформник препоръча поялник за 500лв, иначе хич да не се бил хващал да го сменял. Наистина би било интересно да споделиш с какво по-различно грее Weller? Сигурно работи, като черпи енергия от ефирният етер? На доверие не приемам нещата. Всичко на DIP може да бъде запоено и с дръжка за 2лв.

Не, ти не четеш. За точно ЕДИН брой жак нашият съформник препоръча поялник за 500лв, иначе хич да не се бил хващал да го сменял. Наистина би било интересно да споделиш с какво по-различно грее Weller? Сигурно работи, като черпи енергия от ефирният етер?

Проблема си е негов. Аз бих си купил подобна станция ако имам да правя повече неща, даже и да са по-прости като жакове, кондензатори и т.н. Удобството и стабилността на работа са нещо, което не е за пренебрегване. Да не говорим за човките, които предлагат

Проблема си е негов. Аз бих си купил подобна станция ако имам да правя повече неща, даже и да са по-прости като жакове, кондензатори и т.н. Удобството и стабилността на работа са нещо, което не е за пренебрегване. Да не говорим за човките, които предлагат

Каква стабилност? Карал съм години с китайчета и все още имам складирани работещи. Какво удобство? Има стойка, силиконова дръжка, държи температура и грее. Какви човки? Не знам дали си имаш идея колко трудно е да намираш човки за такива поялници и на какви цени са? Не знам вие на кой свят се намирате и от къде ги събирате тия пари с кофи. Меко казано е тотално абсурдно, да не кажа по-силни думи, за един жак да пращате човек да си купува поялник за 500лв.

Темата се превърна в мерене на .... поялници и се заключва. Ако някой има да добави нещо съществено да ми пише

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.