Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разбит женски жак на лаптоп

Препоръчан отговор

Та, не си усложнявай живота . Купуваш си една външна аудио USB карта , включваш в Usb и си готов имаш аудио и микрофон.

Eто ти една снимка за да видиш за какво става въпрос.

http://us.hardware.info/productinfo/55089/speed-link-ultra-portable-audio-card-usb

Успех

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ме интересува какво помниш и не съм искал от теб оценка.

Аз не мога да дам оценка на нещо което не съм го видял. Но може да ни покажеш клиентски машини де са ти ги оставили за ремонт, преди и след ремонта и да ти видим работилницата тогава чак някой може да оценява до тогава кой каквото чул може да си пише и да се прави на вещ. А ти през пост все за клиенти и цени ни говориш а едно нещо не си показал де си го свършил с тая новата поялна станция.

Аве много ви се чудя на такива, един осцилоскоп (стар руски) нямате под ръка а все за тънки и скъпи ремонти говорите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Букси не съм сменял. Това не означава, че не съм запознат. Имам приятел, който има сервиз и знам за какво става на въпрос. Не желая нито да споря нито нищо. Предупредил съм постващия. Да си преценява сам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ти през пост все за клиенти и цени ни говориш а едно нещо не си показал де си го свършил с тая новата поялна станция. Аве много ви се чудя на такива, един осцилоскоп (стар руски) нямате под ръка а все за тънки и скъпи ремонти говорите.

Абе, мойто момче, ако си имаше хал хабер, щеше да знаеш че в компютърният занаят стар руски осцилоскоп няма да ти свърши работа. На теб нищо нямам намерение да ти показвам. А като си отворен, ходи ти сменяй многокраки чипове и букси на лаптопи без пари. Никакво намерение нямам да се занимавам с...

Та, не си усложнявай живота . Купуваш си една външна аудио USB карта...

За съжаление това не е пълно решение на проблема. Евтините USB аудиокарти бързо се повреждат, да не говорим че с такава посмъртно няма как да ползва колонките в лаптопа си.

Букси не съм сменял. Това не означава, че не съм запознат.

Аз пък съм сменял. С поялна станция и вакуум помпа. А то ако с гледане се ставаше доктор, всички щяхме да бъдем неврохирурзи.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе, мойто момче, ако си имаше хал хабер, щеше да знаеш че в компютърният занаят стар руски осцилоскоп няма да ти свърши работа. На теб нищо нямам намерение да ти показвам. А като си отворен, ходи ти сменяй многокраки чипове и букси на лаптопи без пари. Никакво намерение нямам да се занимавам с...За съжаление това не е пълно решение на проблема. Евтините USB аудиокарти бързо се повреждат, да не говорим че с такава посмъртно няма как да ползва колонките в лаптопа си.Аз пък съм сменял. С поялна станция и вакуум помпа. А то ако с гледане се ставаше доктор, всички щяхме да бъдем неврохирурзи.

Типично в твой стил, направо те чета като книга. Ти ли сменяш многокраки чипове на лаптоп ???  Я пак ? Ти май тук ептен за канари ни взе. В ми покажи къде си сменял по дъно на лаптоп многокрак чип и как го установи че в него е проблема, го намери му програмира вътрешния еепром и го сложи и запали. Ей ако взема една табанера тия на село в хоремака ще ги обясняваш. Знаеш ли кога с твоята поялна станция ще демонтираш многокрак чип с от четирите страни с крачета от дъно на лаптоп? (Ти нали не бъркаш разпояването със запояването?)  Ми точно никога ако искаш може и да се обзаложим и да ми вземеш парите де си голям спец. Ей така показно да ти пратя един здрав лаптоп и да ни покажеш как ще му свалиш многокрак чип от дъното с около 54 крачета например и как ще го върнеш и всичко ще е Ок специалисте.

Не става външна USB карта щото иначе как ще го баламосаш да му смениш буксата. Упражнение де ще ти го направя с моя стар китайски поялник от 30 долара от eBay със затворени очи. Малко се поизхвърли с чиповете и ги смеси с буксите за аудиото и подутите кондензатори ама не попадна на човек де да ти слуша глупостите без да те прекъсва..

То голямата философия да се смени букса на лаптоп че чак и примери с доктори и неврохирурзи даваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Женският жак на лаптопа ми е развален (Мисля че е разпоен, защото помръдва когато сложа буксата на слушалките.аЛаптопа ми е Tohiba 

Процесор тип : Процесор Intel® Celeron® 1005M 

тактова честота : 1.90 ГХцкеш от трето ниво : 2 МБ Операционна система

Цвят на дизайна цвят : Плътночерно лъскаво покритие, черна клавиатура  Системна памет стандартна : 4096 (1x) МБмаксимална разширяемост : 16,384 МБтехнология : DDR3 RAM (1 600 MHz)  Твърд диск капацитет : 750 ГБскорост на въртене на устройството : 5,400 об./мин. DVD Super Multi устройство (двуслойно) съвместимост : CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-R (двуслойно), DVD-RW, DVD+R, DVD+R (двуслойно), DVD+RW, DVD-RAM максимална скорост : Четене: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ Запис: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 16x US CD-RW, 8x DVD-R, 6x DVD-R (двуслойно), 6x DVD-RW, 8x DVD+R, 6x DVD+R (двуслойно), 8x DVD+RW, 5x DVD-RAM тип : Тънко DVD Super Multi (двуслойно) устройство  Дисплей размер : 39,6 см (15,6 инча) тип : Toshiba TruBrite® HD TFT дисплей с висока яркост и формат 16:9 и светодиодна подсветка вътрешна разделителна способност : 1366 x 768  Графичен адаптер тип : Intel® HD Graphics размер на паметта : до 1739 МБ споделена памет от инсталирана 4 ГБ системна памет (с 64-битова операционна система Windows® 7) тип памет : споделена  Вътрешни видео режими Поддържат се следните вътрешни видео режими: : разделителна способност : 1366 x 768  Макс. външни видео режими макс. разделителна способност : 2048 x 1536 макс. скорост на опресняване : 100 Хцпоследователна разделителна способност с макс. скорост на обновяване : 1600 x 1200  Интерфейси 1 × външен монитор1 × RJ-451 × външен микрофон1 × слушалки (стерео)2 × USB 2,01 × Четец на карти (поддържа SD™ карти до 2 ГБ, miniSD™/microSD™ карти с адаптер до 2 ГБ, SDHC™ карти до 32 ГБ, SDXC™ карти до 64 ГБ и MultiMedia Card™ до 2 ГБ)1 × HDMI изход, поддържащ формат на сигнала 1080p1 × USB 3.01 × интегрирана 0,9-мегапикселова HD уеб камера (1280 x 720) с вграден микрофон Разширение 2 × memory slot Безжична комуникация Съвместимост : Wi-Fi® Мрежова поддръжка : 802.11b/g/n (до 150 мбит/сек) Безжична технология : Безжична LAN връзка Безжична технология : Bluetooth® 4.0 + LE Версия : 4.0 + LE  Кабелна комуникация топология : Fast Ethernet LAN скорост : 10BASE-T/100BASE-TX  Звукова система поддържан аудио формат : 24-битово стерео високоговорители : вградени стерео високоговорители производител : Realtek ALC269Q-VB5-GR  Клавиатура клавиши : 102 Windows клавиши : Да специални функции : Матова черна плоска клавиатура и 10-цифрена цифрова клавиатура  Посочващо устройство тип : Тъчпад с управление с до четири пръста, поддържащ различни функции на превъртане, мащабиране и стартиране с върха на пръстите.  Батерия технология : литиево-йонна максимален живот : до 3 ч. и 30 мин. (Mobile Mark™ 2012)  Променливотоков адаптер входно напрежение : Променливотоков адаптер с автонастройка (100/240 V) за употреба в цял свят изходно напрежение : 19 Vизходен ток : 3.42 A Физически размери Ш x Д x В : 380,0 x 242,0 x 30,8 (отпред) / 33,35 (отзад) ммтегло : от 2,3 кг Гаранция 2-годишна международна гаранция  Хардуер, включен в комплекта Променливотоков адаптер  Характеристики на защитата административна парола незадължителна парола за твърдия диск потребителска парола слот за кабелна ключалка "Кенсингтън"  Специални характеристики Поддръжка на HD Audio Подобрена технология Intel® SpeedStep® Съответствие с BIOS за управление на системата .

Искам да ви попитам дали може да бъде сменен женският жак на лаптопа ми, защото се е разпоил и не може да изключи от режим на слушалки? Така е вече повече от месец и не се оправя. Възможно ли е да бъде проблема в жака или е някакъв друг по-сериозен ?

може, написал си един куп глупости, които нямат нищо общо с буксата (първият ред от поста ти е достатъчен), трябва да го занесеш в сервиз и да си приготвиш едни 50-60лв за смяната на буксата (тя няма как да се разпои сама, а просто или е счупена или има скъсани крачета), която може да се вземе от някое прецакано лаптопско дъно...

п.с. гаранцията на лаптопа покрива фабрични дефекти, но не и механични, причинени от вкарването на лаптопа в чантата с включени към него жакове, усб-та...

В някой магазин за електронни елементи. Панда, Елимекс, Конрад или каквито имате там. Но е хубаво да отидеш с жака за да покажеш какво точно търсиш.

там такива не продават, такава букса (със jack sense) само от друго дъно или от китай, и съм виждал поне 3-4 вида различни, че дори с еднакво положение на крачетата, но пак да не стават - крачетата пасват физически, ама електрически разменени и работеше сам един канал и не се изключваха вградените колонки, с друга букса от идентично дъно всичко си дойде на мястото...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се отказах от буксата и си поръчах усб тонколонки с изход за слушалки само за 11 лв. Не ми се дават 50 лв. за ремонт. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се дават 50 лв. за ремонт.

Ooo, но ще дадеш. Превърна преносимият компютър в настолно чудовище. Твоето не е решение, освен ако не смяташ да носиш и колонките навсякъде.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ooo, но ще дадеш. Превърна преносимият компютър в настолно чудовище. Твоето не е решение, освен ако не смяташ да носиш и колонките навсякъде.

Ами ако си купи слушалки с блутут тогава пак ли ще философстваш над чуждите решения които са заобиколили сервиза за твое голямо съжаление.

Да му обясниш колко е сложно и как само на пръсти се бройте хората де може да го направите и как по принцип вземаш толкова пари ама хайде понеже ти е симпатичен ще го таксуваш на по малко. Ех колко сте ми ясни ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...