Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да тегля кредит на непълно работно време?

Featured Replies

Здравейте,

Искам да тегля кредит **от банка** (за пълнота: 2 хиляди) но съм на непълно работно време. Таванът на заплата ми е 1500 лв.

Искам да ви попитам, на базата на вашия кредитен опит, трябва ли да мина на пълно работно време, за да се представя по-добре пред "Оценка на риска" или ще мина само с добри обещания?

Вероятно задавам въпросът си малко... наивно, но нямам много знания в тази област, за което се извинявам.

Редактирано от ivan.p.georgiev (преглед на промените)

Здравейте,

Искам да тегля кредит **от банка** (за пълнота: 2 хиляди) но съм на непълно работно време. Таванът на заплата ми е 1500 лв.

Искам да ви попитам, на базата на вашия кредитен опит, трябва ли да мина на пълно работно време, за да се представя по-добре пред "Оценка на риска" или ще мина само с добри обещания?

Вероятно задавам въпросът си малко... наивно, но нямам много знания в тази област, за което се извинявам.

отиваш в няколко банки и говориш с кредитните им инспектори

Банките обикновено искат официални справки от работодателя за дохода на лицето за последните 3-12 месеца, като периодът е различен за различните банки. И само в част от формулярите има изискване за посочване продължителността на работното време, защото е по-важно на какъв трудов договор е кредитоискателят - безсрочен или срочен. 

Но е ясно, че с питане по форумите няма да стане, още повече, че тия дни пак направиха промени по отношение кредитната политика - иди в няколко банки и провери как стоят нещата. Явно става дума за малка сума, но често изискване е лицето да получава заплатата си чрез банката, от която се кани да иска кредит. Това си има плюсове и минуси, но няма как да ги коментираме слепешком.

Прави се една проста сметка. Да речем искаш 2000 за година погасяване.  Това означава вноската ти да е 200 на месец (примерно) Гледат да речем последната година на колко си бил осигуряван. Ако примерно си бил за 700 и толкова си получавал значи може и да стане. Като махнат 200 от 700 ти остават 500 , с които можеш да съществуваш. Ако имаш и трудов договор за поне толкова (безсрочен или поне година на срока) имаш шанс. И разни дребни фактори като колко често си сменяш работата, кредитни истории и т.н.

Но ако получаваш 500 няма да стане. Като махнат 200 за вноска ти остават 300 - под МРЗ. Сметката се прави и за семейство ако имаш - трябва да остава и за тях. 

Обикновено врътките за половин ден се правят за да се пестят осигуровки. Тогава и заплатата клони към минимална, така че съм сккептичен.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за отговорите, избистрих си картинката : ) 

За да допълня темата с информация:

Банките казаха същите неща, които и вие, като всяка ест. си има малки изменения в начина на даване на кредит.

Трябва да ходи и да се пита и е вероятно (просто да се има предвид), че може да се поиска поръчил, но това зависи от постъпленията ви в НАП и от Оценка на риска.

... и е вероятно (просто да се има предвид), че може да се поиска поръчил...

Това е много слабо вероятно при посочената сума от 2000 лв, но действително следва да се има предвид - обикновено не е лесно да се намери поръчител.

• 1 месец по-късно...

За да не отварям нова тема, искам да задам въпрос относно кредит. Чудим се тук дали може да се вземе заем(потребителски или ипотечен), от банка, която се намира в друг град, който е различен местонахождението(по лична карта) на съответния човек?

За да не отварям нова тема, искам да задам въпрос относно кредит. Чудим се тук дали може да се вземе заем(потребителски или ипотечен), от банка, която се намира в друг град, който е различен местонахождението(по лична карта) на съответния човек?

И каква е целта?

Всички клонове на банки разполагат с достъп до масив - база данни, тъй, че ако е направен отказ на банка във вашият град, то банката в чужд град ще има същото основание!

Задължително ли е, тегленето на тези 2К да е от банка? Например, ние всеки път теглим от "ТБИ кредит/БНП париба" , хем лихвата е по-ниска, хем няма да имаш такива главоболия както с банка.

Задължително ли е, тегленето на тези 2К да е от банка? Например, ние всеки път теглим от "ТБИ кредит/БНП париба" , хем лихвата е по-ниска, хем няма да имаш такива главоболия както с банка.

Доволна съм и аз от тях, малка лихва.

Е, говорим за примерно 10000 лв :) Поне за това, което аз говоря :)

Баща ми изтегли 15К да ремонтираме вилата ни, за 2 години лихвата беше близо 1700 лв. А преди това ходихме до банка ДСК, същата сума, същия период за погасяване на кредита лихвата беше близо 6К. Сама си направи сметката, къде е по-изгодно да изтеглих тези 10К.

Баща ми изтегли 15К да ремонтираме вилата ни, за 2 години лихвата беше близо 1700 лв. А преди това ходихме до банка ДСК, същата сума, същия период за погасяване на кредита лихвата беше близо 6К. Сама си направи сметката, къде е по-изгодно да изтеглих тези 10К.

ДСК са такива хайдуци не е истина

Значи - по лична карта ти е постоянния адрес, настоящия може да ти е друг. Банката няма да ти търси регистрация по настоящ адрес.

Ако си в друг град за да работиш - нямаш проблеми.

• 9 месеца по-късно...

Можеш има един интернет сайт , където дават кредити лесно и бързо и без лихва ако ги върнеш бързо. Кофти са бързите кредити ама понякога нямаш избор просто

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.