Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 17

Featured Replies

http://dox.bg/files/dw?a=da81114dee

infected

360 Total Security с енджините на авира и бита не лови нищо:

post-328718-0-45107900-1409393004_thumb.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 143,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

с тази деф. ли TR/Dropper.Gen?

Да - и аз съм приятно изненадан.  Сега при мен Кихчо безпроблемно работи с всичките си енджини.  При предни инсталации ми даваше разни бъгове.

Откога рекламните програми станаха троянци?

01.09.2014 22.32.11    Откритият обект (Файл) вече не е наличен    

C:\Users\nikssi\AppData\Local\Temp\8ayu66ll5\PortalMoreSetup    

Файл: C:\Users\nikssi\AppData\Local\Temp\8ayu66ll5\PortalMoreSetup    

Име на обекта: not-a-virus:HEUR:AdWare.NSIS.Zaitu.heur    

Тип на обекта: Рекламни    Време: 1.9.2014 г., 22:32 ч.

Откога рекламните програми станаха троянци?

Вероятно откогато някои приложения според КасперскиЛабс хем са вируси... хем не са вируси - тоест хем са вредоносни... хем не са...Това двуличното  not-a-virus   ползват ли го и някои други?

Вероятно откогато някои приложения според КасперскиЛабс хем са вируси... хем не са вируси - тоест хем са вредоносни... хем не са...Това двуличното  not-a-virus   ползват ли го и някои други?

Конкретно в случая пише красноречиво not-a-virus:HEUR:AdWare това изобщо не е  двулично. За друга програма май Икарус имаше подобни имена на дефинициите,но ти би трябвало да го знаеш - преди ти беше любимка както сега са ти други любимките. ;)

DrWeb Trojan.DownLoader11.29443                             Тези руснаци и те ли недостатъчно разбират и не са наясно!?                                                    

DrWeb Trojan.DownLoader11.29443                             Тези руснаци и те ли недостатъчно разбират и не са наясно!?                                                    

Чак пък Троянец.... Разгледай го малко и ще видиш какво прави. А долния засича ли го?

Ето нещо от пощата ми:

Парола: infected

http://dox.bg/files/dw?a=d3fcdf2fb7

Вирустотал: 15 / 55

Според него програми като AVG, Avast, Comodo, Baidu, DrWeb, Panda, Qihoo и други не го засичат още. Така ли е?

КИС 2013:

774807.jpg

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Според него програми като AVG, Avast, Comodo, Baidu, DrWeb, Panda, Qihoo и други не го засичат още. Така ли е?

КИС 2013:

774807.jpg

интересно кихо засича ли го с авира енджина

f66ee06804a2c3aa.jpg

Кихчо пред очите ми блокира с дефиниция  Hiddenext.worm.Gen  И сега трябва да изследвам с чий енджин е това постижение - те при мен всички уж работят - понякога се надпреварват.

Чак пък Троянец.... Разгледай го малко и ще видиш какво прави. А долния засича ли го?

Ето нещо от пощата ми:

КИС 2015 с ъпдейти отпреди 11 часа

02.09.2014 20.37.46;Откритият обект (Файл) беше изтрит;C:\Users\nikssi\Desktop\Ihre_Rechnung 02.09.2014.PDF\Ihre_Rechnung 02.09.2014.PDF.PIF;C:\Users\nikssi\Desktop\Ihre_Rechnung 02.09.2014.PDF\Ihre_Rechnung 02.09.2014.PDF.PIF;UDS:DangerousObject.Multi.Generic;Неизвестна заплаха;09/02/2014 20:37:46

След обновяване

151c9fb55e1effc9daa405b7195c2a58.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Кихчо пред очите ми блокира с дефиниция  Hiddenext.worm.Gen  И сега трябва да изследвам с чий енджин е това постижение - те при мен всички уж работят - понякога се надпреварват.

Според теб hidden Extension и Generic от дефиниция ли идва или от допълнителни модули, като евристика, HIPS и други?

Според теб hidden Extension и Generic от дефиниция ли идва или от допълнителни модули, като евристика, HIPS и други?

Трудно ми е да преценя - доста са модули и енджини. Разграничавам ясно само блокирания на хипса на защитната стена - защото са налице отделни съобщения от друга програма.   Кихчовата карантина я изтрих - не ми се занимава с уловеното. 

Трудно ми е да преценя - доста са модули и енджини. Разграничавам ясно само блокирания на хипса на защитната стена - защото са налице отделни съобщения от друга програма.   Кихчовата карантина я изтрих - не ми се занимава с уловеното. 

Как така ти е трудно да прецениш? Generic е от евристика - обектът притежава поведение, подобно на разновидност на зловреден софтуер (троянци, спайуер, ...). Разширението също е заложено да се открива по този метод, като при Комодо - има ли двойно разширение и хоп - зловреден софтуер. От доста време се занимаваш, трябва да си се ориентирал вече според написаното кой модул и какво е открил. А пък тук си е съвсем ясно.

Като си инсталирал всички програми по доста пъти - накрая се объркваш коя какво и как го класифицира.   Спрях да ги следя и съпоставям - важно е бубите да са класифицирани или блокирани при старт.  Греша ли нещо?

Hidden.text... е дефиниция на Авира. И отговаря на комодското Heur.Dual Extensions.

Avira-Bitdefender  не съм ги инсталирал години и няма защо да им изучавам начина на класифициране.  Кихчовият TS съм го оставил и инсталирал  по две причини при себе си - прехвален е в доста форуми и показа уникални неща при съпоставката с 6 китайски програми пред мен.  На мен ми е май предостатъчна защита от защитна стена с качествен хипс и се чудя защо ми са разни класифицирания с дефиниции,евристики, облаци, сандбокси и какво ли още не...   Защо да ни е сложно -като може и да не ни е сложно... 

преименувай файла от Ihre_Rechnung 02.09.2014.PDF.PIF на Ihre_Rechnung 02.09.2014.PIF и виж как реагира авира енджина в кихо

Редактирано от T H E P L A Y E R (преглед на промените)

преименувай файла от Ihre_Rechnung 02.09.2014.PDF.PIF на Ihre_Rechnung 02.09.2014.PIF и виж как реагира авира енджина в кихо

Защо да го правя?    Ще излъже хипса на защитната ми стена може-би....  Още не съм го виждал това досега. 

За насам-натам.

Ето какво откри и остави 360 Total Security с дефиниции на авира и бит-а :

post-328718-0-47937700-1409746700_thumb.

post-328718-0-25657500-1409746702_thumb.

post-328718-0-25434000-1409746704_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.