Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо не работят старите версии на скайп ?

Featured Replies

Вече има и Skype  8.36.0.52

Особенности репака Skype (v.8.x):
  1. Совмещённые в одном дистрибутиве установка программы или распаковка портативной (PortableApps формат)* версии
  2. Блокировка Skype Tracing (для инсталляции /Win7-Win8.1/) и самообновления программы (Win All)
  3. Возможность очистки пользовательских Skype-профилей (для инсталляции)
  4. Опционная возможность добавить Skype в исключения Брандмауэра Windows (для инсталляции)
  5. Подхватывает внешний файл настроек settings.reg (если находится рядом с инсталлятором)
   *Портативная версия представлена в двух вариантах PortableAppZ или X-Launcher (выбор при распаковке)

• Отговори 316
  • Прегледи 78,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Който иска, нека пробва това   Skype 7.41.0.101  или портативната версия

sPortable_7.41.0.101_online.paf
Аз съм с портативката на единият комп и с нормалната на другият. До сега, не съм имал никакъв проблем. Ползвам Skype  редовно. ( Win 7  и  Win 10  LTSB)

http://www.skaip.org/skype-7-41-0-101-for-windows

sPortable_7.41.0.101_online.paf.exe

на 3.01.2019 г. в 1:25, Филипов написа:

Вече има и Skype  8.36.0.52

Чистичко според Virustotal. Добре пипната и изчистена от доста скрап. Не ми допада лично като версия, но...... 

Скайп упорито твърдят, че съвсем скоро няма да работи нито една друга версия освен  - 8

Да твърдят каквото си искат. При мен работи пипнатата 6.18, която казва на сървърите че е 7.4. Важното е че има избор.

не знам дали съм в грешка, но не нарушавате ли правилата на форума с линкове към кракнат софтуер?

преди 2 часа, дръндю написа:

не знам дали съм в грешка, но не нарушавате ли правилата на форума с линкове към кракнат софтуер?

Къде това???:getout:  Нещо се бъркаш яко :cool:

• 2 седмици по-късно...
преди 1 минута, rudinoid написа:

От днес: На версия 7.4 при мен прави така  skp.thumb.png.b60dda9348ffce7d3a2385c4d82d5efa.png

Прав си и е точно така. И тази версия си изпя песента накрая, което се очакваше. След половин ден борба и аз се принудих да мина на най новата им версия. За сега работи отлично.

При мен старата пипната 6.18 продължава да работи. Бях дал инфо за офсетите къде пише версията да не ги търсите. А и целия файл.

За решаване на някои проблеми Fix Skype on Windows XP & XP X64 (2018 version)

Руснаците пишат за друг проблем е трябва да се вдигне шифроването от 128 на 256. Не съм проверявал. Вероятно е за руските версии, ще видя как е с другите.

Это неизбежно...Но не надо бояться. Смена 128 на 256 и обратно (по крайней мере если у вас WinXP/SP3/IE8) не составит большого труда:
1. Для перехода на 256 скачиваете здесь и устанавливаете kb3055973-v3-x86-rus. Перезагружаете компьютер. После этого вы имеете в "Справке" IE8 строку "Стойкость шифра: 256 разр.". Все ваши "скайпы", если они допущены к WinXP, начнут работать в полном объеме своих функций.
2. Если вы в чем-то засомневались (при 256 или при 128), то скачиваете отсюда архив (пароль - стандартный) с папками. Там находятся указанные файлы для замены одноименных в папке C:\WINDOWS\system32.
Особенность замены:
Сначала надо вырезать старый файл из папки C:\WINDOWS\system32 и разместить его на раб.столе (или в другом месте). Затем новый одноименный файл установить в папку  C:\WINDOWS\system32. Если этого не сделать, то замена файла будет запрещена. После замены файлов необходимо перезагрузить компьютер.
Такую замену можно проводить в обе стороны (от 256 к 128 и обратно)

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Сега ровнах - старата 4 настоятелно иска упдейт и не пуска, въпреки че пишеше 7 нещо си. Смених го на 8 и работи. 3.8 също. 6 която съм дал тук продължава да работи. Не си играх да пробвам какво минимално иска да е написано.

6 при мен отказа... Не съм пробвал да го инсталирам на друг комп... Дали има шанс да тръгне ? 

Тоест искате да кажете , че 4 и 3.8 работят с протоколи /заместване с 8/ включително и 6цата?

Гледате вътре във файла къде пише версията и я сменяте. Примерно е достатъчно от 7 или колкото е на 8. Един байт. Със шестнайсетичен редактор или ако нямате може на https://hexed.it/ Давал съм офсетите в темата, потърсете.

Само за пипнатите версии:

3.8.0.188 Offset: 0xA18082
4.2.0.187 Offset: 0x983DB6
5.5.0.124 Offset: 0xDAFCAF
5.9.66.114 Offset: 0x181238
6.16.0.105 Offset: 0x11C0B4
Патчить можно только деобфусцированные (тези с махната самопроверка на контролни суми) клиенты сабжа!

Наготово с което съм аз: http://rgho.st/8GMJ2bdrG

Обяснение за 3 и 4 

Сессия "протухает" через 1 месяц с момента последней авторизации (ручного ввода логина/пароля или истечения предыдущей сессии), по крайней мере раньше так было. 
Очень старые версии скайпов раньше не подключались из-за устаревания списка IP первоначальных серверов, фиксилось однократным запуском новой версии, тем самым IP в файле конфигурации обновлялись на актуальные, и старые версии начинали работать с сетью Skype (патченные могли авторизироваться самостоятельно, а непатченные с подменой профиля выбрасывали раз в месяц при "протухании" сессии).

Вдигнах за спорта шифрирането на 256. Лесно се проверява - На IE - Help - About IE го пише.
Дърпате KB3081320 - това е за версията за банкови терминали.
Слагате и преименувате за по-лесно изписване файла в някоя директория примерно AES256.
Стартирате файла с ключ /X и се разархивира.
В поддиректория SP3QFE трябва да имате 3 файла - dssenh.dll, rsaenh.dll, schannel.dll
Търсите тези 3 файла из Windows - Трябва да ги има в \system32, \system32\dllcache и евентуално в i386
На всяко от тези места преименувате оригиналния примерно с добавяне на _ след името. И чак след това копирате новия файл. Внимавайте, Windows си пази файловете и може да възстаниви ако сте невнимателни.
Когато свършите и с трите рестартирате компютъра.
Проверявате в IE - Help - About IE - вече трябва да пише Cipher Strength: 256-bit

Для Windows XP/SP3/IE8-стойкость шифра 256 разр. и Windows Vista целесообразно использовать Skype-7.32.32.104 (с заменой 7 файлов в папке Phone). Эта версия более компактна по сравнению с 7.36.0.150. Она не требует наличия в ОС внешних ресурсов типа MS VisualStudio.что позволяет рекомендовать её даже для использования в устаревших маломощных компьютерах. 

Для применения версии 7.32.32.104 в Windows XP и Windows Vista: 
1. Установите Skype-7.32.32.104
2. Скачайте архив Files-forXP-7.32.32.104
3. При отключенном скайпе замените в папке ...:\Program Files\Skype\Phone файлы на одноименные [из комплекта XP-шного 7.32.0.104], имеющиеся в скачанном архиве. 
4. После этих операций Skype-7.32.32.104 полностью работоспособен в Windows XP/SP3/IE8-стойкость шифра 256 разр. и Windows Vista.

Иначе май засега са оставили да минават 7.36.xx като последна официална за XP , 7.xx.32 като бизнес версия и дявол знае какво. Слага се 8 с редактора за да не се главобили и толкова.

https://www.upload.ee/files/9309929/SkypeSetup_7.32.32.104.msi.html

• 4 седмици по-късно...
на 23.01.2019 г. в 17:41, Филипов написа:

Гледате вътре във файла къде пише версията и я сменяте. Примерно е достатъчно от 7 или колкото е на 8. Един байт. Със шестнайсетичен редактор или ако нямате може на https://hexed.it/ Давал съм офсетите в темата, потърсете.

Само за пипнатите версии:

3.8.0.188 Offset: 0xA18082
4.2.0.187 Offset: 0x983DB6
5.5.0.124 Offset: 0xDAFCAF
5.9.66.114 Offset: 0x181238
6.16.0.105 Offset: 0x11C0B4
Патчить можно только деобфусцированные (тези с махната самопроверка на контролни суми) клиенты сабжа!

Наготово с което съм аз: http://rgho.st/8GMJ2bdrG

Обяснение за 3 и 4 

Сессия "протухает" через 1 месяц с момента последней авторизации (ручного ввода логина/пароля или истечения предыдущей сессии), по крайней мере раньше так было. 
Очень старые версии скайпов раньше не подключались из-за устаревания списка IP первоначальных серверов, фиксилось однократным запуском новой версии, тем самым IP в файле конфигурации обновлялись на актуальные, и старые версии начинали работать с сетью Skype (патченные могли авторизироваться самостоятельно, а непатченные с подменой профиля выбрасывали раз в месяц при "протухании" сессии).

Работи ли 6.18? 

на 14.02.2019 г. в 18:49, Филипов написа:

Аз съм с XP_SP3 и си работи. Дадени са няколко решения кой както иска.

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Искам да попитам две неща - има ли работещи пачнати версии за уиндоус 8.1 и такива за телефони с андроид система , тъй като версиите 7ци на телефоните вече не работят. Новият Скайп просто е отвратителен. Ще съм ви благодарен, ако ми помогнете. Поздрави.

Завчера ме изхвърли на единия компютър, вчера и на другия. Web.skype.com също не работи, пише за неподдържан браузер. Поне за него се мъти нещо през useragent.

"Создайте рядом с файлом chrome.exe батник (создать текстовый документ правым кликом и переименуйте его в chrome.bat) а внутри перед этим впишите строку (отсюда перекопируйте): 
Chrome.exe --user-agent="Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.67 Safari/537.36" 
Запускайте теперь с этого файла (создайте с него ярлык на рабочий стол, или куда надо, тоже правым кликом) и хром всегда уже с этими ID параметрами будет запускаться. Если не поедет - строку юзер агента без кавычек попробуйте, но вроде они ему нужны были." 

Още нещо (което не съм пробвал: User-Agent Switcher 
https://mybrowseraddon.com/useragent-switcher.html
работает на Хроме, Опере и Яндексе в XP и дает доступ к странице web.skype.com 

"Если ХР, то для примера вам браузер Макстон пятёрка (5.2.7.2000 stable) открывает web.skype.com. Из других браузеров производных от хромиума - не знаю, но предпочесть лучше этот , он уже давно зарекомендовал себя вполне неплохой штукой, спасибо китайским товарищам за маниакальную поддержку ХР (ибо там её много у них на родине). 

И един коментар:

Дело то, не в том, что б - БЫТЬ/НЕ БЫТЬ.  Наивным только верится, что программистам слабо выпустить на орбиту инета - более совершенный аналог СКАЙП. Такой которому трудно будет палки в колёса ставить. АКСИОМА:  Такого просто быть не может!  ФАКТ же - противоположный, и причины тут другие.  Все были скайпом довольны десятками лет. И где это теперь? Есть две силы:  Одна ХОЧЕТ что б НЕ общались. Другая ХОЧЕТ не давать нам в замен АЛЬТЕРНАТИВУ. С лучшими возможностями. Т.Е. ЦЕЛИ ИХ СОВПАДАЮТ. Поэтому скайп не работает. По пути же и всё остальное ломают - браузеры, синяя смерть, вирусы, драйвера без обновлений, и ещё куча всего и всякого. ... Какая есть альтернатива использования уже не скайпа, а воообще - всего РС ?  Скайп же в цепи событий - как и ресурс "варёной лягушки" - поддерживает суть уже очевидной тенденции. Может есть Решение, что  должно бы быть универсальным по всему РС? 

Така че интересите на всички е да ни взимат парите. За нови кардуери, софтуери и отстраняване на проблемите, които сами създават. Работеше безпроблемно 10 години, купиха го и го спряха. Микромеки ми работи. Всичките и са такива - и ОС, и програми. Като Били се махна настрани, разните индуси и пакистанци хептен се настаха. И досъсипват всичко.

Като се появи нещо работещо ще пиша, както многократно съм правил. Нямам намерение заради тази програма да съсипвам други неща и да сменям ОС и компютър.

За XP и неподдържан браузер: Дърпате си портативен Maxton http://dl.maxthon.com/mx5/maxthon_portable_5.2.7.2000.7z и от него безпроблемно влизате на web.skype.com

преди 8 часа, Филипов написа:

Завчера ме изхвърли на единия компютър, вчера и на другия. Web.skype.com също не работи, пише за неподдържан браузер. Поне за него се мъти нещо през useragent.

"Создайте рядом с файлом chrome.exe батник (создать текстовый документ правым кликом и переименуйте его в chrome.bat) а внутри перед этим впишите строку (отсюда перекопируйте): 
Chrome.exe --user-agent="Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.67 Safari/537.36" 
Запускайте теперь с этого файла (создайте с него ярлык на рабочий стол, или куда надо, тоже правым кликом) и хром всегда уже с этими ID параметрами будет запускаться. Если не поедет - строку юзер агента без кавычек попробуйте, но вроде они ему нужны были." 

Още нещо (което не съм пробвал: User-Agent Switcher 
https://mybrowseraddon.com/useragent-switcher.html
работает на Хроме, Опере и Яндексе в XP и дает доступ к странице web.skype.com 

"Если ХР, то для примера вам браузер Макстон пятёрка (5.2.7.2000 stable) открывает web.skype.com. Из других браузеров производных от хромиума - не знаю, но предпочесть лучше этот , он уже давно зарекомендовал себя вполне неплохой штукой, спасибо китайским товарищам за маниакальную поддержку ХР (ибо там её много у них на родине). 

И един коментар:

Дело то, не в том, что б - БЫТЬ/НЕ БЫТЬ.  Наивным только верится, что программистам слабо выпустить на орбиту инета - более совершенный аналог СКАЙП. Такой которому трудно будет палки в колёса ставить. АКСИОМА:  Такого просто быть не может!  ФАКТ же - противоположный, и причины тут другие.  Все были скайпом довольны десятками лет. И где это теперь? Есть две силы:  Одна ХОЧЕТ что б НЕ общались. Другая ХОЧЕТ не давать нам в замен АЛЬТЕРНАТИВУ. С лучшими возможностями. Т.Е. ЦЕЛИ ИХ СОВПАДАЮТ. Поэтому скайп не работает. По пути же и всё остальное ломают - браузеры, синяя смерть, вирусы, драйвера без обновлений, и ещё куча всего и всякого. ... Какая есть альтернатива использования уже не скайпа, а воообще - всего РС ?  Скайп же в цепи событий - как и ресурс "варёной лягушки" - поддерживает суть уже очевидной тенденции. Может есть Решение, что  должно бы быть универсальным по всему РС? 

Така че интересите на всички е да ни взимат парите. За нови кардуери, софтуери и отстраняване на проблемите, които сами създават. Работеше безпроблемно 10 години, купиха го и го спряха. Микромеки ми работи. Всичките и са такива - и ОС, и програми. Като Били се махна настрани, разните индуси и пакистанци хептен се настаха. И досъсипват всичко.

Като се появи нещо работещо ще пиша, както многократно съм правил. Нямам намерение заради тази програма да съсипвам други неща и да сменям ОС и компютър.

За XP и неподдържан браузер: Дърпате си портативен Maxton http://dl.maxthon.com/mx5/maxthon_portable_5.2.7.2000.7z и от него безпроблемно влизате на web.skype.com

Много благодаря за отговора. А работещо за уиндоус 7 има ли или всичко е спряло да работи ? Аз в момента съм с този, който сте качили 6.16, но на лаптопа ми, който е с 8.1 не тръгва. Видях, че сте дали някакви разширения , за да работят пачовете, не съм опитвал.

Защо ви са старите версии на Скайпа, компютрите ви май са добри, новата версия също работи. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.