Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моята Сентенция....

Featured Replies

Пиша тази тема за да може всеки да сподели Сентенцията в което вярва, най често използва, смята за най вярна, кои я е написал ако е иъзвестно раъбира се и т.н. cool.gif

За да отовря темата пиша и моята......

Никога не слушайте негативните или песимистични изказвания на другите и ги подминавайте ...

… защото те Ви отдалечават от Вашите най-красиви мечти. Онези, които носите в сърцето си!

незнам кои я е написал обаче ми се струва много вярна и много ми допада!! :)

Приятно писане :)

п.с.

ако не сам публикувал темата на правилното място моля да бада извинен!!! :wors:

За жалост не е една, затова ще ги изброя:

Истината е много интересна, стига да успееш да се добереш до нея.

реплика на Шерлок Холмс - Сър Артър Конан Дойл

Посредствеността не признава нищо по-високо от себе си, но талантът веднага разпознава гения.

реплика на Шерлок Холмс - Сър Артър Конан Дойл

Пред живота всички са равни, но някои са по-равни от другите.

Аз (бях го чул някъде подобно и го промених да звучи така)

Другото го пише в подписа ми.

Малко са негативни и dul сигурно няма да го прочете заради собствената си сентенция. ;)

• Автор

Напростив Night_Raven ,

даже много се радвам че си написал нещо.

много ми харесват и искам да кажа само че за жалост третата която си написал е много вярна колкото и да не ми се иска да е така.

поздрави dul,

Ами...

Животът има смисъл,когато се постараеш да му го придадеш...

и

Няма причина да мислим,че когато узнаем истината,тя ще се окаже интересна...

Харесвам много това,което е написал Night_Raven-

Посредствеността не признава нищо по-високо от себе си, но талантът веднага разпознава гения.

:bye:

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Ето една мисъл която мисля ще се хареса на dul, тя обединява неговите с останалите предпочитания:

Песимист в началото и оптимист на края - това е формулата на удовлетворението. Така дори да ти се случи най-лошото, то няма да е неочаквано, а всяко по-малко зло ще бъде изненадващ успех!

поздрави :bye:

Живота не е нито толкова добър, нито толкова лош колкото ни се струва !

Ето ви една сентенция от северозападния край на родината ни:

"Животът е сурав и курав!" (ударенията са на "у"-тата)

Другата ми любима е изпсана на подписа ми :bye:

Вярвай в Бог, но заключвай колата си. :)

Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш. - Майка Тереза :whist:

"Ще те помоля обаче за една услуга - добавил Мъдрецът, подавайки на момчето чаена лъжичка, в която капнал две капки олио. - Докато вървиш, носи тази лъжица и внимавай да не разлееш олиото."

Младежът започнал да се изкачва и да слиза по стълбите в двореца, като не откъсвал очи от лъжичката. След два часа се върнал при Мъдреца.

"И тъй, видя ли персийските килими, които са в трапезарията ми? - попитал Мъдрецът. - Видя ли градината, която отне на Майстора на градинарите цели десет години, докато я направи? Забеляза ли красивите пергаменти в библиотеката ми?"

Засрамен, младежът признал, че нищо не е видял. През цялото време внимавал да не разлее капките олио, които Мъдрецът му бил поверил.

"Върни се тогава и се запознай с чудните неща, които са част от моя свят - казал Мъдрецът. - Не можеш да се довериш на някого, ако не познаваш дома му."

Вече по-спокоен, младежът взел лъжичката и отново тръгнал да се разхожда из двореца, като този път вниманието му било привлечено от всички произведения на изкуството, които висели по стените и по таваните. Видял градините, близките планини, крехките цветя, оценил изтънчения вкус, с който било подбрано мястото на всяка една от тези творби. Накрая се върнал при Мъдреца и му разказал подробно за всичко, което бил видял.

"Но къде са двете капки олио, които ти бях поверил?" - попитал Мъдрецът.

Поглеждайки към лъжичката, младежът забелязал, че ги е разлял.

"Ето това е единственият съвет, който мога да ти дам - казал Мъдрецът на мъдреците. - Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката."

Тази част от Алхимикът на Куелю много ми допада. :wors:

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Повярвай на невероятното, за да сбъднеш невъзможното.

Няма бариери, ако си готов да ги прескочиш.

И двете са си мои :angry:

"Ърнест Хемингуей веднъж написа - Светът е прекрасно и място и си струва да се борим за него".

Морган Фрийман в "Седем"

Ernest Hemingway once wrote:

"The world is a fine place,

and worth fighting for".

I agree about the second part.

Пак песимизъм....

Може да си приключил с миналото, но понякога то не е приключило с теб. (нямам си идея кой е авторът)

Не можеш да откриеш любовта когато тя не съществува и не можеш да се/я скриеш когато тя се появи (?!?)

Не съществува този, който жевее само за себе си (?!?)

Ужасно е да видиш възрастни хора да бягат от отговорност, все едно виждаш родителите си пияни за пръв път (от един руски филм)

Използвай всяка една възможност да избягаш от реалността, но го направи така, че да можеш да се върнеш по всяко време (?!?)

Един съдия никога не може да ти отнеме победата, може да ти я направи по-трудна.

Тези фрази просто са останали запечатани в съзнанието ми през годините (но не и авторите).

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Моето мото:

"По-добре мъртъв пич, отколкото жив мухльо" (от един филм с Мики Рурк е...не се сещам за името му).

И нещо от мен:

"Живота е като каца пълна с катран, която всеки сам трябва да изяде. И само ако си заслужиш ти се позволява по някоя лъжичка мед. Точно тази лъжичка е щастието"

Тъй като много си падам по сенттенций и цитати ще се опитам да напиша само най-любимите ми, за да не се налага да ми скролвате поста три дни с камили:a090.gif

1. Поражението е по-лошо от смъртта, защото трябва да живееш с него.

2. Славата е мимолетна, но неизвестността е завинаги.

3. Привлекателността на лова зависи изцяло от това от коя страна на пушката се намираш. (П.Г. Удхаус)

4. От всички сексуални отклонения може би най-интересното е целомъдрието.

5. Патриотизмът е злокачествена, психопатична форма на идиотизъм. (Дж. Б. Шоу)

6. Който последен напусне страната моля да загаси осветлението.

7. Обичай врага си, това ще го вбеси.

8. Човек се познава по хората, които отбягва.

9. Боли ни не от онова, което не знаем, а от онова, за което знаем, че не е така.

10. Милиони мечтаят за безсмъртие, а не знаят какво да правят със себе си в дъждовен неделен следобед. 85.gif

11. "Да пием за съпругите и любимите си и дано те никога не се срещнат."a056.gif

12. Човекът несъмнено е съвсем луд. Не може да създаде и червей, а твори богове с дузини. (Монтен) 140.gif

Редактирано от SKY (преглед на промените)

5. Патриотизмът е злокачествена, психопатична форма на идиотизъм. (Дж. Б. Шоу)

Ако го разбирам правилно, то мисля, че това твърдение е пълна глупост.

Ааа, незнам, разбери се с Джордж Бърнард Шоу. Аз го харесвам, защото не изповядвам никакви патриотични и родолюбиви нагласи и ме кефи крайния детерминизъм и непоклатимост на самото изказване. :ph34r:

Night_Raven, има и други подобни "бисери" като този, произнесени от именити личности и водещи се за направо гениални мисли cool.gif .

П.П. Даже бих предложил да се направи подобна тема - "И най-умният си е малко прост" и там да се постват подобни глупотевини като тази:

"Патриотизмът е злокачествена, психопатична форма на идиотизъм" (Дж. Б. Шоу).

Не. Просто фрази като тази не са предназначени за умствено ограничени индивиди. Мисля, че това е сред най-добрите изказвания на Шоу, но определено не е сред нещата, които биха могли да бъдат асимилирани от масите, както последните няколко коментара показват.

Ето и няколко мои любими, без определен ред:

1. Навсякъде децата се приучават да бъдат експерти в отговарянето на въпроси и да остават аматьори в задаването им. - Дилън

2. "В окопите няма атеисти" не е довод срещу атеизма, а срещу окопите - Джеймс Мороу

3. Забележителното при Шекспир е, че той наистина е много добър, въпреки че толково много хора казват, че е добър

4. They teach men to drop bombs on people but their controllers forbid them to write "fuck" on their planes because it is obscene.

5. Бог, който оставя невинните да страдат, а виновните да ликуват не е достатъчно добър да бъде мой бог.

6. "All wars are civil wars, because all men are brothers." - Франсоа Фенелон

7. Когато си се раждал ти си плакал, а всички други са се радвали. Живей така, че когато умираш ти да се радваш, а всички други да плачат. - Лао Дзъ

8. The Christian resolution to find the world ugly and bad has made the world ugly and bad. - Фридрих Ницше

9. Харесвам вашия Христос, не харесвам вашите християни. Вашите християни са толкова различни от вашия Христос. - Ганди

10. Разликата между лудостта и гения се определя единствено от успеха.

Не. Просто фрази като тази не са предназначени за умствено ограничени индивиди. Мисля, че това е сред най-добрите изказвания на Шоу, но определено не е сред нещата, които биха могли да бъдат асимилирани от масите, както последните няколко коментара показват.

Това ми прилича на опит за публична обида. Не намирам никакъв скрит смисъл във въпросното твърдение. Нека приемем, че има и не го виждаме, то обясни ни, понеже си по-извисен от всички нас.

Направи ни услуга и ни просвети, нас невежите.

Първото нещо, което ми направи впечатление в поста на SKY бе именно тази сентенция от великия писател. Ако някой я разбира по начин различен от моя нека ме опровергае: Патриотът е изключително голям идиот!!! Незнам какво точно е имал предвид под патриотизъм и дали е нямал някаква друга идея? Моето дълбоко уважение към въпросния писател и към хората, които подкрепят това твърдение, но не мисля, че това изощо може да дефинирано като велика мисъл. Щастлив съм, че българските патриоти по време на (всякакъв вид) подтисничество не са мислили по този начин.

SpeedK, съвсем сериозно, ако успееш да ни просветлиш аз бих бил много благодарен.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

"Ако няма път, ще проправим" - доколкото знам е на Анибал (въпреки че никога не съм се уверявал в това), който обаче малко време е можел да проправя пътища.

"И най-дългото пътешествие започва с една крачка" - от някой мъдър китаец,с дълга брада и мустаци до колене.

Ти можеш да си мислиш много неща, драги ми Смехурко! Но това не значи, че ти си умствено извисен, а ние видите ли, сме умствено ограничени. А сега ще добавя още една сентенция: "Най-глупав е този, който мисли другите за глупави"

П.П. Автора не го знам...може да съм и аз cool.gif .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.