Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за нова конфигурация 1000-1200лв

Препоръчан отговор

Първоначалната идея няма да се получи затова редактирам темата

Здравейте, компютърът ще се използва главно за работа (обработка на данни, усилено сърфиране с над 10 отворени прозореца едновремено по минимум 15 часа на ден) 

Игри (GTA , FIFA, FM) ще се играят доста рядко, като не държа да вървят на макс

Филми и сериали също ще се гледат рядко с нормално HD качество (720,1080)

Предпочитам процесорът да е на Интел

Компютърът няма да се изключва

Монитор имам, не ми трябва записвачка

Ще се радвам на 2-3 предложения, от които да избера

Благодаря ви предварително

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Общ бюджет: 2000-3000

Начален бюджет 1000

Здравейте, компютърът ще е с два монитора (засега) и ще се използва за работа (обработка на данни, усилено сърфиране с над 10 отворени прозореца едновремено) като в същото време вторият монитор ще се използва за покер или гледане на online hd стриймове (спорт, филми..)

Тъй като ми трябва спешно идеята е сега да се вземат основните неща (кутия, дъно, процесор..) за около 1000лв и до няколко месеца да отделя още 1000-2000, за да не го пипам в следващите 2-3 години :)

Монитори имам в момента, но и те ще се сменят по натам

Въпросът ми е възможно ли е да се получи това и ако да бих бил много благодарен ако ми предложите начални конфигурации

Синтезирано  ти трябва бърз хард диск(SSD),бърз процесор и памет .Видео карта някаква среден клас ? Нещо като HTPC

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Синтезирано  ти трябва бърз хард диск(SSD),бърз процесор и памет .Видео карта някаква среден клас ? Нещо като HTPC

Не, не като HTPC, в 90% от времето ще се използва за работа (усилено сърфиране и обработка на данни), като на втория монитор се пуска някои сериал или мач за развлечение

Защо не си вземеш някой модел на Asus Rog ? 

Идеята е да се вземе работеща машина за около 1000лв, която да се надгради до няколко месеца за още 1000-2000, ако имах повече кеш в момента щеше да е лесно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-добре изчакай няколко месеца и си вземи пълноценна машина на 2011-v3 платформа :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако правиш сериозна машина за 3000 лв., няма как да тръгнеш с база 1000 лв., защото ти трябват дъно, процесор, рам, хард, кутия, захранване.... ще почнеш с компромисите и после ще трябва да продаваш някои неща, за да сложиш по-сериозните...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако правиш сериозна машина за 3000 лв., няма как да тръгнеш с база 1000 лв., защото ти трябват дъно, процесор, рам, хард, кутия, захранване.... ще почнеш с компромисите и после ще трябва да продаваш някои неща, за да сложиш по-сериозните...

И аз така мислех, затова реших да питам по-разбиращите тук :) Лошото е, че спешно ми трябва нов работен компютър и сега като взема някакъв за 1000 ще трябва да го продавам след няколко месеца...

Направо ще редактирам темата 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Заповядай  една конфигурация от мене. Не е кой знае какво но  ако имаш желание да си добавиш един SSD по-натам  и ще ти върши  работа перфектно.

GB H97-HD3 / 1150
G.SKILL 2x4G Ares 1600MHz CL8 1.5V F3-1600C8D-8GAB
CM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU
PSU FORTRON RIDER 750 BRONZE
1TB Seagate SV35.5 ST1000VX000 7200 64MB SATA 3
I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150
PALIT GTX750 STORMX 2G D5

Обща стойност - 1 202.65 лв. с ДДС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Заповядай  една конфигурация от мене. Не е кой знае какво но  ако имаш желание да си добавиш един SSD по-натам  и ще ти върши  работа перфектно.

GB H97-HD3 / 1150

PSU FORTRON RIDER 750 BRONZE

1TB Seagate SV35.5 ST1000VX000 7200 64MB SATA 3

I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150

PALIT GTX750 STORMX 2G D5

Обща стойност - 1 202.65 лв. с ДДС

Чудесно предложение.Аз бих сменил кутията с N300 ,а за сметка на това бих поръчал по-добрият I5-4460

Може да се вземе по-обикновено захранване,също така и харда бих сменил с най-предлаганият в този форум.Спестените пари бих инвестирал в по-добрата видеокарта GTX 750 Ti

Поздрави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той каза,че игри ще играе от дъжд на вятър  и затова съм гледал  да е евтина картата.  Даже гледах за някоя на 1 слот само.  Реална осезаема разлика между процесорите  няма да намери. Ако на 90% от времето ще работи  даже му не трябва и външно видео  изобщо. Тя 4600 ще се справи с тия игрици одма на малко над средни детайли. Само тая GTA  може да му дойде тежка за вграденото видео.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той каза,че игри ще играе от дъжд на вятър  и затова съм гледал  да е евтина картата.  Даже гледах за някоя на 1 слот само.  Реална осезаема разлика между процесорите  няма да намери. Ако на 90% от времето ще работи  даже му не трябва и външно видео  изобщо. Тя 4600 ще се справи с тия игрици одма на малко над средни детайли. Само тая GTA  може да му дойде тежка за вграденото видео.

Съгласен съм,че е така.Но ако могат в бюджета да се вместят по-добри компоненти,защо да не сложим точно тях.Нека авторът все пак уточни какво иска да постигне.Разбира се,и аз съм за вариантът за вграденото видео.А спестените пари могат да отидат за неколкодневна почивка например,което си е много по-готино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, компютърът ще се използва главно за работа (обработка на данни, усилено сърфиране с над 10 отворени прозореца едновремено по минимум 15 часа на ден) 

Предлагам ти да вземеш тази конфигурация, с мощен Intel процесор с вградено видео и SSD, и когато решиш да добавиш една добра видеокарта. Вграденото видео е предостатъчно за филми и игри на ниски настройки. Едната плoчка памет пък ще ти позволи да надградиш конфигурацията до максимума от 32GB, без да се налага продажба на китовете от 2х4GB. Захранването е качествено, и достатъчно за дори над 200 ватова видеокарта.

I7-4771 /3.5G/8MB/BOX/LGA1150

ASUS B85-PLUS /B85/LGA1150

8GB DDR3 1600 A-DATA

Samsung 120GB SSD 840 EVO SATA 6Gb/s

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE

Обща стойност - 1 256.66 лв. с ДДС

Ето и по-евтин вариант с AMD:

AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+

ASROCK 990FX EXTREME3/AM3

8GB DDR3 1600 A-DATA

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU

PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE

CM HYPER 212 EVO

Обща стойност - 1 093.89 лв. с ДДС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички досега за предложенията. И аз клоня към по-хубав процесор + SSD за сметка на външно видео, което винаги може да се добави.

I7-4771 /3.5G/8MB/BOX/LGA1150

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR - 95лв в емаг

са 880лв

Колебая се за дъно, захранване и рам като може да вдигнем бюджета до към 1300

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само и да има нещо различно от предложението ми, сте набутали тази допотопна стара дрънчаща кутия с 1 вентилатор, и захранване не по-качествено от SS, но... всеки си има глава и си взима сам решенията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето какво предлагам за 1230лв. , при желание да се влезне в бюджета точно за 1200лв. ,просто сменяте захранването с PSU FORTRON RIDER 550 SILVER

Asus B85M-G, socket 1150

XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X

TeamGroup RAM DDR3 8GB Dimm 1600MHz Dark

Seagate Barracuda 1TB, 7200 об./мин, 64MB, SATA3

PALIT GTX750 STORMX OC 1G D5

FD DEFINE ARC MINI BLACK

Super Flower Golden Green HX, 500w, ATX 2.2, PFC Activе

Това за мен е най-изгодно. Получавате процесор със същата производителност като и7, просто няма вградено видо и за това е по-добре да вземете видео картата и на другия етап да мислите за ссд(така след завършване на цялата конфигурация ще сте спестили 100-тина лева)

Рамта е 8гб читава марка и е почети задължително на втори етап добавянето на още един такъв модул с оглед на изискванията за работа!

Картата е идеална за тези чат пат игри хладна и с ниско потребление на енергия и ще е в полза след като няма да изключвате компютъра!

Кътията няма алтернатива в този ценови диапазон , няма да влизам в подробности има достатъчно качествени ревюта в които да се уверите сами!

Захранването е със златен сертификат и с хубавата кутия си пасва идеално за 24/7.

След време добавяте 8гб рам - тази сега струва 139лв.

Едно 120/128Гб ссд около 110-130лв. според марката и евентуалните промоции, когато смятате да добавяте.

И според мен за ползване 24/7 е хубаво и да поглезите процесора примерно с един EVERCOOL VENTI ,струва 40лв. ,а с него ще имате ниски нива на шум и температура!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко по-подробно ако може и обърнете внимание на поста на Патаран! Щом нямате кеш в момента си вземете някакъв евтин компютър и го продайте при получаването на допълнителната финансова инжекция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да разбера, защо не слагате по-мощно захранване като знаете, че автора ще ъпгрейтва ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно защото някои хора са му предложили карта, харчеща 30-40 вата. Подобно е положението и с Интелските процесори. Не е споменавал клок. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно защото някои хора са му предложили карта, харчеща 30-40 вата. Подобно е положението и с Интелските процесори. Не е споменавал клок. 

Добре ама автора вика след време ще вложи около 2К лева и със сигурност, ще сложи по-добра видео карта. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре ама автора вика след време ще вложи около 2К лева и със сигурност, ще сложи по-добра видео карта.

Къде видя ,че иска да слага по-силна видео карта?

Едно качествено 500-550 ватово захранване е напълно достатъчно за отключен процесор и топ едночипова видео карта!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отново благодаря на всички за мненията и предложенията. Вече и аз незнам какво ще го правя, ако след още 8 рам и хубаво видео съм доволен може и да го задържа, в краен случаи ще го продам или ще го оставя в офиса

Лошото е, че вместо да се обединим около един-два варианта, непрекъснато валят нови предложения :)

От всички подбрах ето това

I7-4771 /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 - твърдо

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR - твърдо

ASROCK H97M PRO4 /1150 

PSU CM G750M /750W/APFC/MODUL 

Обща стойност: 1 205.08 лв. с ДДС

Като до месец ще взема и SSD

Моля ви за мнения за тази конфигурация, дали всичко съвпада и ако предложите смяна на даден компонент да кажете защо е по-добър от предложените

Благодаря 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отново благодаря на всички за мненията и предложенията. Вече и аз незнам какво ще го правя, ако след още 8 рам и хубаво видео съм доволен може и да го задържа, в краен случаи ще го продам или ще го оставя в офиса

Лошото е, че вместо да се обединим около един-два варианта, непрекъснато валят нови предложения :)

От всички подбрах ето това

I7-4771 /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 - твърдо

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR - твърдо

ASROCK H97M PRO4 /1150 

PSU CM G750M /750W/APFC/MODUL 

Обща стойност: 1 205.08 лв. с ДДС

Като до месец ще взема и SSD

Моля ви за мнения за тази конфигурация, дали всичко съвпада и ако предложите смяна на даден компонент да кажете защо е по-добър от предложените

Благодаря 

Харда със 3г. гаранция е китайски и по-бавен. Вземи този 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...