Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за нова конфигурация 1000-1200лв

Featured Replies

Отново благодаря на всички за мненията и предложенията. Вече и аз незнам какво ще го правя, ако след още 8 рам и хубаво видео съм доволен може и да го задържа, в краен случаи ще го продам или ще го оставя в офиса

Лошото е, че вместо да се обединим около един-два варианта, непрекъснато валят нови предложения :)

От всички подбрах ето това

I7-4771 /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 - твърдо

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR - твърдо

ASROCK H97M PRO4 /1150 

G.SKILL 2x4G Ares 1600MHz CL8 1.5V F3-1600C8D-8GAB 

CM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU 

PSU CM G750M /750W/APFC/MODUL 

Обща стойност: 1 205.08 лв. с ДДС

Като до месец ще взема и SSD

Моля ви за мнения за тази конфигурация, дали всичко съвпада и ако предложите смяна на даден компонент да кажете защо е по-добър от предложените

Благодаря 

При условие,че сте решили да заложите на този процесор  I7-4771на цена от 550 лв.предлагам да го замените с обновената версия I7-4790 на приемливата цена от 532лв.Според мен покупката си заслужава,като се вземе в предвид,че повечето фирми предлагат дори този модел - XEON E3-1241V3/QUAD/3.5/8M/BOX  на цена около 510.

Поздрави !

• Автор

При условие,че сте решили да заложите на този процесор  I7-4771на цена от 550 лв.предлагам да го замените с обновената версия I7-4790 на приемливата цена от 532лв.Според мен покупката си заслужава,като се вземе в предвид,че повечето фирми предлагат дори този модел - XEON E3-1241V3/QUAD/3.5/8M/BOX  на цена около 510.

Поздрави !

Благодаря, но в nikem е 586.37 (предпочитам да са от един магазин, за да се обръщам директно към тях ако има някакви проблеми)

За 37 лв отгоре струва ли си?

Не виждам причина да взимаш и7, след като ще ползваш и видео карта, разлика от и7 и ксеон има единствено в цената - а разликата ти е едно ссд примерно. Щом си решил да си даваш парите давай ги!

Това къде го прочете, та да го видим и ние? :ohmy:

7552680v.jpg

Чети и гледай на воля. https://www.kaldata....диск/?p=2518841

•  
  • Автор

Не виждам причина да взимаш и7, след като ще ползваш и видео карта, разлика от и7 и ксеон има единствено в цената - а разликата ти е едно ссд примерно. Щом си решил да си даваш парите давай ги!

Парите не са проблем (само моментен) и точно затова предпочитам да взема и7 и ако реша да задържа компа да му сложа хубаво видео, отколкото сега да взема компромисно + xeon

Благодаря, но в nikem е 586.37 (предпочитам да са от един магазин, за да се обръщам директно към тях ако има някакви проблеми)

За 37 лв отгоре струва ли си?

Процесора е на цената,която ти написах 532 лв.Става въпрос за доказана фирма с отличен престиж,не като Никем.Ако желаеш ще ти дам линк към продукта.

Чети и гледай на воля. https://www.kaldata....диск/?p=2518841

Това са произволни картинки и нищо не показват. Дисковете са 2ТВ и нямат нищо общо с въпросния

ST1000DM003

В темата от линка ти има всякакви модели, но не и 2 различни от точно този модел. Не всички ядеме доматето с колците.

Ето ти като на bildera шотовете, но с аналогични резултати:

615zZwUeSJL.png

2fbc2005d16e878e05d9069c65cc0af5.png

Никъде не е казал, че задължително иска дискретна карта. Предложихме му оптимален вариант със мощен процесор и вградено видео, за да може да ъпгрейдне с добра видео карта.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Това са произволни картинки и нищо не показват. Дисковете са 2ТВ и нямат нищо общо с въпросния

ST1000DM003

В темата от линка ти има всякакви модели, но не и 2 различни от точно този модел. Не всички ядеме доматето с колците.

Никъде не е казал, че задължително иска дискретна карта. Предложихме му оптимален вариант със мощен процесор и вградено видео, за да може да ъпгрейдне с добра видео карта.

Тези снимки показват разлика между китайския диск и тайланския.. Нищо ли не разбра от пост-а на bildera_ ? 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Тези снимки показват разлика между китайския диск и тайланския.. Нищо ли не разбра от пост-а на bildera_ ? 

bildera и дисковете му не са доказателство, както и неговите си изводи. :wink12:

И престани да се излагаш с този ТайлаН... :D

Парите не са проблем (само моментен) и точно затова предпочитам да взема и7 и ако реша да задържа компа да му сложа хубаво видео, отколкото сега да взема компромисно + xeon

И кое му е компромисно, "за чат пат игри,не на високи детайли и то не от най тежките" какво по-хубаво видео трябва (780ti ли)?

Последно първо разбери какво точно ти трябва и тогава ще можем да ти помегнем.

h6fDatg.png:D

http://bestmotherboardreview.com/wp-content/uploads/2013/03/Seagate-Barracuda-ST1000DM003-1TB.jpg Мащабирай снимката и виж кво пише Product of Thiland (сега ще търся по-качествена.)

http://www.fiercepc.co.uk/images/products/secondary/resale_st1000dm003-2.jpg Гледай :) 

http://bestmotherboardreview.com/wp-content/uploads/2013/03/Seagate-Barracuda-ST1000DM003-1TB.jpg Мащабирай снимката и виж кво пише Product of Thiland (сега ще търся по-качествена.)

Исках да ти покажа степента на неграмотност, но явно ударих на камък. Кофти набор вероятно. ;)

Жив и здрав!

bildera и дисковете му не са доказателство, както и неговите си изводи. :wink12:

И престани да се излагаш с този ТайлаН... :D

Добре, учителю. 

За една пропусната буква ме изядохте. 

Нещо бъркаш

Аз ли бъркам, или ти не вярваш на очите си?

Нова, стара... има китайски и от двата вида. Има и тайландски, но резултатите им не винаги са по-високи от на китайските.

ST1000DM003

Ето ти като на bildera шотовете, но с аналогични резултати:

615zZwUeSJL.png

2fbc2005d16e878e05d9069c65cc0af5.png

Да де, ама ти ползваш две мноооого отдалечени във времето версии на HD Tune. Аз поне съм ползвал една. Да не спорим за глупости. Човека ако иска бързина, няма да разчита на HDD, а на SSD.  А за производството Коката е прав. Прав е поне за моите два диска, тайландския купен около година преди китайския. Иначе мисля и аз питах тия, дето са имали давали с тия дискове, дали има разлика в произхода. Но се сещам, че навремето се бях разтършувал за инфо относно новите "китайски" дискове след наводненията в Тайланд и бях открил недоволни потребители от по-ниската скорост. Поне на хартия. Лично аз си го обясних с желанието за предоставяне на по-голяма гаранция. А за да стане това, трябва да се намали малко бързодействието, нали? Навсякъде е така. Искаш надеждна кола, купуваш не спортна Лада група А, а най-обикновена Тойота за 20 бона.  Иначе и китайския ми диск работи без проблеми. Под проблеми разбирам раздрънкване, шумове, температура и тем подобни. А колко ще изтрае е Божа работа. Дано да изтрае поне докато си купя друг. В тоя ред на мисли...аз не бих купил 1 TB  диск. По-скоро 2 или 3. Цената не е много по-висока. Ама всеки си знае нуждите. Или всеки си ги е знаел, дори когато е разполагал и с 20 GB HDD. Само дето сега не знае, защо е с 1 или 2 TB  дискове. Аз ще му кажа. Защото ситуацията налага. А ситуацията в момента отива натам, че 1 TB  не стигат за нищо. На мен отдавна не стигат и отдавна съм с доста повече от 1 TB,  но мине не мине месец и се налага да правя огромна чистка на всички хардове. Сега дори се въздържам от записването на големи файлове, въпреки че съм си ги купил съвсем легално като цифрово съдържание. Нека си стоят там, някъде в облака, все ми е тая. 

Аз ли бъркам, или ти не вярваш на очите си?

Нова, стара... има китайски и от двата вида. Има и тайландски, но резултатите им не винаги са по-високи от на китайските.

Не може всички дискове от една серия да дават едни и същи резултати в бенч тестовете. Но в повечето случаи тайландските дискове бият по скорост китайските. Разрови се и ще се убедиш сам :-)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.