Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 400лв. Възможно ли е?

Featured Replies

Искам да попитам дали може се направи някаква конфигурация за не повече от 400-420лв. Предимно ще се използва за игри като World of Warcraf WoTLK, Counter Strike, Dota, CoD MW2 и подобни. Все си мисля че може да се сглоби нещо на което да се играят без проблеми. Аз сега си ги играя г/д без проблеми  а съм с Pentium® E5700 Dual Core (3.0GHz, 2MB, 800MHz FSB, s775), BOX4GB DDR3 1333MHZG41, LGA775, DDR3, VGA+PCI-E, SB5.1, Lan, SATA, mATX500GB SATA2 32MBDVDRW +R 22x, -R 22x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x40xCooler Master 460W
Моля не надвишавайте бюджета :) Давайте мнения

• Отговори 72
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Поне хард диск и кутия не може ли да използваш от стария комп ? 

BB код:

Обща стойност - 360.27 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/51110p1r51962p1r46473p1r43848p1r45555p1rf.htmlКутия DeLux ME878 = 404,56 За тези пари не може да се вземе конфигурация за игри. Ще трябва да посъбереш парички за SAPPHIRE R7 250X 1GB GDDR5 това е най-евтиния вариант за игри на 1080p.  Всъщност ако използваш от стария комп рамта,хард диска,кутията,захранването и записвачката се получава това : 

BB код:

Обща стойност - 416.58 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/49641p1r2082p1r50512p1rf.html С възможност за овърклок на процесора до 4.0-4,4 Ghz. с боксовото охлаждане. 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Автор

Мисълта ми беше нещо с по силно вградено видео като да се вмести в бюджета нали.

Напиши си модела на монитора, за да не гадаем, какво видео ще е нужно. Нищо чудно и вграденото да е достатъчно. Кока къде го скиваш това FHD , колега. Ти вече на яве, посред бял ден го бълнуваш :D

П.П. Автора си има 500ГБ твърд диск, за какво му пробутваш втори? А и 4 гъби ДДР3 памет има, но прилично бавна поради ниската си честота, като за нуждите на вграденото видео, но това може да се оправи като да се клокне малко и ако може да работи на по-ниски напрежения, така че да няма проблеми с изисванията в това отношение на съвременните силови схеми и на контролера на оперативната памет - защо не.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

LG 20m35  е монитора.

Добре бе пичове, никой не пита това "4GB DDR3 1333MHZ" аджеба плочка рам ли е и можем ли да я използваме или компа ще се продава/ подарява?

Поздрави!

• Автор

нищо не може да се използва от сегашния ми компютър защото ще  продава така.

Добре бе пичове, никой не пита това "4GB DDR3 1333MHZ" аджеба плочка рам ли е и можем ли да я използваме или компа ще се продава/ подарява?

Поздрави!

като се има предвид че дънната платка е S775 и какъв е процесора вероятно е прилично стар модел и не е невероятно да не  поддържа единични модули  с повече от 2ГБ обем. Предполага се че са два модула Х2ГБ

нищо не може да се използва от сегашния ми компютър защото ще  продава така.

Е, това е кофти. Значи всичко трябва да се смята и няма да е просто ъпгрейд. В такъв случай остава първият вариант на коката, като се избере по-добър процесор, за да се изпълни бюджета, или се събира машина с APU на АМД.

Момчета забравете Интел за тия пари. Нещо на АМД с вградена графика  на FM+  сокет му мислете.

Заповядай  ;)  това ще ти свърши идеална работа 

24181-47x47.jpg GIGABYTE AM1M-S2P, DDR III, VGA, AM1 55,44 лв.

23961-47x47.jpg AMD Athlon X4 5350 Quad Core, HD8400, 2.05GHz, BOX, AM1 107,18 лв.

0-47x47.jpg ADATA 4GB DDR III 1600 72,26 лв.

21121-47x47.jpg TOSHIBA 1000GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA100 100,35 лв.

24130-47x47.jpg COOLER MASTER Thermalmaster 500W 43,43 лв. 

21232-47x47.jpg DAOTECH K5 MICRO ATX, w/o PSU 34,00 лв.

Междинна сума: 343,88 лв. ДДС (20%): 68,78 лв. Крайна цена: 412,66 лв.

Редактирано от LooToSGoD (преглед на промените)

Лотосчо това е  за филми бе батка :)  Мислено е за джобни компютри  а не за игрици . Със това захранване дето си сложил ще се пуснат още 8 такива компютъра :) Тоя гори 50 вата с клизма.

Лотосчо това е  за филми бе батка :)  Мислено е за джобни компютри  а не за игрици . Със това захранване дето си сложил ще се пуснат още 8 такива компютъра :) Тоя гори 50 вата с клизма.

:D  то пак става за игри все пак говорим за World of warcraft и да знам че захранването е много но няма по малко  :shock11:

• Автор

На мен ми се вижда хубава конфигурацията на @LooToSGoD и може ли да се намери някакво по малко захранване от nikem примерно

Недей батка дава идеи,че някой спец като тебе ще си даде паричките  за тоя дето клати гората  и после  ще плаче  много. За сокета  спокойно го премести в бисерите :) Аз рядко попадам там  и ще е чест  да  си мина от реда за тоя месец .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Аз лично не бих си купил нещо такова, но предвид бюджета...

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо DAOTECH X9 MIDDLE ATX 1 25.94 лв. 25.94 лв. PSU FORTRON FSP350-60APN 85+ 1 56.08 лв. 56.08 лв. 2G DDR3 1600 GEIL VALUE 2 38.02 лв. 76.05 лв. 500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB 1 89.90 лв. 89.90 лв. GB F2A58M-S1 /FM2+ 1 79.21 лв. 79.21 лв. AMD A6-5400K X2/3.6GHZ/FM2/BOX 1 108.65 лв. 108.65 лв. Междинна стойност: 435.83 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 12.38 лв. Обща стойност: 423.45 лв. с ДДС
  • Автор

Какво стана сега :д добра или не е конфигурацията на LooToSGod

Редактирано от JvsmK (преглед на промените)

:D  то пак става за игри все пак говорим за World of warcraft и да знам че захранването е много но няма по малко  :shock11:

Не се мъчи вълци с трици да храниш. Тая икономична платформа за филми става, както колегата ясно подчерта. Може и за игри...на 1024Х768 или на 1366Х768 за тези с най-леките изисквания,  не всички изброени от автора на темата са чак толкова леки, а мониторът му е все пак с 1600Х900 разделителна.

Това че сокета е нов нищо не означава цената е точно по бюджета и мисля че ще се справи по добре от сегашната машинка на автора 

Мъжки ако си оставиш харда,кутията и захранването може и да имаш  що годе  машинка за цъкане.

Напиши си модела на монитора, за да не гадаем, какво видео ще е нужно. Нищо чудно и вграденото да е достатъчно. Кока къде го скиваш това FHD , колега. Ти вече на яве, посред бял ден го бълнуваш :D

XFX Radeon R7 250 – бюджетен гейминг на 1080P 250X e по-добра от 250.

Искате FM2+ ето ви го 

23852-47x47.jpg ASROCK FM2A55M-VG3+, AMD A55, DDR III 1866/1600/1333/1066, VGA, FM2+ 70,22 лв.

24565-47x47.jpg AMD A6-7400K X4 Quad Core, Radeon R5, 3.50GHz, BOX, FM2+ 150,61 лв.

0-47x47.jpg ADATA 4GB DDR III 1600 72,26 лв. 

21121-47x47.jpg TOSHIBA 1000GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA100 100,35 лв.

21894-47x47.jpg SPIRE Захранване 420W 36,00 лв.

21171-47x47.jpg DAOTECH X9 MIDDLE ATX, w/o PSU 28,64 лв.

Междинна сума: 381,74 лв. ДДС (20%): 76,35 лв. Крайна цена:458,08 лв.

Знам че захранването не е кой знае какво нито кутията НО гледаме Бюджет който надхвърлих малко 

З

Редактирано от LooToSGoD (преглед на промените)

• Автор

няма как ... и с сигурност конфигурацията на Lootosgod ще ми върши по добра работа от сегашната. Дота 2 сега едвам я цъкам и забива а като гледам на клипа без проблем

доста надхвърля бюджета ми ,първата конфигурация освен ще е където предложи

Редактирано от JvsmK (преглед на промените)

няма как ... и с сигурност конфигурацията на Lootosgod ще ми върши по добра работа от сегашната. Дота 2 сега едвам я цъкам и забива а като гледам на клипа без проблем

доста надхвърля бюджета ми първата конфигурация освен където предложи

Твое е решението НО колегите не са съгласни но пак казвам решението си е твое такава машинка като първата събрах на един познат и няма грешка до момента играе най базовите игри CS , Dota , LoL , Call of duty MW3 на поне средни настройки със 1366x768 резолюция 

решението си е твое 

Малко по горе съм поставил още една която е по добра от първата но бюджета е надхвърлен 

То клипове в нета колкото щеш от вероятни до фантастични...Тази тема ми напомня една съвсем скорошна която се разви по подобен начин. Автора на темата си харесва отговор решение на проблем който дори не е дадено в коментар на форума, а на ЛС(което не е доказателство че действително има помощ дори). Но е дадено чак след като след доста мъки от наша страна и теглене с ченгел, той най-после дава нужната информация че да му се помогне.

Та клипове колкото щеш, дори може автора или авторите на клиповете специално да са оптимизирали ОС-ма, като са орязали всички излишни за случая услуги, спрели са всички други програми и прочие каквото друга са могли, че да върви всичко максимално "мазно". Впрочем това което е заснето с fraps или друга програма с тази фунция на видеото може да изглежда мазно, а в действителност за седящият на компютъра играч нещата да не са толкова комфортни и да има лагове до дупка :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.