Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 400лв. Възможно ли е?

Featured Replies

То клипове в нета колкото щеш от вероятни до фантастични...Тази тема ми напомня една съвсем скорошна която се разви по подобен начин. Автора на темата си харесва отговор решение на проблем който дори не е дадено в коментар на форума, а на ЛС(което не е доказателство че действително има помощ дори). Но е дадено чак след като след доста мъки от наша страна и теглене с ченгел, той най-после дава нужната информация че да му се помогне.

Та клипове колкото щеш, дори може автора или авторите на клиповете специално да са оптимизирали ОС-ма, като са орязали всички излишни за случая услуги, спрели са всички други програми и прочие каквото друга са могли, че да върви всичко максимално "мазно". Впрочем това което е заснето с fraps или друга програма с тази фунция на видеото може да изглежда мазно, а в действителност за седящият на компютъра играч нещата да не са толкова комфортни и да има лагове до дупка :)

До някъде си прав но не можеш да искараш производителност от 800 лв машина на 400 лв 

да прав си до някъде но и да се орежат някои от услугите на OS чак толкова не помагат 

но втората конфигурация по си я бива както предопредих и автора ако има паричките да си вземе втората а не първата все пак ще има по добър клок на процесора и по добра вградена графична карта  

Редактирано от LooToSGoD (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това ти е минимума ако искаш  да имаш що годе нещо . От тая  цена надолу са  тотални боклуци без значение  дали е интел или АМД. Остави си поне харда от старата да икономисаш 100 лева. За тия смешни пари  не те виждам иначе как ще си купиш  нещо свястно ,което да избута поне до лятото. Ако може да направите някоя врътка  да е без ДДС  ще  играеш  с прилични кадри 

Междинна сума: 474,47 лв. ДДС (20%): 94,89 лв. Крайна цена: 569,37 лв.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

С Интел :

ASROCK H81M-VG4, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150

ADATA 4GB DDR III 1333

TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050

FORTRON FSP350-60APN, 350W

DELUX DLC-MV875, w/o PSU

INTEL CELERON DUAL CORE G1840, 2.80GHz, 2MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

Крайна цена 394,36 лв.

С АМъДъ :

ASROCK FM2A78M-DG3+, AMD A78, DDR III 2400+(OC)/1600/1333/1066, VGA, DVI, FM2+

ADATA 4GB DDR III 1333

TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050

FORTRON FSP350-60APN, 350W

DELUX DLC-MV875, w/o PSU

AMD A4-5300 X2, Dual Core, HD 7480D, 3.40GHz, FM2

С АМД получаваш по-силно видео, доста по-слаб процесор, с Интел получаваш доста по-силен процесор и доста по-слабо вградено видео.

И двете конфигурации са куци и ти препоръчвам да си караш със стария и да ъпгрейдваш, но все пак си оставям вариант за нов компютър, ако твърдо си решен да купуваш нов.

Крайна цена 406,38 лв.

Искам да попитам дали може се направи някаква конфигурация за не повече от 400-420лв. Предимно ще се използва за игри като World of Warcraf WoTLK, Counter Strike, Dota, CoD MW2 и подобни. Все си мисля че може да се сглоби нещо на което да се играят без проблеми. Аз сега си ги играя г/д без проблеми  а съм с Pentium® E5700 Dual Core (3.0GHz, 2MB, 800MHz FSB, s775), BOX4GB DDR3 1333MHZG41, LGA775, DDR3, VGA+PCI-E, SB5.1, Lan, SATA, mATX500GB SATA2 32MBDVDRW +R 22x, -R 22x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x40xCooler Master 460W
Моля не надвишавайте бюджета :) Давайте мнения

Личен съвет.

Няма никакъв смисъл да си сменяш тоя компютър с някакъв за 400 лева. До 400 лева може да се сглоби само някакъв боклук, с един от най-слабите процесори и без видеокарта и калпав харддиск

Тези 400 лева е много по-добре да ги налееш в ъпгрейд на този компютър.

На сокет 775 можеш втора ръка да си вземеш един доста приличен Core 2 Quad Extreme и някаква стара, но добра видеокарта - HD 49**, HD 59**, HD69** има много такива в продавалника, дето ги продават за 200 лева.

Какъв ти е модела на дъното ? Тия Core 2 Quad/Duo и останалите на 775 карат с FSB шина и ако дъното ти е кадърно, с хубав чипсет и добре направен биос, ще можеш доста да клокваш.

Хич не се притеснявай за бавната РАМ - DDR2.

Ако дъното ти има хубав чипсет с добро охлаждане, ще можеш да клокнеш DDR2-ките дори на 1300, че и повече. Само с повдигане на multiplier-а на memory bus-а, принципно клока на РАМ-та ти е ограничен единствено от РАМ-та, ама трябва да вдигнеш и reference clock-а за да изцедиш повечко performance.

Но първо можеш да си поиграеш с multiplier за да видиш до колко може да ти издържи DDR2 плочката. Обаче трябва да вдигнеш малко и таймингите. След това им вдигаш напрежението докато получиш перфектната комбинация от честота : тайминги, която дава най-голям performance.

След това почваш да намаляш multiplier-а и да повдигаш reference clock-а от чипсета така, че да държи еднаква честота, но с по-нисък multiplier и по-голям ref.clock. Правиш го докато не откриеш колко максимум може да понесе чипсета. Обикновенно с наклокан ref.clock и по-нисък multiplier държи по-голям performance.

Но ти трябва и хубаво охлаждане на чипсета.

Ако и C2Q-ката е отключена, вдигай му multiplier-а на процесора и тествай доколко може. Като достигнеш лимита, ако дъното ти има охлаждане на VRM-ите, почваш постепенно да му вдигаш напрежението. После си поиграваш малко с FSB-то докато не намериш перфектната комбинация. Можеш и волтажа на PLL-а да вдигнеш, ако дъното ти е хубаво и позволява.

Изобщо, тия Core 2 Quad Еxtreme с малко овърклок не могат да се опънат на никой процесор от под 250 лева цена и с една 6950-ка за 100-120 лева, ще стане тамън. Но ти трябва и хубаво захранване, един кадърен 500W Fortron можеш да намериш и за 35-40 лева от продавалника.

Редактирано от bulshit (преглед на промените)

• Автор

На мен ми е  ясно че няма какво толкова да очквам от 400 лв конфигурация но със сигурност е по добре от моят готов "Листопад" както му беше името в JAR :D

Абе обиколи родата да ти кихнат барем 100 лева  помощ.  Недей хвърля 450 лева ей така на вятъра заради  липсата на 100. Предложения Селерон  е  по зле и от Пентума дето ти е сега 

A зa AMD-тo едно клипче 

I got about 30 - 40 FPS non-Dxtory and about 20 - 25 with Dxtory on.
So, overall, Dota 2 can be run in 1080p on medium settings using the 7540D.

Ако това ти стига като кадри значи купуваш

Пак казвам на Автора, няма смисъл да се купува същия боклук, който има, че даже и по-голям, като имаме предвид мини-размерно дъно най-евтиния боклук за 70 лева, най-евтиния възможен, бавен и лагав харддиск, най-скапаната кутия и що-годе ставащо захранване, като дори няма видеокарта.

Да си направи един ъпгрейд на стария и няма да си го познае после.

Авторе, прочети ми допълнението към предишния пост.

Ей ти за 50 лева  звяр видео  карта  nvidia gt 240 1gb dd... Със процесор като твоя  и GT9600 от подписа съм изиграл всичките Кризи до сега   и NFS-та  na 1280x1024   .Не съм джиткал тия Дота и Мота и другите там игрици ама не вярвам да са по-тежки от Кризис 3-ката . А това което си  го сложил в зелено  става да си пуснеш  на него тетрис  и  някойя игра от фейса дето е флаш. 

SF-PX96GT512D3-unit.jpg

Ми не се  хили бе Булл :) Чистак -бърсак  нова  и е по-добра от вградената му сега барем с 20 FPS.

Аз му предлагам някой Core 2 Quad Extreme втора ръка и HD 6950 за 100-130 лева от продавалника, има поне 15 обяви, дето я продават за толкова пари. А ти му предлагаш G1840 / A4 5300 с GT 240... Направо звяр ! :D :D

Самно карта бре !!!  Никакви процесори не предлагам аз . Да мине тънко само с карта без да купува нищо друго.

За 120-130 лева, даже и по-малко, може да вземе HD 6950, въпреки, че има и доста обяви, дето я дават и за 100 лева, но може да са съмнителни и да продават дефектна карта.

Ти му предлагаш да се набута 50 лева за тази въшка.

То тънко, ама това твоето си е нерентабилно тънко.

На такива   дечурлига дето са  на 13-15 години  и искат с трици маймуни да ловят няма смисъл даже да им се предлага каквото и да е .  Ти не виждаш ли ,че те нямат понятие  изобщо  кое за какво се ползва  и  гледат само с колко рам е видеото и колко ядра пише ,че има процесора.  

• Автор

1. казах че нищо не може да се изпозлва от сегашния компютър
2. сегашният ми компютър е за 400 лв готов от Jar съм го купил и се съмнявам че е по добър от конфигурацията в зелено която съм избрал
3. и дотата от клипа е цвете  в сравнение с моя ;)
о да и по няколко пъти в деня ми дава Power Save не знам си какво и гасне. Пробвах преинсталация, смяна на захранване (по препоръка на потребители от тук), изключване на power save, смяна на монитор, смяна на захранващи кабели и не още си гасне от първия ден както го купих.
Като конфигурацията която за сега съм избрал не ви харесва предложете вие до 400-420лв. нали за това е темата :huh:

GT 240  е бюджетна офис карта от преди 5....вече 6 поколения. Какво си играл преди 500 години не ни интересува. А и резолюцията на монитора на автора вече разбрахме че е друга и макар да не е FHD все пак е малко по-висока от 1280Х1024. И за какво му е в случая, пък била тя и "нова" баси значи щом "уж" не е употребявана и вече е нова карта. И пак от продавалника. Престанете да предлагате оттам бе хора. Излагаме колегите си на опасност! Пък ако офертата излезе че е и твоя и за това с такова настървение се бориш да мине метър, тогава вече влизаш в конфликт с едно доста високо разположено правило(разбирай от основните) и става мамси джейс.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не е моя картата  и изобщо  няма да се трогна или да го взема присърце какво той ще си купи или няма да си купи. Щом смята че  дъно и процесор  за няма и 100 лева  с обша консумация от 30 вата  му стигат за игрите да си ги купува и толкова.Акъл може да вземеш ама да налееш  не е възможно. За 400 лева ще си купи  неземен буклук дето и за офис не става.  Успех с покупката  и да  ползваш без ядове това което си купиш. На разумен човек се обяснява веднъж и той те разбира а на глупаци изобщо не се обяснява защото само си правиш вятър на устата.  Чакам да видя  модераторите от хардуер  какво ще предложат щом са компетентни повече от редовите потребители. Изобщо целия ви раздел е  под всякаква критика и някакви  15 годишни  дават съвети за покупка на части за хиляди левове  и темите са извън всякви стандарти.  Та освен да ми даваш наклон кое е бюджетно и от колко години е   си седни на   трибуквието  и  си очисти  раздела от  дублиращи се и не по правилата теми. Започвай да ми мислиш сега и наказзание  защото  вие сте царе на тия работи. Ама ако опре някой до вас за серизен съвет ще  мигате на парцали. Лека  вечер и да не забравиш за наказанието.

Човек никой не е показал одобрение на това което е дал като най-добър отговор автора на темата и самият автор на това предложение, се съгласи че е така и направи и друго предложение. Не се  засягай, но си прекалено краен. И в своята крайност не се съобразяваш с даденият от автора на темата бюджет. Ние не сме тук да спорим дали и какъв е минимума който ако се похарчи за дадена цел ще е смислен харч, а да направим каквото можем, съобрзявайки се с условията да се направи най-добрата възможна сглобка. Настояваш и за покупка  на употребявани компоненти,  при това от място което поне според мен, а и вероятно не само според мен, не заслужава доверие. С меко казано страно настървение го настояваше. Хубаво че уточни, че офертата не е твоя. А дано...

Дадох го като възможна алтернатива . И щом човек е  написал някаква сума дай сега  да предложим  каквото и да е  само и само да  доостигнем общия сбор на парите. тази цялата платформа AM1  e  само и единственно за HTPC . Каква ще му е файдата да си го купи и да зяпа само десктопа  и чата с него.   Ми той и след 1 месец ще иска да играе  игри ама няма да може със тази конфигурация защото вече  флаш плеара иска 1 GB рам за да работи и двуядрен процесор. Обяснявайте ги тия неща на  хората ако ви е възможно.  За мене една такава машина  събрана във  кутия със 120 ватово външно захранване ще ми е екстра защото е безшумна и аз игри не играя.  Както и да е явно нещата ще стават все по-зле  във този раздел. Та на въпроса "Възможна ли е конфигурация за 400 лева " отговора е ДА но не и за игри. Ето малко информация за цялата платформа  за който му се чете разбира се . AMD AM1

Не знам къде го видя тоя 1ГБ за флаша?

csVaM1f.png

Отворил съм 4 таба със стратегии, които именно на флаш се перат и също и Калдейта, където обаче поради разни причини и единствената привилегия от табелката ;), не виждам повечето флаш елементи.

Ми чета  какво са написали  ей тука Adobe Flash Player | Tech specs

Пише че въпросните обеми памет(512МБ за  настолна машина и лаптоп и 1ГБ за нетбук, са препопъчителни, не пише "минимални") трябва да са  инсталирани на машината(вероятно, за да няма излишни забавяния от недостиг на памет и нуждата да се пише допълнително по swap дяла), а не че толкова харчи плеъра. Смятано е разхода на оперативна памет за ОС-ма + някакъв усреднен минимален разход от отворен браузер + флаш плеъра и някакъв минимален брой стартирани други програми.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

BB код:

ASROCK FM2A55M-VG3+ /FM2+

AMD A4-4020 X2 /3.2GHZ/FM2/BOX

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

SHENHA ATX TOWER V6

PSU FORTRON FSP350-60APN 85+

Обща стойност - 394.18 лв. с ДДС

Моето предложение.Мисля че така е най-добре с качествено захранване, хубава кутия и горе долу добро CPU :)

И така, авторе, първо си прегледай БИОС-а дали нямаш някаква подобна опция, дето ти го suspend-ва. Ако нямаш такава или е изключена, ресетваш го и ако пак ти прави подобни простотии, правиш му един флаш към по-нова версия и гледаш логовете от сайта на производителя коя версия какви бъгове оправя.

След това се уверяваш, че тези неща не ти ги прави операционната система, в Power Options забраняваш всичко "енергоспестващо" - стендбай, автоматичен стендбай след еди-колко си, хибернация, изключване на харддиска и каквото се сетиш.

Слагаш му набързо един линукс 14.04 и караш известно време с него, тук нямаш драйвери от производителя, всичко ти е в кернела и ще работи без спирачки ако нямаш хардуерен проблем. Но и от неговите Power Settings му изключваш автоматично suspend-ване, заспиване, изключване и т.н.

То може и старият ти компютър да е струвал 400 лева като си го купувал, ама сега си имаш дънце, хард, кутията, захранване и можеш да му купиш втора ръка един Core 2 Quad Extreme като QX9650, ако се договорите за 180-200 лева ще е добре, понеже ги продават скъпичко. За видеокарта взимаш от продавалника една 6950-ка за 120-130 лева и си имаш баш геймърска конфигурация без да харчиш много.

Сега искам да сравниш G1840 с QX9650 и  Hasswell HD Graphics с HD 6950 и ако си съгласен да вземеш нов боклук, взимай си го...

То 9650 Extreme не може да му се опъне никой процесор под 250 лева и ако кусура ти е бавната ДДР2 рам, ако дъното ти е с хубав чипсет, можеш да си клокнеш плочката, както и процесора, стига дъното да не е с орязан биос.

А HD 6950, сега дори HD 7870 / R9 270 не може да и се опъне.

Ако прочетеш допълнението към предишния ми пост и ако имаш хубаво дънце, ще можеш да клокваш.

За захранване ти трябва един 450 или 500 W Fortron, който взимаш от продавалника за 35-40 лева.

И след всичко това, ще си имаш баш геймърска конфигурация за почти без пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.